agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Balkon ve Terasları (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/)
-   -   umutyolcusu / teras (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/21092.htm)

umutyolcusu 25-02-2011 20:19

Kayınvalidemin getirdiği kalanşolara yıllardır bakıyorum,bir şeym olmadı çok şükür.Satın aldığım bitkilerde daha fazla sorun oldu şimdiye kadar.Herhalde torf ağırlıklı toprakta daha dikkatli olmalı.Neyse ki kalanşo çabuk tutan bir çiçek.

umutyolcusu 06-03-2011 11:02

1 Eklenti(ler)
Aynı saksıya 15'er gün ara ile diktiğim sümbüllerimden 2.si beyaz açtı.3.sü de mor olacak.Miss gibi kokuyorlar.

umutyolcusu 10-03-2011 16:44

1 Eklenti(ler)
Biri solarken diğeri açıyor,kokusuna ve seyrine doyum olmuyor.

umutyolcusu 10-03-2011 16:47

1 Eklenti(ler)
Kadifem biraz mevsimsiz açacak ama olsun.Tohumu toprakta kalmış,özellikle ekmedim,yılbaşı çiçeğimin saksısında 3 tane bittiler.En büyüğü bu..

umutyolcusu 10-03-2011 17:00

1 Eklenti(ler)
Balkonumun şimdiki hali,havalar ısınınca değişimler olabilir;)

umutyolcusu 10-03-2011 17:04

3 Eklenti(ler)
Birazda terastan manzaralar ekleyeyim.Çileklerin üzerindeki karların alınmış hali,ne kadar saksı varsa(terasın üzeri çatıyla örtülü)karla dolmuş içleri.Çocuklarımda bulabildikleri duvar dibindeki karlarla az da olsa karın keyfini çıkarıyorlar ama onlara yetiyor.;)

andon54 11-03-2011 14:10

Umutyolcusu ....çiçeklerinize ve bitkilerinize bayıldım..hepsi çok güzel görünüyor..bana annemi hatırlattınız..tekrardan teşekkürler..

umutyolcusu 11-03-2011 20:05

Asıl ben teşekkür ederim,size annenizi hatırlattığıma sevindim.Sanırım o da bitkileri seven bir insandı.Gücüm yettiğince bir şeyler yapıyorum işte,beyenmenize sevindim.

umutyolcusu 14-03-2011 09:42

2 Eklenti(ler)
Tek lalem,artık açtık,sanki bundan sonra bir ilerleme değil de gerileme yaşanacak diye hüzünlendim bir an.Ama olsun her şeyin bir sonu var,öyleyse anın tadını çıkarmalı,doya doya yaşamalı her güzelliği,imkanlar ölçüsünde ve lalem olabildiği en güzel haliyle karşınızda...

umutyolcusu 14-03-2011 13:51

4 Eklenti(ler)
Terasımızdan görünen manzara yukardaki kadar sayılır,bir de Uludağ'ı görmeliydi ama gidemedik bu karda.Aralık ayında Uludağ'a gittiğimizde çektiğim bir kaç fotoğraf ekleyeyim o zaman bütün karseverler için:)

umutyolcusu 14-03-2011 14:00

2 Eklenti(ler)
Dün tarlamızda dolaşırken farkettiğim bu minicik sarı çiğdem belki de ağaçlar.net ile tanışmadan önce farkedilmiş olsaydı tarafımdan, sadece biraz bakıp geçilirdi.Ama şimdi her güzel çiçeğe sahip olma duygusu ağır bastığından özenle toprağıyla alınıp eve getirilmiş bulunuyor.
Çiçek doğal ortamından ayrıldığı için mutlum mudur bilmiyorum ama ben çok mutlu oldum onu balkonumda ağırlamaktan...

10 yıllık kurdele çiçeğime geçtiğimiz aylarda bir güzellik yapıp saksısını büyütmüştüm.Meğerse ne zamandır bunu bekliyormuşcasına daha da güzelleşti.Yavrularını biraz büyüdükçe koparıp,sevdiklerimin evini de süslesin diye hediye olarak götürüyorum.

