agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Balkon ve Terasları (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/)
-   -   Hakkı Şen / Teras (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/15479.htm)

elifnaz 10-04-2012 10:34

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Hakkı Şen (Mesaj 943965)
Çiçekleri koparın hatta canlı solmamış olanlar bile varsa onları da alın ki bitkiyi yormasın kök oluşumuna harcasın enerjisini.

Tamam anladım çok teşekkür ederim:)

ykolko 10-04-2012 17:15

Elinize sağlık Hakkı bey hepsi çok güzel,papatyalarınıza iyi bakın,üç gün önce bir seradan,eşimin en sevdiği bitkilerden biri olan papatya alayım dedim,inanmazsınız,sizinkinin beşde biri kadarına 85 TL dedi,sayın Yener bey'de yanımdaydı donduk kaldık,meğer papatyalar,orkideden'de kıymetliymiş bu mevsim :)

Hakkı Şen 11-04-2012 07:34

Bazen böyle uçuk kaçık fiyatlarla karşılaşabiliyoruz sayın ykolko.. Halbuki kendi yetiştirdiklerimiz paha biçilmez oluyor gözümüzde. Biri bunu bana sat dese asla satmam. Ama çok beğenen biri olduğunda da al senin olsun ne olacak demekten de geri kalmıyoruz :)

nardane 22-04-2012 12:25

Sevgili Hakkı Şen , gidip gelip terasınıza uğruyorum , geri dönüyorum .
Yeni güzellikleri bekliyoruz.

Hakkı Şen 23-04-2012 10:29

Sevgili nardane en yakın zamanda ceylan sardunyaların fotoğraflarını yükleyeceğim. Belki bugün akşam belki de yarın :)

toprak 23-04-2012 19:55

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Hakkı Şen (Mesaj 943615)
Geçen yıl kırılan bir daldı bu yıl göz kamaştıran bir güzel..

Enfes bir güzellik.
Karşısında saatlerce oturup, çay içebilirm.

Ben böyle bir saksıyı balkona koysam, hanım biraz bozulur.
Çamaşır asacak yer bulamayacağı için.

Hakkı Şen 23-04-2012 22:03

Teşekkür ederim sayın Toprak. Haklısınız boyutları biraz büyük :) Şükürler olsun ki terasta. Balkonda olsa ben de evden kovulurdum herhalde :)

Hakkı Şen 23-04-2012 22:08

5 Eklenti(ler)
İşte ceylan sardunyalarım..

Hakkı Şen 23-04-2012 22:13

5 Eklenti(ler)
Ve devamı..

elifnaz 23-04-2012 22:20

Ceylanlara bayıldım ellerinize sağlık.

Hakkı Şen 23-04-2012 22:21

1 Eklenti(ler)
Bir tane daha kalmış :)

elifnaz 23-04-2012 22:25

Ceylanların saksısını büyük tutmamız daha iyi sanırım, doğru mu?

Hakkı Şen 23-04-2012 22:26

1 Eklenti(ler)
Bu da sonuncusu..Toplamda 12 renk var henüz rengini göremediğim 1 tane kaldı.:)

aheste 23-04-2012 22:27

Çok güezelleeeer, ellerinize sağlık Hakkı bey, maşallah diyorum.

Hakkı Şen 23-04-2012 22:32

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi elifnaz (Mesaj 952451)
Ceylanların saksısını büyük tutmamız daha iyi sanırım, doğru mu?

Sevgili elifnaz, evet ben ceylanların saksılarını büyük tuttum ama iyi mi ettim kötü mü bilemiyorum. Daha küçük saksılarda başlayıp daha iyi bir form verilebilir diye düşünüyorum. Kökler geliştikçe birer numara büyük saksılara aktarıp toprak ilavesi yapmak daha mantıklı geliyor bana.

toprak 23-04-2012 22:53

Maaşallah,
Güle güle büyütün Ceylanlarınızı.

Bende sadece 1 tane Ceylan gözü, 4 tane de aynısından Çilli pembe top sardunyam var. Bunların tohumları diğer saksılara, hatta komşumun saksılarına sıçrıyorlar.

Geçen sene sakız sardunya koparmıştım teyzemin yazlığından, ama sonbahar olduğu için tutturamadım. Bu sene bir daha deneyeceğim.

Hakkı Şen 24-04-2012 08:13

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi toprak (Mesaj 952478)
Geçen sene sakız sardunya koparmıştım teyzemin yazlığından, ama sonbahar olduğu için tutturamadım. Bu sene bir daha deneyeceğim.

