![]() |
Sevgili Hakkı abi mum çiçeği çok güzel diğerleri de çok güzel ama ben yine de en çok mum çiçeğini beğendim.
Ayrıca maviş zaten sıcakta hemen kuruyup gidiyor en iyisi İzmir sıcağında kaktüs. |
Baştan başlayarak terasınızı bir gezdim çiçeklerinizin ve ortamın doğallığı ve canlılığına hayran oldum.9-10 sayfa gezdim sonra devam etmek üzere bıraktım.Ellerinize sağlık.
Özellikle mavişe hayran oldum. |
Sevgili loveflower, bu yetişen her neyse hala pek açmaya niyeti yok gibi. Fazla yerim olmadığından sizin asıl yerlerinde bile yetişir dediğiniz bir kaç tür tohumu büyük saksıya ektim fakat 3-4 tane aynı cinsten başka bir şey çıkmadı. Ben size demiştim tohum çimlendirme özürlüyüm diye :)
|
Sevgili mandalinleerik, mum çiçeği gerçekten çiçekleriyle kendine hayran bırakıyor insanı. Ancak mavişi de yabana atmamak lazım.. Çiçeklenmeye başladığında daha ala gölge bir yerde uzun süre çiçekli halde kalıyor. Kaktüslere lafım yok :) Ne kadar uzak durduysam da yine bir kaç çeşit edindim :)
|
Sevgili hherbul çok teşekkür ederim.. Böyle beğeniler oldukça insan daha da heveslenip çok daha fazlasını yapası geliyor.. Bu ne kadar yararlı bir şey bilemiyorum :))
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
merhabalar arkadaşlar uzun süredir sitenizi takip etmeme ve engin tecrübelerinizden yararlanmama rağmen yeni üye oldum Hakkı bey terasınız muhteşem emeğinize sağlık
|
Çok teşekkür ederim Zeynep kardeşim.. Daha güzelleri sizlerin olsun..
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Sevgili YeniGine; kasımpatıları sordunuz sanırım. Plastik bir bidonun içine gübre şerbeti hazırlayıp sürekli olarak aynı su ile sulama yaptım. Aralık-Ocak ve Haziran-Temmuz ayları gibi senede iki kez budama yapıp, yazın çiçeklenmelerine izin vermedim. Durum bundan ibaret :) Beğenileriniz ve ziyaretinize çok teşekkür ederim.
|
Anladım; benim kasımpatlarım da şu anda kocaman kocamanlar, hatta bir tanesi çiçek açıyordu bütün tomurcukları cimdikleme yöntemi ile koparttım. Keşke bende budasa imişim!!
|
Evet, derin bir budama yapılması daha iyi sonuç veriyor. Geç kalmış sayılmazsınız sanırım. Çünkü hava o kadar sıcak ki, benim budama yaptıklarımda hala bir hareket yok. Havanın biraz serinlemesiyle yeni yapraklar ve sürgünler çıkmaya başlar.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Sevgili YeniGine; epey bir vakit ayırıp sayfa sayfa incelemişsiniz çok teşekkür ederim. Toptan bir cevap olacak ama fazlaca anlatacak birşeyim yok :(
Her şeyden evvel teras ve balkonlarda bitki yetiştirmek bana göre daha kolay. Çünkü saksılarda yetiştireceğiniz bitkinin isteklerine göre toprak hazırlıyoruz. Güneşli, yarı gölde ve gölge isteklerine göre yer yer dolaştırıyorsunuz. (Benim en çok yaptığım iştir) Su ihtiyacına göre sulama yapılabiliyor. V.s. V.s. Durum böyle olunca bitkileri takip etmek daha kolay gibi geliyor. Yine de kayıplar, hastalıklar zararlılar olmuyor değil. Benim burada yaptığım en büyük hatam; hep gözüme güzel gelenlerin fotoğraflarını paylaşmak oldu. Hal böyle olunca tüm bitkiler sağlıklı, çiçekli ve güzel diye düşünebilir herkes. Aslında elbette öyle değil. Size tavsiyem bitkiyi edinmeden önce toprak, sulama, gübre ve güneş ihtiyaçları hakkında bilgilenmeniz. Sonrası zaten kolay. Bebek bakmak gibi neden ağladığını bilirseniz susturmak basit :) |
Teşekkürler Hakkı Bey.
|
Doğum gününüz kutlu olsun Hakkı Bey. Çiçekler kadar renkli ve güzel günlerle bezeli nice yaşlara!
|
Doğum gününüz kutlu olsun hakkı bey nice sağlıklı yıllar dilerim.
|
Nice yaşlara Hakkı bey
|
aaaa geç kaldım sanırım doğum gününüz kutlu olsun Hakkı bey sevdiklerinizle birlikte, sağlıklı, huzurlu, mutlu nice yıllara inşallah:))
|
sn.Hakkı Şen terasınızı şöyle bir dolaştım çok keyif aldım özellikle vurgulamalıyımki kasımpatılara hasta oldum benimde ilgim var kasımpatılara diğer çiçeklerinizde çok güzel ve bakımlı eee tabi yaratıcılıktavar yani süper bir terasınızvar hepsini güle güle büyütün ve doğum gününüz kutlu olsun sevdiklerinizle beraber sağlıklı ve huzurlu bir hayat yaşamanız dileğiile..........:)
|
hepsi çok güzel görünüyor emeğinize saglık
|
Çok teşekkür ederim sayın sweet49 şu sıralar pek bir şey yok terasta bahar biraz daha kendini göstersin paylaşımlara devam edeceğim.
|
Alıntı:
|
Bahar geldi de bende henüz bir hareket yok. Yeni fideler alınıp yetiştirilecek daha. Bu yıl petunyaları bir saksıya 6-7 tane yanlara ve en az 2 tane üstte olacak şekilde dikip, yoğun çiçekli petunya topları yapmayı düşünüyorum.
|
Sardunyalarınız ceylanlarınız ne durumda ben ne yazıkki taşınma yüzünden gelen çelikleri kaybettim.
|
Sardunya bir tane, ceylanlardan da hemen hepsi duruyor. En büyük kaybım koca ağaç gibi olan ceylan sardunya maalesef kurudu :(
|
Yazık olmuş güzelim çiçeğe.İnsan nasıl üzülüyor.İnşallah daha güzellerini yetiştirirsiniz.
|
Çok teşekkürler Sayın hherbul. Şimdi ise aynı renkten bir fide bile yok. Yine yeni arayışlara devam :)
|
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 03:45. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025