agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Balkon ve Terasları (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/)
-   -   bahtiyar02 / Balkonum (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/10180.htm)

Sevgi Durul 22-01-2011 21:03

Sayın Bahtiyar02, çimlenen bitkilerin adını merak ettim. Biberler yeni mi? Çok güzeller.
Ben de bir saksı süs biberini içeri aldım, üzerinde biber yok henüz.

http://www.agaclar.net/forum/attachm...1&d=1295720037

Ayşe Yıldız 22-01-2011 22:02

Fasulye ve nohut sanırım.

bahtiyar02 22-01-2011 22:03

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi SDurul (Mesaj 745978)
Sayın Bahtiyar02, çimlenen bitkilerin adını merak ettim. Biberler yeni mi? Çok güzeller.
Ben de bir saksı süs biberini içeri aldım, üzerinde biber yok henüz.

http://www.agaclar.net/forum/attachm...1&d=1295720037

Sevgili SDurul; Ellerinden öpsün MehmetALİ bir kasenin içine bir kaç fasulye ve nohut koyup kendince kendi bitkilerini yetiştiriyor;) Bu gün bunları toprakla buluşturduk umarım tutar yoksa MehmetALİ çok üzülecek.
Balkondaki biberlerim yanılmıyorsam üçüncü yılını bitireceklerden 2 kök var. Diğerleri bir yaşında.
Saygılar

bahtiyar02 22-01-2011 22:14

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ibrahim37 (Mesaj 745975)
Bahtiyar bey maşallah! terasının çok güzel yok yok!
Doya doya keyfini çıkarın.

Çok teşekkür ederim dostum.Keşke teras olsa;)Balkonumu sera yaptım.
Saygılar

Sevgi Durul 22-01-2011 22:16

Cahilliğin de bu kadarı, aslında fasulye ve nohut bilmediğm bitkiler değil ama yeni çimlenmiş hallerini hiç aklıma getirmedim. İnşallah tutarlar da, Mehmet Ali üzülmez.

Ben saksıda biber ilk kez bu yıl yetiştirdim. Yer darlığından, bir saksımı içeri alabildim. Sayın malina'nın, dört yıllık biberlerinden özenmiştim. Yaza kadar sağ kalırlarsa büyük saksıya almam gerekecek.

bahtiyar02 22-01-2011 22:30

Sevgili SDurul; Bu güne kadar bir çok süs biberi türünü balkon serada aynı şartlarda baktım ancak 2-3 türü uzun süreli dayandığı gibi biber tutmayada yıl boyunca devam ediyor. Son eklediğim tür acısı ve görüntüsü çok hoşuma gittiği için ben kendimce adıyaman süs biberi olarak adlandırdım.
Saygılar

kuyucaklı bağcı 22-01-2011 23:40

çok güzel bir bahçe arkadaşım

bahtiyar02 23-01-2011 17:44

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kuyucaklı bağcı (Mesaj 746086)
çok güzel bir bahçe arkadaşım

Çok teşekkür ederim dostum.Senin bağın resimlerini merakla bekliyoruz.
Saygılar

Emre İlhan 23-01-2011 17:57

;)Maşallah, balkonun çok güzel Bahtiyar abi. Umarım incir çeliklerin tutar. Sence daha erken değil mi çelik almak için? Mart gibi daha iyi olmazmıydı? :)

furkan yıldız 25-01-2011 13:24

Ah Bahtiyar abim ah, bahçendeki yüzden fazla tür seni kesmiyor ayrıca balkonda da birçok çeşit bakıyorsun. Sana diyecek söz bulunamıyor güzel abim :p

bahtiyar02 25-01-2011 15:28

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Emre İlhan (Mesaj 746290)
;)Maşallah, balkonun çok güzel Bahtiyar abi. Umarım incir çeliklerin tutar. Sence daha erken değil mi çelik almak için? Mart gibi daha iyi olmazmıydı? :)

Sevgili dostum bu yörede kışın incir çelikleri ilkbaharda nar çelikleri dikildiğinde çok güzel tutarmış.Bende uygulamaya çalışıyorum.;)
Saygılar

bahtiyar02 25-01-2011 15:30

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi furkan yıldız (Mesaj 747199)
Ah Bahtiyar abim ah, bahçendeki yüzden fazla tür seni kesmiyor ayrıca balkonda da birçok çeşit bakıyorsun. Sana diyecek söz bulunamıyor güzel abim :p

Çok teşekkür ederim sevgili dostum.Umarım sen daha iyilerine ve güzellerine sahip olursun.
Saygılar

bahtiyar02 26-02-2011 21:41

2011 Yılı balkon görüntüleri

5 Eklenti(ler)
Merhaba sevgili dostlar;
01.02.20011 Tarih itibariyle sebze ve çiçek tohumlarını ekmeye başladık.Bandırma'dan Okul tatili için yanıma gelen sevgili yiğenim MehmetALİ Baransel ile beraber süs biberlerini tek tek viyollerin gözlerine yerleştirdik. Balkon seramda bu yıl ilk kez denediğimiz alttan ısıtma sistemini kullandık.

