![]() |
|
![]() |
#123 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-03-2012
|
Sevgili Angel, 111 nolu mesajınızdaki yeşil saksı çok ilginç, 2 bölmeli sanırım. İkisini de gösteren bir resmini koyabilir misiniz? 114. mesajda da saksılarınızın dışlarını süslediğinizi gördüm. Yün ipi ile yapılmış olanlar hariç, sarı olanlar rafya ip mi? Üzerindeki benekleri sprey boya ile mi yaptınız? Yakın çekimi haketmişler, elinize sağlık ![]() Benzer bir düşünceyi başka bir başlıkta yazmıştım çok önceden. Bu işlemi ipe dizilmiş kum boncuk veya hazır satılan altın/bronz/ gümüş renkli uzun zincirlerle de yapmayı düşünür müsünüz? Gene saksı tamamen parlak taş veya pullarla da kaplanabilir, belki biraz kokoş olur ama. Eliniz yatkın, ne güzel. İlginç şeyler göreceğiz bence ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#125 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-10-2011
|
Sevgili Angels Sour , kolyozların renkleri harika güle güle büyütün.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#126 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-11-2012
|
Sayın h_dogan, Kolyoz hastalığı güzel bir hastalık ![]() ![]() Saygılar... Sn.Angels Sour, Peter Wonder türü bende olmayan ancak çok beğendiğim bir tür. Red Malibu ve Peter Wonder'den büyüdüklerini görmek midiyle, hayırlı olsun.. Çok sağlıklılar... Saygılar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#127 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sayın Kelebek'in koleksiyonu sayesinde öğrendim. Gerçekten, insanın hepsine sahip olası geliyor.. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#129 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Sevgili Cymbelina, ikili saksımdaki fittonia ve sardunya büyüdüklerinde daha güzel görünecek. Fittonialardan, kavanozlarda köklendirmek için çelik almıştım Onun için biraz seyreldiler. Düzenleyen Angels Sour : 06-06-2013 saat 12:48 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#130 |
Ağaç Dostu
|
[ATTACH][/ATTACH] Cymbelina, Yılbaşı çiçeğinin saksısını; yaprakları düzelince resimliyecektim aslında. Güneşte yaprakları biraz buruşmuştu. Rafya ipi değil, çamaşır asmak için kullanılan iplerden. Rafya ipiyle de yapılabilir, tutkalla uğraşmaya da gerek kalmaz ![]() Benekler sprey boya. Boyanın sonunu kullandım, onun için pek isteğim gibi olmadı. Altın ve bronz kum boncuklarım var, bir aralar boncuk-elişi kursuna gitmiştim. Hiçte kokoş olmaz, balkona değil de salondaki çiçeklere yapabilirim. Düzenleyen Angels Sour : 06-06-2013 saat 10:58 Neden: Metin |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#131 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-10-2011
|
Sevgili Angels Sour , balkonunuzu baştan sona gezdim , çok düzenli ve bakımlı çok çok hoşuma gitti , ellerinize sağlık. Saksı tasarımlarınızda çok ilginç doğrusu .. Devamlı takipcinizim , bitkilerinizin gelişimini merakla bekliyorum ..Sevgiler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#132 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() Sonracığıma sizinle başka fikirlerimi de paylaşayım: Elişi veya takı malzemeleri satan yerlerde olur - değişik kurdeleler. Kurdele deyip geçmemeli, artık kurdeleye benzeyen kendinden desenli veya pullu - şıkırtılı ![]() Rafya derken bu arada sizin bahsettiğiniz ipi kastettim aslında, tam nasıl ifade edeceğimi bilemediğimden öyle dedim. Yılbaşınız güzel gözümez diye endişe etmeyin, ben de camın önünde bırakmıştım, pörsüdü oncağız haliyle. Dağçiçeğiciğimin tavsiyesine uyarak balkona attım onu ![]() Bir de daha önce bahsettim mi hatırlayamadım, bu başlıkta güzel örnekler var, netten bulduğum resimler de vardı: http://www.agaclar.net/forum/el-yapimi-urunler/4494.htm Diğer seramik saksılarınız da güzelmiş ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#133 |
Ağaç Dostu
|
Bir daha baktım, yılbaşınız gayet güzel, canlı görünüyor. Benimki pörüm pörüm pörsüdü ![]() ![]() Mesaja ilave yapmak için geri geldim ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#135 |
Ağaç Dostu
|
Sayın h_doğan, ben hiç domates, patlıcan, biber yetiştirmedim. Sebze ve meyve yetiştirmek sabır ve bilgi istiyor; oldukça zahmetli gözüküyor. Tüm bunları yapan birinin, çok güzel süs bitkileri yetiştireceğine inanıyorum. Hem ne kadar kaçsanızda; virüs kapmış olma ihtimaliniz çok yüksek. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#137 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-07-2011
|
