![]() |
4 Eklenti(ler)
Bandırmada son günlerim, bunlarda son kareler..
Soğanlarını Hocam100'den aldığım pembe beyaz liliumum, bu liliumda turuncu gibi kokusuz :( Eklenti 154445 Eklenti 154446 Sevgili Kasap94'den aldığım amarilis, bu amarilisin hafif ve tatlı bir kokusu var. Eklenti 154447 Kokulu bodur bezelyelerde tohum kapsülleri yapmaya başladılar. Eklenti 154448 Sevgiler ;) |
Sebahattin bey balkonunuzda ki bitkileri kaynaşıklığı ve saksılardan görünen renkler mükemmel. Özellikle 137. mesajda ki katmerli kırmızı-beyaz ebruli bengonyanızdan gözlerimi alamadım. Annenizin menekşelerine diyecek söz bulamıyorum.Çok itina ile bakıldıkları verdiği çiçeklerden belli oluyor. Özellikle annenizin 100. mesaj 1. fotoğraftaki katmerli beyaz-mavi menekşesi mükemmel, ilk defa görüyorum. İlerleyen mesajlarda sizin menekşelerinizi de görmekten mutluluk duyarız…
|
Bir dalda bir kaç çiçek açan liliumunuz tam benlik.Her zaman bol çiçekli çiçeklerden daha çok hoşlanmışımdır.Ayrıca iri çiçeğiyle amiriliste çok güzel.Yerim dar olduğu için edinmedim şimdiye kadar.Onun yerine üyelerin bahçelerindekileri seyrediyorum.Güle güle büyütün hepsini.
|
Sevgili Faruk;
İlgin ve güzel sözlerin için teşekkür ederim ;) Menekşeleri seviyorum ancak o deryanın içerisine dalmakta istemiyorum açıkçası ;) Farklı türler gördüğümde annem için alıyorum. Belki ilerleyen zamanlarda dayanamam bende koleksiyon yapmaya başlarım belli olmaz ;) Bu sene soğanlı bitki koleksiyonuma begonyaları da kattım ve o begonya favorim. Sevgili Umutyolcusu; İnanın Bursada ki evimde benim de yerim çok dar, sürekli saksıların yerlerini değiştirmem gerekiyor. Nitekim böyle yapıncada bazı türler fazlası ile etkileniyor. Balkonumda hep liliumum olsun isterdim bu sene sağolsun Hocam100 sayesinde oldu. Tavsiye ederim sizede bir saksıda olsa mutlaka edinin ;) İlginiz ve güzel sözleriniz için teşekkür ederim... Sevgiler ;) |
5 Eklenti(ler)
Bandırmadan Bursaya kesin dönüşü yaptık, hayırlısı ile mezun oldum =)
Bursaya geldiğimin ertesi günü staja başladım. Akşamları yorgun geldiğim için bitkilerimle fazla ilgienemiyorum ne yazık ki. Bu aralar beni en çok mutlu eden galalarım oldu... Önce sarıya yakın açıp sonrada kırmızıya dönüyorlar. Eklenti 159193 Çok sevdiğim oxalislerim hiç bıkmadan çiçek açıyorlar. Ben Bandırmadayken yağan doludan plumerialar ile onlarda nasibini almışlar... Eklenti 159194 Echeriveriam minik minik çiçekleri ile başucumda duruyor =) Eklenti 159195 Kırık bir yaprak halinde çeliğini aldığım bir gecelik gelin ilk filizini verdi. Eklenti 159196 Yılldızlar yavaş ama kendinden emin bir şekilde büyüyorlar. Eklenti 159197 |
3 Eklenti(ler)
Echeriveria çiçeklerinin yanı sıra altındandan yeni filizler vermeye başladı, bunlarıda bir ara ayırmam lazım =)
Eklenti 159198 Saksının bir köşesinde çıkan ve gördüğümde mutlu olduğum minik hasekim =) Eklenti 159202 Yıldızların bir kısmıda tohum yapmaya başladı, seneye onlarıda paylaşacağım kısmet olursa. Eklenti 159203 Sevgiler ;) |
;)Kardeşim,mezuniyetin hayırlı olsun.Yeni mesleğinde sana başarılar dilerim.Bitkilerin her zamanki gibi çok güzel.Kaldiki bu zaman ayıramadığın halleri.Zaman ayırabilsen ne olur acaba:D.Zamanla Bursa'daki balkonun düzene girince çok güzel olacağına eminim.Bandırmadaki bitkilerin ne oldu?Taşın demi onları.Echeriveria'larını çok beğendiğimi söylemeden geçemeyeceğim.Bu arada avatarında çok güzel olmuş hayırlı olsun.
