agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Balkon ve Terasları (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/)
-   -   Dudi / Balkon (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/16681.htm)

Dudi 21-04-2011 13:37

Kabul etmek ne demek güzel ablam, bak bu dediğini bilmiyordum. O zaman şöyle yapayım boş kısımlarına bettycim'in göndereceği gül gibi açan sakızı dikeyim ;) Nasıl olur?

Lilium 21-04-2011 15:03

1 Eklenti(ler)
Sevgili dudi, fotoğraftamı öyle çıkmış bilmiyorum ama biraz rengini sarı gibi gördüm, çok sulamayınız, elinizde varsa biraz şeker gübresi veriniz, ya da sacıkıbrısı dediğimiz demir sülfat gübreden veriniz.
Yapraklarda biraz bozulmalar var galiba inşallah benim dürbünler yanlış görmüştür :)
Eklenti 204879

ciceksever70 21-04-2011 15:48

Bahceleri gezmekten balkonlara fazla ugrayamiyorum ama gezebildiklerim güzel sürprizlerle dolu oluyor. Balkonunuzdaki bitkiler cok güzel. Bazen balkonda cicek bakmak daha kolay diye düsünüyorum. Bahcede cim bismesi var, isi hic bitmiyor. Saksida daha bir korunuyor sanki bitkiler. Güzel balkonunuzda keyifli bir yaz dilerim.

Dudi 21-04-2011 16:53

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Lilium (Mesaj 789830)
Sevgili dudi, fotoğraftamı öyle çıkmış bilmiyorum ama biraz rengini sarı gibi gördüm, çok sulamayınız, elinizde varsa biraz şeker gübresi veriniz, ya da sacıkıbrısı dediğimiz demir sülfat gübreden veriniz.
Yapraklarda biraz bozulmalar var galiba inşallah benim dürbünler yanlış görmüştür :)
Eklenti 204879

Sizin dürbünler sağlam Lilium abiciğim, malesef yapraklarda bozulmalar var :( Aşırı sulamada yapmıyorum. Takviye yapacağız anlaşılan :)

Dudi 21-04-2011 16:53

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ciceksever70 (Mesaj 789852)
Bahceleri gezmekten balkonlara fazla ugrayamiyorum ama gezebildiklerim güzel sürprizlerle dolu oluyor. Balkonunuzdaki bitkiler cok güzel. Bazen balkonda cicek bakmak daha kolay diye düsünüyorum. Bahcede cim bismesi var, isi hic bitmiyor. Saksida daha bir korunuyor sanki bitkiler. Güzel balkonunuzda keyifli bir yaz dilerim.

Teşekkürler sevgili ciceksever70 ;)

Periş 21-04-2011 17:35

Sevgili dudi güzel gelişmeler olmuş balkonda eline saglık kohlera nasıl acaba..

Dudi 21-04-2011 19:04

Kohlerianın saksısını değiştirdim. Ufak iki çelik yapıp tekrar ektim. Diğerlerinide komşuma hediye ettim. Kohleriam artık küçük sevgili burak alkan :)

Nevzat 21-04-2011 19:11

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Dudi (Mesaj 789773)
Portakalımın üzeri tomurcuk dolmuş, beyaz leylağım tormucuk yapmış ve sakız kızım yeni yerine alışmış bile :D

Sayın Dudi,

Sakız sardunyanızın rengi çok güzel,maşallah.

Dudi 21-04-2011 19:15

Teşekkür ederim sevgili Nevzat :)

günebakan 21-04-2011 19:36

Güzel olur Dudi'ciğim benimkiler daha yeni çiçek tomurcuğu yapıyorlar açtıkları zaman resimlerim:)

Dudi 26-04-2011 21:41

Küpe çiçeği çeliklerim :)

2 Eklenti(ler)
Ergün amcanın küpe çelikleri tuttu :D

bettyycim 26-04-2011 21:42

2. resimde beyaz sinek var gibi sanki :(

Dudi 26-04-2011 21:45

1 Eklenti(ler)
Bu ufaklığı bugün bauhause den aldım. Acaba türü Echeveria midir?

günebakan 26-04-2011 21:46

Evet echeveria Dudi:)

Dudi 26-04-2011 21:46

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bettyycim (Mesaj 792817)
2. resimde beyaz sinek var gibi sanki :(

Evet bettyycim beyaz sinek oluşmaya başladı. Bir kaç gündür elimle temizleyerek baş etmeye çalışıyorum.

