![]() |
Sevgili Dudi bitkilerin harika .Emeklerine sağlık.
Her birisi ayrı güzel . Bir narenciye çiçeğinin hayranı olarak portakal çiçeğinizin kokusu mis gibi buralara kadar geldi. Böğürtlenin meyvesine bayılırım ama hiç çiçeği dikkatimi çekmemişti ki sizin buradaki çiçeği görene kadar. Sağlıkla keyfini çıkartın. |
Teşekkür ederim sevgili nardane :)
|
Bu güzellikleri küçük bir balkonda yetiştirebilen bahçede neler yetiştirmez bahcevanlara şapka çıkartırsa hiç şaşmam. :)
|
Sayın Dudi; Küpe çiçeğine bayılıyorum. Bu gidişle balkona da bir düzen verip küpe çiçeklerine yer mi açsam. Özendiriyorsunuz insanı.
Portakal çiçeğinin kokusunu da burnumda hissetim. Zaman, mekan önemli değil yeter ki sevgi ile dokun bir sihir oluşsun. Bugün bunu da öğrenmiş olduk. Güzelliklerini doya doya yaşaman dileği ile... Sağlıcakla Kal... |
Eşim artık beni bahçeninde kesmeyeceğini, tarla olmasını gerektiğini iddaa ediyor sevgili Lilium :D
Yakın olsaydık size köklendirip verirdim sevgili uzaylı, yer açın bence en azından iki çeşit küpe güzel olur :) |
Alıntı:
|
4 Eklenti(ler)
-Küpe çiçekleri
-Lilium candidum |
Sevgili Dudi duydugum haber çok mutlu etti beni allah tamamını erdirsin küpeler lilium çok güzel ellerine o güzel yüregine saglık sevgiler
|
Teşekkür ederim sevgili Periş :))
|
Sevgili Dudi küpeleriniz çok güzeller sağlıklı ve bakımlı. Bende küpe çiçeklerini çok seviyorum.Bir türlü yetiştiremiyorum. Yeni iki saksı aldım bakalım nasıl olacak şimdilik iyi gidiyor. Benim sizden ricam nasıl toprak kullanıyorsunuz ve balkonunuz güneşlimi **** gölgelimi. Ben torflu toprak aldım fidelerimi onlara diktim. Acaba torfun içine başka toprak koymam gerekirmiydi. Küpenin bakımı ile ilgili çok bilgi var ama birebir yetiştiren birisinden bilgi almak daha iyi olur diye düşündüm. Teşekkür ediyorum. Çiçeklerinizce güzel günler geçirin. Sağlıcakla kalın.
|
Teşekkür ederim sevgili gülsu, toprak olarak tüm bitkilerimde sihirli toprak kullanıyorum. Balkonum güneş alıyor ama bütün küpe çiçeklerim yüksekte asılı duruyor. Havadar emkandalar yani :) Birde serinde gövdelerine fısfısla suyu seviyorlar. Toprağıda çok cıvık olmamak kaydıyla nemli olması gerekiyor. Başka ekstra birşey uygulamıyorum.
|
Liliumlar çok güzel, kokularına doyum olmuyor, bence hemen odaya alın sabah o güzel kokuyla uyanmak bir başka bir güzelll.
|
Açık havada bile muhteşem kokusunu yanına yaklaşmadan bile alıyorum ;) Odayı herhalde nasıl kokutur :) İçeri alayım ;)
|
1 Eklenti(ler)
- saksıdaki tek sap liliumum iki çiçeğinide açınca kesip eşimin hediye çiçeğinin vazosundaki yerini aldı :)))))
|
1 Eklenti(ler)
- Sevgili klubnikadan aldığım mini ve ilk menekşem :)
|
1 Eklenti(ler)
Zafer İnandıklı'nın hediyesi gelinim :D
|
Sevgili Dudi gelinin hayırlı olsun.
|
3 Eklenti(ler)
- Böğürtlenler kendini gösterdi
- Lavantalarım mis gibi :) - Yağmurda mis kokulu katmerli frezyam :) |
Balkon harika maşallah sevgili dudi . Ellerinize sağlık istanbul avrıpa yakasımı hiç yabancı gelmiyo resimlere baktımda hayırlı günler.
|
Teşekkür ederim sevgili serkan, anadolu yakası üsküdar/selimiye :)
Sizin terası hergün ziyaret ediyorum. Şapka çıkartıp, tebrik ediyorum :) |
Alıntı:
|
Sayın dudi merhabalar.
Makrolardaki hakimiyetiniz çok güzel. Sayenizde büyüleniyoruz. Saygılar selamlar. |
Teşekkür ederim sevgili Adil, bu fotoğrafları 5 megapiksellik makro özelliği olan cep telefonumla çekiyorum :)
|
Alıntı:
5 Megapiksel veya daha üzeri olsada Makro çekmek her baba yiğidin harcı değildir .Siz bu konuda baya uzmanlaşmıssınız.Ellerinize sağlık. |
Çok teşekkür ederim, çok mutlu oldum. Sizden önce, kimseden böyle bir övgü almamıştım :)
|
1 Eklenti(ler)
:))
|
Sevgili Dudi sonunda güzelliğini sergilemiş candidum.Mis gibi kokuyordur şimdi.Bizim için de koklayın.Candidum bu sene olmadı ama seneye için sevgili liliumdan almayı planlıyorum.Ama benim de balkonumda kgürsandan gelen casablancalarım(8 tane) tomurcuk halindeler:)
Bu arada saksı aldığım yerde bitki sevdalısı bayana karanfil çeliği,tohumdan yetiştirdiğim sardunya,fesleğen götürdüğm gün kendisinde bulunan küpe çiçeğinden ısrarla çelik vermişti,ısrarla diyorum çünkü artık balkonda bir saksı daha yerim kalmadı:)Eski küpelerden,bulmak zor dedi. Çiçeği olmadığı için nasıl çıkacak çiçekleri bilmiyorum.Hemen aspirinli suda 10 saniye tutup torakla buluşturdum üçüde tuttu gözüküyor.Hepsini aynı saksıya diktim,köklensin daha büyük saksıya alacağım.Saksı boyutum ne olmalı?Konu geçmişken küpe çiçeğinin pirine sorayım dedim. |
Estağfurullah sevgili loveflower piri olamam daha sanırım ;) Saksı büyüklüğü size kalmış; eğer çabuk çiçeklensin fazla büyümesin derseniz daha küçük boyutlu, genişlesin isterseniz daha büyük boyutlu bir saksıya ekebilirsiniz.
|
Bardak Menekşe
1 Eklenti(ler)
Sevgili Dudi bana yollamış olduğun yumru bu hale geldi. İnşallah çiçekli halini de görürüm :p Tekrar tekrar teşekkür ederim..
|
Ellerinize sağlık Hakkı bey, çiçekli halini de bekliyorum :)
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 21:44. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025