agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Balkon ve Terasları (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/)
-   -   umutyolcusu / teras (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/21092.htm)

umutyolcusu 04-01-2011 12:38

2 Eklenti(ler)
Kusura bakmayın Gülşen hanım,mesajınızı şimdi gördüm.Açalyamı kapalı balkonda tutuyordum ve yeşerme gördükten sonra sıcaklar artınca kalan yapraklarını da döküp kel aynaktan beter oldu.Yeşermede kurumuş.Sadece kuru dallar kaldı:( Sanırım vazgeçeceğim bu sevdadan:(
Orkidemin son hali aşağıda.Yalnız oluşan tomurcuklardan sadece iki tanesi sağlam kaldı:mad:
Havalar sıcakken terasta durup bol tomurcuklanan kalanşom şimdi kapalı balkonda açmayı bekliyor;)

gulşen 04-01-2011 19:06

bence vazgeçmeyin dalları iyice kontrol ettinizmi içindeki suyu çekilmedikçe hala ümit var bence yaprak dökmesi önemli değil stresten olabilir dalları kontrol edip uygulamaya devam edin derim ben. orkidenize maşallah gerçekten çok güzel benim kalanşolar kötüleşmeye başladı :(

gulşen 04-01-2011 19:17

3 Eklenti(ler)
bu görüntüler belki size pes etmemek için cesaret verir diye yükleyeyim dedim.gerçi sayfanızı meşgul ettim ama kusura bakmayın bir süre sonra silicem ;)

umutyolcusu 04-01-2011 20:38

Estağfirullah Gülşen hanım hiç şikayetçi değilim eklediklerinizden.Silmenize gerek yok.Dallarda hiç hayat belirtisi kalmamış benim açelyada ama yine de devam edeyim bari,küpelim de aynı durumda ama ondan daha ümitliyim.Bakalım zaman ne gösterecek?

İnşaallah sizin kalanşolarda düzelir.Aslında pek nazlı değiller ama...

ciceksever70 04-01-2011 22:10

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi umutyolcusu (Mesaj 736205)
Estağfirullah Gülşen hanım hiç şikayetçi değilim eklediklerinizden.Silmenize gerek yok.Dallarda hiç hayat belirtisi kalmamış benim açelyada ama yine de devam edeyim bari,küpelim de aynı durumda ama ondan daha ümitliyim.Bakalım zaman ne gösterecek?

İnşaallah sizin kalanşolarda düzelir.Aslında pek nazlı değiller ama...

Sayin Umutyolcusu, bizim burada acelyalar kisin ya tamamen yaprak döküyor, ya da az yaprak kaliyor üzerinde. Ilkbaharda eski dallarin üzerinden yeniden yapraklanip cicek aciyor. Ilk yil ben de bozuldu sanip üzülmüs ama yine de topraktan sökememistim. Ümidi kesmeden iyice bekleyin derim. Sevgiler.

umutyolcusu 05-01-2011 12:19

Hoş geldiniz çiçeksever70,ben de dediğiniz gibi olmasını umuyorum inşaallah.Belki dallar kuru ama köklerde hayat vardır.;)

laf kalabalığı 09-01-2011 21:22

Ben de küpeli yetiştirmiştim ama bakımı zor bir çiçek.

Hhatice 09-01-2011 21:25

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aydinuzun61 (Mesaj 738892)
Ben de küpeli yetiştirmiştim ama bakımı zor bir çiçek.

Evet benimde küpelilerim malesef bozuldu .

umutyolcusu 11-01-2011 14:46

Yıllardır bir şey olmuyordu olumsuz şartlara rağmen ama sanırım bu yıl strese girdi küpelim:(İnşaallah zamanı gelince yeni filizler verir.
Sizin küpeliniz için de üzüldüm Hatice hanım.Ama orkidelerinize imrendim.Benimki iki tane tomurcuğunu açabildi.Diğer ikisi soldu açmadan.Neyse buna da şükür.

