agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Balkon ve Terasları
(https)

Beğeni Düzeni11202Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 27-08-2016, 19:54   #1
Ağaç Dostu

günebakan's Avatar

Giriş Tarihi: 09-09-2008
Hepsi de çok güzel Sevgili Sdurul mavi yasemini budadınızmı o yüzdenmi böyle bodur benimki almış başını gidiyor da

günebakan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-08-2016, 16:48   #2
Ağaç Dostu

Sevgi Durul's Avatar

Giriş Tarihi: 02-08-2009
Galeri: 765
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi günebakan Mesajı Göster
mavi yasemini budadınızmı o yüzdenmi böyle bodur benimki almış başını gidiyor da
Sevgili günebakan, mavi yasemini geçen çiçekleri dışında budamadım. Sadece bu baharda üç litrelik saksıdan epey büyük bir saksıya aldım. Fakat bu ısrarla boya gitmedi, enine genişledi. Ve bazı dalları yerlere sarktı. Sanırım kendini maviş sanıyor bu. Genel görünüşü.

Name:  m. yasemin.jpg
Views: 923
Size:  42.3 KB

Yakından çiçekler top top.

Name:  m yasemin1.jpg
Views: 898
Size:  32.4 KB

Clematislerimin yaprakları kararıp kuruyunca budamıştım. Sevgili Adalet hanım'ın önerisiyle aspirinli su ile suladım. Sonuç.

Jackmaninin sürgünü sanki örümcek ağı gibi bir şeyle kaplanmış. İlaçlamak gerekecek sanırım. Bir de piilu uyansa.

Name:  c. jackmani.jpg
Views: 896
Size:  24.1 KB

Name:  clematis.jpg
Views: 945
Size:  22.4 KB

Euphorbia milii çeliğim çiçeklendi. Bu tuttuğunu gösteriyor galiba.

Name:  e. milii.jpg
Views: 924
Size:  55.7 KB

Sevgi Durul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-08-2016, 17:07   #3
Ağaç Dostu

NesliSezgin's Avatar

Giriş Tarihi: 21-03-2016
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi SDurul Mesajı Göster
Sevgili günebakan, mavi yasemini geçen çiçekleri dışında budamadım. Sadece bu baharda üç litrelik saksıdan epey büyük bir saksıya aldım. Fakat bu ısrarla boya gitmedi, enine genişledi. Ve bazı dalları yerlere sarktı. Sanırım kendini maviş sanıyor bu. Genel görünüşü.

Eklenti 626610

Yakından çiçekler top top.

Eklenti 626611

Clematislerimin yaprakları kararıp kuruyunca budamıştım. Sevgili Adalet hanım'ın önerisiyle aspirinli su ile suladım. Sonuç.

Jackmaninin sürgünü sanki örümcek ağı gibi bir şeyle kaplanmış. İlaçlamak gerekecek sanırım. Bir de piilu uyansa.

Eklenti 626612

Eklenti 626613

Euphorbia milii çeliğim çiçeklendi. Bu tuttuğunu gösteriyor galiba.

Eklenti 626614
Merhaba sayfanız bir harika emeğinize sağlık, Euphorbia benim de çok sevdiğim bir bitki ama çiçekleri dokunduğumda hatta sularken bile düştü. Son bir kaç aydır çiçeksiz ama yaprak gelişimi güzel gidiyor. Acaba ben bir yerde yanlış bir şey mi yapıyorum yoksa çiçekleri genel olarak hassas mı Sevgili SDurul. Saygılarımla.

NesliSezgin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-09-2016, 17:43   #4
Ağaç Dostu

Sevgi Durul's Avatar

Giriş Tarihi: 02-08-2009
Galeri: 765
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi NesliSezgin Mesajı Göster
Merhaba sayfanız bir harika emeğinize sağlık, Euphorbia benim de çok sevdiğim bir bitki ama çiçekleri dokunduğumda hatta sularken bile düştü. Son bir kaç aydır çiçeksiz ama yaprak gelişimi güzel gidiyor. Acaba ben bir yerde yanlış bir şey mi yapıyorum yoksa çiçekleri genel olarak hassas mı Sevgili SDurul. Saygılarımla.
Teşekkür ederim, Sevgili NesliSezgin.

Bildiğim kadarıyla Euphorbia miliinin çiçekleri, dokununca düşecek kadar hassas değil.

Sayfanızda da belirtmiştim, toprağınızın torf olması buna sebep olabilir. En kısa zamanda toprağınızı değiştirmeniz gerekiyor. Aksi halde çok su tutan torf, bitki kayıplarına bile yol açar.

Sevgiyle...

Salçaların kimisi yeni geçirilmiş, kimisi olmak üzere. Dün biber salçası da halloldu. Salça işi bitti. Bundan sonraki domateslerle domates suyu yapılacak.

Name:  salça--.jpg
Views: 789
Size:  47.4 KB Name:  salça1.jpg
Views: 765
Size:  56.0 KB

Bu arada açmayan kırmızı atlasım, yalancıktan da olsa birden bire açtı. Hem de sarı ve pembe.

Name:  atlas.jpg
Views: 774
Size:  36.2 KB

Name:  atlas2.jpg
Views: 768
Size:  36.7 KB

İlk kez açan menekşelerimden.

Name:  menekşe.jpg
Views: 761
Size:  23.4 KB

Sevgi Durul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 00:50.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025