![]() |
2 Eklenti(ler)
sevim hanım, üzülmeyin. bu kış birçok çiçek kaybettim, geçen yıl da çok başarılı olamamıştım. bu yıl anca yüzümü güldürdüler. inşallah da devam ederler:
balkondan bir arajman görüntüsü daha, ortaların hakimi telgraf çiçeği, aşağıya sarkan buz çiçeği ve üstleri dolduracak sabah sefalarım bir tarafta, begonyalarım ve akşam sefalarım diğer tarafta. |
sardunyam ve küpe çiçeğim
1 Eklenti(ler)
çok güzel bir fotoğraf olmasa da bu baharda 1 parmak büyüklüğünde çelikler alarak diktiğim ve şimdi saksıyı doldurmuş olan sardunyalarım ve tomurcuklarla dolu küpe çiçeğimi de paylaşmak istedim.
|
iç mekan çiçeklerim
2 Eklenti(ler)
bir köşe simli köşe; küçük çillim, telgraf çiçeğim, sarmaşık ve marginatam
diğer köşede yeşil köşe; patos, difenbahia, filkulağım ve devetabanım |
orkideler
1 Eklenti(ler)
kendilerini toparlasınlar diye gözlerinin içine baktığım orkidelerim(phal. ve ludisia discolor )
phal.im çiçek sapını büyütmeye devam ediyor;) |
Sevgili ilksenozturk sabah sefanızın rengi çok hoş gerçekten. Tohum alabilirseniz takas yaparız. Bende de aynı rengin kırçıllı olanı var.Tohum alamasanız da istediğiniz zaman yollayabilirim.
Sanırım çiçekleriniz sayı olarak az ama çeşit olarak epey var. Sağlıkla büyütün emeğinize sağlık. |
Sevgili İlksen, hem evdeki, hem balkondaki çiçekleriniz çok sağlıklı ve güzeller. Ellerinize sağlık.
|
Sn Hakkı Şen ve sn Sdurul.
Çok teşekkür ederim beğendiğiniz için:) Sanırım sadece bu siteden birileri benim çiçeklerime az diyebilir :) Çünkü gören herkes şoka giriyor. Eeee sizler o kadar çoğaltmışsınız ki, benimkiler yanında az kaldı:). Çeşit olarak 3 haneli rakamlardayım aslında. Kendimi tutuyorum çoğaltmamak için. Bir de tamamını resimleyemedim. (biraz da sayfamla kimse ilgilenmiyor demiştim, ondan fazla fotoğraf eklememiştim:( ) Sn Hakkı Şen, elimde bu yıl yerim kalmadığı için dikemediğim tohumlarım olacaktı, akşam bakar varsa size iletirim. bu yılkileri beklemeyiz belki. |
Sayın ilksenozturk, eğer çeşitler üç haneli rakamlara ulaştıysa siz bizden çok ilerdesiniz demektir :) O halde fotoğraf sayınız oldukça az. Bu sayfada çok daha fazla fotoğraf olmalı.:)
Tohum için acele etmeye gerek yok. Çünkü benim de yerim kalmadı :( Önümüzdeki yıl için sabah sefası çeşitleri düşünüyorum. Hem şimdi tohum eksek bu yıl çiçeklerini görebilirmiyiz acaba? |
Sevgili iksenöztürk balkon çiçekleriniz de çok güzelmiş.Umarım en kısa zamanda diğer çiçeklerinizide fotoğralayıp eklersiniz.Meraklıları olacaktır mutlaka benim gibi.
|
Sayın İlksen özellikle iç mekanda ki süs bitkileriniz çok güzel dekore edilmiş. Çok sağlıklı ve güzel görünüyorlar. Benim favorim iç mekanda bulunan yaprakları hafif alacalı sarmaşığınız. Yeri ve keyfi süper olsa gerek olabildiğince uzamış ve yaprak vermiş. Güzel evinizde şık dekora edilmiş bitkilerinizin güzel fotoğraflarının devamını bekliyoruz…
|
Güzel yazılarınız için çok teşekkürler arkadaşlar.
