![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-07-2010
|
Sayın Alibaba, mavişlerin durumu nasıl? Toparlandılarmı yoksa tamamen gittimi? Sizin bana gönderdiğiniz sakız çeliklerinden de sadece üçtanesi kaldı, onlar bari tutsa ![]() Selâmlar... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-10-2011
|
Merhaba sayın Aheste, benimkilerinde sadece 1 tanesi hayatta. Diğerleri kurudu maalesef.. Çok hassas bir bitki imiş gerçekten.. Sakızlara da üzüldüm gerçekten, umarım kalanlar arasında kırmızı vardır.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Bu da ailemize yeni eklenen alacalı sardunya, Wilhelm Langguth varyetesi olarak geçiyor literatürde.. Çok farklı yaprak türleri olan sardunyalar var. Takipteyim ![]() Ah bir de heuchera bulabilsek ülkemizde çeşit çeşit .. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
Yapraksızlaştırma (defoliation) işlemi yaptığım attreperparue acer'de sonunda yeni yapraklarım göründü. Kırmızı yapraklılar hiç de yeşil yapraklılar gibi değiller. Çok yavaş sürüyor işlemler. Yeni tomurcuklarda gözüküyor. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
Gelişmeler
Geçtiğimiz 2 haftada balkonumda neler yaptım, günlüğüme kaydedeyim. Geçmiş tecrübelerle ve balkonun gözlediğim tüm sezonlarından edindiğim gözlemlerle (sıcaklık, gölge-güneş, nem vs..) bana en uygun olan-olabilecek türler çiçeklerden campanula ve sakız sardunya gibi. Ağaç ise Acer palmatum türleri..O yüzden artık bu türlerin üzerinde durmak istiyorum. Sade ve toplu kompozisyonlar planlıyorum. Özellikle ön doğu balkonunda 25 derece civarı oluyor öğleyin ve bu türler için çok avantajlı bir iklim oluşuyor. Balkon önü tamamen tek renk ve hat şeklinde sardunya mesela. İç duvar cephesini kampanula duvarı olarak planlıyorum.. Yavaştan sezonluklar da geçince bu fikrimi daha da hayata geçirebilirim belki. Domateslerin yerine krizantem de gelebilir önümüzdeki haftalarda ![]() Bu planlar ve düşünceler ışığında yine çalışmalarıma başladım... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
İlk uygulama iç doğu güneşi alan duvarı kampanula köşesi yapmak. Sezon boyunca serin ve havadar. 1-2 saat direk sabah güneşi ve 1-2 saat daha iyi aydınlık ve sonra gölge köşem. Saksılardaki nem kaybı çok yavaş. Yani tam kampanula ortamı ![]() İlk gelişme ise hazır satın aldığım mavişlerim. Sağolsunlar Güler ve Aheste Hanımlardan maviş çeliği almıştım hediye. Ama fidelerin büyümesi çok zaman alacak ve 1-2 sezon saksıyı doldurmakla geçecek. O yüzden aylardır aradığım mavişleri Avrupa çiçekçilik, Gönül hanımdan buldum. 1 beyaz ve 1 mavi edindim. ![]() Arkadaki küçük Gönül Hanım'ın mavişi. Çiçekleri geçti şimdilik, renk olarak biraz daha açıklar. ![]() Bu da beyaz mavişim. Çiçeklenmesi daha yeni başlıyor. Tomurcuk dolu üzeri maşallah ![]() ![]() Bunlarda sarkıcı türlerden poscharskyana ve garganica varyetesi kampanulaların. ![]() ![]() Bu da Aheste hanım'ın mavişi ![]() ![]() Sanırım bu katmerli beyaz. Sizin çiçeklerden baktığımda ona benzettim. Bu hafta hızlı büyümeye başladı ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
|
Duvar bu şekilde oldu şimdilik. Birbirlerinin güneşini kapatmadan yerleştirmeye çalıştım. Seneye baharı iple çekeceğim artık ![]() ![]() ![]() Eğer bu kadar zincir, askı vs. felan çok kötü durmuş derseniz benimle aynı görüştesiniz demektir ![]() Onun için de parktan iki tane alacalı hedera çeliği kestim. Köklendirip zincirlere, kombi borusuna sardırmayı düşünüyorum. ![]() Bu arada kolyozumu da artık gizlemiyorum sizlerden. Acer ile başlayan kırmızı yaprak sevdam devam ediyor. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|