agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Balkon ve Terasları (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/)
-   -   Sebahattin Sargın'ın Balkonu (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/18212.htm)

Oğuzhan 28-01-2011 22:20

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Sebahattin Sargın (Mesaj 748352)
İyi dilekleriniz için teşekkür ederim Sevgili Csydn ve Oğuzhan :) Artık tür sayısını azaltmaya karar verdim. Bir sürü kasımpatı ve karanfil çelikledim. Karanfillerde fire çok ama kasımpatılarda durum iyi. Seneye kışın balkonum bu kadar hüzünlü olmayacak yani...

Sevgiler ;)

Yemezler Sebo..Bende öyle dedim ama nereye girsem almadan çıkmıyorum. :))))
Bu hastalık hiç geçmez.Devamlı tekrarlar.Çaresi yok canım...:)

Emre İlhan 29-01-2011 12:37

Aynen sevgili, Oğuzhan. Marketlere girdiğimde bitki satın aldığımın farkına bile varmıyorum artık. Sanki günlük sıradan bir alışkanlık haline geldi bu bizler için. :)

Sebahattin Sargın 29-01-2011 19:55

Allahtan bu aralar iş görüşmeleri falan filan derken bir koşuşturmaca oluyorda bitkilere vakit ayıramıyorum. Zaten bahar geldiğinde dışarda yürürken başım önümde yüreyeceğim bakmamak için etrafa :D

busraG 21-02-2011 14:51

Sn Sebahattin Sargın,balkonunuzu gezdim ellerinize sağlık çiceklerinizin hepsi çok güzeller,menekşe sever biri olarak menekşelerinize bayıldım ellerinize sağlık.

Periş 22-03-2011 09:53

Sebahattin Sargın balkonunuzu gezdim ellerinize saglık bu ara ara verdiniz sanırım nerdesiniz

Orhan Özbilgiç 23-03-2011 15:10

Sevgili Sebahattin;
Çok merak ettim. Aralık ayında üzerinde çiçek tomurcuğu olan Mum çiçeği açtı mı? Çünkü doğal şartlarda genelde yazın açar.
Bu arada ben de uzun süredir uğramamıştım ama, balkonda sende yoksun be arkadaş.;)
Sevgi ve selamlarımla..

Sebahattin Sargın 25-03-2011 19:28

1 Eklenti(ler)
Sevgili BusraG, Burak Alkan ve Orhan Bey;

İlginiz ve ziyaretiniz için çok teşekkür ederim :)

Orhan Bey sanırım zamansız tomurcuk çıkartmasından olacak ki, tomurcuklarının hepsini döktü :( Bu ay yeniden tomurcuk verdi, bakalım bunlar ne olacak :)

Elimdeki türlerin sayısı çok azaldı, vakit bulamıyorum işimden ötürü. Sağolsun Zeki Bey tohumlar gönderdi kısmet olursa bu hafta onları buluşturacağım toprakla, soğuk katlamaya aldığım clematisler var. Bu sezon tek beklentim Mutlu Beyden aldığım ve çok sevdiğim liliumlara fire vermeden çiçek açtırabilmek...

Geçen sene Zeki Bey'in gönderdiği tohum sepetinden birde karanfil çıkmıştı. Bu çirkinler büyüdüler ve bir sürü oldular. Bende onları uzun bir saksıya almıştım ve ilk çiçekleri geldi :) Paylaşımı için Zeki Beye bir kez daha teşekkür ediyorum.

Eklenti 198581

Sizlerle paylaşabileceğim tek fotoğrafım bu. Balkonumu ziyaret eden dostlarıma hediyem olsun....

Sevgiler ;)

furkan yıldız 26-03-2011 07:50

Olmadı Sebahattin olmadı. Çiçeği beğenip tam çalmaya yelteniyorum. O da ne. Kaktüs. Yapılır mı bu tuzak :)

Sebahattin Sargın 26-03-2011 09:46

Kaktüs zaten "Höyt ben buradayım" dercesine fotoğraf karesine çıkmış Furkan =)) Sana feda olsun ben söylerim şimdi ona bu tanıdık diye :D:D

Sebahattin Sargın 03-04-2011 19:39

1 Eklenti(ler)
Bugün Bauhausa gittim iş çıkışı, clematislerin fiyatı 9.90'a düşmüş. Birer tane olmak üzere;

Clematis jackmanii "Star of İndia"
Clematis montana var. rubens
Clematis montana "Tetrarose" aldım. Montanalar filiz vermiş ama hint yıldızında henüz bir filiz yok. Aynı fiyattan bir tanede çok sevdiğim Pas. caerula "Victoria" aldım. Yarın fotoğraflarını yayınlarım, clematislerin hepsi kurumuş gibi.

