![]() |
|
![]() |
#541 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-06-2015
|
Alıntı:
![]() ![]() ![]() ![]() Sonuç: epifitik kaktüslerin fazladan tomurcuk yapmasına bundan böyle kanmıyoruz ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#542 | ||
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-12-2013
|
Alıntı:
![]() Alıntı:
![]() |
||
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#543 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-05-2013
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#544 |
Ağaç Dostu
|
''Akşam güneşi'' balkonumla dalga geçerken... ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#545 |
Ağaç Dostu
|
Prensesim ilk 2 tomurcuğunu büyütmeye devam ediyor, tahminime göre yaklaşık 1 hafta sonra gelinliklerini giyebilirler ![]() ![]() Normal tomurcuk bu kadar oldu: ![]() Ama kıvrık tomurcuğun baş kısmı sanki normal tomurcuğa göre daha gelişkin, bu arkadaş değişik pozisyonda çiçek açacak ya daha bir merakla bekliyorum ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#547 |
Ağaç Dostu
|
Kıvrıkcığım çok şeker ya, bu minicik haliyle çiçek açıverirse şaşırmam ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#548 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-12-2010
|
Merakla bekliyorum açmasini |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#549 |
Ağaç Dostu
|
Menekşelerim güzel güzel gelişiyor, gidişattan oldukça memnunum. İlk fotoğraftaki çiçekli menekşenin yanındaki arkadaş da tomurcuklanıyor... ![]() ...diğerlerinde ise henüz tomurcuk yok ama nazlanacak gibi görünmüyorlar ![]() ![]() Bir de toplu poz verdik, adettendir ![]() ![]() Tomurcuklanarak yüzümü güldüren bir diğer kızımız ise E.milii, kısa bir dinlenmeden sonra sanırım güzel bir gösteri sunmaya niyetli ![]() ![]() Hımbıl atlaslarımın bir arada olduğu saksı... Süslü (E.curio) ve Çiçi (E.chi chi castenango) birlikte toto büyütmeye devam ediyorlar, istiflerini bozmaya da hiç niyetleri yok gibi görünüyor ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#550 |
Ağaç Dostu
|
Normal büyüyen tomurcuğumuz çiçek açma pozisyonunu almaya başladı, vakit yakındır ![]() ![]() Kıvrık tomurcuk ise merakla beklediğimiz çiçeğini açamayacak belli ki... Rengi kızardı, cansızlaştı, muhtemelen kısa süre içinde dökülecek ![]() ![]() Sevgili sakdag, biz de tek tomurcukla kaldık ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#551 |
Ağaç Dostu
|
Bence kıvrık tomurcuk 13 haziran gecesi açtı arkadaşım.....(gücü o kadarına yetmiş olmalı). Bu kadar beyazları görünmüş bir tomurcuk açıp geçmiş olmalı. Kalan sağlar bizimdir biriciklerimiz.. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#552 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-08-2015
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#553 |
Ağaç Dostu
|
Menekşemin tomurcukları iyice büyüdü, acaba ne renk açacak diye meraktayım ![]() ![]() Bir de bu gece düğünümüz var, bekleriz ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#554 |
Ağaç Dostu
|
Ve yavaş yavaş başlıyoruz ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#555 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-07-2015
|
Aman,kaçırmayın lütfen.Bol fotoğraf bekliyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#556 |
Ağaç Dostu
|
Koca bir yıl bekliyorsunuz, kışın don vurmasın diye ne yapacağınızı şaşırıyorsunuz, aman sulamasını uygun yapayım-besin takviyesi vereyim-fısfısla sisleme yapayım ki gönlü hoş olsun diyorsunuz. Sonra tomurcuklar görünmeye başlıyor mini mini... O tomurcuklara bir şey olursa diye stres içinde günler-haftalar geçiriyorsunuz, tomurcuklar daha büyüyemeden dökülüyor-tepine tepine ağlamamak için kendinizi zor tutuyorsunuz. Büyümekte olan tomurcuğa uzun süre bakamıyorsunuz 'ya ona da bir şey olursa' diye... Sonra o tomurcuk büyüyor ve bir akşam vakti usulca güzelliğini sergilemeye, muhteşem kokusunu duyurmaya başlıyor. ![]() Sanki onca sıkıntıyı siz yaşamamışsınız, dünya güllük gülistanlıkmış, dünyadaki en mutlu insan sizmişsiniz, hayatınızın en güzel ve ferah nefesini alıyormuşsunuz gibi bir rahatlama-bir mutluluk-bir huzur sarıp sarmalıyor sizi... ![]() Masal dünyalarına yakışır bir çiçek bu ve ömrü de bir masal kadar kısa ama öyle bir geliyor ki sanki bütün hayatınız o güzel geceymiş gibi/o güzel gece bütün hayatınız boyunca sürüyormuş gibi mutluluk dolduruyor kucağınıza. ![]() Kokusu mu, güzelliği mi bu derece büyülüyor bilemem ama büyülü olduğundan hiç şüphem yok ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#557 |
