![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-10-2011
|
taze acer sürgünleri
Farklı varyetelerin zaman içindeki yapraklarını da kaydedeceğim.. Bu varyeteyi normal palmatum olarak biliyordum ama değil sanırım.. İlk sürgünler turuncu hareli, yazın yeşil, sonra da sarı-turuncu tonlarda.. İlk uyanan acer türlerinden olması nedeniyle Katsura olma ihtimali üstünde duruyorum.. ![]() Bu da atropurpureum'un ilk sürgünleri, koyu kırmızı.. ![]() Bu da Sango Kaku (senkaki) sürgünleri.. dallar kırmızı tonunu kaybediyor, ilk yapraklar açık yeşil.. ![]() Uyandıkça diğer varyeteler de gelecek. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
katsura
Bunlar da Yalova'dan yeni edindiğim katsura fidanları, Aşılı, prunus serrulata kanzan diye geçiyor resmi adı.. Daha genç adaylar.. Biraz bakımı konusunda tecrübe edinip ilerde derin bir budama ile bonsai amaçlı da değerlendirebilirim belki.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-07-2010
|
Heuchera'ların renkleri çok güzel bayıldım, acer'lerinizide çoğaltmışsınız onlarda çok güzel, hepsini güle güle büyütün. Selâmlar... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
duvar sarmaşık projesi
Önceden planladığımı söylediğim duvarı sarmaşık ile kapatma projemi nihayetlendirdim.. 2 tane büyük bahçe saksısına bambu çubuklar ile bir arka fon zemin sabitledim.. Soldaki alan daha fazla gölge ve farklı yaprak türlerinde 5 kök hedera diktim. Sağdaki alan daha çok güneş alan bir bölge ve buraya da 5 kök hanımeli diktim.. Şimdilik zayıflar çok tabi ama 2-3 saneye yeni çelikleri de saplayıp çoğaltmayı düşünüyorum.. ![]() ![]() Açelyaların da bahar çiçekleri göründü şimdiden.. ![]() Geçen seneden olan Heuchera yeni yapraklarını vermeye başladı.. Sanırım obsidian varyetesi bu.. ![]() Aranjmanlarda kullanmak üzre edindiğim bir bitki de bu idi.. Japon kan çimi diye geçiyor.. Sardunya arkak fonuna vs. gibi bir yerde kullanacağım, patates sarmaşıkları ile.. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 | |
Ağaç Dostu
|
Merhaba, Bu yarı esintili, doğu güneşi alan duvar için başka bir sarmaşık önerisi olan var mı acaba? Hanımelleri sorunlu oldu maalesef.. :/ Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|