![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
Bu saksıya yer açelyası ektim. İnşallah güzel çiçeklerini görürüm. Büyük saksıma kırmızı ve neon kırmızı gül tohumları ekmiştim. Bu kış havalar soğumadığından malesef tohumlarda çatlamadı. Yanlızca 3 adet tohum çatlayabilmış. En sağdaki ne bilmiyorum. Sanki kayısıya benziyor. Kayısıyı yeyip oraya etmiş olabilirler ev ahalisi. Bende madem 3 tane gül çıktı dedim. Geri kalan boşlukları değerlendirdim. Karışıp çiçek tohumu alıp serptim. Tohumlarda hangi çiçekler var bilmiyorum. İnşallah ot tohumu koymamışlardır. Şimdilik bu kadar..... Düzenleyen Mahmut Tebir : 14-03-2018 saat 23:07 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
Bu da yeni aldığım türk gülü (osiria). Aldığım anda kokladım ama nezle olduğum için bir koku alamadım. Evdekilere test ettirdım. Onlarda bir koku alamadı. İlk defa kokusuz güle rastladım. Gerçekten bu cins kokusuz mu? Ama görüntüsü muhteşem. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-03-2015
|
Sayın poweralpha bitkilerinizin hepsi birbirinden güzel güle güle büyütün. Adeniumunuz boydan ziyade gövde yapar çünkü o bir adenium obesum. Şişman, rombul yani. Size adenium arabicum lazım çok dallansın ve uzasın istiyorsanız. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-11-2015
|
Sayın povveralpha amaryllisinizin rengi çok güzel güle güle büyütün y l l s |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2016
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2016
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Ağaç Dostu
|
En son 3 ay önce açan AÇELYA'm tekrar çiçeklendi. Zambaklarım açmaya başladı. Beyazdan yana şansım açık her aldığım çiçek beyaz çıkıyor. Bu da beyaz açtı. 2 tane daha zambak var bakalım onlar ne renk açacak. Sdurul ablamın gönderdiği tohumdan çıkan Cosmos çiçekleri açmaya devam ediyor. Not: Malesef AÇELYA'm çok sulamadan dolayı öldü. Ben nedense çok sulama değilde yerinin darlığına bağladım. Çünkü saksının her yerini kökleri kaplamıştı. Hiç toprak kalmamıştı. Düzenleyen Mahmut Tebir : 07-07-2018 saat 10:57 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Ağaç Dostu
|
Gardenya çiçeklerini gösterdi sonunda. Etrafı kokuya boğdu. Bir çiçek bu kadar kokuyorsa 5 çiçek açsa balkon kokudan geçilmez. Gardenyanın en büyük düşmanı unlu bit. Maalesef buna da bulaşmış. Ama hemen ilacını verdim. Ev yapımı ilaçla geçmedi. Ziraat ilacı satan bir yerden ilaç aldım kullandım. Mavi bir toz verdi. 1 camsil kutusuna 1 çay kaşığı kadar kat dedi. onu verdim. Birazını da gözüm gördüğü kadarını da kurdanla aldım. Şimdilik görünmüyorlar. inşallah görünmezler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
adenium, ful yasemin, gardenya, kamelya, plumeria |
|
|