agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Balkon ve Terasları (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/)
-   -   ilksenozturk / balkon (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/20197.htm)

sevim4 28-04-2011 12:09

Sevgili ilksenozturk,dün size yazmıştım internet gitti galiba.
Lojmanın bahçesinde salkım söğüt var ama yaprakları açtı çelik alıp göndersem tutarmı bilmem.
Ben geçen yıl bahçeye diktim tüttu bu yılda budanmış çıbığından hoyaya destek olarak saksıya diktiğimde tutmuş.
küçük demezsen sana hangisini istersen göndereyim.

yağ-mur 28-04-2011 13:11

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ilksenozturk (Mesaj 793772)
salkım söğüt arayışlarım devam ediyor, malesef Mutlu beyde de yokmuş. sanırım bu yılı kaçıracağım bu gidişle.
ben de diğer planlarımdan bahsedeyim;

ilk iş olarak bu h.sonu bordürler ile ilgileneceğim. çok zalimce budandığı için yaprak küçültmüşler malesef. biraz gübreleyip kendi hallerine bırakacağım toparlansınlar diye. bahçem küçük olduğu için de uzun bordur bitkilerini bırakıp iç sırasına daha kısa boylu ama herdem yeşil bitkiler ekmeyi planlıyorum. aklımda da afrika zambağı var ama onu da bulmakta zorlanıyorum mevsim itibariyle. o yüzden bu yıl bordürlerin iç sırası bordürlere yaslanıp güzel bir görünüm oluşturmasını umduğum glayöl ve onların arasında begonyalar şeklinde bir düşüncem var. orta alanı da yoncalar istila edecek.
bahçede kalabalık bir görüntüden çok sadelik istiyorum.
en kısa zamanda resimleyip paylaşacağım.
bu yaz hemen kendini gösterebilecek hem de mevsimlik olmayan bitki önerilerinizi bekliyorum

kendisine sordunuz mu?listesinde yok ama ben bir ay kadar önce annemin bahçesi için sormuştum o zaman elinde vardı. anneme alamadım evde olmayacak bir ay kadar, kurur diye erteledik

ilksenozturk 28-04-2011 15:09

sevgili yağ-mur, kendisine sordum, yok diye yanıt döndü malesef.
sevgili sevim4; buradaki seralara bakınmaya devam edeyim biraz daha. bulamazsam sizden çelik rica ederim.
ikinizin de ilgisine çok teşekkür ederim :)

ilksenozturk 30-04-2011 17:42

yenilerim
 
2 Eklenti(ler)
uzun bir süre foruma fotoğraf yükleyemedim, sonra zaten uzun bir süre vakit de bulamadım, siz görmeyeli yeni çiçeklerim oldu
filayağı şirketteki bir arkadaşımındı, bir yıl boyunca için için göz koymuştum, sonra itiraf edince bana hediye etti :)
diğerini de dua çiçeği diye aldım, dua etmediğini görünce yanıldığımı anladım :)

ilksenozturk 30-04-2011 17:48

görmeyeli...
 
2 Eklenti(ler)
eski sayfalardaki hallerine de bakın, şimdiki hallerine de :)
kurdela çiçeğim ve benjaminim

ilksenozturk 30-04-2011 17:56

görmeyeli...
 
2 Eklenti(ler)
çilli begonyam uzadı da uzadı, bir dalı öne doğru uzuyor, yandan yeni bir kök çıkardı o da 'sana geliyorum tavan' diye meydan okuyor, taşınırken onu nasıl koruyacağım bilemiyorum.
yanında mücevher orkidem de poza girmiş, bu kış yine çiçeği ile güldürdü beni, şuan dinleniyor, keyfi gayet yerinde
ikinci çilli de onun yavrusu; 1 yaşında

ilksenozturk 30-04-2011 17:59

difenbahialarım
 
3 Eklenti(ler)
3 taneler...
küçük olan bir yılda bir yaprak çıkardı miniminnacık, sizce adam olur mu?
evimin en keyifsiz çiçeği de trop.snow

ilksenozturk 30-04-2011 19:48

görmeyeli...
 
