![]() |
|
![]() |
#211 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-10-2011
|
Acer palmatum atropurpureum
Merhaba, Acer palmatum atropurpureum'daki sezon içi renk değişimine güzel bir örnek yakaladım.. Taze yeni sürgün rengi ile mevcut değişmiş yaprak rengi arasındaki fark.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#212 |
Ağaç Dostu
|
Bunlar da bahçemizden Acer Fireglow resimleri.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#213 |
Ağaç Dostu
|
Ankara için yaprak biti sezonu başlamış.. 1-2 günde fena çoğalmışlar. İlk doz dursban-4 ile savaş başladı bakalım :/ |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#214 |
Ağaç Dostu
|
Her sene aynı hikaye, Balkon önüne saksı koyulmasını istemeyen bazı özürlüler, şikayetler ve kıyasıya mücadele.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#215 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-05-2013
|
Sebep? Neden istemiyorlar ki? Bundan rahatsız olanı da duydum ya, hayret!! |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#216 |
Ağaç Dostu
|
sitenin cephe görüntüsü felan işte.. parapet önü koymayın diyorlar.. Her sene uğraşıyoruz :/ |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#217 |
Ağaç Dostu
|
En sevdiğim çiçek-yaprak rengi kombinasyonlarından ![]() Sarı çiçeklerin altına da yaprak renginden birer fırça darbesi atılmış adeta.. ![]() Alıçlar da çiçeğe durmak üzre.. Benim balkondakiler yeni sürgün vermediler henüz ama :/ ![]() Düzenleyen alibaba : 20-04-2014 saat 12:21 Neden: imla |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#218 |
Ağaç Dostu
|
İlk sardunya çiçeği de merhaba dedi ![]() ![]() Şimdilik bahar-yaz düzenine tam geçemedim.. Acer bloodgood başköşede oturuyor.. Yerleşim düzenini oturtmaya çalışıyorum.. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#219 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2012
|
Sardunyanın rengi bi harika maşallah. Biz bu yaz açılışa fuşya ile başlayacağız ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#220 |
Ağaç Dostu
|
İlk uç almalarla beraber, eldeki acer palmatum yaprakları.. Kitap aralarına güzel oluyor.. Bazı ağaçlarda yapraksızlaştırma yaptım, sanırım 1000'i aşkın bir yaprak kestim.. Rehabilite oldum mu? Hayır tabii ki ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#221 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-06-2012
|
merhaba ali baba.. yapraklar çok güzel bende böyle güzel yapraklar biriktirip onları bir kağıda yapıştırıp çerçeve içine koyup sıra sıra duvara asmayı düşünüyorum..Bir nevi yaprak koleksiyonu gibi ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#222 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 22-04-2014
|
Bende merakla sardunyalarımın açmasını bekliyorum, renklerini bile bilmiyorum henüz. Ve bende henüz balkon düzenine geçemedim, üstelik bu hali canımı da sıkıyor, bir an önce çiçeklerimin açmasını balkonumun tam bir yaşam alanı haline gelmesini beklemekteyim:/ Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#223 |
Ağaç Dostu
|
Şimdilik yoğun şikayetlere (!) boyun eğerek, balkon dışına çıkma hadisesine son vermek zorunda kaldım.. Tüm saksılar içeri döndü ve ciddi bir alan ve güneş kaybı ile beraber :/ |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#224 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-03-2012
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#225 |
Ağaç Dostu
|
alibaba/Balkon yazısını görünce aklıma hemen Alibabanın bir çiftliği var şarkısı geldi. Bir ziyaret edeyim, bir dilekte bulunayım dedim. Balkonunuz hakkındaki şikayetleri duyunca üzüldüm. Fakat Bahçeniz de var herhalde. Dilerim özgürce çiçek yetiştireceğiniz bahçeli bir eve kavuşursunuz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#226 | |
Ağaç Dostu
|
Amin ![]() Bahçe bile olsa saksı yetiştiriciliğinin yeri ayrı ama ![]() Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#227 | |
Ağaç Dostu
|
Özel bir bahçe yok Cumhur Bey, ortak site bahçesinden o eski fotoğraflar ![]() Teşekkür ediyorum ziyaretiniz ve dilekleriniz için.. Şimdilik küçüldük ama daha gür çıkarız belki de ![]() Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#228 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-05-2013
|
Çok sinir bozucu, insanların doğaya bu denli tahammülsüzlüğünü anlayışla karşılamak mümkün değil!! |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#229 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-07-2010
|
Alıntı:
Sayın alibaba, çok üzüldüm bu duruma, oysa ne güzel oluyordu sarkan balkon saksılarındaki çiçekleriniz, hele o sardunyalarınız halâ hatırımda.. İnşAllah bu fikirlerinden vaz geçerler. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#230 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-03-2012