Ağaç Dostu
|
Çiçek mi güzel, anlatım mı güzel bilemedim. Ne mutlu size. Darısı atlas ve türevleri açmayanların başına. ![]() Bu gece bizde de nişan var diyelim. ![]() ![]() Sevgilerimle... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#558 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2012
|
Allahım bu nasıl bir güzellik yarabbim muhteşem bir şey, maşallah... sevgili SDurul'un da dediği gibi anlatım da güzel, aynen katılıyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#559 |
Ağaç Dostu
|
Tam Bitki Delileri başlığına yakışır cümlelerle heyecanınız, düş kırıklıklarınız, umutla bekleyişleriniz canlanıverdi gözlerimin önünde. Neyse ki murada ermişsiniz ![]() Gökten üç elma düşmüş, bilin bakalım ne olmuş ![]() Üçü de A_NOMAD'ın başına... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#560 | |
Ağaç Dostu
|
Sevgili SDurul ve akçabardak çok teşekkür ederim hislerimi paylaştığınız için ![]() Bu gece gökyüzünde enfes bir dolunay ve bunaltıcı sıcağı rahatlatan serin bir esinti var, üstüne bu güzellik de eşlik edince tadından yenmez oldu benim için... Prensesin çiçeği geçen seneye nazaran çok daha büyük (parmaklarınızı iyice açarak iki elinizi birleştirin, çiçeğin büyüklüğü işte o kadar ![]() Darısı tüm isteyenlerin başına ![]() Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#561 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
Sevgili A-NOMAD'ım maşallah maşallah; gerçekten senin anlatımınla birlikte gelin muhteşem imiş. Gönlüne-emeklerine sağlık... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#562 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkürler sevgili YeniGine ![]() Az evvel karşı komşularımızı 'maaile' kendi balkon demirlerine yaslanmış, bizim çiçeği daha yakından görmeye çalışırken yakaladım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#563 |
Ağaç Dostu
|
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#564 |
Ağaç Dostu
|
Rüzgar kesilmişken, yani sonunda çiçek sabit durabiliyorken (diğer tüm fotoğraflar rüzgarın savurmaları arasında çekildiği için) dayanamadım ve çiçeğimiz kapanmaya başlamadan önce 2 fotoğraf daha çektim ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#565 |
Ağaç Dostu
|
Ne kadar guzel bir cicek. O kadar emekten sonra cok daha uzun sure çiçekli kalmalıydı. Ben kolay çiçekleri seviyorum sanırım. Boyle güzelliklere de uzaktan bakiyor, sizlerin fotoğraflarıyla avunuyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#566 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-10-2014
|
Okurken heyecandan kalbim çıkacak gibi oldum Sayın A_NOMAD.Maşaallah gerçekten insanı heyecanlandıracak kadar var.Benim de sahip olmak istediğim bir çiçek.Buralarda birinde bulsam hemen çelik istiyeceğim.Nazar değmesin aman iyi bakın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#567 |
Ağaç Dostu
|
Sitedeki sorun yüzünden fotoğraf yüklenemiyordu bugün, neyse ki düzeldi artık... Dün, bir gecelik gelinin sahneye çıkışını adım adım paylaştım ama sahneden inişini de paylaşmak istiyorum. Sabaha karşı saat 04.30-05.00 arası çiçeğini yavaş yavaş kapatmaya başladı (geçen sene gece 02.00-02.30 civarında kapanışa geçmişti, ilk çiçek acemiliği olsa gerek ![]() ![]() (Çok şeker bir görüntü olduğu için fotoğraf flu olmasına rağmen paylaşmak istedim) Tatlı su canavarı seni ![]() ![]() ![]() Gelinliğinin eteklerini toplarken: ![]() Ve gösteri bitti. Gelin hanım, gelinliğini çıkarıp askısına astı ve gitti... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#568 |
Ağaç Dostu
|
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#569 |
Ağaç Dostu
|
İnşallah böyle bir geceyi tekrar yaşayabilmek için önümüzdeki seneyi beklemek zorunda kalmayız sevgili YeniGine ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#570 |
Ağaç Dostu
|
Hmm bu sene tekrarı olabilir mi yani? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|