bahtiyar02 26-02-2011 21:50

balkonda tohum çimlendirmeye devam

4 Eklenti(ler)
Geçen yılda olduğu gibi bu yılda uzun saksılara ve viyollere ektiğimiz domates, süs biber ve çiçek türlerini banyoda çimlendirdikten sonra alttan ısıtma sisteminin üstüne koyduk.Domatesler herzaman olduğu gibi erken çimlendi.;) Sıralı bir şekilde dizdiğimiz saksılarda da ayrıca tohum ektik.Burda da sevgili oğlum ve kızım (mehmetALİ- Sara) Yardımları sayesinde bitirebildim.
Çiçek türleri erken çimlendi.Sebzelerde hareket yok.Şuan onlarda banyoda çimlenmeleri için tutuluyor.
Saygılar

Vildan Sönmez 26-02-2011 23:03

Bahtiyar Kardeşim her şey iyi güzel de en güzeli bence, çevrendeki gençlerin; oğlun kızın ve yeğeninin seni anlayıp omuz vermesi. Öpüyorum onları.

Jezebel 27-02-2011 07:20

2 Eklenti(ler)
Maşallah Bahtiyar bey,
yeğenler, çocuklar söz dinliyor, belli ki onlar da toprağı seviyorlar.
Bahçe ve balkon fazla gelmiyor mu diyecektim, ama beni bile balkon ve küçük bahçe kesmezken, siz bu kadar yardımcıyla tabi ki, yakışır:p
Benim bir bitkiniz aklıma takıldı, adını merak ettim:

Eklenti 194417

ve buna gözüm talkıldı, gözüm kaldı, haliyle göz hakkı doğmuş oldu:p

Eklenti 194418

Hepsi güzel, de siz de benim gibi bitkiye doymuyorsunuz galiba,
her saksıda en az 3 çeşit saydım...Her gittiğiniz yerden eli boş dönmeyenlerdensiniz sanırım.
Allah bozmasın ve kolay gelsin.

bahtiyar02 27-02-2011 08:38

1 Eklenti(ler)
Sevgili Vildan Sönmez ve Sevgili Jezebel dostlar; Tüm ailecek çok teşekkür ederiz. Çevremdeki yakınlarımın beni anlaması büyük bir şans. Bence içlerinden "zavallı bu yaşta kafayı yemiş idare edelim" diğiyorlardır.;) Özellikle çocuklarımı bu konuda bilgilendirip sevdirmeye çalışıyorum. Umarım büyüdüklerinde bunlardan bıkmazlar ve devam ettirirler.
Sevgili Jezebel Resimdeki türden hangisini belirtiniz?Göz hakkı üstümde kalmasın;)
Dediğiniz gibi gittiğim heryerde gözüm değişik bir tür arıyor.
Saygılar sevgiler

Emre İlhan 27-02-2011 09:46

;)Haydi hayırlısı, Bahtiyar abicim. Bende önümüzdeki hafta tüm tohum ekimlerini yapmayı düşünüyorum. Bizim buralarda zaten don olmaz. Hava da yumuşadı, hissediyorum.:)

bahtiyar02 27-02-2011 10:26

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Emre İlhan (Mesaj 761098)
;)Haydi hayırlısı, Bahtiyar abicim. Bende önümüzdeki hafta tüm tohum ekimlerini yapmayı düşünüyorum. Bizim buralarda zaten don olmaz. Hava da yumuşadı, hissediyorum.:)

Sevgili dostum sizin oralara yetişmek için ön ekim yapıyoruz.;)İnşallah sağlıklı bir şekilde büyürler.
Saygılar

Jezebel 27-02-2011 11:52

Sorduğum Ahududuymuş;)
Gözüm kalan da alt resmdeki üzerinde bol dal bulunan boylu güzellik.
Aldırmayın içlerinden ne derse desinler bir parça bitki sevgisi bulaşsın yeter.
Saygılar.

yarenimex 27-02-2011 13:34

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bahtiyar02 (Mesaj 761083)
Sevgili Vildan Sönmez ve Sevgili Jezebel dostlar; Tüm ailecek çok teşekkür ederiz. Çevremdeki yakınlarımın beni anlaması büyük bir şans. Bence içlerinden "zavallı bu yaşta kafayı yemiş idare edelim" diğiyorlardır.;) Özellikle çocuklarımı bu konuda bilgilendirip sevdirmeye çalışıyorum. Umarım büyüdüklerinde bunlardan bıkmazlar ve devam ettirirler.
Sevgili Jezebel Resimdeki türden hangisini belirtiniz?Göz hakkı üstümde kalmasın;)
Dediğiniz gibi gittiğim heryerde gözüm değişik bir tür arıyor.
Saygılar sevgiler