umutyolcusu 14-03-2011 17:41

Teşekkürler sevgili cellin,daha güzeli sizlerinde olsun.Ama bir yanlış anlama sezdim gibi.Son eklediklerim terastan değil de Uludağ'dan.Mesajımı eksik yazmışım,düzelttim.Yine de manzaramız bizim mahalledeki diğer evlere oranla çok güzel.
Bu gün gelip gidip çiğdeme baktım durdum,minicik ama çok şirin.Terastakilere bu kadar bakamıyorum:)

gardenya_ 15-03-2011 00:16

sn:umutyolcusu terasınız cıcklerınız cok guzel hele kalansolarınıza hayran kaldım nasıl boyle saglıklı:) hayret ettım ben bu kıs 4 tane aldım ve kurudular anlayamadım sırrınız ne acaba:)

umutyolcusu 15-03-2011 08:43

Hoş geldin sevgili gardenya,güzel mesajınız için teşekkür ederim.
Kalanşolarım 4-5 yıllık oldular sanırım.Her geçen yıl daha da güzelleşiyorlar.Bana ilk olarak kayınvalidem çelik olarak getirmişti.O zamandan siteyle tanışana kadar bakımlarını bilmiyordum.Güneşi çok seviyorlar.Az sulanması gerekiyor.Ben iyice toprağı kuruyunca suluyorum.Saksı harcında mutlaka bahçe toprağı olmalı,sadece torfa dikmeyin.
Satın aldığım beyaz kalanşo torfta dikili idi ve çürüdü.Çürümeden çelikler aldım,onlar da tuttu inşaallah.Etrafınızda bulursanız yapraktan da kolay ama biraz uzun sürede kökleniyor.Bir de sıvı besin kullanıyorum arada bir.

gardenya_ 15-03-2011 12:12

bılgı ıcın tesekkrurler bırde sızın yontemızı deneyelım emınım cok ıyı sonuc alacagım :)

umutyolcusu 17-03-2011 18:29

2 Eklenti(ler)
Son sümbülüm de açtı.Terastan eve gelesim gelmiyor.
Gelin gibi açan çiğdemim...açtın ve içimizi açtın,harika yaratılmışsın...

umutyolcusu 17-03-2011 18:33

2 Eklenti(ler)
Çuhalar biraz çelimsiz kaldı,çiçekleri de büyük değil ama olsun,bana onunla geçen dakikalarım yeter:o

umutyolcusu 17-03-2011 18:36

1 Eklenti(ler)
Lalem açıldıkça açıldı,saçıldı,beni şaşırttı.Daha önce lalelerin bu derece açıldığına şahit olamışım belli ki,sanki clamatisi andırıyor değil mi?

umutyolcusu 17-03-2011 18:39

Sebze sezonu açılıyooor.
 
1 Eklenti(ler)
Bir kaç çeşit tohum ektim.En hızlı çimlenen ve gelişen Red Robin'ler oldu.Gelişmeler oldukça burdayız inşaallah;)

ligustrum 18-03-2011 00:17

1 Eklenti(ler)
Sayın umutyolcusu,
Hem sebze, hem de çiçekçisiniz. Maşallah.

Yoğurt kaplarını anladık, bu pet şişeyi
üşenmeden biber saksısı yapınca;
Ee yeter ama dedim.

-"Sebze sezonu açılıyoor" diyorsunuz!

Aynı saksıyı da sebzelerle görebilme umuduyla;
Sezon hayırlı olsun.
Sağlıcakla kalın.

umutyolcusu 18-03-2011 19:54

Hoş geldiniz sayın ligstrum.
Geçen yıl eşim arkadaşlarından özenip aniden sebze fideleri getirince hazırlıksız yakalanmıştım.Ardından ağaçlar.net ile tanışınca, annemin çimlendirdiği biberlerden de ekeyim derken ne toprak kaldı ne saksı.Sonuç böyle oldu işte.

Bu yıl epey tohum topladım.Bu sene bana saksılar yetmeyecek sanırım,bir arazi bulabilsem emaneten de oraya eksem,fena gaza geldim.

Şimdiden ektiğim tohumlar:
1-Red Robin
2-Mor dilimli domates
3-Siyah domates
4- Dev domates
5-Armut domates
6-Rio Grande domates
7-Süs domatesi
8-Yediveren biber
9-Tatlı sivri biber
10-Dolma biber
11-İsot
12-Süs biberi biberiye
13-Çan biber
14-Patlıcan
15-Yuvarlak patlıcan
16-Yer kirazı
17-Kudret narı
18-Latin çiçeği
19-Japon feneri
20-Salatalık

Bahçe ayarlayabilsem daha ekilecek tohumlarım var.Allah kolaylık versin bana ve benim durumumda olanlara:)

ligustrum 18-03-2011 21:07

Sayın Umutyolcusu, Allah kolaylık versin, sağlıkla beraber.
Çiçekler biraz sahibini de seviyorlar belli.
Ekmeden kendileri bitiveriyorlar.
Sümbüllerin soğanları yeni mi geçen seneden mi?

sariefe 18-03-2011 21:51

Sevgili umutyolcusu bitkileriniz çok güzel çiçeklenmiş. Lalenin çiçeği geçerken o hali alıyor genelde. Bazende sıcak görünce salıveriyor kendini. Sonuçta normal bir durum.

