![]() |
|
![]() |
#211 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2012
|
Sevgili jakin maşallah kendimi şu an yaz ortasında gibi hissettim domatesleri görünce, ne ara büyüttünüz bunları böyle, çok ta sağlıklı görünüyorlar maşallah. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#212 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-05-2015
|
Alıntı:
![]() Denemek içindi.. Mutlu ettiler, paylaşabilirim inşallah.. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#213 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili SDurul'dan gelen sukulentlerim.. Bunları çok seviyorum. ![]() Cotyledon orbiculata da bu saksıdaydı daha önce, çok hızlı büyüdüğü için ayırdım. Haworthia sempervivuma abanmıştı, onu da kurtardım. ![]() Sempervivum'lar büyüdüler bu arada.. ![]() Cotyledon orbiculata inanılmaz büyüdü. Saksıda dik durabilmesi için alttan iki yaprağını kopardığım halde bu boyda. ![]() Orkidem tomurcuklanmaya başladı. ![]() ![]() ![]() Sn. Erdem01'den gelen Echinopsis oxygona da büyüyor.. ![]() Düzenleyen Jakin : 22-04-2016 saat 11:24 Neden: İsim düzeltme. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#214 |
Ağaç Dostu
|
Yavruları böyle büyümüş halde görmek ne güzel, sevgili Jakin. Çok iyi bakmışsınız. ![]() Crassula ovata değil o çok büyüyen. Cotyledon orbiculata olacak, eğer benden gelmişse. ![]() Gelişmeleri takipteyiz. Sevgilerimle... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#215 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Teşekkür ederim sevgili SDurul.. İsmi hemen düzeltiyorum.. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#216 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili aleydi'den gelen Crassula lycopodioides.. ![]() Bu da Bauhouse'tan hercai menekşe.. ![]() Sn. cengizildas'tan gelen arapsaçı ve ezan çiçeği.. ![]() Barış çiçeği bir sehpanın altında yaşamaya çalışıyor.. ![]() Bu ise barış çiçeğinin komşusu ölmek üzere bir sedum, belki canlanır.. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#217 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-07-2015
|
Sevgili Jakin,sizin arapsaçınız benim arapsaçımdan daha çok büyümüş. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#218 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2013
|
Sn. Jakin, çiçeklerinizin gelişimleri çok güzel. Bu arada arapsaçının da bu kadar gelişmesine sevindim. Güle güle büyütün. Diğer çiçekleriniz de hazır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#219 |
Ağaç Dostu
|
Sn. Jakin, ezan çiçeğini arapsaçından ayırsanız. Çünkü, 1 sene içerisinde çok fazla yavru veriyor. Arapsaçına zarar vermesin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#220 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#221 |
Ağaç Dostu
|
Ters laleler.. Soldaki kısa boylu kaldı, yatay lale oldu.. ![]() ![]() Frezyalar açmaya devam ediyorlar.. ![]() ![]() ![]() ![]() Sümbül de gayretlendi.. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#222 |
Ağaç Dostu
|
Sn. cengizildas ezan çiçeğini arapsaçından ayırdım sonunda.. ![]() ![]() Arapsaçı da mutfaktaki poşetçi kızın sepetini istedi.. ![]() ![]() Sn. cengizildas Guzmania Ostara'yı da nemden hoşlandığı için mutfağa aldım. Yapraklarını bol bol fısfısla ıslatıyorum.. ![]() ![]() ![]() Patateslerim saksıda epey uzamışlardı. Çuval bulamadım, iki kat poşete geçirdim, içteki poşetin tabanına delikler açtım. Bakalım ne olacak? ![]() Geçen yıldan sarı frezyalarım da açtılar.. