![]() |
Alıntı:
Tohumlar bu gün elime geçti.Çok teşekkür eder saygılar sunarım. |
Çok sevindim bahtiyar abi.mesajınızı yeni gördüm güle güle iyi günlerde büyütün inşallah.ben saksıda hobi olarak yetiştiriyorum.umarım beğenir ve çoğaltırsınız.
|
03.04.2013 Balkon seram
5 Eklenti(ler)
Merhaba Dostlar;
İşten fırsat bulduğumda bahçeye diğer günlerde ise balkon seramla uğraşmaya devam ediyorum.Bu yıl Ektiğim sebze tohumlarından domates türleri çimlendi.Biber türleri ise kısmen çimlendi. |
5 Eklenti(ler)
Balkonlarım desem daha iyi olacak. Evin toplam üç balkonundan ikisini işkal etmiş durumdayım.;) Yetiştirmeye çalıştığımız fidanları kuşlar yemesin diye bekçi olarak Jago papağanımız Şakiri balkonda bekçi olara bırakıyoruz.;) Büyük sera olarakta kullandığım balkonumda çoğunlukla kaktüslerim ve Turunçgil çeşitlerim bulunmakta.
|
5 Eklenti(ler)
Bu yıl Turunçgil türlerimden sadece Kumkatlarımdan şişayetçiyim.:( Üadet fidandan ne ilginçtir farklı tepkiler vermekte ortak yönleri gelişim eksikliği. Dikensiz Böğürtlenim, Hediye gelen Kanlı portakalım ve 3-4 yıllık Lime Misket limonum gayet güzel.
|
5 Eklenti(ler)
-Skas'ım yeni saksısında daha rahat ve görüntüsüde çok güzel oldu.
-Geçen yıl Kardeşimin K.K.T.C den getirdiği mandalina saksı değişiminden sonra filizlenme başladı. - Geçen yıl Mersin/Silifke'den aldığım Mayer limonum saksı değişimini sonbaharda yapmayı düşünüyorum.Şimdi meyveli olduğundan strese kokmaktan kaçındım. - Bir kökte üç ayrı tür aşılanmış turunçgilim. Sevgili üyemiz ve Dostum seyirr48 'in hediyesi. - Çin Turuncum Dört sene sonunda ilk kez çiçek açacak. Saksı değişimi bir ay önce yaptım. Sanırım problem yer darlığı;) |
5 Eklenti(ler)
-Sevgili Vehibe Hanımefendinin Hatay'dan bana hediye gönderdiği Mayıs portakalı. Yerini seven ağaçlarımın başında.Tekrar çok teşekkür ederim Sevgili Vehibe Hanım.
- Balkonumun ilk demirbaşlarından Mayer limonum. Her sene olduğu gibi bu senede meyve tutma aşamasında çiçekli. - Manisa/Alaşehirde Çalışan Ustamın bana gönderdiği bağ çeliklerim yeşerdi. Sanırım köklenecekler. - Siyah Narlarımdan beş adet fidanı bahçeye üç adet fidanıda her ihtimale karşı balkon seramda yetiştirmeye çalışıyorum. - Kekik ve diğer küçük saksılarım. |
3 Eklenti(ler)
-Goji Bery çeliklerimden bir kısmı yeşerdi. Yanındaki küçük fidan ceviz fidanı.
- Kaktüslerim - Çimlendirmeye çalıştığım Güz zeytini çeliklerim ve çekirdekten yetişen yaban eriklerim. Saygılarımla. |
Maşallah bahtiyar bey azminize hayranım tüm ailenize ve size kolaylıklar diliyorum.
|
selam bahtiyar bey
Balkonunuz gerçekten çok zengin duruyor .tebrikler birde sizde deşti domates tohumu olduğunu okudum ben internetten bir türlü bulamadım bulabileceğim bir yer varmı veya sizden rica etsem gönderme şansınız olabilirmi. saygılar selamlar |
02,11,2014 Balkonum
5 Eklenti(ler)
Merhaba Dostlar;
Hafta sonu evde olmam vesilesiyle Balkonum, Akvaryumlarım,Kanaryalarım ve Jago papağanım Şakir ile ilgilendim.;) Balkonumda Çoğunluğu Turunçgil çeşitlerinden oluşan bitkilerle dolu.Hatay iskenderun'dan aldığım Mayıs portakalım henüz saksıya almadım. Lime(Misket)Limonu,Kumkat, mandalina türü, Sevgili Erdem Fıdancılıktan hediye gelen kanlı portakalım ilk ve tek meyvesini tutu.Son resimdeki yine farklı bir mandalina türü. |
devam
5 Eklenti(ler)
Genelde bitkilerimin bir çoğu iklim nedeniyle balkonda kalıcı, Diğerleri uygun zamanda hobi bahçesine dikilecek. Her yıl olduğu gibi mayer limonumuz yine 4 adet limon tutu. İkinci resimdeki Siyah nar diğer dört adet fidan geçen yıl hobibahçesine dikildi uygun zamanda buda diğerlerinin yanına dikilecek. Yine balkonumdan bir genel görüntü. Dördüncü resimdekiler ise çelik veya tohumdan yetiştirdiğim türlerden bazıları. Güz zeytini ve Avakado. Son resimdeki kaktüsüm iki yıl önce bilinmeyen bir nedenle kendi kendine kurumuştu. Çok aramama rağmen yeni fidanda bulamamıştım. Geçen hafta Adıyaman'da tesadüfen bir çiçekçide gördüm aldım.;) Umarım diğeri gibi büyütebilirim.
|
Yetiştirme duygusu bambaşka değil mi bahtiyar bey
Bitkileriniz çok güzel. Güle güle büyütün. Aslında gönül balkonda değil koccaman bir bahçede yetiştirmek istiyor. |
devam.