|
Tabi bahçeniz de olsa bonzailerinize devam. Keyifle izliyorum çalışmalarınızı. Selamlar... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#231 |
Ağaç Dostu
|
Bahar güzel yüzünü göstermeye başladı artık, havalar ısındıkça tomurcuklar patlamaya başladı bir bir.. Küçük çan çiçekleri (campanula) tomurcuk doldu ve açmaya başladılar.. Geçen sene 9 luk saksıda aldığım bu çan çiçekleri 20 cm'lik saksıyı doldurdu diyebilirim.. Çok hızlı büyüyorlar.. ![]() Bu da diğer saksı.. ![]() Bir de diğer büyük kampanulalar var nam-ı diğer maviş. ![]() Bu mavi olan.. ![]() Yoğun dal ve yaprak oluşumu veriyor.. bana çok sağlıklı gibi gelmiyor ama şimdilik bir tane tomurcuk yapmış bile ![]() ![]() Bu da beyaz maviş.. askılı saksıyı balkon önüne çektim.. güneşi biraz daha alsın diye.. Yaprakları irileşti.. güçlü gözüküyor toprak değişimine rağmen.. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#232 |
Ağaç Dostu
|
hanımeli
Sarmaşık duvarıma bu sezon hanımeli dikmiştim.. Onlar da baya hızlı davrandı, çok hızlı sürgün veriyorlar.. Çiçek tomurcukları gözüktü bile ![]() ![]() Bu da farklı bir tür hanımeli, tatar hanımeli diye geçiyor, kışın da çiçeklenen bir tür. Pek sarmaşık formlu değil, destek isteyen bir çalı gibi.. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#233 |
Ağaç Dostu
|
Azalea japonica
Acer palmatum bonsai adayları altındaki fon açelyalar ise tomurcuklarını patlatmaya başladı.. Bunlar dış mekan açelya diye geçen türler.. İç mekan açelyaların çiçekleri geçti ve tüm çiçeklerini temizledim.. Ama onlar da Ankara dış mekana dayanıklılar ![]() ![]() İnşallah ikinci sezona kurtarabilirim bunları.. Geçen sene büyük olanı kaybetmiştim.. Çiçeklenme dönemi geçince şu lanet cocopeat'ten kurtarmaya çalışacağım kökleri.. ![]() Bu da Acer gölgesinden bir manzara ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#234 |
Ağaç Dostu
|
Acer palmatum
Ön balkonda konumlandırdığım 3 tane orta-büyük acer vardı.. İkisi gayet sağlıklı, yeşil olan sango kaku.. Sezonda kırmızı başlayan atropurpureum işe koyu yeşil-mor arası bir tone döndü (sağdaki).. ![]() Bu da Bloodgood varyetesi, aşılı bir tür.. Lakin saksılamadan sonra bir sarsıntı geçirdi.. Ben de ağaçta yapraksızlaştırma uygulaması yaptım.. Şu an balkonun en gölge ve serin konumunda yeniden uyanmasını bekliyorum.. Acer'lerin böyle bir özelliği var. Bir sezonda 2-3 kere uyandırabiliyorsunuz ağacı.. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#235 |
Ağaç Dostu
|
Aranjman denemesi
Bu da ilk aranjman denemem ![]() ![]() Önde iki renk patates sarmaşığı var.. ortada yıldız çiçekli sardunya var.. Arka da iki tür Phormium tarzı bitki var.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#236 |
Ağaç Dostu
|
heuchera
Heuchera çiçekleri de boy vermeye başladı.. Sukkulentler gibi sap çıkararak çiçekleniyorlar ![]() Bu heuchera paris'in ilk çiçek sapı.. ![]() Bu da silver scrolls'un çiçek tomurcukları.. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#237 |
Ağaç Dostu
|
Sardunya
Alacalı sardunyamı don vurdu maalesef.. Tüm yaprakları kaybettim.. Şimdilik kısmi gölgede duruyor.. Yeniden yapraklanmaya başladı ama.. ![]() Balkon sardunyalarını da çeliklerle arttırmaya başladım.. Ceylan fideleri edinmiştim 1-2 ay önce.. Onları da saksıya aldım.. ![]() Geçen sene çelikten yetiştirdiğim klasik sardunya da baya gelişti.. Klasik derken büyükanne sardunyalarını kasdediyorum 1-2 metre boylanabilen.. bodur market sardunyalarından değil.. Tabi bunun için daha büyük bir saksıya almam gerekecek sezon sonunda.. ![]() Üretimler de devam ediyor bir yandan.. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#238 |
Ağaç Dostu
|
hosta
Bu da bu sene ilk defa deneyeceğim hosta bitkisi.. Soğan uyandı, yaprakları gözüktü.. Bu sarı alacalı olan tür; Hosta Ventricosa Aureomarginata |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#239 |
Ağaç Dostu
|
sukkulentlerden..
Bu da iç tarafta kalan bir sukkulent köşesi.. Pek keyifleri yok güneşleri azaldığı için.. Yer sorunuları :/.. ![]() Echeveria çiçeği.. en sevdiklerimden.. ![]() Lithopsların üstünde de artık güvencin yuvamız var, iki tane de yumurta.. Zarar vermeden başka yere aktarsam mı acaba? Güvercin bulur mu ki yakın bir yerdeki yumurtaları ? Gelip mavişlerin de üzerine oturuyorlar.. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#240 |
Ağaç Dostu
|
LadyDi maydonoz da aşağı sarkmaya başladı.. Bunu da daha büyük bir saksıya alacağım.. Bir kaç fesleğen fidesi alıp hepsini beraber halledeceğim sanırım ![]() ![]() Yosun depolarım da hazırda bekliyor.. Bonsai adaylarının, açelyaların altına nem tutucu olarak kullanacağım..Kışın toplamıştım.. ![]() Vel hasılı kelam şu an oturacak yerimiz yok balkonda ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|