En son balkonumuzu çiçeklerden arındırmıştık . Bu yıl farklı bir gelişme oldu sonrasında ise tekrar saksı çiçeklerimiz ve ilk defa bir limonumuz oldu.
Çelikten köklendirme yolu ile şu an 4 çeşit saksıda çiçek ve bir adet 25 LT lik saksıda limon ağacımız ile işe başladık. İleri ki zamanlarda bu çeşitleri çoğaltmayı düşünüyorum.
Sürekli görüştüğüm Nazım abi de 2 adet yediveren limonu vardı. 3 yıldır tek tük meyve aldığını iklim şartları yüzünden kışın limonlar içeri taşımak zorunda kaldığını söyledi.
Büyük olan limon ağacında tek bir tane limon vardı ve ağaçlar oda içerisindeydi ..
Küçük olan fidanı istedim ve kendinden daha iyi bakacağımı söyledim.
Saksı içerisinde taşlaşmış toprağı tamamen döktük ve fidanın kök budamasını yaptık. Kökler Hümik asit ile hazırladığım suyun içerisinde bir müddet bekledikten sonra internetten satın aldığım 25 LT saksının içerisinde - orman toprağı, hayvan, gübresi, perlit, torf karışımlı saksının içerisine fidanın dikimini gerçekleştirip,
Fidanın uç dallarını budayıp eve getirdim. Salonumuzda şu an mutlu mesut , oda sıcaklığında, bol gübreli bir toprak ve ışık daha ne olsun