Selamlar. |
Alıntı:
Sevgili Sebahattin, Mezuniyetini kutlarım. Öğrenci iken bitki kolleksiyonculuğunda bu kadar başarılı başarılı oldun, keyif aldın. Bundan sonraki hayatında bu merakına daha fazla zaman ve imkan ayırabilmeni dilerim. O zaman çok daha güzel şeyler yapacağına eminim. Bundan sonraki projelerin ne? Başarılar, Selamlar, sevgiler |
Sevgili Emre kardeşim;
İlgin ve beğenilerin için çok teşekkür ederim ;) Staj yaptığım için onlara gene vakit ayıramıyorum, ah bir vaktim olsa neler yapacağım =) Hiç bırakırmıyım bitkilerimi hepsini Bursaya taşıdım. Sendekileri de görmek isteriz =) Sevgili Zeki Bey; İyi dilekleriniz için teşekkür ederim =) O kadar çok planım var ki anlatmakla bitmez aslında ama en önemli planım akademisyen olabilmek. Umarım bunu başarabilirim çok zorlu bir yol bakalım zaman neler gösterecek. Bitki konusunda ise stajım bittikten sonra balkonumu bakımdan geçirip sıkı bir düzenleme yapmak istiyorum. Umarım vakit bulabilirim, bir dakika bile boş vaktim olsa onuda bitkilerime harcardım eminim =) Sevgiler ;) |
Sevgili Sebo, mezuniyetini kutluyorum, yolun açık olsun. Bunca işin arasında bitkilerinle çok güzel ilgileniyorsun, planlarının da yolunda gideceğine eminim.
|
Sevgili Sebahattin mezuniyetin hayırlı olsun. İnşaallah herşey gönlünce olsun.;)
|
Sevgili Kiraz ve Sevgili Faruk;
İlginiz ve iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim. Umarım planlarım yolunda giderde güzel haberlerimi sizinle paylaşabilirim :) Sevgiler ;) |
Sevgili sebahattin,
"Başarı tesadüf değildir." Seninki de öyle.. Hayaller insanı geleceğe taşır, hayallaerinden vaz geçme peşine takıl. Seni kutluyorum,ülkemiz donnanımlı bir akademisyen kazanacak. Sevgilerimle.. |
Bu sitedeki üye arkadaşlarımızın bu güzel ve destekleyici mesajları çok mutlu oluyorum. İnşallah akademisyenlik ünvanımı aldığım haberini burada paylaşabilirim. İlginiz ve desteğiniz için çok teşekkür ederim sevgili Hozat...
Sevgiler ;) |
Mezuniyetin hayırlı olsun demeye hazırlanırken başka bir haber:) Akademik öğrenime devam mı yoksa:)
|
Akademisyenlik için önümde çok ama çok uzun bir yol var. Gerçek anlamda çok çalışmam ve çok efor sarfetmem lazım Sevim Hanım. Bu yaz dinleneceğim ağustos ayından itibaren çalışmalara başlayacağım. Umarım bu yolun sonunda başarılı olabilirim, ipi başarı ile göğüsleyebilirim...
Sevgiler ;) |
Yüksek lisans için ara vermeden sınavlara girersen yoruldum demeye kalmadan bakmışsın doktoraya başlamışsın. Ama benim gibi bütün işleri bitirip eğitime devam edersen yüksek lisans sonrası yoruldum dersin;).
Dinlenmeyi de ihmal etme. Başarılar diliyorum:) |
Mezuniyetin hayırlı olsun sevgili Sebahattin umarım herşey istediğin gibi gider.Ayrıca çiçeklerinde müthiş ama avatarındaki çiçek harika görünüyor adı nedir acaba?
|
|
Sevgili Sebahattin mezuniyetin hayırlı olsun.İlerdeki hedeflerinde de Allah yardımcın olsun.Daha genceciksin.İnanıyorumki bu azimle hepsini başarırsın Allah'ın izniyle.
Ben bile başaracağıma inanarak(inşaallah tabi) bu yıl KPSS'ye başvurdum.Ayrıca sınavsız geçişle önlisansa da başvurdum.Allah hepimize zihin açıklığı versin. Bu kadar sözün içinde son eklediğin çiçeklerin kaynamasın değilmi?Özellikle ilk üç resimdeki çiçekler çok güzel.Hele o küçücükolanı ilk defa gördüm.Güle güle büyüt hepsini. |
1 Eklenti(ler)
Ne hoş! Hep derim: "Yaşamda bir basamak yukarı çıkabilmek kadar gurur verici birşey yoktur."
