![]() |
|
|
|
|
|
#1 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-10-2011
|
Öncelikle vakit ayırıp incelediğiniz için çok teşekkür ederim sayın Gilan. özellikle Ankara ikliminde sizin gibi başarılı işler çıkarmış olan sizin tecrübeleriniz çok önemli. Ben de söz ettikleriniz hakkında bir kaç kelam edeyim. Evet tarz olarak peyzaj gibi toplu renk tonlarının oluştuğu, düzenli görsel yerleşimler olan kompozisyonlar daha çok hoşuma gidiyor. Bana kalsa tüm balkon parapet önlerini tek renk sakız ile kapatırdım ama olmadı. Kamkatlardan vazgeçtim kışın kaybetme ihtimalim yüksek olduğu için ama turunçgil olarak FD denilen Poncirus tritofolia edindim şimdilik. İthal fidanlar olduğu için deneme süreci olarak küçük bir tane edindim. Mevsim boyu çiçekli olma konusunda tavsiyenize teşekkür ederim. yeniden değerlendireceğim belki de aranjmanları yerleşimleri vs. Fare kulaklarını da bahçeye ekip tamamen beyaz-mor alisyum saksıları yapabilirim. Acem halıları balkonda değiller zaten, cam önünde koydum güney cepheli, 3-4 tomurcuk verdi bakalım şimdilik. Bonsai olarak aslında şu an bonsaim yok, hepsi aday niteliğinde, hem ben hem de onlar eğitimdeler. Umarım iki tarafta sağlıklı gider bu eğitimde. ![]() Büyük ağaç konusunda aslında acer palmatum atterperparue düşünüyordum ama büyük-gelişmiş bir acer çok maliyetli maalesef. Bir de bonsai adayı acer'lerde yaşadığım böceklenme sorunu yüzünden soğudum bu fikirden. Hava akımı sanırım yeterli olmuyor yapraklı ağaçlar için. Bizim balkon da yapısı gereği 3 tarafı açık değil, sadece ön taraftan akım geçiyor. İçerlerde durgun hava hakim. Muhtemelen içerde kalan büyük bir ağaçta çok sorun yaşarım. çilekler tarafında çok ümitli olamıyorum nedense, çok az çiçeklenme var, olanı da sanırım güvercinler götürmüş. Önümüzdeki günler neler gösterecek bakalım. Evet, dediğiniz gibi çok yer kalmadı, gündüz ışığı ile fotoğraf çekip paylaşacağım en kısa zamanda. Çok teşekkürler. size de iyi çalışmalar Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Aşağıda görselde şu mevsimdeki güneş alma durumunu resmetmeye çalıştım. Ön balkon 1 numara, diğer balkon ise 2 numara. Aldığı güneş zamanı şu an aşağı yukarı böyle. 1 numara sabah güneşi harici 2 numaranın güneşinden de yandan ön tarafa gelecek şekilde 45 dak-1 saat alıyor. 2 numara da balkon bahçeciliği düşündüğüm için kaygılıyım halen, domates, çilek vs. için yeterli olmayabilir gibi geliyor bana.![]() Bu da ön bakonun panaromik görüntüsü, maalesef geniş açı bir objektif kullanma şansım olmadığı için herşeyi tek karede bu kadar gösterebildim. ![]() eksik kalan ise tavandan yan duvara yakın aynen bu şekilde sarkıtmayı planladığım 3 tane mumluk fener. ![]() |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Panaromik görünüşten bölgeleri referans vererek bütüne dair yerleşimi sanırım daha kolay anlatabilirim. |
|
|
|
![]() |
|
|