3 Eklenti(ler)
siz görmeyeli devetabanım 1,5 mt olacak kadar uzadı.
daha önce fotoğrafını yüklediğim marginatam ve onun büyük kardeşi (şirkette büyütüyordum, eve yeni taşındı)

ilksenozturk 30-04-2011 19:53

3 Eklenti(ler)
mum çiçeğim yaz aylarında ilerleyip kış aylarında uykuya geçiyor. yeni kollar atmaya başladı, taşınınca daha seveceği bir yere alacağım onu.

siteden bir arkadaşımız küçük bir çelik tüylü telgraf yollamıştı geçen yıl. bu sene cesaret edip uzayan dalı böldüm ve yeniden köklendirdim, sanırım yaz sonu bu saksı dolmuş olur

bende 2. senesini geçirecek olan sarı yaseminim bundan sonra bahçede hayatına devam edecek ve eminim çok da güzelleşecek

ilksenozturk 30-04-2011 19:55

çiçeklerim...
 
3 Eklenti(ler)
karakışta açarak beni mutlu eden sardunyalarımın çiçekleri...
sardunya çiçeklerine top olarak bakıyoruz hep ama tek tek çok şık çiçekler
ve lale, bu sene tek başına kaldı, seneye birsürü arkadaşı olacak.

ilksenozturk 30-04-2011 19:59

ortancam
 
1 Eklenti(ler)
çelikle köklendirdiğim ortancam bu yıl ilk defa çiçek açacak

ilksenozturk 30-04-2011 20:01

dendrobium
 
1 Eklenti(ler)
bir yerden çelik alarak köklendirildiğini okudum ve bir dalını kesip suya koydum. köklenme yok fakat çiçeği geçmiş kör dal yaprak vermeye başladı, merakla bekliyorum

Periş 01-05-2011 14:37

Maşallah sevgili ilksen hepsi çok saglıklı görünüyor ellerine saglık

serkan_istanbul 20-05-2011 15:00

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ilksenozturk (Mesaj 614394)
telgraf çiçeğimi site sn mutlu kutludan satın almıştım, bana geldiğinde 2 uzun dal halinde idi. şimdi kendi saksısını doldurdu, taşırdı da bana biri de yine kendi gibi gelişmiş 2 tane yeni saksı hediye etti. çok neşeli ve çok şık bir bitki. Resimlerde ana bitkim ve 2 hafta önce yaptığım yavrusu var;)

selamlar ilksen hanım bende bu bitkiden (seneler içinde benim ki yok oldu) arıyorum.

serkan_istanbul 20-05-2011 15:01

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ilksenozturk (Mesaj 614407)
büyük çiçeğimi geçen yıl yapımarkette kaderine terk edilmiş haldeyken almıştım,
o da bir yıl içerisinde ciddi bir gelişim gösterdi. Gövdesi kalınlaştı, yaprak boyu uzadı ve gürleşti.
Yanlarda gördüğünüz ufaklıklar açık renkli cins başka bir marginatadan aldığım çelikler. Büyüdüklerinde açıklı koyulu hoş duracaklarını düşünüyorum. O hallerini de önümüzdeki seneden itibaren görürüm artık sanırım. çiçek işi sabır işi :)

bu bitki bayrampaşa tekzende şu büyük akvaryumun olduğu 4.95

serkan_istanbul 20-05-2011 15:08

allah nazardan saklasın çok güzeller maşallah. Uzun zamandır yoksunuz. sayfanızda baktımda.

ilksenozturk 23-05-2011 08:10

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi serkan_istanbul (Mesaj 807237)
allah nazardan saklasın çok güzeller maşallah. Uzun zamandır yoksunuz. sayfanızda baktımda.

sn serkan_istanbul, evimi taşıdığım için onun telaşı ile yeni resimler ekleyemedim ama çok güzel gelişmeler var. telgraç çiçeğinden isterseniz size çelik gönderebilirim. ama taşınma sonrasında encak vakit bulabilirim. bekmeyeyim derseniz Mutlu kutludan almıştım,siz de bakabilirsiniz...