Sakız sardunyaları ben çözemedim sayın Toprak. Bende sadece bir tane kaldı. İzmir'in kışı pek sert geçmez o yüzden sakız sardunyalarım kışın plastik gibi yaprakları oluyor, tam çiçeklenecekleri zaman yapraklar dökülüyor kuru dalların ucunda çiçekler güzel olmuyordu. Ondan sebep onlardan vazgeçtim :(

serkan_istanbul 24-04-2012 08:30

Maşallah ne kadar güzel çiçeklenmişler.

yalınkat 25-04-2012 09:59

merhaba,
ankarada yaşıyorum. sizlere sardunyalarla ilgili bir şey sormak istiyorum. aşağıda linkleri olan fotoğraftaki sardunyaları daha önce avrupa ülkelerinde görmüştüm. geçen yaz istanbulda direklerden sarkıyordu. birkaç hafta önce alibeyköyde istanbul ağaç aş ye giderken yön tabelasının altındaki saksıda bunları görünce çok sevindim. ancak sevincim kısa sürdü. ne yazık ki kalmamıştı. oradaki görevli yalınkat sardunya dedi bana.

gördüğüm her seraya soruyorum, sakız sardunya falan diyorlar, ama bunların çiçekleri top top değil. öyle olsa bile farklı bir alt türü olmalı. ingilizce de ivy geranium olabilir. bazı kaynaklarda da alpine geranium diye geçiyor.

sonuç olarak bu sardunyaların bizdeki adı ne ve nereden bulabilirim, yardımınızı rica ediyorum.

teşekkürler, şimdiden

Wheeler Farm Gardens

What grows there?: Ivy Geranium 'Lila Compact'

Ivy Geraniums Plants for Hanging Baskets

nuray topcu 25-04-2012 10:27

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Hakkı Şen (Mesaj 952453)
Bu da sonuncusu..Toplamda 12 renk var henüz rengini göremediğim 1 tane kaldı.:)

gördüm de böylelerini hiç görmedim.maşaallah.hangisine bakacağımı şaşırdım.

Hakkı Şen 25-04-2012 12:42

Sayın Yalınkat... Sizin de belirttiğiniz gibi yazdığınız linklerdeki sardunyalar, yalınkat sakız sardunya. Sakız sardunyalar diğer sardunyalara göre çok düzenli (top top) çiçek yapmaz. Ancak katmerli olanları da vardır. En iyisi yine seralarda mayıs ayında çiçekli hallerini görerek edinmek olur.

Ama o fotoğraflardaki forma getirmek profesyonel bir bakım ve çok sabır gerektirir diye düşünüyorum. Yine de denemeye değer. Kolaylıklar diliyorum..

Yıldız Ertan 25-04-2012 12:46

bence gayet güzel olmuş. Ellerinize sağlık.

yalınkat 25-04-2012 13:33

Teşekkürler Hakkı bey,

Umarım edinebilecek bir yer bulabilirim. Şimdilik tek olduğunu öğrendiğim yer istanbul ağaç aş. oraya da gidebilir miyim bu ara bilmiyorum. ankaraya getirtebileceğim bir yer var mı bildiğiniz?

İyi günler

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Hakkı Şen (Mesaj 953432)
Sayın Yalınkat... Sizin de belirttiğiniz gibi yazdığınız linklerdeki sardunyalar, yalınkat sakız sardunya. Sakız sardunyalar diğer sardunyalara göre çok düzenli (top top) çiçek yapmaz. Ancak katmerli olanları da vardır. En iyisi yine seralarda mayıs ayında çiçekli hallerini görerek edinmek olur.

Ama o fotoğraflardaki forma getirmek profesyonel bir bakım ve çok sabır gerektirir diye düşünüyorum. Yine de denemeye değer. Kolaylıklar diliyorum..

Çiçeksever41 25-04-2012 14:36

hayranlıkla izledim ve çok beğendim tebrikler.bende bugün mine aldım ama nasıl bakılır bilmiyorum .yardımcı olabilirmisiniz

Hakkı Şen 25-04-2012 15:36

Sayın Çiçeksever41, mine derken yer minesinden (verbana) bahsediyoruz sanırım.

Yer minelerinde sulama çok önemli özellikle sabah saatlerinde sulama yapmalısınız. Akşam saatlerinde yapılan sulamalar, yer minesinin hemen mantar hastalığı olmasına sebep oluyor. Bunun dışında kuruyan çiçeklerin bitkinin üzerinde kalmamasına dikkat edin. Kuruyanlar toplandıkça yenileri açıyor. Ayrıca şu sıralar iki sulamada bir çiçekli bitkiler için kullanılan sıvı gübre takviyesi yaparsınız, gayet güzel mineleriniz olur :)

Kolaylıklar diliyorum.