Bizim mum çiçeği gene tomurcukta :)
Eklenti 200481

Umarım bunlar dökülmeden açarlar ve canlı olarak bir hoya çiçeği görebilirim :) Yarın bir aksilik çıkmazsa elimdeki bir kaç tohumu ekeceğim. Bir türlü tohumları ekemedim iş yoğunluğundan...

Sevgiler ;)

acemifüsun 03-04-2011 22:36

Sevgili Sebahattin Sargın mum çiçeğiniz artık sizi üzmesin, güzel çiçeklerini görün, koklayın:) Clematislerinizi sağlıkla büyütün. Montana rubens'in yakında açması gerekiyor, üstünde tomurcuk var mı?

Sebahattin Sargın 04-04-2011 09:30

2 Eklenti(ler)
İlginiz ve ziyaretiniz için teşekkür ederim Sevgili Acemifüsun. Montana hızla sürgün veriyor, diğer iki türden daha önde yani. İşte montana ve tetrarose;

Eklenti 200669

Liliumlarda hızla büyüyorlar;
Eklenti 200670

Bu sezonda renkli geçecek sanırım :)

Sevgiler ;)

Periş 04-04-2011 13:54

Elinize emeginize saglık....

Sebahattin Sargın 20-04-2011 10:58

3 Eklenti(ler)
İlginiz için teşekkür ederim Burak Bey :)

Eskisi gibi sık sık olmasada ara ara fotoğraflar paylaşmaya devam ediyorum. Mum çiçeğim geçen aylarda tomurcuk vermiş ancak tomurcukları açmadan dökülmüştü. Sanırım şimdi daha güçlendi, üzerine on adete yakın irili ufaklı tomurcuk var. Bir iki tanesi açmaya başladı bile;

Eklenti 204528

Yatağımın tam üstünde durduğu için uyandığımda ilk onları görüyorum :)
Eklenti 204541

Geçen yaz toprakla buluşturduğum yaz orkidesini sevgilisinden hiç ayırmamıştım. Yaprakları hiç solmadı ve bu seneki tomurcukları ile beni mutlu etti :)

Eklenti 204530

Gelecek sefere görüşmek üzere =)

Sevgiler ;)

Uzaylı 01-06-2011 23:38

Yatağımın tam üstünde durduğu için uyandığımda ilk onları görüyorum :)

Ne güzel bir bitki sevgisi... Sabah kalkınca ilk çiçeğinize merhaba diyorsunuz.

Sayenizde yaz orkidesi ile tanışıp, forumdaki başlığı okudum.

Yeni fotoğraflar paylaşmanız dileği ile...

Sağlıcakla Kalın...

Sebahattin Sargın 03-06-2011 09:31

4 Eklenti(ler)
Merhaba Sevgili Uzaylı (Kullandığınız nick her seferinde beni güldürüyor =) )

Yaz orkidesi sandığım bitki frezya çıktı :( Frezyam geçen sene açmamıştı bu sene açtı;
Eklenti 220025

Soğanlarını Mutlu Kutlu'dan aldığım ve merakla beklidiğim liliumlarda açmaya başladı;
Eklenti 220026

Tohumlarını geçen sene Zeki Bey göndermişti, cılız ve yavaş büyüyorlardı. Bahar gelince şaha kalkan karanfiller;
Eklenti 220027

Kırmızı amarilis bir çiçek sapı çıkardı açtı ve kurudu, şimdide ikinci çiçek sapını verdi ve o açmaya başladı;
Eklenti 220029

Diğer amarilislerde yakında açacaklar...

Mum çiçeği hiç durmadan tomurcuk veriyor ve açıyor. Odam mis gibi kokuyor :) Mum çiçeğini sert bir şekilde budamak gerçekten işe yarıyor...

Benden şimdilik bu kadar...

