![]() |
Zıpçıktı :)
1 Eklenti(ler)
Beyaz zıpçıktımın ilk çiçeği bugün göründü :) İlerleyen günlerde 1 saksı dolusu beyaz zıpçıktım olacak :D
|
Sevgili Dudi, zıpçıktılara bayıldım.Koca saksı soğan ektim geçen yıldan, bir kaç tanesi yaprak ucu gösterdi, bir tanesi çiçek açtı, başka hiçbir gelişme yok. Ama zıpçıktı ısrar edeceğim bir çiçek. Lavanta da çok hoşuma gidiyor, iki yıl denedikten sonra geçen yıl noktayı koydum, vazgeçtim:mad:.
Sizlerin balkon ve bahçelerinde seyredeceğim onu. |
Lavantadan neden vazgeçtiniz? Bana pek zor gelmiyor lavanta :) Hele bir tanesini tohumundan ürettim, koca saksı oldu şimdi ;)
|
Zıpçıktılarda sene geçtikçe çoğalıyor. Bu beyazlar 10 senelik var neredeyse, diğer pembe olanları geçen sene ekmiştim. Geçen sene tek tük açtı. Bu sene 7-8 tane tomurcuk verdi. Açacak bakalım o zaman fotoğraflarım. Zıpçıktı çoğalmak için biraz vakit istiyor :)
|
Geçen yıl ve önceki yıl saksıda denedim, ikisi de yaşamadı, geçen yıl ayrıca yabani lavanta(karabaş otu ) ekmiştim o da kurudu. Bu yıl bir saksı karabaş otum var, kurumuş görünüyor, ama sabredip bekliyeceğim, seneye tekrar yeşerebilir, doğadakiler de yazın kuruyup, baharda tekrar yeşeriyor..
Alıntı:
|
Kurumuş gibi görünür ama aslında canlıdır. Dediğiniz gibi baharda tekrar yeşerir ve çiçek verir.
|
Sevgili Dudi, ilk defa senin sayende beyaz zıpçıktı gördüm ne kadar güzelmiş oda pembesi gibi asil duruyor
|
Daha dur nazlı6 ablam, hepsi açınca şenliğe gel diyeceğim :) Hepsi bir arada açınca şahane oluyor.
|
Sevgili Dudi lavanta yetiştiremeyen biri olarak lavantana ve diğer çiçeklerine bayıldım:)
|
Dudi, Şenlik ne zaman olur (yaklaşık.) Zıpçıktıkın harika.
|
Teşekkür ederim günebakan abla :)
1 hafta içerisinde olur sanırım Cumhur abi :) |
1 Eklenti(ler)
Mercan rengi zıpçıktılar.
|
Dudicim çok güzel bendekide beyaz açtı.
|
Beyaz benimde ilk göz ağrım, kayınvalidemden yadigar :)
|
Zıpçıktılarınız ne kadar hoş.Hele son eklenen harika görünüyor.Doya doya seyredin...
|
Teşekkür ederim sevgili umutyolcusu :)
|
Sevgili Dudi, zıpçıktılar harika görünüyor, beyazların hepsi açınca fotoğraflayacaktınız, e bekliyoruz :)
|
Tabiiki Adalet hanım, az kaldı tomurcuklar fışkırdı. Sanırım bayram hediyesi yapacak :D
|
1 Eklenti(ler)
Beyaz zıpçıktı saksımın bugünkü hali ;) Etrafın halinin kusuruna bakmayın, şehir dışında olduğum gün fırtına çıkmış. Yukarıdaki saksıları yerlerden topladım :(
|
Off çok güzel görünüyor Dudi'ciğim bu güzellere bakmaktan etrafı göremiyoruz zaten:)
|
Fırtınıadan onlarda etkilenmişler :(
|
Maşallah, bu güzellik iyi ki fırtınadan zarar görmemiş.
|
Teşekkürler ablacım, azıcık hırplanmışlar ama yinede güzeller :)
|
Çok güzeller
|
Teşekkür ederim nazlı06 ablacım :) Bugün inşallah daha güzel fotoğraflayacağım.
|
Alıntı:
Ellerinize sağlık sevgili Dudi. |
Teşekkür ederim Adalet hanım, birkaçını yine tohuma bırakacağım. Soğanlarını ayırmaya cesaret edemiyorum ;)
|
Bişey olmaz soğanlarını ayırısan daha çok saksın olur.
|
Gördüğüm en güzel zıpçıktı saksısı bu, harika.
|
Teşekkür ederim Vildan hanım :)
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 06:43. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025