![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-07-2011
|
Sayın Olcim,hoş geldiniz.Güzel sözleriniz için çok teşekkür ederim. Aslan ağzı için Sayın h_dogan 'ında tahmini açıkrenkten yanaydı.Bakalım ne renk çıkacak çok merak ediyorum. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Selamınızı iletemeyeceğim maalesef ,çünkü bahçeye postaladım Valla paronayak oldum gece gündüz saksıları yoklar oldum. Bitlerle mücadele için uğurböceği topluyorduk ya acaba bu tırtıllar için de başka bir hayvan varmıdır?Her çeşidini görüyoruz yavaş yavaş bakalım daha farklıları da gelecek mi ? Aman dilimi ısırayım ![]() |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Verdiğin bilgi için sağol canım.Şu an yağmur yağıyor ben bir çıkıp bakayım,belki görürüm. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Göremedim maalesef .Eğer yarın yapraklar yenmiş olursa elimde büyüteçle aramam gerekecek . |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
Sevgili dağçiçeği; yorumlar, açıklamalar, öneriler, yapılanlar, çiçekler, geometrik desenli yapraklar maşallah harika... Zevkle takip ettim ki ben bir de okumayı sevmem. Ama yine kendimce zevkle okumaya çalıştım. Vee özellikle tırtılı görebildim. Tırtıl baya bir büyümüş. Benim güllerde var fakat bu kadar büyüğü yok çok şükür. Ben yeri geliyor tek tek elimle temizliyorum güllerdekileri. Ve yine eşinle sardunya macerana güldüm. Bir akşam elinde aynı sardunyalardan alıp da gelmiş görür isen hiç şaşırma derim. Ellerine, yüreğine sağlık... |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-06-2012
|
Resimlerini yeni gördüm..Çocukların çok tatlı maaşallah..Allah size bağışlasın.. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
|
Güzel sözleriniz için hepinize çok çok teşekkürler ediyorum arkadaşlar. Ziyaretinizle onur veriyorsunuz. İyiki varsınız. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
|
Glayöllerin çiçekleri yolda. Bir gündeki değişime bakarmısınız ![]() |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
|
Bunlarda bu yıl ektiğim karışık renkli olmasını umduğum glayöllerim. |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
|
Lilyum da açmak üzere. Rengini görmeye az kaldı. |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
|
Lilyumun yumruları da çoğalıp büyüyor. |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-10-2011
|
Bugünde senin balkona kilitlendim sevgili Dağçiçeği,herşey birbirinden güzel maşallah.En güzelleri de minik yavruların,Allah bağışlasın, Allah uzun ömür versin... Bu tırtıllar dan nasıl kurtulacağız bilmiyorum,gördüğüm kadarıyla hepimizin derdi olmuş.Oobez mühendisin yanında benimkileri canavar zannedersin... ) Sevgiler... |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın Berçin hoş gelmişsiniz , sizin güzel sözlerinizi duymak onur verici. Çok teşekkür ederim. Allah tüm evlatları anne babasına bağışlasın. Hepsine hayırlı gelecekler nasip etsin. Tırtıllar ve bitler benim başıma dert olsu bu yıl. Tırtıl gözükmüyor dünden beri bir aktivite yok. ama kalanşoelardaki bitler bir türlü gitmek bilmiyor. Buduyorum , ilaçlıyorum olmuyor. Bahçedeki domateslerimde de vardı onlardan kurtuldum ama bunlarla başedemedim. Zavallı çiçeklerim o kadar cılız ve kötü durumda ki resmini paylaşmaya utandım. en sonunda elimdeki kimyasal ilacı kullanmak zorunda kalacağım. Neyse mesajınıza karamsarlık ekledim kusura bakmayın. Hayat herşeye rağmen güzel. Birçok bitkimiz iyi çok şükür. Onlarla avunuyoruz. En önemlisi sizin gibi dostlarımız var. En kötü sıkıntımız tırtıllar ve bitler olsa keşke. ![]() |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-11-2012
|
Merhaba Sn.dağçiçeği, 581 nolu mesajınızdaki pembe minik çiçekli çiçeğinizin ismi nedir? Saygılar... |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
|