umutyolcusu 11-01-2011 14:49

2 Eklenti(ler)
Orkidemin son hali;)

umutyolcusu 11-01-2011 14:54

3 Eklenti(ler)
Soğanlı bitkilerimdeki gelişmeleri her terasa çıktığımda merakla takip ediyorum.Her gün çıkınca pek değişiklik olmuyor ama bir kaç gün ara verince daha heyecanlı oluyor.Her birinin rengi sürpriz olacak;)
Sümbül,
Lale,
Çiğdem filizleri:

umutyolcusu 04-02-2011 15:22

1 Eklenti(ler)
Ömrümde ilk defa ağaçlar.net sayesinde öğrendiğim yapraktan menekşe üretimi yüzümü güldürdü. kimisi daha önce kimisi sonradan toprakla buluşan yapraklardan biri de bu gün yarın yavrular inşaallah.Bir tanesi de yavru olarak ayırdığım.

umutyolcusu 04-02-2011 15:27

2 Eklenti(ler)
Yapımarketten satın aldığım katmerli kalanşo az ama öz açmaya devam ediyor.Ama gövdenin köke yakın kısmında çürüme başlamıştı.Hemen temizleyip tekrar diktim.İki küçük dalı da ayrı saksıya diktim.İnşaallah tutar.

Kırmızı kalanşolarımı budarken taze dallardan ikisini saksıya dikmiştim.Kopan bir yaprağı da onların dibine iliştirivermiştim,uzun sürdü ama o da yavruladı.

umutyolcusu 04-02-2011 15:29

1 Eklenti(ler)
Saksıda nazlı nazlı tohumdan çıkıp sonra da hızla büyüyen maydanoz ve dereotlarımdan ilk hasatı yaptım çok şükür...

umutyolcusu 04-02-2011 15:33

1 Eklenti(ler)
Yemek üzere alıp cücüklediğini görünce Bir kaçını toprağa gömdüğüm kestanelerden ikisi önde gidiyor.Çok değil 3 yıla kalmaz tek tük meyvesini de görürmüşüz kısmetse:)

umutyolcusu 04-02-2011 15:39

1 Eklenti(ler)
Yılbaşımda da minicik bir tomurcuk belirdi.Pembe gibi geliyor bana,bakalım açması ne kadar sürecek,zira daha çoook minik...

fikreteren 05-02-2011 08:53

Sayın umut yolcusu . O tomurcuğun büyümesini görmek sonra çiceği bu gün mü yarın mı beklemek çok zevkli bir şey.Güle güle büyütün.

umutyolcusu 05-02-2011 10:19

Teşekkür ederim,hoş geldiniz.Açması gerçekten uzun süreceğe benziyor.1 haftadır sanki aynı boyda gibi geliyor bana,sürekli diğer dallarda da tomurcuk olur mu diye bakıp duruyorum:)

umutyolcusu 08-02-2011 12:46

1 Eklenti(ler)
Maalesef bu gün yılbaşımdaki tomurcuk kurumuş.Sanırım yeterli kök gelişimini tamamlayamayan çelik onu besleyemedi.:(
Artık kalanşolar açmaya başladı balkonumda,en keyifli yanı da çiçeklerin uzun süre kalması üzerlerinde;)

umutyolcusu 08-02-2011 12:50

1 Eklenti(ler)
Çelikten köklenen sakız sardunyam sürekli boya gidiyor.Bir tane dal çıkardı.O çıkan dal bile nerdeyse diğerine yetişti.Güneş alan cam önünde duruyor.Böyle gelişmesi normal mi?
Aslında tepesinden kırıp yan dal çıkarsın diye bakayım diyorum ama ilk defa sardunya yetiştirdiğim için tereddüt ediyorum.

umutyolcusu 13-02-2011 15:35

3 Eklenti(ler)
Bu aylar kalanşoların bayramı var:rolleyes:
Havalar soğuyana kadar terasta durup sonra içeri aldığım ve hiç terasa çıkarmadığım kalanşolar arasındaki fark fotoğraflarda görülüyor.Kesinlikle güneşi çok seviyor ve karşılığını veriyorlar.
Çelikten yetişenlerde birer çiçek dalı ile biz de varız dediler:rolleyes:

umutyolcusu 13-02-2011 15:39

2 Eklenti(ler)
Soğanlı çiçek alırken lale soğanı almamıştım.Marketten hazır çimlenmiş bir tane aldım.Kısa sürede açacak gibi duruyor.Koyu pembe renkte.
Çiğdemler firesiz çimlendi ama gayet yavaş ilerliyorlar.Ama bir tanesi diğerlerini solladı.Karışık paketlerden almıştım,bakalım diğerleri nasıl açacak.O kadar sabırsızlanıyorum ki ilki bile iyice açılmadan eklemek istedim:o

