agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Balkon ve Terasları (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/)
-   -   Nejla K./ Balkonum (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/19780.htm)

Nejla K. 26-04-2010 20:21

Günebakancığım, çok teşekkürler... Ben de çok beğenerek almıştım... Ama senin eklediğin fotoğraftaki gibi gelişmesini sağlayabilirmiyim bilmiyorum...

günebakan 26-04-2010 20:35

Eminim sen geliştirirsin sevgi ve su yeterlidir Nejla hanımcığım:)

Nejla K. 26-04-2010 20:39

Sağol Canım, bir de şu yaz tatilinde 1 ayki süreç olmasa, beni tek korkutan o... Birilerine emanet bırakacağım sanırım...

günebakan 26-04-2010 20:47

Evet o zor bir süreç ben geçen sene bir sürü tohumdan fidelediklerimi ve birçok çiçeğimi kaybettim umarım seninkine bakacak birileri olur:)

A-EMEL 26-04-2010 22:30

Nejla ablacım,yine döktürmüşsün:)
Küpelilerin süper..41 kere maşalah..
Benim küpelilerde açsada bende rahatlasam:(

Nejla K. 27-04-2010 07:49

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi A-EMEL (Mesaj 625641)
Nejla ablacım,yine döktürmüşsün:)
Küpelilerin süper..41 kere maşalah..
Benim küpelilerde açsada bende rahatlasam:(

Sağol Emelcim, seninkiler de açar. Senin elinden hangi çiçek kurtulmuş ki... Olmazsa sonbaharda sana yine gönderirim .Hem bu kez çelik değil, toprağı ile...Yumuşak bir çam toprağında ise, nemlendiriyor isen, herhangi bir gelişme problemi yoksa mutlaka çiçeklenir. Çiçeklenmezse endişelenme gelişiyordur. Ben bazen çay posalarını veriyorum, hatta çayın kendisini de... Bir de sonbahardı sanırım pekmez bile verdim... Rutinde npk 20 20 20, gelişmiş ama çiçeklenmesi gecikti ise npk 15 30 15 ver...

A-EMEL 28-04-2010 11:56

Ablacım,benim küpelilerin gelişimi gayet iyi görünüyor..
Çay demini ben sadece difenbahyaya veriyordum..
Küpelimi beyaz böcekten zor kurtardım..Sen verdiğine göre sinek türü şeyler olmuyor..
Hemen deneyeyim..Teşekkür ederim:)

Nejla K. 28-04-2010 12:48

Emelcim, sinek olmasın diye bazen ben hiç bir şey olmasa bile ilaç fısfıslıyorum. Beyaz sinek olunca kurtarması çok daha zor oluyor çünkü...

Nejla K. 28-04-2010 12:53

1 Eklenti(ler)
http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=19780 (mesaj no 13)

Daha önce böyle açan japon gülüm bu sefer katmersiz ve yalın kat açtı... Nedenini bilen var mı? Yukarıdaki katmerli fotoğraftan sonra şimdiki açan hali bu...

Orkun Kırcı 28-04-2010 19:46

Ablacım sinek için hangi ilacı kullanıyorsun..

Nejla K. 28-04-2010 20:27

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Orkun Kırcı (Mesaj 627185)
Ablacım sinek için hangi ilacı kullanıyorsun..

Orkuncum, DDVP 500 diye bir ilaç vermişti ziraatçi, onu kullanıyorum. Hiç bir şey olmasa bile arada uygulamak iyi oluyor.

hulyam 29-04-2010 12:12

Sayın Nejla K. bitkilerinizin hepsi birbirinden güzel ama en büyük övgüyü ceylanlara göndermek istiyorum, renkleri harika ve çok sağlıklı görünüyorlar.Darısı başıma;) Ellerinize sağlık..

Nejla K. 03-05-2010 08:16

Sevgili hulyam , çok teşekkür ederim. Dilerim sağlıklı bitkileriniz ile mutlu olursunuz. Bu sitede pek çok yararlı bilgiler bulacağınıza eminim...

Nejla K. 03-05-2010 13:33

1 Eklenti(ler)
Sayın Başbahcivanın gönderdiği çeliklerin biri daha çiçek açtı. Hiç böyle sardunya görmemiştim. Bana değişik geldi.Rengi pembe gibi çıkmış ama lila aslında... Teşekkürler Başbahcivan...

maki01 03-05-2010 14:10

Ne güzel bir balkon bu. Kutluyor ve paylaştığın için teşekkür ediyorum. Hepsi birbirinden güzel ve sağlıklı. Begonvillerin göz dolduruyor, yüreğine sağlık.

Begonvil kelimesi hep seni hatırlatıyor bana. Söz verdiğim begonvili hala çoğaltmayı beceremedim. Aldığım sera da kapanmış ama hep aklımda canım. Umarım bir yerlerde karşıma çıkar.

Orkun Kırcı 03-05-2010 19:15

Ablacım senden gelen küpe fidelerimden birinde iki minik tomurcuk oluşmaya başlamış:) Bitiyorsun deneme için birine tepe kesimi yapmıştım o daha çok yan dallar büyütmeye başladı, tomurcuklar ise diğerinde. Renkleri konusunda bir tahminin var mı acep..

