View Single Post
Eski 01-06-2014, 10:42   #63
Yaprak Güzeli
Ağaçsever

Yaprak Güzeli's Avatar

Giriş Tarihi: 20-05-2014
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi -Esin- Mesajı Göster
Merhaba Yaprak Güzeli,

Övgüye değer bir sardunya koleksiyonunuz var. Çift renkli olan ne kadar da güzelmiş ayrıca, o çeşidine daha önce rastlamamıştım. Pembe beyaz renkli ve bir dalı beyaz açan minenin aynısı bizde de vardı. Yaklaşık 3 yıl kadar mutlu mesut yaşadı ama sonra birden soldu. O kadar hızlı oldu ki ne olduğunu anlayıp da kurtaramadık. 2-3 günde tamamen kurudu gitti. Çok üzüldük ardından. Siz onu çoğaltmayı hiç denediniz mi? Çoğaldığında da acaba beyaz çiçekli dalı oluyor mu merak ediyorum.

Kuşlarınız da çok şeker bu arada

Sevgiler..
Teşekkür ederim sevgili Esin. Maalesef sorunuzun cevabını bilemiyorum çünkü hiç çoğaltmayı denemedik; ama ben yine olacağını düşünüyorum. Bu bize geçen sene geldi ve tek daldı. Beyaz falan yoktu ortada ama biraz büyüyüp dallanınca bir çiçek, sonra bir dal derken bayağı beyaz açmaya başladı. Şimdi bir yarısı beyaz, bir yarısı morlu.
Dediğiniz sorunu ben de birkaç minede yaşadım. Birinde yazın bir süreliğine şehir dışındaydım ve geldiğimde bütün yaprakları yanmış gibi çıtır çıtırdı. Sanırım aşırı sıcaklarda kısacık bir susuzluk bile o narin kılcal köklerini yakıyor. Öyle olunca da bir daha kendine gelemiyor. Tabi sizin sorununuz bundan olmayabilir de bilemem.

Yaprak Güzeli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön