![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2015
|
Kısa Bir Aradan Sonra
En son balkonumuzu çiçeklerden arındırmıştık . Bu yıl farklı bir gelişme oldu sonrasında ise tekrar saksı çiçeklerimiz ve ilk defa bir limonumuz oldu. ![]() Çelikten köklendirme yolu ile şu an 4 çeşit saksıda çiçek ve bir adet 25 LT lik saksıda limon ağacımız ile işe başladık. İleri ki zamanlarda bu çeşitleri çoğaltmayı düşünüyorum. Sürekli görüştüğüm Nazım abi de 2 adet yediveren limonu vardı. 3 yıldır tek tük meyve aldığını iklim şartları yüzünden kışın limonlar içeri taşımak zorunda kaldığını söyledi. Büyük olan limon ağacında tek bir tane limon vardı ve ağaçlar oda içerisindeydi .. ![]() ![]() Küçük olan fidanı istedim ve kendinden daha iyi bakacağımı söyledim. ![]() Saksı içerisinde taşlaşmış toprağı tamamen döktük ve fidanın kök budamasını yaptık. Kökler Hümik asit ile hazırladığım suyun içerisinde bir müddet bekledikten sonra internetten satın aldığım 25 LT saksının içerisinde - orman toprağı, hayvan, gübresi, perlit, torf karışımlı saksının içerisine fidanın dikimini gerçekleştirip, ![]() Fidanın uç dallarını budayıp eve getirdim. Salonumuzda şu an mutlu mesut , oda sıcaklığında, bol gübreli bir toprak ve ışık daha ne olsun ![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| soğuk |
|
|