Belki bir tanıyan çıkar . Çiçekleri öyle sevimli ki. ![]() |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
|
Biraz daha sabretmem lazım ![]() |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
|
Glayölün bu günkü hâli ![]() Adım adım ilerliyoruz güzelliğe doğru |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
|
|
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
|
Merhaba sevgili Kelebek , sizi tekrar görmek çok güzel. İnanın o çiçeğin adını ben de merak ediyorum. Dibinde uzun bir yumrusu var , çok yıllık ve soğuğa dayanıklı bir bitki. |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-05-2013
|
Sevgili Dağçiçeği çiçekleriniz gerçekten muhteşem diyecek laf yok. inşallah bende birgün sizin kadar güzel çiçeklere sahip olurum. çiçeklerinize ve size bol çiçekli ve sağlıklı günler dilerim. |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın Eceyıldız , güzel sözleriniz için çok çok teşekkürler. Sizinde ilerleyen zamanda çok daha güzellerine sahip olacağınıza eminim ben. İnsan istedikten sonra herşeyi başarıyor. Deneye yanıla öğreniyoruz. İnanın bilmediğim o kadar şey var ki. Forumdaki arkadaşlardan çok şey öğrendim. İhtiyaç duyduğunuz vakit , elimden geldiğince yardıma hazırım. |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-05-2013
|
çok teşekkür ederim. herhangi bir konuda yardım lazım olduğunda burdaki arkadaşların nasıl çabaladıklarını gördüm bugün. seninde yardımlarını esirgemeyeceğini biliyorum. bende bilgi ve deneyimlerimi sizinle paylaşmaktan büyük mutluluk duyacağım. |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili dağçiçeği, emeklerinize sağlık tüm bitkileriniz harika. Yalnız lilyum yeni mi açıyor? Yoksa ikinci kez mi açacak. Bizimkiler açıp geçeli bayağı oldu. Ama geç diktiğim soğanlarda çok küçücükler acaba benimkilerde açar mı? Sevgilerimle. ![]() |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın Sevgi bu lilyum ilk kez açacak. Nedenini bilmiyorum. Türü ile alakalı olabilir belki. Çünkü A101 den aldığım sarı renk olan ( resmi ilk sayfalarda ) açıp solalı epey oldu. Onun yaprak aralarında yumru yoktu. Açacak olan bu lilyumun yaprak aralarında yumrular var. Bu yüzden türü farklı diye tahmin ediyorum. Belki sizinkilerde açar bilemiyorum. Tomurcuk oluşturdu mu ? |
|
|
|
|
|
#26 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
|
Olsun üzülme seneye açacaktır. Kışa doğru iyi muhafaza edersen seneye çiçeğini mutlaka görürsün. |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
|
Veee güzel yüzlüye gülümseyen sarı şeker ![]() |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaç Dostu
|
Bu ilkbahar pazardan aldığım sardunyalarım iyi güzel büyüdüler. Çiçek açtılar ama daha sonra tek tek yaprakları sararmaya başladı ve bozuldular. Köklerini çıkarttığımda köklerinin çürüdüğünü fark ettim. İlginç olan bunun sıra ile olması. Suyu fazla vermiyorum iyice azalttım. Sadece bir sakız ve turuncu çilli olan kalmıştı. Çillim de gidiyor yavaş yavaş. diğer küçükler komşumdan aldım çelikler. |
|
|
|
|
|
#30 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-10-2011
|
Ben de yaşadım bunu sardunyalarda.. Bu olaylar maalesef saksıdaki toprağın tamamen torf ve cocopeat olmasından. Devamlı su verseniz kökler çürüyor. vermeseniz torf kuruyor yine gidiyor bitki.. İnsanların elindeki çiçeğin sezonluk olması için uğraşıyorlar. Ölsün bir daha alsın mantığı.. ve ****** kendi maliyetlerinin düşük olması.. Ben artık ponza taşlı bir karışımı yoksa almıyorum saksılı çiçek. Mesela kaybettiğim bazı bitkileri çıkardım büyük saksılarından. Hala ilk günkü saksının biçiminde kendi toprağı, dağılmamış aksine kazık gibi olmuş.. Sizin çevresindeki toprağınızın ne kadar zengin olduğunun önemi bile kalmamış.. çünkü dağılamamış bile kökleri.. ![]() Alıntı:
|
|
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|