![]() |
|
![]() |
#181 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-10-2011
|
taze acer sürgünleri
Farklı varyetelerin zaman içindeki yapraklarını da kaydedeceğim.. Bu varyeteyi normal palmatum olarak biliyordum ama değil sanırım.. İlk sürgünler turuncu hareli, yazın yeşil, sonra da sarı-turuncu tonlarda.. İlk uyanan acer türlerinden olması nedeniyle Katsura olma ihtimali üstünde duruyorum.. ![]() Bu da atropurpureum'un ilk sürgünleri, koyu kırmızı.. ![]() Bu da Sango Kaku (senkaki) sürgünleri.. dallar kırmızı tonunu kaybediyor, ilk yapraklar açık yeşil.. ![]() Uyandıkça diğer varyeteler de gelecek. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#182 |
Ağaç Dostu
|
katsura
Bunlar da Yalova'dan yeni edindiğim katsura fidanları, Aşılı, prunus serrulata kanzan diye geçiyor resmi adı.. Daha genç adaylar.. Biraz bakımı konusunda tecrübe edinip ilerde derin bir budama ile bonsai amaçlı da değerlendirebilirim belki.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#183 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-07-2010
|
Heuchera'ların renkleri çok güzel bayıldım, acer'lerinizide çoğaltmışsınız onlarda çok güzel, hepsini güle güle büyütün. Selâmlar... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#184 |
Ağaç Dostu
|
duvar sarmaşık projesi
Önceden planladığımı söylediğim duvarı sarmaşık ile kapatma projemi nihayetlendirdim.. 2 tane büyük bahçe saksısına bambu çubuklar ile bir arka fon zemin sabitledim.. Soldaki alan daha fazla gölge ve farklı yaprak türlerinde 5 kök hedera diktim. Sağdaki alan daha çok güneş alan bir bölge ve buraya da 5 kök hanımeli diktim.. Şimdilik zayıflar çok tabi ama 2-3 saneye yeni çelikleri de saplayıp çoğaltmayı düşünüyorum.. ![]() ![]() Açelyaların da bahar çiçekleri göründü şimdiden.. ![]() Geçen seneden olan Heuchera yeni yapraklarını vermeye başladı.. Sanırım obsidian varyetesi bu.. ![]() Aranjmanlarda kullanmak üzre edindiğim bir bitki de bu idi.. Japon kan çimi diye geçiyor.. Sardunya arkak fonuna vs. gibi bir yerde kullanacağım, patates sarmaşıkları ile.. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#186 |
Ağaç Dostu
|
Ben de bahçelere baktım biraz hocam, genelde 3 kök duvar veya çit üstünden aşağı sarkıtınca baya dolgunlaşıyor.. O süreye kadar biraz dolgun olsun, çiçeği bol olsun diye 2 tane de ben ekledim ![]() Hedera da dolgunluk daha zor evet.. Onda da bol bol çelik saplayacağım saksıya, biraz hava ısınınca.. yan dallanması az çünkü.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#187 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-05-2013
|
Maşallah. Buraya balkon demek haksızlık olur. Resmen orman ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#188 |
Ağaç Dostu
|
ilk hedef ufak bir botanik bahçesi ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#189 |
Ağaç Dostu
|
heuchera
Heucheraları da daha büyükçe olan yeni saksılarına aldım.. Toplamda 6 varyete oldu; Heuchera obsidian '' '' Lime marmalade '' '' Marmalade '' '' Paris '' '' Cherry cola '' '' Silver scrolls |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#190 |
Ağaç Dostu
|
Sakızlar da çıkıyor artık bu hafta balkona ![]() Don yemeyiz inşallah.. belki biraz erken ama :/ |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#191 |
Ağaç Dostu
|
Hem acerlerde hem de heucheralarda takımı toplamışsınız. ![]() Koyu renkli heuchera palace purple'a daha çok benziyor gibi geldi bana. Biraz daha yeni yaprak çıkarsın, daha net belli olur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#192 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba Gilan ![]() Sizden de bekliyoruz acilen yeni bahar hazırlılarını.. Heuchera konusunda evet, ben de purple palace olarak karar vermiştim ama obsidian gibi de geldi son araştırmalarda ![]() ![]() selamlar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#193 |
Ağaç Dostu
|
Ankara'da geceleri don oluyor 2 gündür.. ![]() Uyanan bazı ağaçların taze sürgünleri zarar gördü.. Geri kapalı balkona döndüm hemen.. Canım sıkıldı baya.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#194 |
Ağaç Dostu
|
Açelyaların en yoğun çiçeklenmiş hali bu an olacak sanırım.. bir de sonbahara doğru yeniden bir dönemi daha oluyor... Aslında iç mekan açelyaları ama 2 senedir balkondalar ve çok dayanıklı çıktılar soğuğa.. Düzenleyen alibaba : 02-04-2014 saat 21:14 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#195 |
Ağaç Dostu
|
acer kardeşliği