Kutlarım Sebahattin. Senden nice güzel başarılar duyabilmek adına... Yolun açık olsun... |
Sevgili umutyolcusu;
Azmin elinden ne kurtulmuş ki ;) Çalışarak hedeflerimize ulaşabiliriz, bende size başarılar dilerim ;) Sevgili Fizban; İlginiz ve iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim... Sevgiler ;) |
Sebahattin kardeşim,çiçeklerin hepsi birbirinden güzel,Kamil beyden aldığın dekoratif yapraklı sıklamen ve annenin menekşeleri çok güzel,bende lisianthus yani lalegül almıştım Kamil beyden kamelyanın çatısından akan aşırı yağmur suları yüzünden kaybettim,menekşelerim
dende çok kaybım oldu ama yılmak yok çiçekleri çok seviyorum;) |
5 Eklenti(ler)
Sevgili Nazlı Hilal;
İlginiz ve güzel sözleriniz için teşekkür ederim. Dediğiniz gibi yılmak yok, her ne kadar acıda olsa kaybettiklerimiz bizim için tecrübe oluyor ;) Hava gerçekten çok sıcak ve aşırı nemli. Bitkilerin bazılarıda bu havadan nasibini alsada tropik olanlar fazlası ile yararlanıyor ;) Uzun zamandır eve küpe çiçeği sokmamıştım. Çok çabuk hasta oluyorlardı ve benim evim için uygun değil diyordum. Ama bu sene dayanamayıp fide olarak bir tane almıştım. O da sağolsun beni utandırmadı ve çok kibar çiçekleri ile bana "Merhaba" dedi ;) Eklenti 165501 Hocam100'den aldığım yaz orkideside ilk çiçeklerini gösterdi. Çok hafif bir kokusu var, çiçekleri uzun ömürlü değil. Hoş bir bitki ama.... Eklenti 165502 Sevgili Kgursan'dan aldığım Lilumlar yavaş yavaş açmaya başladılar. zavallıların başına gelmeyen kalmadı. Biri çürüdü, birinin ise büyemesi durdu. Bir diğeri ise rüzgarda balkodan aşağı düştü :( Biri beyaz açtı sanırım diğeride beyaz açacak. Balkonda aşağı düşenin saksısını yeniledim, solma ya da sararma olmadı. Üzerinde iki tane tomurcuğu kaldı, inşallah o pembe açar.... Eklenti 165503 Eklenti 165504 Eklenti 165505 Bir süre en azından mart ayına kadar yeni bir bitki almama kararı verdim. İlgilenemediğim için bir çok bitkiyi kaybettim. Passifloralarımı anlamadığım bir hastalık yüzünden kaybettim :( Sağlam kısımlardan bir kaç çelik almıştım onlar umarım tutarda söz verdiğim arkadaşlara gönderebilirim... Umarım önümüzdeki bahar daha güzel kareler sunabilirim size... Sevgiler ;) |
5 Eklenti(ler)
Merhaba millet =))
Uzun bir süredir paylaşımlarda bulunamadım. İş için şehir dışındaydım, dün evime döndüm. Bu sene gerçekten çok kayıplar verdim, bu durum beni çok üzdü. Bir süre uzak kaldım bitkilerimden, tür sayısını azalttım... Eve geldiğimde beni menekşeler karşıladı, gün geçtikçe ısınmaya başladım bu güzellere :) Eklenti 178985 Eklenti 178986 Eklenti 178987 Eklenti 178988 Eklenti 178989 |
5 Eklenti(ler)
Pembe begonyam yoğun bir çiçeklenme döneminden sonra dinlemeye geçmişdi. Şimdi yavaş yavaş açmaya başladı.
Eklenti 178990 Plumerialar bu sene de çiçek açmadı, saksılarını büyüttüm. Artık büyümeleri durdu sanırım yaprakları sararmaya başladı. Eklenti 178991 Bu minik plumeria kısmetse pazartesi ya da salı günü Tekirdağ yolcusu =) Eklenti 178992 Bu sene ikinciye çiçek açmaya hazırlanan Hoya carnosa. Eklenti 178993 Eklenti 178994 Şimdilik bu kadar benden... Sevgiler ;) |
Çiçeklerinizin hepsi çok güzel. ama en çok hoyanız dikkatimi çekti. Onu nereden aldınız. Bende istiyorum.
|
Güzelliklerle beraber hoşgeldin hemşerim,sadece tek çeşit menekşesi olan biri olarak merakla baktım fotoğraflara.Annenizin eline sağlık.Begonya da harika.Hoyanın çiçekli halini merakla bekleyeceğim,saygılar...
|
Dlk Hanım;
Mum çiçeğimi bir akrabamdan almıştım. Bir süre sonra budayacağım, bolca çelik çıkıyor. Budadığım zaman sizden adresinizi ister kargo ile gönderirim :) Sevgili Hemşerim; Güzel sözlerin için teşekkür ederim =) İstersen menekşelerin yapraklarından ve mum çiçeği çeliklerinden zamanı geldiğinde sana da ayırabilirim... Sevgiler ;) |
Sevgili Sebahattin,
Çiçeklerin her zamanki gibi güzeller ama, biraz hasretlik çekmişler sana. Kendini özlettin onlara ve bize. Ama geleciğin için verdiğin uğraşlara da memnun oluyoruz. Başarılar seninle olsun. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 12:10. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025