Sevgiler ;)

furkan yıldız 03-06-2011 09:33

Budadıklarını çöpe atma Sebo yazıktır sabilere :)

Sebahattin Sargın 03-06-2011 09:35

Çöpe atmadım çelik yapıp bir kısmını Yalova toplantısında dağıttım, bir kısmını komşulara verdim :) Evlatlarım şimdi nasıllardır bilemiyorum =)

zenfree 03-06-2011 09:36

Sevgili Sebahattin, çiçeklerin çok güzel görünüyorlar. Frezyanın rengine bayıldım. Maşallah ne kadar sağlıklılar. Çekimler de çok güzel. Seni kutluyorum.:)

rodoslu 03-06-2011 09:46

Sebahattin Bey;
Çiçekleriniz çok güzel. Çiçeklerinizin güzelliği kadar fotoğraflardaki özen ve emek de dikkat çekici. Bir doğasevere yakışan cinsten. Bakmaktan keyif aldım, tebrik ederim.

Kiraz 03-06-2011 12:14

Sevgili Sebahattin, frezyanın rengini ben de çok beğendim. Hepsi çok güzel, emeğine sağlık. Bence "bir küçücük fıçıcık"ta göreceğimiz daha çok saksıcık var :)

bettyycim 03-06-2011 13:30

Karanfillerinizin rengi ne kadar güzel, tabi diğerleri de ayrı bir güzel ;)

limon 03-06-2011 16:42

Sevgili Sebahattin hem fotoğraflar hem rengarenk çiçeklenmiş çeşit çeşit bitkilerinle göz ziyafeti çektik sayende. :) Mum çiçekleri sabah mı gece mi (unuttum) şekerli bir sıvı damlatıyorlardı, sen tam onlara bakarken sana göz kırpmasınlar. :)

Sebahattin Sargın 03-06-2011 23:32

Sevgili Zenfree, rodoslu, Kiraz, Bettycim ve Limon;

İlginiz, ziyaretiniz ve güzel sözleriniz için çok teşekkür ederim :)

İnsanlar zamanla herşeyi öğreniyor. Çekimleriniz zamanla daha güzel oluyor...

Sevgili Kiraz;

Bir çok saksıcık ilgisizliğim yüzünden gitti. Bu sene balkonumu bunlar doldurdu, bakalım seneye neler olacak. Ama belki bir kaç süprizim daha olur neden olmasın :D

Sevgili Limon;

Damlalar var ama henüz böyle bir durum yaşamadım :) Sanırım hedefi tutturamıyorlar :D

Şimdi merakla clematis ve passifloralarımın açmasını bekliyorum. Sürekli filiz veriyorlar ama hala tomurcuk yok :(
Sevgiler ;)

Sebahattin Sargın 12-06-2011 13:36

5 Eklenti(ler)
Merhaba millet =)

Amarilisler balkona neşe kattılar :)
Eklenti 223409
Eklenti 223410
Eklenti 223411

Liliumların pembe olanıda bize "Merhaba" dedi :)

Eklenti 223412

Annemin menekşeleri ise hızla çiçek açıyorlar :) Bunu ben bile çok beğendim :D
Eklenti 223413

Sebahattin Sargın 12-06-2011 14:00

4 Eklenti(ler)
Hoya carnosa hiç durmadan tomurcuk veriyor, budamak gerçekten işe yaradı. Bir tanesi dalın en sonunda açtı :)
Eklenti 223415

Mutlu Bey'den aldığım Paskalya zambağıda açmıştı, fotoğrafı şimdi bulabildim =) Gerçekten güzel bir kokusu var;
Eklenti 223416

Elimde kalan bir kaç kaktüst ve sukulentten çiçek açanlar;
Eklenti 223417
Eklenti 223418

Şimdilik bu kadar :)

Sevgiler ;)

sevim.K 12-06-2011 14:19

Paskalyan nefis sevgili sebahattin. Annenin menekşesi de. Ne kadar güzel öyle fırfırlı etek giymiş gibi:p Güle güle büyütsün

Güler 12-06-2011 14:34

Hepsi de çok güzel, ellerine sağlık. Bak, evde olunca bitkilerinle daha yakından ilgilendiğin her hallerinden belli.

Fotoğraflaman da bambaşka olmuş afilli afilli. :D

Vildan Sönmez 12-06-2011 19:20

Sabahattin çiçekler çok güzel, fotoğraflar çok güzel. Daha ne isteriz: daha sık haber :)

türkansultan 12-06-2011 22:03

Sn Sebahattin Sargın sevgili vildana katılıyorum.

Çiçeklerin hepsi birbirinden güzeller hele fotoğraflarınız daha bir güzeller ellerinize sağlık sevgiler.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 07:39.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025