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#223 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Jakin, bu gün sizinle tanışmanın mutluluğunu yaşadım, bizleri organize edip bir araya gelmemizi sağlayan sn. cengizildas'a da çok teşekkürler. Büyük bir hevesle bitkiler tohumlar topraklarla uğraşmaya başlamışsınız, balkon başlığınız hayırlı ve bol bereketli olsun. Patateslerin ilk halini küçük bir saksıda görmüştüm, Olmaz mı, olur elbette, 222 nolu mesajınızdaki siyah poşete geçirilmiş şekli ile daha güzel olur. Boyları fazla uzamış, üzerine toprak ilave edip tüm gün güneş alan bir yere taşırsanız Haziran ayında patates salatası yapabilirsiniz Sevgilerimle.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#224 |
Ağaç Dostu
|
Bugün harika bir gündü.. ![]() Sn. cengizildas ve eşi sevgili Nadide Hanım'ı ziyarete gittik, sevgili Adalet Yağcı ile birlikte.. Kucak dolusu (daha doğrusu masa dolusu) çiçekle döndüm eve.. Çiçekler son resimde.. Sadece sabah kahvesine gitmiştik ama sohbet tatlıydı, bir türlü ayrılamadık.. ![]() Sevgili Adalet Yağcı'dan çiçeklerle, orkidelerle ilgili bilgiler aldık. Adalet Hanım, sn. cengizildas'ın orkidesini alıp eve götürdü, harcını değiştirip, köklerini sağlıklılaştırıp vermek üzere… Sohbet uzayınca Cengiz Bey bizi deniz kenarında çok hoş bir yere yemeğe götürdü. Sabah hava gök gürültülü sağanak yağışlıydı. Hatta gelir gelmez balkonda bir gümbürtü koptu, büyük ahşap çiçekliklerin biri devrildi. Neyse ki hasar azdı, begonyalardan biri parçalanmıştı. Cengiz Bey saksıları çabucak toparladı. Hava yavaş yavaş açıp, günlük güneşlik oldu. Biz de yemek, sohbet derken akşama doğru ancak vedalaşıp ayrılabildik, istemeyerek... ![]() Bu ilk fotoğraftakiler sevgili Nadide Hanım, ben ve sevgili Adalet Yağcı.. Arka planda ise çiçeklerin sadece çok az bir kısmı görünüyor… ![]() Bu fotoğrafta da güzelim menekşeler, Adalet Hanım, ben, Nadide Hanım, öndeki de bana ayırdıkları kohleria... ![]() Ve işte bir masa dolusu çiçek.. Gülümsememi toparlayamıyorum hala.. ![]() Nadide Hanım ve Cengiz Bey'in bana ayırdıkları Paşa Kılıcı, Kohleria, Maviş, Nadide Hanım'ın saksıdan söküp verdiği Itır, Sardunya, Cengiz Bey'in doğadan topladığı Sphagnum Yosunu.. Adalet Hanım'ın getirdiği (hayallerimi süsleyen) Selluka'lar.. Peçeteye sarılı olan çelikler onlar.. Ve Adalet Hanım'ın Avusturya'dan getirip çimlendirdiği Unutma Beni fidecikleri.. Her şey için çok teşekkürler.. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#225 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Yarın ilk işim toprak ilavesi olacak. Patates salatasını birlikte yapmak dileğiyle.. Sevgiler.. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#226 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Jakin, sizi gördüğüme sevindim. Nedense hiç yabancı gelmediniz. ![]() Adalet hanım'ı daha önceki fotoğraflarından tanıyor ve seviyorum, Nadide hanım'ın da üye olmasını isterim. ![]() Ganimetlere diyecek sözüm yok, güzel günlerde büyütün. Bol bol unutma beni fotoğrafları bekliyoruz. Sevgilerimle... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#227 |
Ağaç Dostu
|
Eşim ve ben, bizleri ziyaret ederek onurlandıran Sn. Jakin ve Sn. Adalet Yağcı Hanımefendiye çok çok teşekkür ediyoruz. Bu gün bizim için de unutulmazlar arasına girecek bir gündü. İyi ki varsınız, iyi ki sizleri tanıdık, iyi ki geldiniz. Sağolun, varolun. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#228 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-09-2014
|