Bahar 13-02-2011 17:37

Sevgili umutyolcusu kalanşo isimli çiçeğinize bayıldım.
Daha önce marketlerde hiç rastlamadım mutlaka olsaydı görürdüm diye düşündüm.
Ayrıca diğer çiçeklerinizde çok güzel ellerinize sağlık.

sevim.K 13-02-2011 18:02

Sevgili umutyolcusu beyaz kalanşonuza bayıldım benim beyazım yok çok güzelmiş:) Sakız sardunyanızın boyuna uzamasında şaşılacak bir şey yok çünkü sakız sardunyalar sarkan çiçekler. Aşağıya doğru sarkarak büyüyecek. Zamanla dallanmaya da başlar ama isterseniz uç kısmını kırın dallar büyüsün:)

umutyolcusu 14-02-2011 08:48

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Bahar (Mesaj 754910)
Sevgili umutyolcusu kalanşo isimli çiçeğinize bayıldım.
Daha önce marketlerde hiç rastlamadım mutlaka olsaydı görürdüm diye düşündüm.
Ayrıca diğer çiçeklerinizde çok güzel ellerinize sağlık.

Hoş geldiniş Bahar hanım,kalanşo çiçeğinin katmerli olanları yapı marketlerde satılıyor.Benim beyaz olanda bauhaustan alınma.Ama kırmızı olanı kayınvalidem komşusudan çelik alıp getirmişti yıllar önce.Sorunsuz ve en sevdiğim çiçeklerimden biri,üretimi de kolay.Bazen diyorum nazlı çiçeklerle uraşacağıma her saksıya kalanşo dikeyim.
Teşekkür edrim.

umutyolcusu 14-02-2011 08:54

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sevim.K (Mesaj 754922)
Sevgili umutyolcusu beyaz kalanşonuza bayıldım benim beyazım yok çok güzelmiş:) Sakız sardunyanızın boyuna uzamasında şaşılacak bir şey yok çünkü sakız sardunyalar sarkan çiçekler. Aşağıya doğru sarkarak büyüyecek. Zamanla dallanmaya da başlar ama isterseniz uç kısmını kırın dallar büyüsün:)

sevim.K hanım beyaz kalanşom çürüme tehlikesiyle karşı karşıya.Birkaç dalını kırıp ayrı saksıya diktim.Köklenmeye başlamışlar.Ama bu ana bitki yakında yok olacak maalesef.Güzelim çiçekleri üzerinde gözümün önünde çürüme devam ediyor.Artık kalan sağlar ile yola devam edeceğiz ne yapalım:(

Sakız sardunyanın sarktığını biliyorum da yerim müsait değil mecburen sırığa bağladım.Hem dallanmayı teşvik için uçlardan kırıp hem yeni çelikler elde etsem bitkiye eziyet etmiş olur muyum diye korkuyorum.

umutyolcusu 18-02-2011 08:31

2 Eklenti(ler)
Renklerini belli edenler:rolleyes:
Sümbülüm miss gibi kokuyor.Diğerlerini aralı diktiğim için başka açan yok henüz,hoş bu da tam açmadı ya:p

umutyolcusu 25-02-2011 11:39

1 Eklenti(ler)
Sümbülüm tam açtı,mis gibi kokuyor diye eve getirdim ama sıcaktan çabuk bozulacak sanırım.Şimdi kapalı balkona aldım.Diğerleri de sırasını bekliyor;)

umutyolcusu 25-02-2011 11:42

beyaz kalanşomdan geriye kalanlar

1 Eklenti(ler)
Beyazın anacı çürüyüp gitti:(.Durumu farkedip kırdığım sağlıklı dallar onu aratmaz inşaallah,tutmuş görünüyorlar.

Sevgi Durul 25-02-2011 12:23

Benzer görüntüler bende de oluştu. Tam iki koca saksı kalanchoem, hem açmış hem çürümüşler. Şimdi sağlam dalların üçer beşer dikildiği saksılarım oldu.

Bir de sulamada, çok daha dikkat edilmesi gerektiğini öğrenmiş oldum.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 17:25.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025