Bu sene bende farklı sebze tohumları ektim. Sizinkilerde az değilmiş. Umarım ürünümüz bol olur ve iyi günlerde yeriz. Yemyeşil günler dilerim.

Sevgiler...

umutyolcusu 18-03-2011 22:32

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi cellin (Mesaj 770371)
Maşallah valla. :)

Allah razı olsun,Allah sağlık versin de hepsinin hakkından geliriz inşaallah,şimdi tek sorun ekecek yer:)

umutyolcusu 18-03-2011 22:36

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ligustrum (Mesaj 770391)
Sayın Umutyolcusu, Allah kolaylık versin, sağlıkla beraber.
Çiçekler biraz sahibini de seviyorlar belli.
Ekmeden kendileri bitiveriyorlar.
Sümbüllerin soğanları yeni mi geçen seneden mi?

Amin inşaallah,her şeyin başı sağlık.
Evet bazı çiçekler ekmeden bitiyor;),bazıları da fazla ilgiden ölüyor.:(
Mesela açelya ve fitonya yaşamadı bende,bu gün pazardan almamak için zor tuttum kendimi ucuz,bol tomurcuklu açelyaları görünce:)

Sümbül ve çiğdem soğanları yeni,geçen yıldan kalanları uygun koşulda saklayamadığım için bozuldu,Kısmetse yola bunlarla devam edeceğim:p

umutyolcusu 18-03-2011 22:44

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sariefe (Mesaj 770411)
Sevgili umutyolcusu bitkileriniz çok güzel çiçeklenmiş. Lalenin çiçeği geçerken o hali alıyor genelde. Bazende sıcak görünce salıveriyor kendini. Sonuçta normal bir durum.

Bu sene bende farklı sebze tohumları ektim. Sizinkilerde az değilmiş. Umarım ürünümüz bol olur ve iyi günlerde yeriz. Yemyeşil günler dilerim.

Sevgiler...

Sayın sarıefe,

İyiki lalemin fotoğrafını dün çekmişim ve yüklemişim.Meğerse ona veda etme zamanı gelmiş,akşam esen orta şiddetteki lodosa dayanamayıp dökmüş çiçeğini:(

Yazdıklarım yani çimlendirdiklerim yarısı,yer işini halletsem hepsini ekeceğim ama tohumların...Neyse gün doğmadan neler doğar.

İnşaallah emeklerimizin karşılığını alırız hepimiz,şimdiden çocuklara domates,salatalık dalından diye alıştırıyorum,hayallerimiz gerçekleşir inşaallah.

Saygılar...

kirikkale41 23-03-2011 19:39

Sayın Umutyolcusu; çiçekleriniz harika.Kasımpatılarınız,kalanchoelarınız muhteşem.Kasımpatılar tohumdan üretilebilir mi?Benim duyduğum kadarıyla,olduğu gibi bırakıp kurumasını beklemek sonra yaz aylarında tekrar yeşerirmiş.Doğru mudur?Uludağ çok süper gözüküyor =)
Bizim de Kartepemiz var ama bir türlü gitmek nasip olmadı.

umutyolcusu 23-03-2011 21:20

Hoş geldiniz sayın kırıkkale41,
Kasımpatılar benim değil.Kayınvalidemin ve anneannemin kasımpatılarını fotoğrafladım benim yok diye.Anneannemin bahçesinde yıllardır zamanı gelince yeşerir bu çiçek.Tohumdan üretiliyor mu bilmiyorum.Genellikle kök sürgünlerinden çoğaltılıyor.

Uludağ'a bu yıl benim açıköğretim fakültesi sınavlarım ve eşimin işlerinin yoğunluğu sebebiyle sadece 1 kere gidebildik.2 gün kaldık,gerçekten muhteşem,özellikle eşim ve çocuklar çok eğleniyorlar.Aslında dalmışız dünya telaşesine,arasıra da kendimize böyle fırsatlar sunmalıyız.İnşaallah sizede nasip olur Kartepe ye gitmek.

Periş 25-03-2011 17:12

Sn umutyolcusu çiçekler sebzeler harika tohumdan yetiştirmeyi düşündüklerinizin son durumu nedir inşallah saglıklıdır saygılar...

umutyolcusu 25-03-2011 18:40

2 Eklenti(ler)
Sayın burak alkan çok teşekkür ederim.Sebzelerin yeni fotoğraflarını ekleyecektim ben de,buyrun:o


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 06:13.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025