View Single Post
Eski 06-06-2013, 17:55   #132
Cymbelina
Ağaç Dostu

Cymbelina's Avatar

Giriş Tarihi: 18-03-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Angels Sour Mesajı Göster
[ATTACH][/ATTACH]
Cymbelina,
Yılbaşı çiçeğinin saksısını; yaprakları düzelince resimliyecektim aslında.
Güneşte yaprakları biraz buruşmuştu.
Rafya ipi değil, çamaşır asmak için kullanılan iplerden.
Rafya ipiyle de yapılabilir, tutkalla uğraşmaya da gerek kalmaz
Benekler sprey boya. Boyanın sonunu kullandım, onun için pek isteğim gibi olmadı.
Altın ve bronz kum boncuklarım var, bir aralar boncuk-elişi kursuna gitmiştim.
Hiçte kokoş olmaz, balkona değil de salondaki çiçeklere yapabilirim.
Ayy, yapın lütfen. Ben düşünüyorum, şu da olur bu da olur diye ama üşengeçlikten yapmıyorum bir türlü Misina veya normal ipe tek renk veya karışık renk dizilse de olur. Sizinki gibi dümdüz de sarabilirsiniz veya farklı şekiller de verebilirsiniz - dalga gibi. Arasına toz toprak girmesin diye ve sağlamlaştırmak için, bitince üzerine vernik geçilebilir veya renksiz tırnak cilası.

Sonracığıma sizinle başka fikirlerimi de paylaşayım: Elişi veya takı malzemeleri satan yerlerde olur - değişik kurdeleler. Kurdele deyip geçmemeli, artık kurdeleye benzeyen kendinden desenli veya pullu - şıkırtılı böyle makaraya sarılmış malzemeler de satılıyor. Adını bilmiyorum, ben bir ara bileklik yaparım diye az bir şey kestirip almıştım. Onlar çok güzel olur.

Rafya derken bu arada sizin bahsettiğiniz ipi kastettim aslında, tam nasıl ifade edeceğimi bilemediğimden öyle dedim.

Yılbaşınız güzel gözümez diye endişe etmeyin, ben de camın önünde bırakmıştım, pörsüdü oncağız haliyle. Dağçiçeğiciğimin tavsiyesine uyarak balkona attım onu

Bir de daha önce bahsettim mi hatırlayamadım, bu başlıkta güzel örnekler var, netten bulduğum resimler de vardı:

http://www.agaclar.net/forum/el-yapimi-urunler/4494.htm

Diğer seramik saksılarınız da güzelmiş

Cymbelina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön