![]() |
2 Eklenti(ler)
Gurbetçiler...:D
|
Memelekete gitmeyi planladım aksilik olmazsa:D
Tüm saksı topraklarımda:Perlit,torf,vermükülit ve birazcık az olsada dere kumu. |
4 Eklenti(ler)
Çiçeklendik....
|
Fatihciğim çok güzel çiçeklenmişsin. Galiba benimde aşılı kaktüsüm bu şekilde açacak. Darısı benim başıma...
|
Hadi gözün aydın Fatih.
Alıntı:
|
Teşekkür ederim abilerim.
|
Hadi gözün aydın Fati çok güzelmiş çiçekleri:)
|
Alıntı:
|
Çiçekleniyoruz.
2 Eklenti(ler)
Kılıcım bana sürpriz yaptı.ROA ile 3 kez suladım sanırım gübre ihtiyacı varmış.Onu da alınca kendine geldi çiçek açmaya başladı.
|
Fatihcim o kaktüsün çiçeği ne kadar mikemmel :)))Rengine bayıldım valla..Allah nazardan korusun :))Gözümüz aydın olsun..
Kılıcına gelince,ben o kılıcın kokusunu biliyorum :)Gerçekten çok güzel kokar.. Benim yerimede kokla canım... |
4 Eklenti(ler)
Yeni yerlerini alışmayı bekliyorlar.Umarım en yakın zamanda toparlanırlar.
Kerrii'cim gelişiyor güzelce.İkinci sürgünde geldi.Umarım yakında sürgün uzamaya başlar.Etiketi olduğu halde bir etiket daha hazırlamışım farkında olmadan.Akıl bırakmadılar ki:D |
3 Eklenti(ler)
Australis sürgün büyüterek bende varım dedi.Çember seklinde sardırmayı düşünüyorum.Malum yer sıkıntısı:D
|
2 Eklenti(ler)
Lacunosa'm köklendi ve büyümeye devam ediyor.İyi ki sevgili Dkp yi dinleyerek çelikleme yapmışım...
Ve emanet lacunosa... |
1 Eklenti(ler)
Bunlarda emektar 4 büyükler.:DCarnosalarım en sonunda sabit saksılarına alındı.
|
Fatihcim yine kocaman bir maşallah :)
Ben saksıların sabit olacaklarına pek emin değilim :)) |
Saksılar çok büyük gibi geldi. Hayırlısı Fatih'cim :)
|
Sorun değil ablacım nasıl olsa Fatih'in eli durmaz bozuverir onları,başka saksıya alır.Benim gibi.:D:D
|
Evet gerçektende öyle abicim.
|
Fatihciğim kılıcın açtıktan sonra kokusunu defalarca koklayacağına eminim. Ben bu yıl yaklaşık 2 ay saksılarımın art arda açmasından dolayı bol bol kokusunu içime çektim...
|
;)Hayırlı olsun Fatih'cim.Güle güle kokla.Rengi ne olacak acaba?
|
Rengi beyaz oluyor Emrecim.;)
|
Beyaz bir çiçek ve kaç gün kalıyor üzerinde.Ona görede önlem alacağım ;)
|
Ablacığım Carnosalarınki derin ve kalıcı olduğundan büyük.Çap 25 cm diye biliyorum.Kerri'viğimin saksısı kocaman çıkmış ama o kadar değil.oda derin ama saksı ağzı geniş ve birde fotoğrafın boyutunu değiştirince sanki kocaman bir saksı çıkmış.Aslında tam onlara göre.Ben çabuk toparlasınlar başaka bişey istemiyorum.Çiçeğinide canı ne zaman isterse açsın.O zaten bende çiçeğinden daha da değerli.
Pub. "silver pink" ten aldığım daha doğrusu kurtardığım 4-5 yapraklı çelik vardı.İnşallah onu kurtarırım. |
Fatih'cim bence menekşelerle , hoyaların ataları ortak :P Yani saksı büyüdükce kökleri çürüme ihtimali artıyor. Kökün ulaşamadığı dolayısıyla topraktaki suyu kullanamadığı yerler mantar gelişimine zemin hazırlıyor ve köklerin buluduğun saksı merkezini de kısa sürede etkiliyor.
8 ayda 2 kez saksı değiştiren biri olarak doğru gözlemlediğime inanıyorum. Kökler saksıyı tamamen sarmadıkca, saksı değiştirmemek lazım. Günü geldiğinde de bir boy büyük saksıya almak gerekiyor. Bir senelik hoya ve menekşe deneyimim bana bunları söylüyor :) |
Fatihciğim ortadan çıkan çiçek çubuğunun üzerinde çiçek demetleri oluyor. Her çiçek demetinden açan çiçekcik akşama doğru açıp ertesi gün sabah kapanıyor. Fotoğraf çekeceksen akşam çekmelisin. Açan her çiçeği çok kısa ömürlü oluyor fakat çok güzel kokuyor...
|
4 Eklenti(ler)
Lacunosam köklendi ve yerine alındı.
Toprağımızın çok geçirgen olmasına dikkat edildi(torf,perlit,vermikülit,orkide toprağı). Ve iki sürgünüyle Orkun abimin Kerrii si ile yarışan meleğim:D |
Maşallah sürgünler bir filize dönse başla bişey istemiyom valla. :) :)
|
Ellerine sağlık Fatih'cim ikisi de çok güzel. Kerrii'nin yaprağı ne kadar büyümüş öyle. Kutluyorum canım.
|
;)Eline sağlık Fatih.Güle güle büyüt keriini.İyi yarışmalar çifte sürgünle.
|
5 Eklenti(ler)
Yorumlarınız için teşekkürler.
Son birkaç günden kareler... |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 21:44. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025