serkan_istanbul 16-06-2011 09:56

Uzun zamandır sitede yoksunuz sevgiler

sin-ameki 29-06-2011 22:37

merhaba çiçekleriniz harika maşallah,
benim de evde marginata ve benjaminim var 2 yıldır. fakat 2 yıldır hep durumları kötüleşti yerlerini değiştirdim çeşitli şeyler denedim ama açıkçası ilk defa bu kadar ciddi eğildim üzerlerine. sürekli yaprak döküyolar ve çok cılızlar. foruma yeni üye oldum ve pek kullanamıyorum açıkçası konular cok karışık geliyor aradığımı bulamıyorum. bu salon bitkilerinin bakımı konusunda bana kısa ve öz bilgi verebilirmisiniz? bir de Phalaenopsis var 3 ayda tüm çiçeklerini döktü, gövdesinin en ucu (üstü) kurumaya başladı ve yaprağında çürüme gibi bi oluşum var (oldukça büyük), ve köklerinin dışındaki kabuklar çürüyüp dökülüyo :( kurtarabilirmiyim ne önerirsiniz? 3-4 gündür forumu talan ediyorum ama bi sonuç elde edemedim... şimdiden teşekkürler.

ilksenozturk 01-07-2011 08:17

ben salon bitkilerim için çok da fazla bişey yapmıyorum açıkcası; gübreyi de çok nadiren veriyorum onlara, nedense bitki besinlerine pek rağbet etmiyorum ama bol bol konuşuyorum onlarla, bol bol seviyorum:)
en önemlisi toprakları, onları torfa hapsetmeyin. benjamin yer değişimine tepki veren bir bitki, bir süre çevirmeyin bile derim. marginatayı da çok sulamaktan kaçının, toprağı üstten kuruyunca verirsiniz. bir de sanıldığının aksine rahat etsinler diye büyük saksı kullanmayın, saksıdan taşacak kıvama gelmedikçe saksılarını değiştirmiyorum.
orkide konusunda çok bilgili değilim ama 3 ayda tüm çiçeklerini dökmesi çok doğal bir olaydır, ömürleri bitti çiçeklerinin. çiçek olan dalını 3. boğumdan keserseniz yeniden çiçeklenebilir belki. sapı kurursa da üzülmeyin, en iyisi bir süre çiçeklenmeyip kendine gelmesidir, toparlamasıdır zaten. bende ilk yıllarını geçiren orkidelerimin çiçeklenmesine izin vermemiştim, hepsi 2. senelerinde açtılar. gövde ucu kurumaso göbek kısmından su aldığını ve çürüdüğünü gösterebilir, köklerini çıkarıp kontrol edin derim ama o konuda forumu baştan sona okumanızı şiddetle tavsiye ediyorum

sin-ameki 05-07-2011 16:22

teşekkürler cevap için.
benjamini ve marginatayı daha dün balkona çıkarmıştım biraz daha güneş alsın diye oysa, ve evet saksılarıda oldukça geniş çelimsiz bitkilerime :)
orkideyide dediğiniz gibi kestim ama ******* göbek kısmından çürüdü... forumu çok gezdim ama açıkçası bilgiler karışık ve dağınık geliyor bana. bir yazılan şeyin üstüne aksi bi bilgi olabiliyor örneğin sulama konusunda kimisi gün aşırı diyor kimisi haftada bir. çok okudum ama bi çıkarım yapamadım forum kullanma konusunu ben beceremedim belki ... tekrar teşekkürler

sin-ameki 05-07-2011 22:16

torf için ne düşünüyorsunuz faydalı değil mi?

Azelia Kara 05-07-2011 22:38

Bitkileriniz çok güzeller, tebrik ediyorum.
Sevgiler.

ilksenozturk 06-07-2011 11:31

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sin-ameki (Mesaj 832068)
torf için ne düşünüyorsunuz faydalı değil mi?

ben torfu elimden geldiğince bahçe toprağı ile karıştırıp kullanırım, amacım da bahçe toprağının sert olan yapısını biraz yumuşatmaktır. hatta önceki yıllarda bir miktar bahçe toprağını bir kovanın içine koyar, doğradığım, soyduğum sebzelerin kabuklarını atardım içine, ertesi yıla kendi toprağımı hazırlamış olurdum. torf bir süre sonra kendini salıyor.
benjamin ve marginata gibi bitkilerime iç mekanda bakıyorum, dışarıda da bakılanlara rastlamadım değil ama onlar iç mekan bitkisidir, güneş onları malesef yakabilir.

ilksenozturk 06-07-2011 11:33

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Azelia Kara (Mesaj 832081)
Bitkileriniz çok güzeller, tebrik ediyorum.
Sevgiler.

