agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Balkon ve Terasları
(https)




Beğeni Düzeni9809Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 05-01-2018, 14:00   #11
Ağaç Dostu
 
Sûz-i Dilârâ's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-10-2007
Şehir: Tarsus
Mesajlar: 3,042
Galeri: 3
"Size de oluyor mu bilmiyorum. Hani forumda bazı üyeler vardır, sessiz sessiz takip eder, çalışmalarına hayranlık duyar zamanla cümlelerinden kişiliğine ve hayatına dair ipuçları yakalar ve adeta o kişiyle yan komşuymuşsunuz gibi hissedersiniz kendinizi.

Yukarıda yazdığımın eksiği var fazlası yok. Benim için söz konusu üye sayın Lonicera. Avatarına bakınca bile yüzüme gülümseme geliyor çünkü o muzip, gizemli, fantastik iyi kalpli bitki büyücüsü oradan bana el sallıyor gibi.
Derin bir ormanın ortasındaki sarmaşıklarla çevrili bahçesinde olağanüstü bitkiler yetiştirip biz fanilere nisbet yaparcasına sayfasında paylaşımını yaptığı o güzelim bitkilerine hayranlık beslememek ve emeğini takdir etmemek imkansız.

Her ne kadar avatarı çiftçi şirin olsa da bende hep şakacı şirin, çiftçi şirin ve şirin baba karması bir karakter izlenimi uyandırdı.

Uzun zaman kendisini sessizce takip ettim. Paylaştığı her bitkinin ismini telaffuz etmeyi öğrenebilmek için bilgisayar başında mesai harcadım. Sadece ismi değil cismi de epey değişik gelen bitkiler, ağaçlar ve meyveleri.

Bu arada -kendisinin de haberi yoktur- dağınık sayfalardaki mesajlarını takipte zorlandığımdan kendisine telepati yoluyla balkon sayfası açtırdım. İçimden geçire geçire bir gün siteye bağlandığımda balkon sayfasını görünce hiç şaşırmadım.

Neyse;

Bir gün yine aradığım bitkilerden birini sayfasında görünce dayanamayıp ilk mesajımı attım. Parfüm kutusu yetiştiriyormuş tohumdan.

Fırsatını bulmuşken içimi de döktüm, karşılıklı sayfalarımızı gezdik, istediğimiz bitkileri listeledik ve sonunda mevsim gelince birbirimize postaladık.

Kokulu bitki manyağı olduğumu çoktandır keşfetmiş olduğundan istemediğim halde kargodan fazladan kokulu bitkiler çıktı. Yine istemediğim halde Kağan ve Ece için meyvelik ağaç fidanları ve kalp ceviz fidesi de... Nasıl sevindim anlatamam dün bitkilerime kavuşunca.

Kargoyu ucuza getirmek için çevirdiğimiz numaralardan hiç bahsetmiyorum bu arada karşılıklı mesajlaşmalarımız sonucunda paketlerin hacmi o kadar büyüyordu ki bir ara otobüs bileti alıp elden teslim etmeyi bile düşündüm.

Dün öğleden sonra da benim için beklenen büyük kavuşma nihayet gerçekleşti ve bitkilerim geldi. Yağan yağmura aldırmadan Carrefour'a gidip kaliteli torf aldım, evde solucan gübresi stoğum ve perlit vs. malzemem hazırdı zaten.

Ancak saksılama işi maalesef bugüne kaldı. Öncelikle gelen bitkilerin toplu olarak paketlenmiş halini ekliyorum, yavaş yavaş da saksılanmış olarak tek tek çekimlerle tanıtımlarını yapacağım.

Bitki kökleri saksıya geçene kadar zedelenmesin diye poşetleri açmadım. Haliyle tam olarak isimleri cisimleri anlaşılmıyor. Ama az sabır, isim isim görüntüleri geçeceğim

Name:  IMG_1966.jpg
Views: 530
Size:  50.5 KB
Name:  IMG_1967.jpg
Views: 521
Size:  38.4 KB
Name:  IMG_1975.jpg
Views: 487
Size:  47.5 KB

Sûz-i Dilârâ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 

Etiketler
kokulu bitkiler, sardunya, sardunya bakımı, siklamen, soğanlı bitkiler


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 10:03.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025