agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Balkon ve Terasları
(https)

Beğeni Düzeni664Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 03-06-2014, 11:06   #1
Ağaçsever

Yaprak Güzeli's Avatar

Giriş Tarihi: 20-05-2014
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine Mesajı Göster
Sevgili Yaprak Güzeli; sayfan hayrlı ve bol çiçekli olsun inşallah. (Zaten maşallah balkon bol çiçekli.) 'Annemle' sözünden dolayı yaşını merak ettim öğrenince de gurur duydum, fotoğrafların, yorumların, içtenliğin çok güzel, çok sevimli; gönlüne sağlık, maşallah sana.
İlk fotoğrafını görünce şaşırdım nasıl sığdırmış bu kadar sardunyayı helal olsun dedim. Sardunyalarına, sakızlarına maşallah, hepsi birbirinden güzel. Tam acaba neden ceylan yok diye düşünürken ceylan da almışsın, rengi de çok güzel. Eminim daha da çoğalacaktır artık. Ellerine, emeklerine, gönlüne sağlık.
Lampranthus çiçeğini ben de Delosperma diye bilirim.
Övgüleriniz beni çok mutlu etti, çok teşekkür ederim. Hepimizin eline, emeğine ve gönlüne sağlık. Küçücük beton binaların arasını yeşillendirip canlandıran ve orada kendinden başka canlılara da yaşam alanı sağlayan herkesin...

Sizden görüp delosperma olarak aradım internette ve dediğiniz gibi aynı görünüyor ama sanırım minik bir fark var. Benimkiler lampranthus görsellerine daha çok benziyor. Sarkmaları vs. Delospermalar yukarı doğru ve kısa boylu gibi geldi bana. Açıkçası zaten ismiyle bulamadığım için pek işime yaramadı isimler. :/ Çiçekçiler bilmiyor. Delosperma desem de bilmezler herhalde.

sonkez ve YeniGine beğendi.
Yaprak Güzeli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-06-2014, 11:23   #2
Ağaçsever

Yaprak Güzeli's Avatar

Yine Dayanamadım

Millet bunalıma girer, kendini içkiye vurur. Bizim gibiler bunalıma girer ve nereye koyacağını bilmeden gidip çılgınca çiçek alır. İşte benim bunalımımın dünkü sonuçları (doludan sonra Eyüp'e çiçek almaya gittik):
Name:  Fideler.jpg
Views: 1115
Size:  43.4 KB

Bir tane de beyaz sakız aldık ama çiçeği de kalmamış üzerinde yolda gelirken. Tekrar açınca çekerim.

O beyaz sakız sevgili Lusoari'ye selam eder.

Not: Çiçeği satan amca benim o neşemi ve ilgimi görünce kırmızı mineyi kendisi hediye etti sağolsun.

Eski 03-06-2014, 18:53   #3
Ağaç Dostu

aheste's Avatar

Giriş Tarihi: 04-07-2010
Aynen dediğin gibi sevgili Yaprak Güzeli, bunalıma girince çiçek alasım geliyo ama benim oturduğum yerde bu pek mümkün olmuyor, sanırım hepimiz aynıyız . Yeni güzellerini güle güle büyüt, çok güzeller. Bu arada senin lampranthus benim damat mendiline çok benziyo, türkçe adı budur belki...

aheste Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-06-2014, 09:22   #4
Ağaçsever

Yaprak Güzeli's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi aheste Mesajı Göster
Aynen dediğin gibi sevgili Yaprak Güzeli, bunalıma girince çiçek alasım geliyo ama benim oturduğum yerde bu pek mümkün olmuyor, sanırım hepimiz aynıyız . Yeni güzellerini güle güle büyüt, çok güzeller. Bu arada senin lampranthus benim damat mendiline çok benziyo, türkçe adı budur belki...
Bize ne iyi gelecekse onu yapma eğiliminde oluyoruz işte sevgili aheste. Çok teşekkür ederim.

Evet Türkçe adı olabilir bu dediğiniz gibi. Sevgili YeniGine de delosperma olarak biliyormuş. Sanırım birbirine benzer bir çok da alt türü var. Ben de bile iki türü var. Her şey aynı, sadece yaprak boyutları ve yaprakların renk tonları farklı.

aheste ve sonkez beğendi.

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 23:05.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025