Sayfaya kimse gelmiyor diye düşünürken sizlerin yazıları ile çok mutlu oldum:) Haftasonu bir problem olmazsa yeni resimler eklerim. Çiçeklerimde büyük değişiklikler var (ya da kargaya yavrusu şahin görünür misali bana öyle geliyorlar). İç mekandaki mum çiçeğim kendini katladı, çok uzadı, barış çiçeğim sürekli çiçek verip duruyor bana. balkonumdakiler içinde keyifsiz olanlar da var, begonvilim biraz kötü durumda ama mercan çiçeğim sürekli kırmızı beyaz çiçekleri ile coştu, tek kök çileğim kollar atarak 4-5 tane yeni fide verdi bana... En kısa sürede paylaşmaya çalışacağım. Sn Hakkı Şen; geçen yıl eylülde deneme amaçlı bir sabah sefası tohumu ekmiştim, çıktı hatta tek tük çiçek de verdi ama cılız oldu mevsim itibari ile. yine de istanbuldaki o donduran soğuklara kadar direndi yaşamak için. yani şimdi ekerseniz çiçeklerini de görürsünüz ama istediğiniz forma kavuşamazlar bence. beklemekte fayda var. |
limonum
1 Eklenti(ler)
iki yıl önce diktiğim çekirdeğin bugünkü hali :rolleyes:
|
3 Eklenti(ler)
Daha önce de fotoğrafını eklediğim ama bugünkü hallerini de paylaşmak istediğim mercan çiçeğim, sardunyalarım ve sellukam.
Mercan çiçeğim iki renk tek saksıda ve dur durak bilmeden çiçek açıyor, biraz da pasaklı:p Aynı saksıda biri sakız olmak üzere toplam 5 kök olan ve nisan ayında çelik alarak diktiğim sardunyalarımın. Son fotoğraf da geçen yıl siteden bir arkadaşımız tarafından gönderilen tohumlarından iki yaşına gelen sellukam. Biraz keyifsiz ama umarım çiçeklerini gösterir bana. |
küpeçiçeğim
2 Eklenti(ler)
Sitede sizinkileri gördükçe çok kıskandığım, sonra bana tek çiçeği ile sürpriz yapan küpe çiçeğim.
Çok hızlı boy attı, mayısta bana geldiğinde küçücük bir saksıda, 1 parmak boyunda idi. Son 1 ayda biraz rahatsızlandığım için çok fazla ilgilenemediğim küpe çiçeğim ile begonvilimin keyfi yok pek:( |
Pervane çiçekli yasemin ve hedera
1 Eklenti(ler)
Geçen yıl ağustos ayında şirket bahçesinden küçük çelikler alıp suda köklendirdikten sonra küçük oluşlarına da güvenerek ortak saksıya diktiğim minyatür hederam ve pervane yaseminim yarışa girdiler. En yakın zamanda saksılarını ayırıp onları bu amansız rekabetten kurtarmam gerekiyor.
|
2 Eklenti(ler)
Aynı saksıda fazlaca türü birarada kullanmayı seviyorum. O azıcık karman çorman görüntüleri benim için çok güzel:)
Buz çiçeğim aşağı doğru uzamaya devam ediyor. Tohumdan yetiştirdiğim akşam sefalarım da tomurcukta. Sitede birçoklarımızın hevesle aldığı lalegüllerim de bu manzarada poz vermiş. lalegüllerim de tomurcukta, ne renk olacaklarını çok merak ediyorum. |
çilekler
1 Eklenti(ler)
Bu yıl çileklerimden sadece 2 tane meyve yiyebildim ama çok kol attılar, tek bir kökten 5 ayrı kol attı. Onları uzun tek bir saksıda toplamayı planlıyorum.
Bu planım etrafını kuşatan çileklerden de büyümek için fırsat bulacağından ortancama da yarayacaktır, zaten isyanlarda:o |
Sevgili ilksenozturk çiçekleriniz çok sağlıklı, ellerinize sağlık:) Benim de bir saksıda beyaz ve kırmızı mercanım var, sizinki gibi ; kırmızı olan daha çok çiçekli:)
|
Sevgili İlksenoztürk aynı saksıda bir kaç çiçeğin olmasını bende çok seviyorum sizinkiler de çok hoş olmuş:)
|
Sn Acemifüsün, sizin de dediğiniz gibi kırmızı mercan daha bir gösterişi seviyor. İkisi bir arada da çok güzel oldular bence:). Sizin ve Sn Günebakan'ın beğenilerine teşekkür ederim:)
|
Çiçeklerim içinde tohumdan veya çelikten yetiştirdiklerim daha bir başka geliyorlar bana. onlarda daha çok emeğim varmış gibi geliyor. bu yüzden de aslında çiçeklerim içinde gösterişli kocaman olanlardan çok daha yolun başında olanlar mevcut.