çok teşekkür ederim.
fırsat bulduğum ilk anda da sizler ile bahçemi paylaşacağım, gerçi şuan çok bakımsız :(

sin-ameki 06-07-2011 11:37

biraz tezcanlı davranıyorum sanırım sabredip rahat duramıyorum o yüzden bir de balkonu deneyeyim dedim daha öncede evin içinde çeşitli yerleri denemiştim zaten ama gözle görülür bir fark elde edemedim... ne kadar sıklıkla topraklarını değiştiriyorsunuz?

ilksenozturk 06-07-2011 12:58

''ÇİÇEK İŞİ SABIR İŞİ'':) ,
****** çiçeklerini dökecekler, ****** yapraklarını dökecekler, arada bir dertlenecekler, hastalanacaklar. bitkiler kısa vadede büyük ve sık değişiklikler istemez, alıştıra alıştıra herşey.

bana sorarsanız iç mekan bitkileri için balkonu tavsiye etmem kesinlikle, içeri alın derim ve bir süre de değiştirmeyin yerlerini. gidin konuşun, sevin. topraklarını, bakımlarını ****** yapın ama bu konuda dertlenmeyin. bırakın kendilerini bulsunlar önce.

biz çiçek bakmıyoruz aslında. biz onların en güzel şekilde olmaları için YARDIM ediyoruz bence. en başlarda önce sadece hata yapmamak lazım, yani aşırı su vermeyin, istemedikleri kadar güneş ve gölge yaratmayın... gibi. bırakın önce 'alışsınlar' , ondan sonra toprağı ile gübresi ile, yani yardım konularıyla ilgilenmek gerekir. işte oralarda da işin gerçekten bir formülü yok. orkidelerimin saksısı şeffeftır mesela. akşamları köklerinin nemli olup olmadığına bakarım, nemi azalmışsa su dolu bir kabın içine oturturum. topraklı bitkilerimin toprağına dokunurum, kurumaya başlamışsa su veririm. yani 'bu sabah tüm çiçeklerimi suladım' gibi bir durumum kesinlikle yoktur, 'bu sabah su isteyenlere sularını verdim' derim.

sn sin-ameki yazdıklarım sizin durumunuza özel değil, yanlış anlamayın lütfen, sorularınıza istinaden genel görüşlerimi paylaştım.

topraklarını da toprağının ve bitkinin durumuna göre değiştiriyorum. toprağı bozulmaya başladıysa, suyu hemen aşağıya veriyo ve tutamıyorsa veya bitki gelişimi yavaşladıysa hangi mevsimde olursa oldun derhal değiştiririm. her yıl bahar ayında da gelen bir kontrol yapar, ihtiyacı olanları değiştiririm. ama unutmayın bazı türlerin kök yapıları çok hassastır, onların topraklarını dağıtmamak, köke hava değdirmemek gerekir.

sin-ameki 06-07-2011 14:23

yanlış anlamak bir yana yazdıklarınız bana çok destek oldu teşekkür ederim tavsiyelerinizden çok menun oldum ayrıca balkonda meyve sebze kabuklarımı biriktirmeye başladım şimdiden toprakla beraber. birde bu benjamin ve marginata da direk toprak sulama mı yoksa yapraklara püskürtmemi daha doğru bir sulama biçimi acaba sizce?

ilksenozturk 07-07-2011 07:08

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sin-ameki (Mesaj 832366)
yanlış anlamak bir yana yazdıklarınız bana çok destek oldu teşekkür ederim tavsiyelerinizden çok menun oldum ayrıca balkonda meyve sebze kabuklarımı biriktirmeye başladım şimdiden toprakla beraber. birde bu benjamin ve marginata da direk toprak sulama mı yoksa yapraklara püskürtmemi daha doğru bir sulama biçimi acaba sizce?

yapraklara su püskütrmek bitkinin su ihtiyacını karşılama amaçlı değildir. o yüzden toprağından su vermelisiniz. su püskürtme yaparsanız da dikkat edin, güneş yaprak üzerinde su damlacıklarının mercek etkisi ile yaprakları yakabilir (hani delik delik renk açılmaları olur ya)
biriktirdiğiniz kabuklar arasında da mandalina portakal gibi toprak asitliğini fazlası ile yükseltebilecek olanlar olmasın. ben patates, muz kabuğu, yeşil yapraklı sebzeler, çay... vb kullanırdım, meyve hiç kullanmadım.

sin-ameki 07-07-2011 14:21

ben elma, şeftali, domates, salatalık, biber, yumurta kabuğu attım birde karpuz kabuğunu parçalayarak attım. üstünü tekrar toprakla kapattım yalnız fena halde kurtlanmış

ilksenozturk 12-07-2011 13:31

çim sorunu
 
malesef fotoğraf paylaşamıyorum ama bahçem için fırsat buldukça küçük şeyler yapmaya çalışıyorum

ama çimlerim çok kötü. birkaç sene önce halı çim kaplanmış bahçeye, kökleri birbirine karışmış durumda, güneş ile beraber de perişan haldeler.

maliyeti ucuz önerebileceğiniz bir çözüm var mıdır?
halı çim kaplatmak istemiyorum, o en son çare.