Adalet Yağcı 25-04-2012 15:44

Bahçelerle yarışan bir teras, açık ara önde gidiyor :)

Ceylanlar, sakızlar ve top sardunyalar gibi soğuklara dayanıklı değiller, bu yüzden ben vaz geçtim :(
İzmir iklimi avantıjını çok iyi kullanıyorsunuz ama, esas mesele sizin onlara gösterdiğiniz sevgi ve emek.
Ellerinize sağlık Hakkı bey, harikalar yaratmışsınız yine.

Hakkı Şen 25-04-2012 16:34

Çok teşekkür ederim Adalet Ablacığım :) Ah bir de emekli olsam da çiçekli zamanlarını karşılarına geçip doya doya izlesem.:)

Yaylacı 25-04-2012 22:58

Hakkı bey, maşaallah çok nefis çiçekleriniz var onlara özenle baktığınız belli, ellerinize sağlık.

Hakkı Şen 26-04-2012 23:23

2 Eklenti(ler)
Sardunyaya kırmızı çok yakışıyor :)

Gül-bahar 27-04-2012 08:38

Birbirlerinden güzeller, ellerinize sağlık. Bakmaya doymuyorum.

Canan 27-04-2012 20:28

Ellerinize sağlık, her bir köşe ayrı güzel, beğen beğen bitiremedim.

toprak 27-04-2012 20:39

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Hakkı Şen (Mesaj 954464)
Sardunyaya kırmızı çok yakışıyor :)

Her bir ceylanda başka bir güzellik keşfediyorum.
Bu ne sonsuz bir renk cümbüşü.
Balkonum şöye bir dönüm yer olsaymış keşke:(

Hakkı Şen 27-04-2012 20:49

Sayın Canan hoş geldiniz terasıma :) Beğenilerinize teşekkür ederim. Ama petunya tavsiyemi dikkate almalısınız. Demedi demeyin :)

Sayın Toprak, ceylan sardunyalarda renklerin sonu yok gibi :) 12 çeşit edindim; diğer arkadaşların paylaştığı fotoğraflara bakıyorum da bende olmayan bir dünya çeşit var:) Bizlere ne balkon ne teras yeter.:) Dönüm dönüm bahçe lazım..:)

Canan 27-04-2012 20:56

Yok dikkate aldım elbette, gözlerinin içine bakıyorum.
Nasıl yapayım diyorsunuz? Kökten mi ayırayım yani ufak birer tane ?

Hakkı Şen 27-04-2012 21:03

Hayır, bu günlerde seralarda veya çiçekçilerde bol miktarda fideleri satılıyor. Başka saksılara da onlardan alıp dikin. Ceylanların çiçekleri geçene kadar onlar gelişir. Hemen yer değiştirirsiniz. Petunyalar mevsimliktir ama ceylanlar çok yıllıktır. Amaç her zaman renkli bir balkon olması..

Canan 28-04-2012 12:58

Bu hafta yapabilirsem eğer Kartal sahilyolunda güzel bir sera var, bunları da oradan almıştım.
Fiyatları büyük marketlerin iki katı ama bitkiler çok sağlıklı çıktı, oradan başka petunyalar da edinip yedekleyeceğim, Anadolu Yakası'ndaki arkadaşlara öneririm. Bir de artık birinizden matkap önerisi alıp kullanmayı öğrensem iyi olacak :) Teşekkürler...

Hakkı Şen 28-04-2012 13:51

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Canan (Mesaj 955276)
Bir de artık birinizden matkap önerisi alıp kullanmayı öğrensem iyi olacak :)

Alemsiniz :D Ama bu işler böyle. Bir defa başlayınca sonu gelmiyor. Hep yeni tasarılar, yeni bitkiler falan derken bir bakmışsınız adım atacak yeriniz kalmamış.

Ben petunyaları küçük poşetlerde 50 krş. a satılanlardan alıyorum. Hem kendim yetiştirdiğim için hoşuma gidiyor, hem de fazla masraf etmemiş oluyorum.

taskot 28-04-2012 18:21

aman tanrım üstünde tomurcukla ne öylee.. maşalllaaahh

nardane 28-04-2012 18:36

Maşallah kırk bin kere maşallah .
Sözün bittiği yer diyorum ama ama inanın kıskanıyorum sizi.
Ceylanlara hayranım, muhteşemler, her renk ayrı yakışıyor , her biri ayrı harika.
Lütfen farklı farklı yönlerden çekilmiş fotoları görelim gözümüz gönlümüz ferahlasın.
Sizin terasta dolaşmaktan hiiiç yorulmuyorum.Bu güzellikleri bizlerle paylaştığınız için sonsuz teşekkürler , elleriniz dert görmesin.

Hakkı Şen 29-04-2012 09:00

1 Eklenti(ler)
Sevgili Acemifüsun'un hediyesi bu kaktüs çiçek mi açıyor yoksa kardeşler mi geliyor anlamadım uzun zamandır bu şekilde duruyor.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:00.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025