Sizleri tanıdığıma çok sevindim hayatının baharında üç çiçek gülen yüzler harika bitliler keyifli bir gün daha ne olsun gönülden saygı ve selamlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#229 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Jakin,sayfanızı yüzümde tebessümle okudum.Sizlerin mutluluğu bizleri de mutlu ediyor.Güzel bir gün geçirmişsiniz.Mutluluğunuz yazılarınızdan belli oluyor.Biz de sizleri tanımış olduk.Hepsini güle güle büyütün. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#230 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Jakin, teşekkürler paylaşım için. Eve geldikten sonra düşündüm de gittiğimiz mekan toplantı için harika bir seçenek olacak. Şimdiden heyecan bastı beni ![]() Bu arada, Marina Migros'a çok değişik orkideler gelmiş, bir arkadaşım telefonla bildirdi. Yarın hava bu sabahki gibi olmazsa bir kaçamak yapmayı düşünüyorum, size de haber vereyim istedim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#231 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
![]() Çiçekçiler, böcekciler bir arada olur da gün güzel geçmez mi? Hele bir de güzel paylaşımlar olmuş ise... Sevgili CAN Adalet Hanım'ı tanıyorum, sevgili jakin sizi ve Nadide Hanım'ı da tanımış oldum sayenizde; teşekkürler. O gülen yüzler, çiçeklerinizle birlikte hiç solmasınlar inşallah!.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#232 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili SDurul, cengizildas, pınar59, sevgihoca teşekkürler güzel dilekleriniz için. Sevgili Adalet Hanım, toplantı için biçilmiş kaftan olur gerçekten orası. Çok güzel bir fikir bu.. Ben de heyecanlandım şimdi.. Hava güzel olursa Migros için haberleşiriz, teşekkür ederim bilgi için. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#233 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili YeniGine teşekkürler.. Keşke sizler de aramızda olsaydınız.. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#234 |
Ağaç Dostu
|
Sn. Jakin, mekan hoşumuza gittiğine göre, şu yapamadığımız Mersin toplantısı için, Sn. Adalet Yağcı'dan rica etsek ve toplantı için harekete geçsek diyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#235 |
Ağaç Dostu
|
Sn. cengizildas, dün sabahki dolu fırtınasından sonra hava açtı ama Mart ayına güven olmaz bilirsiniz. 2 Nisanda da agaclar.net'in doğumgünü toplantısı var, büyük ihtimal ben de İstanbul'da olurum. Mayıs ortalarına doğru bir toplantı yapalım, bu güzel mekanı neşelendirelim. Şimdiden toplantı başlığı açmak da erken olur, Mersin başlığında güncel tutarak toplantı dileğimizi duyuralım yavaş yavaş. Mayıs başlarında da toplantı başlığını açarız. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#236 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili YeniGine'ciğim, bak Mayıs ayında toplantı düşünüyoruz, İstanbul'dan birlikte dönelim, sen toplantıları seversin, bir defa da bizim toplantımızı neşelendir, ne dersin? Şimdiden yazıyorum ki, plânlamanı ona göre yap, işlerini ayarla, çok mutlu edersin beni, tabii Mersin Adana ve Tarsus'lu arkadaşlarımızı da ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#237 |
Ağaç Dostu
|
Hatta K.Maraş'lı, G.Antep'li arkadaşları da bekliyelim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#238 |
Ağaç Dostu
|
E yani unutursanız küseriz sonra. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#239 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili sevgihocam mutlaka bekliyoruz.. ![]() Konu başlığımızı Mayıs başında açacağız ama isminiz şimdiden listede.. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#240 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
Harikasınız güzel bir buluşma olmuş ağaçlar net ailesinden birilerini tanımayı çok seviyorum.Hepinize selamlar ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|