![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-09-2012
|
Gloxinialarla başliyalım mı? ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Japoncuklar da açmaya devam ediyorlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
Bunlarda laboratuvardaki karışık çiçeklerimden bir kaçı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
Laboratuvardan devam... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
Maşallah sevgili lusoari, emeklerine sağlık Japon gülü ve ceylanlarına bayıldım... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
|
Çok teşekkür ederim Sevgili YeniGine, bu sene gerçektende ceylanlar müthiş oldular. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-05-2013
|
Maşallah Allah nazardan korusun çiçeklerinizin arasında dolaşırken resmen kendimi kaybettim. Çiçeklerinize göstermiş olduğunuz sevgi ilgi ve bakımlar için tebrik ederim. Sizdeki çeşitleri gördükçe kendimi çiçek serasında geziyorum sandım. Yılların sevgi paylaşımı her birinden bol çiçek olarak size geri dönmüş. Umarım ileride bende sizin çiçekleriniz kadar olmasa da en azından sevgimi paylaşabileceğim çiçeklere sahip olabilirim. Şimdilik elimde olan bir kaç güzelle sayfalar arasında tecrübeli olan arkadaşların güzelliklerini dolaşıp bilgi toplayıp kendimi geliştirme çabasındayım.Bol çiçekli günler dilerim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-12-2013
|
Ablacığım çiçeklerin konuşuyor maşallah ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim ablam, hangilerini istersen seç, beğen, götür sana feda olsunlar. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
|
Bak Milla burada kim var hatırladın mı? Şimdide burada ki evimizin kapısının önünü süslüyor. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-12-2013
|
Canım kardeşim büyük bir coşku ile verdiğin sevgi sana hemen güzel yüzünü cömertçe gösteriyor. Her işinde başarılı ol inşallah. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bravo..! Alıntıladığım bu mesajdaki eflatun acaba benim pembiş'in akrabası olabilir mi? Çiçek ve yaprak yapıları çok benziyor. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sende ki pembiş benimkinin tıpatıp aynısı ama sende ki bodur türü, bende ki ise ağaç gibi oluyor. Benimde 1 tane bodur olan türünden var, rengini hatırlamıyorum henüz çiçek açmadı ama ya beyaz ya da pembiş olması lazım. Bilimsel ismi Ruelia, Türkçe de ise Meksika Petunyası deniliyor. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bahçeme bir dolu beğeni bırakmışsınız, teşekkürler ![]() İyi ki bahçe sayfam kapatılmadı, çok özlüyorum, özledikçe de girip tekrar tekrar mesajlara fotoğraflara bakıyorum. Kimler gelmiş kimler gitmiş, kaybettiğimiz çok değerli dostlarımızın mesajlarını gördükçe burnumun direği sızlıyor ![]() Buradaki dostluğun değerine paha biçilemez... Sevgiyle kalın, iyi bayramlar.. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaç Dostu
|
Amin ablam, inşallah hepimiz hep başarılı oluruz. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaç Dostu
|
Evet Sevgili suko onun ismi crassula. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Ağaç Dostu
|
Bu bitki hibiscus ailesinden bir tür ismi newbiscus, çiçeklerinin güzelliğini anlatacak kelime bulamıyorum çok güzel ve bir insanın elinin büyüklüğünde normalde google görsellerinde çiçek boyutu daha da büyük ama ben bu kadar açmasını saksıda olduğuna bağlıyorum, sonbaharda yere alınca inanıyorum daha gösterişli olacak. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Sonkez'in iki sene önce yeni köklenmiş bir fide olarak bana hediye ettiği söğüt begonyası bu sene öyle güzel oldu ki. Buradan tekrar teşekkür ederim sana ablacığım. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
|
Gardenyam benim kıymetli, mis kokulum. Çiçekçide ilk gördüğümde minnacıktı beş sene içinde büyüdü kocaman oldu her sene çok güzel çiçeklerde açtı hep ama bu sene nasıl olduysa gözümden kaçmış ve unlu bite yakalanmıştı zor zar kurtardım ve şimdi yine ayaktayız ama yinede dikkat etmem lazım üzerinde hala tek tük böceklere rastlıyorum yarın sabah erkenden yeniden ilaçlayacağım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili lusoari, benim bitkilerimin iki tanesi de unlu bitten hastalanmıştı. Sevgili Mine Pakkaner hanımın ev yapımı ilâçlar başlığında okuduğum bir tarifi denedim, çok faydalı oldu. Tarif şöyle; 500 gr çalı mine (lantana camara) yaprağı 1 lt suda kaynatılıp süzülür, afitlere ve genelde tüm sokucu emicilere etkilidir. Kolay gelsin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Ağaç Dostu
|
Kar beyaz hibiscusum ilk çiçeğiyle merhaba dedi bugün bize, gelde bu güzele hasta olma. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
|
Çok teşekkür ederim Adalet ablam bu bilgi çok yararlı bende okumuştum ama lantana bitkisinden bende yok malesef, Erivan'da da hiç bulamadım, her sene Türkiye'ye geldiğimde de sağa sola bakıyorum ama yetiştirmek ve faydalarından yararlanmak için hiç bulamadım ki ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Ağaç Dostu
|
Çok seviyorum çok ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Ağaç Dostu
|
Bodur beyaz ruellia ve mavi kelebek bugün ilk çiçeklerini açarak merhaba dediler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Ağaç Dostu
|
Sayın lusoari; Emeğinize sağlık güne böyle güzelliklerle göz doldurarak başlamamıza vesile olduğunuz için.727 nolu mesajınızdaki kırmızı hibiskus görünce ihtişamından büyülendim. Mavi kelebeğin kibar asaleti ise biraz sakinleşmemi sağladı. O ne kibarlıktır öyle. Tüm Çiçeklerinize ve size MAŞALLAH. Bol çiçekli günler dilerim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|