Sevgili Angels Sour , herşey harika. Ellerinize sağlık . Süslediğiniz saksınız bence mükemmel olmuş. Boyanın sonunu kullandım demişsiniz bence böyle daha güzel . Cymbelina ' da çok güzel fikirler veriyor. Bende yavaş yavaş bir şeyler yapmaya heveslenir oldum. Kolyozların ve küpeline bayıldım. Bol çiçeklerini gör inşallah. Küpe köklendirmeye başlamışsın eğer başarılı olurda ayrıntıları paylaşırsan çok sevinirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#138 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-07-2011
|
Bu arada kaktüslerdwn yaptığın minyatür bahçen çok şirin. Bu aralar pek vakit bulamıyorum bu tür işlere ama beni çok heveslendiriyorsunuz. Bakalım hayırlısı. Bulaştırdığınız virüs sadece bitki değil ki hangi birinden kendimizi kurtarsak. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#139 |
Ağaç Dostu
|
Yavaş yavaş mı? Daha, yavaş yavaş mı yani? Hadi ben üşengecim, peki siz ikiniz? ![]() ![]() ![]() ![]() Aslında bu konularda yurtdışında yarışmalar düzenleniyormuş. Gizli emellerim var ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#141 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Cymbelina, hep böyle başımıza ekşiyin ne olur ![]() Öyle güzel fikirler veriyorsunuz ki! Hangi birini yapsam, şaşırıyorum ![]() Terrarium yaptım, nacizane minyatür bahçe yaptım, saksıları süsledim... Sizin sayenizde ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#145 |
Ağaç Dostu
|
Estağfurullah, benim sayemde değil, sizin yeteneğiniz ![]() Siz ikinci kez zikredince farkettim ki ben arada o yeni minyatür bahçeyi görmemişim, nasıl gözümden kaçmış? Çok şeker ![]() ![]() Bu arada buz çiçeğinin saksısındaki ipin rengi ve çiçeğin rengi benzer, bir kombin yapmışsınız ![]() ![]() ![]() ![]() Yeşil saksıya kağıt mı yapıştırdınız? Nasıl yaptınız? Bir de şeyi diyecektim, unutmuşum. Şimdi herhangi bir saksıyı veya saksı olarak kullanacağımız nesneyi alıyoruz. Dış kısmın hepsini tutkal ile kaplıyoruz. Sonra bir kağıdın üzerine filan yaydığımız boncuk veya küçük taşları yapıştırmak için saksıyı her tarafı kaplanıncaya kadar bunların üzerinde yuvarlıyoruz. Akvaryum için satılan küçük taşlar da olur, sim bile olabilir. Kalıcı olmaları için kuruduğunda üzerini vernik türü birşeyle geçebiliriz. Gözünüzde canlandırabilirsiniz sanırım işlemi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#146 |
Ağaç Dostu
|
Cengiz Abazoğlu dediniz de, aklıma şöyle saksılara; tüllü, dantelli, fistolu abiyeler yapasım geldi ![]() Yeşil saksıyı, önce aleminyum folyoyla sarıp; sarı ve lacivert sprey boyayla boyadım. Daha önce kızımla görsel sanatlar dersi için, bahsettiğiniz şekilde objeler yapmıştık. Tabii, vernik kullanmadığımız için dökülmeler olmuştu. ![]() Minyatür bahçemi, görüp görmediğinizi de merak ediyordum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#147 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-03-2013
|
Alıntı:
saksı ile ilgili bende çok sıkıntı çekiyordum derinlemesine düşününce öyle saçma ve kullanışlı şeyler bulunuyoki... ![]() benim en son yaptığım saksı mesela termostu ketıldı (umarım doğru yazmışımdı) yani derinlemesine düşününce çok şey bulunuyor .. ![]() hadi kalın sağlıcakla... ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#148 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-12-2008
|
Alıntı:
Ayrıca kavanoz bahçeleride harika hevese geldim gene. Elinize sağlık. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#149 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Angel, dedim ya gördüm ama geç gördüm ne yazık ki. Dün dikkat ettim. Hatta "arada oyuncakların bir kısmı yürütülüyor" demişsiniz ![]() ![]() Dantel ve fisto da kullanabilirsiniz, o da güzel olur. Zıt tonlar kullanılırsa daha mı hoş olur acaba? Örneğin beyaz zemin (saksı) üzerine siyah dantel, bilemiyorum belki de her renk olur ![]() ![]() ![]() ![]() Not: Canan hanım, siz de yapın lütfen, hazır heveslenmişken ![]() Not 2: Yeni minyatür bahçeleri bekliyoruz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#150 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() http://www.bfranklincrafts.com/Craft...flower_pot.pdf Çocuklarla yapılabilecek kelebekler ![]() http://www.bfranklincrafts.com/Craft...fly_canvas.pdf Yapay çiçekler ve süslerle tablo gibi dikey bahçeler (bir iki sukulent eklenebilir belki) http://www.bfranklincrafts.com/Craft...cal_garden.pdf Dağçiçeğiciğim, bunları sen de incelemelisin. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|