Bir Ankara akşamında balkondan acer manzarası ![]() Sago kaku ve Atropurpureum varyeteleri, biraz erkende olsa tamamen uyandılar.. Halbuki bahçedekiler daha tam uyanmadı.. ![]() Bu sango-kaku'nun yaprak renkleri ve formu... ![]() Bu da atropurpureum yaprakları.. parlak kırmızıdan yakında yeşile doğru kayacaklar.. Çünkü aşısız. Aşısız atro.ağaçları renk değiştiriyor yazın. Ama aşılı atro.lar sezon boyu bir fireglow gibi kırmızı kalıyor.. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#196 |
Ağaç Dostu
|
Bu da farklı bir acer palmatum varyetesi olan Dissectum fidanı.. Bu düz yeşil olan varyete.. ![]() Bu da yaprak formu, dissect zaten bölünmüş ayrık anlamına geliyor.. ![]() ![]() Bu da Acer Palmatum Butterfly olarak geçen bir varyete, dikey bir form yapısı var.. Ama uç budamaları ile yatayda dolgunlaştırmaya çalışacağım. Şu an yeni yeni uyanıyor.. ![]() Bu da yaprak rengi ve şekli.. ![]() Saksı altlarına da böyle dekorlar yapıyorum taş ve yosunlarla.. Hem rutubetli kalmasını sağlıyor, hem de doğal gözüküyor. Genelde malzeme aldığım seralardan illaki birşeyler istiyorum yüzsüz yüzsün ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#197 |
Ağaç Dostu
|
bahar çiçekleri
Bu da sezonun son manolya çiçeği sanırım.. :/ Anı olarak fotoğraflayayım.. Çiçekler dökülmeye başladı ve artık ağaç yapraklanıyor.. ![]() Manolyaya veda ederken süs kirazı da selam veriyor ![]() ![]() Yavaş yavaş tecrübe ediliyor aslında ama bu bilgileri toplayıp çiçeksiz zamanı olmayan bir balkon tasarımı hakkında kafa yormak lazım.. Biri bitince biri başlayan, hiç çiçeksiz kalmayan.. yaz-kış bile yapılabilir sanırım.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#198 |
Ağaç Dostu
|
Tüm ağaçlar ve çiçekler için gübre programına da başladım bu hafta.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#199 |
Ağaç Dostu
|
sakura
Bu sabah sakura'nın yaptığı süprizle karşıladım yeni günü.. Prunus serrulata kanzan.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#200 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-10-2011
|
Emeğinize sağlık , çok güzeller , nazar değmesin maaşaallah ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#201 |
Ağaç Dostu
|
acer, yeni uyanananlar, değişimler
Attropurpureum da renk değişimi başladı bile.. Parlak kırmızıdan yeşile dönmeye başlıyor ve şu an turuncu-kırmızı arası bir yerde.. yer yer yeşilleşmeye başladı bile ![]() ![]() Bu da yeni uyanan bir varyete, Beni-maiko ![]() Bu da Seiryu, dissectum tarzı yaprakları var.. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#202 |
Ağaç Dostu
|
Kampanula- çan çiçekleri de tomurcuklandı.. Normal de mayıs başı gibi çiçeklenirdi ama onlar da erken başlıyacaklar sanırım.. ![]() Geçen seneki heuchera, obsidian mı purple palade mı derken, taze yaprakları gelince purple palade gibi geldi ![]() ![]() ![]() Diğerlerinin de keyfi yerinde, biraz renk kaybı oldu ilk konumlarından dolayı, ben de daha fazla güneş alan bir konuma yerleştirdim heucheraları.. ![]() Sukulent tarafıyla pek ilgilenemiyorum ama onlar da pek ilgi istemiyorlar zaten ![]() Echeveria türleri hummalı bir çiçeklenme çalışmasındalar şu sıralar.. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#203 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2012
|
Hepsi de çok güzeller emeklerinize sağlık. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#204 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-04-2013
|
Sevgili alibaba ,Sakura başlığı altındaki güzelliğe aşık oldum ben ..Nasıl güzeller öyle tüm çiçekleriniz,bitkileriniz.Sabah kahvemi içerken müthiş bir enerji depoladım sayenizde.Bu enerjiyle soluğu nerede alıcam sizce ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#206 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkürler sayın Loveforlife ve sardunaki.. Yeni sezon heyecanı hepimizde ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#207 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 12-09-2013
|
Renk cümbüşü...Maşallah...Keyifle büyütün... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#208 |
Ağaç Dostu
|
Anadolu'da eski bir söz vardır, Kork abrilin beşinden öküzü ayırır eşinden diye ![]() Burdaki kasdedilen nisan 5, 18 nisana denk gelmekte.. Artık haftaya boş kalan alanlara da mevsimlik fide bakmaya başlayabilirim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#209 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-05-2013
|
Nasıl bir özveri, ne kadar hummalı bir çalışma..Gıptayla izledim yaptıklarınızı..Takdir ettim..Sardunyalarınıza bayıldım..Keyfini çıkarın benim yerime de. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#210 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkürler ![]() ![]() Çok büyük bir özveri yok açıkçası, öğrenme çabası diyelim.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|