Başbahcivan 03-05-2010 22:04

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Nejla K. (Mesaj 630738)
Sayın Başbahcivanın gönderdiği çeliklerin biri daha çiçek açtı. Hiç böyle sardunya görmemiştim. Bana değişik geldi.Rengi pembe gibi çıkmış ama lila aslında... Teşekkürler Başbahcivan...

Çok değerli arkadaşım güle güle büyütün bu forum siz ve sizingibi değerli arkadaşlar kazanmama sebep olduğu için ağaçlar net yöneticilerineteşekkürederim.

Nejla K. 04-05-2010 17:34

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi maki01 (Mesaj 630759)
Ne güzel bir balkon bu. Kutluyor ve paylaştığın için teşekkür ediyorum. Hepsi birbirinden güzel ve sağlıklı. Begonvillerin göz dolduruyor, yüreğine sağlık.

Begonvil kelimesi hep seni hatırlatıyor bana. Söz verdiğim begonvili hala çoğaltmayı beceremedim. Aldığım sera da kapanmış ama hep aklımda canım. Umarım bir yerlerde karşıma çıkar.

Makicim, gurubumuzun annesi, balkonumu ziyaret ettğin için teşekkürler... Bütün övgü dolu sözlerin için de... Lütfen begonvili dert etme, bu yıl buraya çok çeşit geldi. Yer darlığından almıyorum. Begonvil beni hatırlatsın ama gönderme işini dert etme... Balkonumdan ilgini çeken bir bitki olursa lütfen ilet... Sevgiler...

Nejla K. 04-05-2010 17:39

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Orkun Kırcı (Mesaj 630999)
Ablacım senden gelen küpe fidelerimden birinde iki minik tomurcuk oluşmaya başlamış:) Bitiyorsun deneme için birine tepe kesimi yapmıştım o daha çok yan dallar büyütmeye başladı, tomurcuklar ise diğerinde. Renkleri konusunda bir tahminin var mı acep..

Orkuncum, iyi bakmışsın demekki, tomurcuk iyiye işaret ... Benimkilerde tektük çiçek kaldı, geçiyor artık... Ancak yeterli serinliği sağlamam zor bundan sonra... Renklere gelince bir tanesi benim avatarımdaki renk, mor-pembe...( dalları daha kızıl olan yanılmıyor isem...) Diğeri dışı pembe içi beyaz renk ama ikisi de katmerli küpeli unutmadan söyliyeyim... Eminim çok iyi bakacaksın... Bol çiçekli olsunlar.

Nejla K. 04-05-2010 22:48

1 Eklenti(ler)
Bu gün kendime anneler günü hediyesi bir menekşe aldım. Zaman zaman kendimizi de ödüllendirmeliyiz ama değil mi? ( pek emin değilim, almak için anneler gününü bahane etmiş de olabilirim.)
İşte menekşem...

Nejla K. 05-05-2010 17:24

189. mesajda bahsettiğim japongülüm her nedense katmerli açtığı halde bu sefer katmersiz açmıştı. Beni şaşırtmaya devam edip tekrar katmerli açmaya karar vermiş... Bu gün yeni çiçeğin tekrar katmerli açmaya karar vermesi beni mutlu etti.

Nejla K. 06-05-2010 19:21

Gardenyalarımın ikisi de tomurcuklu ama uzun süredir tomurcuklu... Niye hala açmadı merak ediyorum...

Nejla K. 06-05-2010 19:25

2 Eklenti(ler)
İşte gardenyamın tomurcuğu ve melisam...

Nejla K. 06-05-2010 19:28

1 Eklenti(ler)
Yavru menekşelerimin son halleri budur.

Nejla K. 05-06-2010 16:04

Bir ay olmuş balkonumun gelişmelerini sizinle paylaşmayalı... Bilgisayarımdaki arızaların sonu gelmedi bir türlü... Bu süre içinde pek çok çiçek açtı ve geçti balkonumda... Fotoğrafladıklarımı bir ara paylaşacağım ama pek çok yeni balkonun aramıza katıldığını gördüm. Onları ziyaret edip öyle geleceğim...

sevim4 05-06-2010 17:29

Sevgili nejla hanım, neredesiniz özlettiniz kendinizi.

Nejla K. 05-06-2010 21:38

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sevim4 (Mesaj 652788)
Sevgili nejla hanım, neredesiniz özlettiniz kendinizi.

Sevgili Sevim, çok teşekkürler... Bilgisayarımdaki arızaları ve sosyal sorumluluk projelerindeki çalışmalarım, kızımın sene sonu yoğun programı, sanırım hepsi üstüste gelince uzak kaldım. Ben de sizleri ve ağaçlar.net'i çok özledim inanın...

sevim4 05-06-2010 21:53

Nejla hanım herkesin yeri belli oluyor inanın.

Nejla K. 06-06-2010 15:29

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sevim4 (Mesaj 652948)
Nejla hanım herkesin yeri belli oluyor inanın.

Teşekkür ederim Sevimciğim... Bu buketi senin için ekliyorum...( lilyum, gül, sardunya karması...)

Nejla K. 06-06-2010 19:53

2 Eklenti(ler)
Balkonumdaki en sevdiğim bitkilerden biri full yasemin... Şu bir ayda o kadar hızlı büyüdü ki beni şaşırttı. Hele çiçeğini görmek ve o mis kokuyu duymak ömre bedel... Bir sürü tomurcuk var ama açan tek çiçeği sizinle paylaşıyorum. Hepsinin açmasını bekleyemedim...

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:20.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025