Dudi 26-04-2011 21:47

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi günebakan (Mesaj 792823)
Evet echeveria Dudi:)

Yaşasın tam istediğimden :D Kocaman bir saksı yapacağım :D Bİryerde bir fotoğraf görmüştüm onu bulayım onun gibi yapmak istiyorum. Senin engin bilgilerinden faydalanırım günebakan abla :D

bettyycim 26-04-2011 21:48

Kolaylıklar diliyorum :(

Dudi 26-04-2011 21:52

Teşekkür ederim bettyycim,üzülmeye gerek yok başedemezsem ddvp ye başvuracağım :DHepsini kökünden temizliyor. Bir de bu saksıları dışarı çıkarmadım. Mutfakta iç mekanda duruyorlar. Bunların birde dış mekanda olanları var. Yarın fotoğraflarım :D

sevim4 26-04-2011 21:56

Gözün aydın dudicim küpe çeliğin tutmuş.

Dudi 26-04-2011 22:04

Teşekkür ederim Sevim ablacığım, yedi saksı küpe çiçeğim var. Altısı çelikten ve hepsi tuttu :D Yedinciyi fide olarak almıştım. Sana gönderdiğimle aynısı :D

furkan yıldız 27-04-2011 16:42

Biri benimse kalır altı tane :D

Periş 27-04-2011 18:02

[QUOTE=Dudi;792834]Teşekkür ederim bettyycim,üzülmeye gerek yok başedemezsem ddvp ye başvuracağım :DHepsini kökünden temizliyor. beyaz sinek içinmi tam ismini yazarmısın ve nereden bulabilirim :confused:
Küpeliler çok güzel olmuş maşallah çiçeklerinide görürüz inşallah...:p

bettyycim 27-04-2011 18:26

Evet Sevgili Dudi, ddvp'yi bende kullanıyorum ama birde kuşlarım için kullandığım bir sprey var oda oldukça etkili :D:D

Dudi 27-04-2011 18:51

[QUOTE=burak alkan;793382]
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Dudi (Mesaj 792834)
Teşekkür ederim bettyycim,üzülmeye gerek yok başedemezsem ddvp ye başvuracağım :DHepsini kökünden temizliyor. beyaz sinek içinmi tam ismini yazarmısın ve nereden bulabilirim :confused:
Küpeliler çok güzel olmuş maşallah çiçeklerinide görürüz inşallah...:p

ddvp genel bir haşerat ilacı, ziraat ilacı satan dükkanlarda bulabilirsiniz sevgili burak alkan.

Dudi 27-04-2011 18:52

1 Eklenti(ler)
Bugün yine çiçek aldım. Ne çiçeği diye merak ediyormusunuz hala :D Aşkolsun tabiiki küpe çiçeği :D Fotoğrafıda aşağıda :D

http://www.agaclar.net/forum/attachm...1&d=1303922971

Dudi 27-04-2011 18:52

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi furkan yıldız (Mesaj 793304)
Biri benimse kalır altı tane :D

Senin canın sağolsun, hepsi senin olsun :D

MİRBE 27-04-2011 19:48

Dudim yaa şu küpeleri gözüme gözüme sokuyosun ya ne diyim sana:))

Echereianı güle güle büyüt ablası.

Dudi 27-04-2011 19:50

Valla çiçekçide bugün benim gözüme gözüme soktu ablacığım :D

Teşekkür ederim, bol güneş alan camımın önüne kuruldu bile :D

MİRBE 27-04-2011 20:33

1 Eklenti(ler)
bunlarda benim ikizlerim:)

Dudi 27-04-2011 20:45

Çok tatlılar ablacığım :)

berrinb 27-04-2011 22:07

Sayın Dudi balkonunuza misafir oldum,ben yeni üyelerdenim.Güllerinize hayran oldum ,ben bahçede böyle sıhhatli gül yetiştiremediğim oluyor,size maşallah diyorum arkadaşım.Tebrikler.İnşallah tez zamanda bahçeli bir yeriniz olur,diyorum,çünkü hakikaten çok başarılısınız,nazar değmesin tekrar.Bir arkadaşımda sizin kahvenizden bana bahsetti,şimdi bende gördüm,nazarlık takmakla çok iyi etmişsiniz.benimde çekirdekten yetiştirdiğim bir kahvem var, ama bakımını bilemedim,sizden rica etsem toprağı ve yeri bakımından bana bilgi verebilir misiniz?. Balkonunuz harika olmuş iyi günlerde keyfini çıkarın. Görüşmek üzere..Selamlar.