5 Eklenti(ler)
2015 Yılında Hobi bahçesine yapmayı düşündüğüm Kapalı sistem seraya balkonda bulunan bitkilerimi götürüp dikeceğim. Balkon dolup taşıyor bu gidişle balkon çökecek diye korkuyorum:D
|
Alıntı:
Çok teşekkür ederim. Haklısınız bahçede çok güzel olacaklarından eminim. Umarım gelecek yıl serayı yapabilirim. Saygılar |
Sizin balkon bildiğimiz bahçe olmuş sayın bahtiyar02 :) Küçükte olsa herkese bir sera lazım düşüncesindeyim, umarım en kısa zamanda yapabilirsiniz.
Bu arada avakadonuzda demir eksiği var, yapraklar sarı ve damarlar yeşil. |
Alıntı:
Evet haklısınız sera uygun yeri olanlar için şart konumuna geldi. Vakadonuz için Demir eksikliği uyarısı için ayrıca çok teşekkür ederim. Saygılar |
Bitkileriniz çok güzel. Güle güle büyütün.
|
2015 Yılı Tohum ekme
5 Eklenti(ler)
Merhaba dostlar;
2015 Yılı tohumları ekmek için hazırlıklara başladım. Öncelikle 100 Adet İsimlendirme etiketleri hazırladım. Malzemeler; * Plastik karıştırıcı * Yapışkan not kağıdı 5 renk (44x12mm) * Küçük tüp slikon * CD Kalemleri 2 renk Tek tek yapışkan kağıtları plastik karıştırıcıya yapıştırıp sonrasında slikonladım. Yapışkan kağıtların ön yüzüne Tohum adları yazılacak. En azından 2 yıl kullanırım düşüncesindeyim.;) Toprak olarak; Kokopit, Perlit ve ithal Torf,Uzun saksılar viyoller kullanacağım. Saygılar |
2015 Tohum ekimi
5 Eklenti(ler)
Merhaba Dostlar;
Tohum takas etkinliğinden ve farklı yerlerden temin ettiğim bir çok Sebze tohumlarının %50 lik kısmını ektim. Geri kalan çoğunluğu meyve ve Kabak türleri.Mecburen havaların ısınmasını bekliyeceğiz. Bahçeye karpuz, kavun ve kabakların direkt toprağa ekmek daha sağlıklı oluyor. Viyollerde ekilenlerin adaptasyonu zor oluyor. Tohum takasta gördüğüm tohumlardan bir kaçında tam kurumadan paylaşılması kurtlanmaya neden oluyor. İkincisi ise özellikle domateslerin tohumlarının peçete üzerinde kurutulması ekim esnasında ayrılmamakta. Bu eleştiri değil sadece dikkat edilmesi gereken bir uyarı niteliğinde öneridir. Lütfen yanlış anlaşılmasın. Saygılarımla, |
Sayın bahtiyar02 maşallaah maşallah sizin bir de balkon tarlalarınız varmış ve ben şimdiye kadar görmemişim.
Maşallah ne kadar güzel yok yok, herşey yemyeşil bir balkon tarlaları başarmışsınız. Evet bunun adı kesinlikle sevmek; ellerinize, emeklerinize, gönlünüze sağlık. Bahçenizden daha çok balkonunuza bayıldım. |
Alıntı:
Tüm iyi dilek ve temennileriniz için çok teşekkür eder saygılar sunarım. |
21.11.2015 Balkonum
5 Eklenti(ler)
Adana da 15 gün kalıp döndüğümde balkonum gözüme bir başka göründü;)
|
5 Eklenti(ler)
Misket limon, Kamkatlarım Mandalina türlerim, Henüz olgunlaşmamış Mayıs portakalım hepsi ayrı bir güzellikte ve tatta. Bu yıl sevgili Tufan Hocam'dan hediye aldığım solucan gübresini kullandım. Gelişmeleri gayet güzel yapraklarda sararma veya dökülme olmadı. Misket limonum saksı değişimi sonucunda toparlanmaya çalışıyor.;)
|
3 Eklenti(ler)
Son resimdeki İri kamkat türü Adana'dan alıp getirdim.
Bunlarda son resimler umarım tüm Dostlarımın aynı zevkleri tatmaları. Apartmanda yaşasakta içimizdeki doğa sevgisini istenirse bir şekilde ortamımıza yansıta biliriz. Saygılar |
Sayın bahtiyar2 siz balkonda böylesine güzellikler ortaya çıkarmışsınız.Maşallah diyorum ve sizin birde bahçeniz olsaydı neler yapardınız artık düşünemiyorum. Başarılar diliyorum.
|
Alıntı:
http://www.agaclar.net/forum/uyeleri...tm#post1421969 |
Sayın bahtiyar02 maşallah balkonunuza; Adana'dan sonra tüm yeşillik ve güzelliğiyle merhaba demiş size...
Tam bir sera havası... |
Balkon seramda Havai Köklendirme
5 Eklenti(ler)
Mersin Erdemli Fidancılığın bana hediye olarak gönderdiği Kanlı portakala Havai köklendirme yaptım. Sonuç çok güzel.:p
|
Balkon seram
5 Eklenti(ler)
Bağ evi yorgunluğunu evimdeki Balkon seramda bitkilerim ve Kuşlarımla atıyorum.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 22:19. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025