![]() |
Hakkı Bey, gönderdiğiniz çiçekler açmaya başladı hele bir ceylan göndermişsiniz bana rengine aşık oldum. :) Gönderdiğiniz sardunya çeliklerinin tamamı tuttu, bu açan baya yaşlı bir daldı ve çiçeklendi. Çeliklerden bir tanesi de daha köklendirme aşamasında çiçek açmıştı, bembeyaz, ortasında fırçayla bir pembe sürülmüş gibi çiçeği vardı. Diğer renkler de bir belli olsaydı, meraktan ölüyorum :)
http://www.agaclar.net/forum/982182-post5588.htm |
Bir de kasımpatılarımla ilgili bir sorunum var, bir tırtıl (çok minik ve çok dikkatli bakılmazsa gözle görülmüyor) yaprakları yiyor ve diğer çiçeklerime de bulaşıyor, latin çiçeğim, asterlerim, sellukalarım hepsi nasiplerini aldılar:( Ne yapabilirim bilmiyorum sizin bir fikriniz var mı?
http://www.agaclar.net/forum/982207-post559.htm |
Hakkı Bey sayfanızı yeni gördüm çok şey kaçırdığımı farkettim.Bütün bir sayfanızı çok büyük bir zevkle baktım.Keşke hepsini beğen seçeneği olsaydı ;) çiçeklerinizin gelişimi, sağlıklı ve mutlu görünümü benide çok mutlu etti kıskanmadım da değil.Sağlıcakla kalın saygılar.
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
|
Gözlerime inanamadım maşallah:) Bendeki mavişler bile bu denli çiçekli değiller. Ellerinize sağlık..
|
Çok teşekkür ederim, sayenizde:) Çiçekleri de büyük :)
|
Severek bakıldığında sonuç böyle işte!.. Çok güzel olmuş ellerinize sağlık. Ben biraz boş verdim bu aralar. Şimdi sizin mavişi görünce yine heveslendim ama, artık ilgilenmek için geç oldu:)
Aynı toprakta 2-3 yıl kalınca mavişler zayıflıyor. Size tavsiyem; çiçekler geçip dallar kuruduğunda saksıyı boşaltın. Alttan ve yanlardan azar miktar toprağı döktürün ve yeni toprak+gübre karışımı ilave edin. Gelecek yıl için güzel olur. Kolay gelsin. |
Tavsiyelerinizi aynen uygulayacağım, çok teşekkür ederim.
|
Hakkı bey sardunyaalarınız takdire şayan ama sakızları kaybetmenize en az sizin kadar üzüldüm. Sizinde dediğiniz gibi hergün sulama özellikle sakızlar için uygun değil ille de sulayacam derseniz çok az miktarda olmalı. Üstü kuru gibi görünen saksılar malesef insanı bu duruma düşürüyor. Birde büyük saksı seçimi bu durumda bitki kaybının en büyük sebebi. Sakızlar için kayıplara üzülmeyin, telafi ederiz. Size öncelerden sözüm vardı zaten ;)
|
Sevgili Orkun ziyaretine teşekkür ederim. Ancak artık sakız sardunyalardan vaz geçtim:) Üstelik bu yaz terasta geçireceğim son yaz olacak. Bu sebeple daha fazla çeşit edinmek yersiz olur. Haa ama ileride uygun bir yerim olur da siz de illa sana sakız sardunya yollayacağım derseniz, hayır demem :))
|
2 Eklenti(ler)
Mum çiçeğim yine çiçeklendi bu kez çiçek sayısı çok daha fazla. :p
|
Maşallah inşallah benim ki de birgün böyle çiçekler açar. Durumları iyi ikisininde hayatlarını kurtardım sayılır. Biri bir arkadaşın ablasından zavallı atıl durumdaydı aldım. Diğeriyse uzun yıllar suyun içinde kalmış büyümeye çalışmış kurumak üzereyken bana verildi. Şimdi ikiside sağlıklı bakalım. sevgiler.
|
Maşallah maşallah... Bu ne güzellik... ;)
5 yaprak olan çeliğim de inşallah bir gün böyle açar... |
bütün çiçekleriniz; özellikle mum çiçeğiniz çok güzel gözüküyor.Bir gün benim de olacak biliyorum:))
|
Maşallah mum çiçeğiniz çok güzel gelişmiş hakkı bey
kokusuda çok güzeldir |
Sayın Serkan Bey; ne güzel iki tane birden mum çiçeğiniz varmış inşallah yakın zamanda çiçeklenirler. Anladığım kadarı ile mum çiçeği çok fazla ilgi alaka istemiyor. Benim terasta orta yerde duruyor, yağmur, soğuk, güneş ne varsa gördü. 2010 yılında çelik olarak direk toprağa diktim, geçen sene hemen çiçeklerini gösterdi.