Dudi 27-04-2011 22:13

Güzel iltifatlarınız ve dilekleriniz için çok teşekkür ederim sevgili berrinb, kahve ağacıma o kadarda lüks bir bakım uygulamıyorum ama onu çok seviyorum ve ilgi gösteriyorum. Saksısını henüz bu bahar değiştirdim. Toprak olarak sihirli toprak olarak satılan topraktan kullandım. Yalnız çok düzenli olmasada sıvı bitki besini ile takviye ediyorum. Bol güneşten ve sıcaktan hoşlanıyor. Ben bol güneş olan salonumda bulunduruyorum. Maşallah şu ana kadar hiç hastalanmadı ve beni üzmedi. İnşallah sizinkide benimki gibi boylara ulaşır ;)

berrinb 28-04-2011 14:00

Sayın Dudi,verdiğiniz bilglere çok teşekkür ederim,yanlız bu sihirli toprak ,nasıl birşeydir,ilk defa sizden duyuyorum.Torflu toprakmı,veya başka yabancı bir adı varmı,çiçek marketten mi seralardan mı temin edilir,bana bilgi cerirseniz çok mutlu olurum.zahmet veriyorum kusura bakmayın.İyi günler arkadaşım,sağolun.

Dudi 28-04-2011 15:07

Rica ederim ne demek zahmeti severek zevkle yardımcı oluyorum. Sihirli toprakla ilgili bilgiyi http://www.sihirlitoprak.com/sihirli-toprak-nedir da bulabilirsiniz. Ben yapımarketten buldum. Anadolu yakasında ümraniye praktikerden alıyorum. Tüm bitkilerime güvenle kullanıyorum.

bettyycim 28-04-2011 16:00

Kipa, Koçtaş ve Baumaxlerde var Sihirli Toprak bende artık başka toprak kullanmıorum çok güzel bir toprak ;)

Uzaylı 28-04-2011 16:19

Sayın Dudi; Balkon sayfanı baştan sona gezdim. Gerçekten sizi tebrik etmek gerekli. Bir balkonda bunlar yapılabiliyorsa siz bahçede neler yaparsınız bilemiyorum. Pembe gülün tonuna hayran oldum. Öylesine ki, samimi söylüyorum her baktığım fotoğrafta bunu hissetmem. Resmen burnuma gül kokuları geldi. Fazla kaptırdım kendimi galiba. Ama gerçekten bahçemde güller olacaksa mutlaka o renk güllerden bir kaç kök olacak. O derece hayran kaldım. Domates, biber bile yetiştirmişsin. Kahve ağacına çok kolay bakımı yazmışsın, çok merak ettim. İnşallah Allah sana hayalinin de ötesinde bir bahçe nasip etsin. Bunu yürekten söylüyorum. Güzelliklerini takip etmek dileği ile kolay gelsin...

zenfree 28-04-2011 16:24

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Dudi (Mesaj 793418)
Bugün yine çiçek aldım. Ne çiçeği diye merak ediyormusunuz hala :D Aşkolsun tabiiki küpe çiçeği :D Fotoğrafıda aşağıda :D

http://www.agaclar.net/forum/attachm...1&d=1303922971

Bu kadar büyük çiçekli küpeyi ilk defa görüyorum.:eek:

furkan yıldız 28-04-2011 17:16

Bu eniştem iyi atmıyor seni evden :D

Dudi 28-04-2011 18:41

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Uzaylı (Mesaj 794013)
Sayın Dudi; Balkon sayfanı baştan sona gezdim. Gerçekten sizi tebrik etmek gerekli. Bir balkonda bunlar yapılabiliyorsa siz bahçede neler yaparsınız bilemiyorum. Pembe gülün tonuna hayran oldum. Öylesine ki, samimi söylüyorum her baktığım fotoğrafta bunu hissetmem. Resmen burnuma gül kokuları geldi. Fazla kaptırdım kendimi galiba. Ama gerçekten bahçemde güller olacaksa mutlaka o renk güllerden bir kaç kök olacak. O derece hayran kaldım. Domates, biber bile yetiştirmişsin. Kahve ağacına çok kolay bakımı yazmışsın, çok merak ettim. İnşallah Allah sana hayalinin de ötesinde bir bahçe nasip etsin. Bunu yürekten söylüyorum. Güzelliklerini takip etmek dileği ile kolay gelsin...

Güzel düşünceleriniz ve sözleriniz için çok teşekkür ederim. Güllerim dediğiniz gibi çok güzeldi. Di diyorum çünkü geçen yıl hastalıktan dolayı çoğunu kaybettim. Bu sene sadece bir saksı gülüm kaldı. Evet kahve ağacı bakımı kolay geliyor. Benimki pek nazlı değil :D Bahçe dileklerinize de amiinnn diyorum ;)

Dudi 28-04-2011 18:43

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi zenfree (Mesaj 794015)
Bu kadar büyük çiçekli küpeyi ilk defa görüyorum.:eek:

Evet sevgili zenfree ben de ilk defa gördüm ve ilk gördüğümde bunu mutlaka almalıyım dedim :D

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 10:21.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025