Azelia Kara 15-07-2011 23:20

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ilksenozturk (Mesaj 832259)
çok teşekkür ederim.
fırsat bulduğum ilk anda da sizler ile bahçemi paylaşacağım, gerçi şuan çok bakımsız :(

Merakla bekliyor olacağız. Ben teşekkür ederim paylaşımınız için.

ilksenozturk 21-10-2011 12:10

evbahçe çalışmaları
 
1 Eklenti(ler)
yeni taşındığım evim ve orada da mutlu olacaklarına inandığım çiçeklerim...
evin bir odasını çiçeklerime ayırmak ve orayı evbahçe haline getirmek gibi bir planım var
manzara nasıl sizce?
patosum, kurdela çiçeğim, yılbaşı çiçeğim, fil kulağım, marginatam

ilksenozturk 21-10-2011 12:16

patoslarım
 
1 Eklenti(ler)
patoslarımı aşağı sarkmış halde kullanmaya bayılıyorum
yeni yerlerine yakın zamanda taşıdım, o yüzden tam istediğim formu yakalayamadılar.
ama sarkık kullanıma çok yakışan bir bitki
patoslarım olmadan olmaz:p

ilksenozturk 21-10-2011 12:27

callisia fragrans
 
1 Eklenti(ler)
her sonbahar dip yaprakları haf,ftem sararır ve kendisinden defalarca yavru dağıtmışımdır.
sanırım bu sebeple de bana küs ve çiçek vermiyor.
ama fotoda göründüğünden çok daha heybetli bir bitki oldu.
onun da sarkık formu çok şık görünüyor.

ilksenozturk 21-10-2011 12:30

1 Eklenti(ler)
guzmaniam beni bi türlü sevmedi.
1,5 yıl önce ayırdım, ancak bu kadar büyüdü
yanında da bibercik :)

gultar 21-10-2011 12:54

Sevgili ilksenozturk, yeni evin hayırlı olsun.Çiçeklerinle bir evbahçe kurma fikrin harika
adresini ve telefonunu gönderdiğin zaman, göndereceğim su sümbülü için de bir aydınlık köşe hazırlar mısın?

ilksenozturk 21-10-2011 12:56

1 Eklenti(ler)
kendi çeliklediğim veya tohumdan yetiştirdiğim çiçeklerin yeri başka. satınaldıklarım evde hep yabancı gibi dururken onlar çocuğum gibi...
bir parmak boyunda yapraksız çelikten büyüttüğüm difenbahiam

ilksenozturk 21-10-2011 13:01

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gultar (Mesaj 871731)
Sevgili ilksenozturk, yeni evin hayırlı olsun.Çiçeklerinle bir evbahçe kurma fikrin harika
adresini ve telefonunu gönderdiğin zaman, göndereceğim su sümbülü için de bir aydınlık köşe hazırlar mısın?

:) en güzel köşelerden biri onun olacak :) su bitkileri köşesi yapmak gibi bir planım var. çok mutlu oldum, çok teşekkürler :)

ilksenozturk 21-10-2011 13:07

çilli begonyalarım
 
2 Eklenti(ler)
ilk foroğraftaki çilli begonya evime giren ilk çiçektir, annemin dal halde bana bulup getirdiği ilk gözağrım. şuan boyu 2 mt 10 cm. taşınırken alarm ilan etmiştim ona bişey olacak diye. ustalar sinir olmuşlardır eminim bana:D
alttan yeni sürgünler veriyor, seneye baharda tepe budaması yaparak altları görüntü olarak zenginleştireceğim
malesef bir süredir yapraklarında mantar belirtileri ortaya çıktı, sodalı su fısfısadım, ona bişey olursa çok üzülürüm.
diğeri de onun yavrusu


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 06:48.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025