![]() |
|
|
|
|
|
#1 | |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 20-05-2014
|
Alıntı:
Hepimizin eline, emeğine ve gönlüne sağlık. Küçücük beton binaların arasını yeşillendirip canlandıran ve orada kendinden başka canlılara da yaşam alanı sağlayan herkesin...Sizden görüp delosperma olarak aradım internette ve dediğiniz gibi aynı görünüyor ama sanırım minik bir fark var. Benimkiler lampranthus görsellerine daha çok benziyor. Sarkmaları vs. Delospermalar yukarı doğru ve kısa boylu gibi geldi bana. Açıkçası zaten ismiyle bulamadığım için pek işime yaramadı isimler. :/ Çiçekçiler bilmiyor. Delosperma desem de bilmezler herhalde. |
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaçsever
|
Yine Dayanamadım
Millet bunalıma girer, kendini içkiye vurur. Bizim gibiler bunalıma girer ve nereye koyacağını bilmeden gidip çılgınca çiçek alır. İşte benim bunalımımın dünkü sonuçları (doludan sonra Eyüp'e çiçek almaya gittik): ![]() Bir tane de beyaz sakız aldık ama çiçeği de kalmamış üzerinde yolda gelirken. Tekrar açınca çekerim. O beyaz sakız sevgili Lusoari'ye selam eder. ![]() Not: Çiçeği satan amca benim o neşemi ve ilgimi görünce kırmızı mineyi kendisi hediye etti sağolsun. ![]() |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-07-2010
|
Aynen dediğin gibi sevgili Yaprak Güzeli, bunalıma girince çiçek alasım geliyo ama benim oturduğum yerde bu pek mümkün olmuyor, sanırım hepimiz aynıyız . Yeni güzellerini güle güle büyüt, çok güzeller. Bu arada senin lampranthus benim damat mendiline çok benziyo, türkçe adı budur belki... |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaçsever
|
Alıntı:
Çok teşekkür ederim.Evet Türkçe adı olabilir bu dediğiniz gibi. Sevgili YeniGine de delosperma olarak biliyormuş. Sanırım birbirine benzer bir çok da alt türü var. Ben de bile iki türü var. Her şey aynı, sadece yaprak boyutları ve yaprakların renk tonları farklı. |
|
|
|
|
![]() |
|
|