Sayın Sakdag; sizde kesin çiçeklenir. O harika kaktüs çiçeklerinize imrenir bakarsınız :) Sayın Dilek Hn.; çok teşekkür ederim. Bir gün sizin de olmazsa çiçekleri geçince hemen bir dalından bir çelik sizindir :) |
Alıntı:
|
Hakkı Bey, çok teşekkür ederim. İçimden geçenleri yazmadım. Bana 'koca kadın çocuk gibi seviniyor' demesinler diye. Beni çok mutlu ettiniz.
|
Hakkı bey gönderdiğiniz mavişim çiçeklendi
çok teşekkür ediyorum merak ettiğim bir şey var kışın ev içinemi almak gerekiyor |
Gözünüz aydın sevgili esk nisagül :) Ben içeriye almıyorum, ama İzmir Eskişehir'e göre oldukça farklı. Çok soğuklarda koruma altına alıp dışarıda bırakmanız daha mantıklı geliyor bana. Maviş iç mekan bitkisi olmadığından içeride bozulur diye düşünüyorum.
|
5 Eklenti(ler)
Kaktüs ve succulentlerde kaçınılmaz son! Artık benim de onlar için bir rafım var :p
|
1 Eklenti(ler)
Bir tane de seyirlik olsun..
|
Hakkı Bey mum çiçeğinizi dışarıda mı tutuyorsunuz? Bulunduğu ortamı yazar mısınız? Benimki içeride bir türlü çiçeklenmedi. Belki dışarıda çiçeklenir.
|
Sayın sakagun mum çiçeğim yaz kış dışarıda terasta duruyor. Özel bir bakım uygulamıyorum. Sadece bir iki defa böceklendi ve insektisit kullandım.
|
Doğrudan güneş görüyor mu?
|
Sardunyalarınız muhteşem!
*vur tahtaya* |
hakkı bey teras korumalımı bendede var mum çiçegi ve nereye koyacagımı şaşırdım
|
Terasinizi buyuk begeniyle gezdim.Hepsi birbirinden guzel gorunuyor.Sardunya agaciniza ben de bayildim.Tebrik ederim cok iyi bakmissiniz.
|
Günaydın Hakkı Bey,
Sukulentler, sakız, ceylanlar, kaktüsler harika. Mum çiçeğine maşallah diyorum. Ben de atayım dışarıya da böyle güzel olsun. Bir zamanlar Ankara'da benim de böyle güzel açan bir mum çiçeğim vardı, taşınmalar sırasında kim bilir nerelere gitti. Ben sıcaklara alışamadım, biraz ara verdim, ancak sulayabiliyorum, şimdilik azimli olanlar açıyor, sıcaktan hep güllerim kurudu. Ellerinize sağlık, güzel keyifler dilerim:) |
Alıntı:
|
Alıntı:
Ben de güllerden vazgeçtim sayın mandalinci. Sıcaklar birden bastırınca açmadan kuruyor güzelim goncalar.. |
Adana da resmen yanıyor Hakkı Bey. Hava raporları en fazla 40 dereceyi yazsa da Belediyenin göbeklere yerleştirdiği cihazlarda 62 dereceyi gördük.
2 senedir açmasını beklediğim aşılı gülüm nihayet tomurcuk verdi ama henüz gönca iken malesef haşlandı. İzmir, Adana gibi yörelerde binbir emekle yetiştirdiğimiz bitkilerimizi sıcaktan korumak gerçekten çok zor. Hepimizin en az kayıpla atlatmasını diliyorum. |
Sevgili Hakkı bey yeni raflarınız çok güzel, güle güle kullanın:) Kaktüsler, sululentler de çoşmuş , ellerinize sağlık:)
|
1 Eklenti(ler)
Geçen yıl sevgili Loveflower'in yolladığı tohumlardan çıktı boyu bir metreyi geçti ama henüz çiçeği yok :(
|
Bende Hakkı beyin güzel terasında neler var acaba diye merak ediyordum güzellikler görünmeye başladımı acaba:)
|
Yok sevgili günebakan :) Bu yıl petunyalar erkenden kuruyup gittiler, lisilerden sadece bir kök var. Mavişler açmasıyla sıcaktan gitmesi bir oldu. Ben de amma doluymuşum, bir dokun bin ah işit oldu benimkisi :)
|
Olsun hep güzel şeyler paylaşılmaz ya Hakkı bey umarım terasınız yine istediğiniz gibi olur:)
|
Sayın hakkı Şen Terasınız çok güzel. Maşallah.:) Sardunyalarınız, gülleriniz, domatesleriniz ve diyerliri çok güzeller. Hele kasımpatlarınız çok güzeller. Terasınızı bizlerle paylaştığınız için teşekürler.
|
Sevgili Hakkı Şen neredeyse bir ay siteye uğrayamadığım için sizin terasa da bakamadım. Maviş en son yüklediğim fotoğraftan sonra öyle yoğun açtı ki, inanılmaz dı, fırsat bulur bulmaz yükleyeceğim fotoğrafını.
Gönderdiğim tohumların arasına kır çiçeği tohumlarından( isimlerini bilemediklerim) karışmış olabilir fakat hatırlayamadım fotoğraftan. Üzüldüm açmamasına:( diğer tohumlardan yetişen bitkiler ne durumda? Bunu görünce merak ettim. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 05:12. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025