Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine
Sevgili Yaprak Güzeli; sayfan hayrlı ve bol çiçekli olsun inşallah. (Zaten maşallah balkon bol çiçekli.) 'Annemle' sözünden dolayı yaşını merak ettim öğrenince de gurur duydum, fotoğrafların, yorumların, içtenliğin çok güzel, çok sevimli; gönlüne sağlık, maşallah sana.
İlk fotoğrafını görünce şaşırdım nasıl sığdırmış bu kadar sardunyayı helal olsun dedim. Sardunyalarına, sakızlarına maşallah, hepsi birbirinden güzel. Tam acaba neden ceylan yok diye düşünürken ceylan da almışsın, rengi de çok güzel. Eminim daha da çoğalacaktır artık. Ellerine, emeklerine, gönlüne sağlık.
Lampranthus çiçeğini ben de Delosperma diye bilirim.
|
Övgüleriniz beni çok mutlu etti, çok teşekkür ederim.

Hepimizin eline, emeğine ve gönlüne sağlık. Küçücük beton binaların arasını yeşillendirip canlandıran ve orada kendinden başka canlılara da yaşam alanı sağlayan herkesin...
Sizden görüp delosperma olarak aradım internette ve dediğiniz gibi aynı görünüyor ama sanırım minik bir fark var. Benimkiler lampranthus görsellerine daha çok benziyor. Sarkmaları vs. Delospermalar yukarı doğru ve kısa boylu gibi geldi bana. Açıkçası zaten ismiyle bulamadığım için pek işime yaramadı isimler. :/ Çiçekçiler bilmiyor. Delosperma desem de bilmezler herhalde.