Sevgili Bahtiyar02, siz "İçlerinden diyorlardır" diyorsunuz, benim yüzüme diyorlar. "Okumuş, emekli adamsın ne işin var böyle şeylerle otla çöple, boşa emek harcıyorsun, illa emek çekeceksen para kazanacak bir şeylere emek çeksene yahu.. " diye. Ben hiç aldırmıyorum, sadece bu emeklerin sonucunu bekleyip görmelerini, bir zaman sonra onların da benim yaptıklarımın hepsini olmasa da bazılarını mecbur yapacaklarını söylüyorum sadece.Ben uğraşırken torunum (ilkokula bu yıl başladı) da, "Ben de ekeceğim, sulayacağım, çapalayacağım" diye devamlı etrafımda oluyor.Hem bana enerji veriyor, hem toprak bitki ve üretme konularını şimdiden uygulayarak öğrenmeye çalışıyor.Bizim yaptıklarımıza onların sahip çıkacağı garantisini de görmüş oluyoruz böylece. Olay bu, kim ne derse desin işimize bakacağız..Kolay gelsin..

bahtiyar02 27-02-2011 16:49

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Jezebel (Mesaj 761153)
Sorduğum Ahududuymuş;)
Gözüm kalan da alt resmdeki üzerinde bol dal bulunan boylu güzellik.
Aldırmayın içlerinden ne derse desinler bir parça bitki sevgisi bulaşsın yeter.
Saygılar.

İki adet çelik köklendirmek için ayırmıştım.Onlardan birisini gönderebilirim.
Saygılar

bahtiyar02 27-02-2011 16:54

Sevgili yarenimex; Bende dediğiniz gibi yapıyor artık bitkilerimi görünce için için gülüyorum.Benim uğraşım sizingibi emekli olduğumda ortamım hazır olması.Emekliliğime 3-4 Yıl kaldı.Bu zaman zarfında ne yapabilirsem kar sayıyorum. Günümüzde insanlık paraya verdiği aşırı değer yüzünden kendimize dahi zaman ayıramaz duruma geldik. Umarım bizim gibilerin tüm dilekleri gerçekleşir.
Saygılar.

dağ çiği 27-02-2011 17:18

Maşallah Bahtiyar bey,siz sebze fidelerini hazırlamaya başlamışınız.Balkon seranız harika olmuş.Ahududu dikkat çekicek kadar varmış yaprak yapısı çok güzel.
(Banada kafayı yemiş gözüyle bakıyorlarr) ne mutlu bizeki birbirimizi burada bulduk.

bahtiyar02 28-02-2011 08:54

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi dağ çiği (Mesaj 761288)
Maşallah Bahtiyar bey,siz sebze fidelerini hazırlamaya başlamışınız.Balkon seranız harika olmuş.Ahududu dikkat çekicek kadar varmış yaprak yapısı çok güzel.
(Banada kafayı yemiş gözüyle bakıyorlarr) ne mutlu bizeki birbirimizi burada bulduk.

Sevgili dağ çiği; Karşılıklı saygı ve anlayış içinde Biz dostların bir birilerini tamamlaması en güzel özelliğimiz.

Saygılar

yarenimex 28-02-2011 12:59

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bahtiyar02 (Mesaj 761269)
Sevgili yarenimex; Bende dediğiniz gibi yapıyor artık bitkilerimi görünce için için gülüyorum.Benim uğraşım sizingibi emekli olduğumda ortamım hazır olması.Emekliliğime 3-4 Yıl kaldı.Bu zaman zarfında ne yapabilirsem kar sayıyorum. Günümüzde insanlık paraya verdiği aşırı değer yüzünden kendimize dahi zaman ayıramaz duruma geldik. Umarım bizim gibilerin tüm dilekleri gerçekleşir.
Saygılar.

Ben emeklilikten sonra ev dahil herşeyi sıfırdan yeniden yapmaya başladım ve halen de devam ediyor.Ne mutlu size ki bizden daha avantajlısınız, hiç olmazsa emekli olana kadar düzeniniz sisteminiz aşağı yukarı oturmuş olacak.Eminim emeklilikten sonra daha bol zamanınız olunca da düşlediklerinizin gerçekleşmesi daha hızlı olacak.Sağlıkla emekli olup sağlıcakla ve keyifle yolunuza devam etmenizi dilerim sevgili dostum..Selamlar..

bahtiyar02 02-03-2011 09:26

Sevgili yarenimex dostum;
Dilerim sizlerinde tüm istek ve arzuları gerçekleşir.Siz ve sevdiklerinizle birlikte sağlıklı bir şekilde emekliliğin tadını çıkartısınız.
Saygılar sevgiler.

Periş 24-03-2011 17:25

Ellerinize ve emeginize saglık saygılar...

ayazkentli 24-03-2011 17:33

Haydi hayırlısı bahtiyar kardeş.

Geçen yıl sondaj ile çok uğraştın, bu yıl bitkilere daha fazla zaman ayırabileceksin. Umarım bu yıl adın gibi bahtiyar geçer.

bahtiyar02 24-03-2011 19:58

Sevgili burak alkan ve sevgili ayazkentli;
Çok teşekkür ederim.Dediğiniz gibi olurda hepbirlikte gelişmeleri paylaşırız.
Saygılar

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 23:59.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025