|
İlksen hanım son ekledikleriniz içinde en dikkatimi çeken limon fidanınız oldu. Her zaman tohumdan yetiştirilen bir bitki çok ilgimi çekmiştir, gelişimi hayran eder beni. Ben ne kadar limon çekirdeği diksemde bir türlü başarılı olamadım. Sizin fideniz çok güzel gelişmiş, maşaallah...
|
Sn Faruk,
Limonum çok badire atlattı. Limon derin toprak seviyor. İlk diktiğimde aylarca gelişmeden durdu, sonra fotoğrafta gördüğünüz saksıya geçirdim ve kalınlaştı büyüdü, fakat kış öncesi ve hemen kış sonu böceklendi, tüm yapraklarını döktü. Şimdi onu belli periodlarda sodalı su ve zeytinyağlı su ile yıkıyorum. Güneşi de görünce neşesi yerine geliyor. bir de kış iyice bastırmadan içeri almıyorum. sadece kar mevsiminde iç mekanda duruyor yani, onun dışında hep dışarıda. Bitkilerin biraz da mevsimi yaşamaları gerektiğini düşünürüm. |
3 Eklenti(ler)
siteden bir arkadaşımızdan tohumlarını aldığım ama 1,5 senedir pek de yol katedemedim diye üzüldüğüm adreniumlarım, çelikten büyüttüğüm biri beyaz diğeri turuncu kalanşolarım ve küçük bir dalını bu sene diktiğim kurdela çiçeğim.
kurdela çok güzel gelişiyor |
1 Eklenti(ler)
önceki mesajlarda birkaç ay önceki halini fotoğraflamıştım. şimdi de 1 ay önceki fotoğrafını ekliyorum mum çiçeğimin. çok hızlı uzadı, inşallah çiçeklerini de görürüm.
fotoğrafta çiçekten çok kitapları çekmişim sanki, kusuruma bakmayın artık:rolleyes: |
merhaba ilksen cicekleriniz cok güzel elinize saglık güzel baktıgınız belli bence siz tas ekseniz yeserir gibi
|
teşekkür ederim sn. milyonstar.
|
sayın ilksenöztürk kurdela çiçeğiniz bir yılda ne kadar çok büyümüş öyle.Sanırım artık o saksı küçük gelecek.Beyaz çizgileri ile çok hoş.Kalanşolar çiçek açmadı her halde bu yıl.Açınca görmek isteriz.Kolay gelsin.
|
Sn umutyolcusu, bu pazar kurdela çiçeğimin saksısını büyüttüm. Çok edinmek istediğim bir çiçekti, İzmirde kaldığım bir otelin lobisinde çok büyük bir taneden çelik istemiştim utanmadan:) Sonra istanbula dönene kadar baya bir hırpalandılar ama yaşadılar, bence çok çok şık bir çiçek. Kalanşolarım iki kök,biri beyaz biri turuncu anaçtan alınma,ilk diktiğimde bir süre çiçek açtılar ama köklenmeleri için çiçeklerine fazla müsade etmedim, inşallah iyice keyiflenirler de açtıklarını görürüm, teşekkür ederim.
Mum çiçeğimin dairesel bir tel ile birkaç kez kendi etrafında sardım. Daha gür bir görüntü oluştu, fotoğraf çekince yüklerim. |
sayın ilksenozturk öncelikle bitkilerinizle uzun ömürlü yaşamlar diliyorum :) özellikler salon bitkilerini çok seven biri olarak iç mekan bitkilerinize hayran kaldım. Bu kadar iyi gelişmelerinin sebebini fotoğraflardan anladığım kadarıyla geniş bir alan, ferahlık ve sevgiye bağlıyorum... Nedense benimkiler bir türlü böyle ihtişamlı bir hale gelemediler. Sizi tebrik ediyorum :)
|
Sn pat(i)ilker,
Teşekkür ederim güzel sözlerinize. Bence gerçekten seviliyor olmaları bir etken. Yani modern bilim bunu nasıl açıklar bilemiyorum ama çok fark var nedense. Onun dışında güneşi çok ölçüsünde alıyorlar, evim güney cephe ve bunun avantajını taşındığım aydan itibaren görmeye başladım. Güneşten yararlanmalarını artırmak için de sık sık yerlerini değiştiriyorum, bir ay biri biraz daha güneşten istifade ederken diğer ay bir başkasına geliyor sıra. Bu durum da yer değişikliğine reaksiyon veren benjamin gibi bitkilerimin de artık bu değişikliklere alışmasını sağladı. |
Alıntı:
sn miay699, mutlu bey'in sipariş sayfasına talebinizi yazarsanız daha doğru olur. burda sizin siparişinizi görmeyebilir. şuan evimi taşıyorum, bu koşturma dönemini atlatınca çilli begonya gönderebilirim. |
veeee sonunda küçücük de olsa benim de bir bahçem olacak :)
şimdiden tavsiyelerinizi bekliyorum; * evin boş duran yan duvarına yaprak dökmeyen hedera sardırmak istiyorum, batı cephesi olacak. *bahçe kenarlarında bordür bitkileri mevcut fakat malesef biraz seyrek. *balkonumda saksıda duran mercan çiçeklerimi bahçe köşesine gilmek istiyorum. eminim bahçede birkaç yıl içinde gürleşecek ve desteksiz durabilecek hale geleceklerdir. * yine duvar dibine saksıda duran sarı yaseminimi dikmek istiyorum. * elimdeki mor telgraf çiçeklerimi yükseltili alanlar için kullanmayı planlıyorum. * yerdeki çimenler biraz bakımsız kalmış, onları gürleştirmek ve daha doğal bir görünüm olması için aralarına yoncalar serpiştirmek istiyorum. * ilk yıl bitkilerim hemen keyiflenmeyecekleri için mevsimlik çiçekler de kullanacağım ama sonrasında sanırım mevsimliklere fazla girmem. * hızlı büyüdükleri için akşam ve sabah sefa tohumlarını da en kısa sürede toprakla buluşturacağım. biraz geç kaldım ama olsun) * vee geçen yıl ilk defa mis gibi çiçeğini bana göstermiş olan sellukam da bu yıl bahçeye taşınacak bu süreçte önerilerinizi ve planlarım ile ilgili önerilerinizi bekliyorum :) |
Sevgili ilksen bahçen olması gerçekten çok güzel hayırlı olsun düşüncelerin çok güzel kolay gelsin inşallah en kısa zamanda resimlerini görebiliriz sevgiyle kal
|
Hayırlı olsunyeni eviniz sayın ilsenöztürk,darısı başımıza.İnanın sizin adınıza çok sevindim.İnşaallah planlarınızı gerçekleştirebilirsiniz.Kolay gelsin.
|
çok heyecanlıyım bahçe konusunda. birsürü şey yazıp çizip bozuyorum kafamda, yanlış yapmak istemiyorum en baştan. o yüzden de görüş ve fikirlerinizi bekliyorum. sn umutyolcusu ve sn burak alkan, iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim.
salkım söğüt düşünüyorum bahçeme, ne dersiniz? |
Sevgili ilksen salkım sögüt bana göre çok güzel olur
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
salkım söğüt arayışlarım devam ediyor, malesef Mutlu beyde de yokmuş. sanırım bu yılı kaçıracağım bu gidişle.
ben de diğer planlarımdan bahsedeyim; ilk iş olarak bu h.sonu bordürler ile ilgileneceğim. çok zalimce budandığı için yaprak küçültmüşler malesef. biraz gübreleyip kendi hallerine bırakacağım toparlansınlar diye. bahçem küçük olduğu için de uzun bordur bitkilerini bırakıp iç sırasına daha kısa boylu ama herdem yeşil bitkiler ekmeyi planlıyorum. aklımda da afrika zambağı var ama onu da bulmakta zorlanıyorum mevsim itibariyle. o yüzden bu yıl bordürlerin iç sırası bordürlere yaslanıp güzel bir görünüm oluşturmasını umduğum glayöl ve onların arasında begonyalar şeklinde bir düşüncem var. orta alanı da yoncalar istila edecek. bahçede kalabalık bir görüntüden çok sadelik istiyorum. en kısa zamanda resimleyip paylaşacağım. bu yaz hemen kendini gösterebilecek hem de mevsimlik olmayan bitki önerilerinizi bekliyorum |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 13:39. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025