![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-10-2011
|
ön balkon devam
Bu konuğum ise daha genç bir acer palmatum bonsai adayım (japon akçaağacı) .1-2 gün içinde ne olduysa çok fena zararlılar kapladı ağacı. Duş almasına rağmen gitmediler, 1 kez insektisit uyguladım başkalarına bulaşır korkusuyla. Şu an zararlı kalmadı ama yapraklar tam gelişemedi, toparlamasını bekliyorum ![]() ![]() Bu da açelyam. Bu da çok güneş sevmediği için bu balkonda. Sadece sabah gölge alıyor, sonrası yarı gölge ve tam gölge.. Çiçeklenme zamanı bitti yavaştan. Çoğu da döküldü çiçeklerin rüzgardan. ![]() ![]() İç tarafa astığım saksılarımda da beyaz ve pembe olarak 2 grup halinde 7'şer kök şeker begonyası fidem var. ![]() Onların önünde ise 7 kök yediveren çilek fidesi diktim. güneşleri yeter mi bilmiyorum ama başka yer kalmadı ![]() ![]() En sağda ise 6 kök fesleğenim var, 1 tanesi rüzgarda kırılmış ![]() Her sabah kokusuyla enerji veriyor bana. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
Ön balkondan son kalan 2 dış saksımın birinde bayrak kırmızısı tonunda sardunyalarım var. Koyun Gübreli toprak karışımı ve üstüne yavaş salınımlı gübre desteği ilesanırım kendilerini zorluyorlar. ![]() ![]() ![]() diğer saksıda ise 4 kök şebboy ile zeminde mor alisyum fideleri var. Şu an çok zayıflar ama aliyumlar zemini doldurunca görsel bir şölen olmasını umuyorum ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Bundan sonraki gönderiler ise ikinci bakonumdaki bitki-çiçek ve ağaçlarım. Bu balkonu ise balkon bahçeciliği, sukulent koleksiyonu ve bonsai adaylarım için planladım. Aşağıdan gelen süs havuzu sesiyle tam bir arınma köşesi benim için. Arılar sokmazsa tabi ![]() Umarım beğenirsiniz. teker teker sunmaya çalışayım izninizle... Soldan sağa gidiyorum yine ![]() İlk ön saksımda büyük kelle dedikleri kadife çiçeklerim var, kokularını çok seviyorum ![]() ![]() Sol ön rafımda ise taşüstü yöntemle eğitmeye çalıştığım acer palmatum bonsai adayım var. Sağda ise mugo çamı bonsai adayım. Arkalarında ise doğadan sökülmüş akdiken (alıç) adayım var. Gövdeden gözlerinin patlamasını bekliyorum halen. ![]() Onların sağında ise 2 kök kırmızı ve penbe sardunyam var. Soldaki kırmızı coştu ama sağdaki pembede bir sorun var anlamadığım ![]() ![]() Ortaya doğru gidince ön saksılarımdan bunda ise fare kulağı var (snow in summer dedikleri) ve zeminde bolca beyaz alisyum var. Bu da ilerde beyaz bir bulut olacak inşallah. ![]() Onların önündeki rafta ise 6-7 kök yediveren çilek fidem var. henüz çiçek yok ama hummalı bir yapraklanma yarışı var. İnş. meyvesini de görürüz. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
Burası da sukulent köşem, minyatür kaya bahçelerimdeki silikonlar atmaya başladı ben de bantlamak zorunda kaldım ![]() ![]() İki kök pembe şarabi sardunyam. Bunların da maşallahı var .. ![]() Sağ tarafa bakınca güneşin daha önemli olduğu türleri görüyorsunuz. Solda balkon önü saksıda beyaz şebboy fidelerim var. Sağa doğru giden balkon önü saksılarda yediveren çilek fidelerim var. Burdakiler neyve tutmaya başladılar. ![]() ![]() En köşe de ise, önde yerörtücü mor çiçekli kekiklerim var. Solda meyveye durmuş çeri domatesim ve yuvarlak toprak saksıda Frezya soğanlarım var. Frezyalar çıkmaya başladı. çiçekleri de mis gibi kokar inşallah ![]() ![]() Aralarda boş bulduğum heryere bir dağ çileği fidesi yerleştirdim. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
devam...
Bu da 3 yapraklı denilen Flying dragon fidanım. Saksı altta, oldukça büyükçe. Yerini beğendi gibi, hızla yapraklanıyor. Ankara donlarına dayanıklı bir turunçgil türü olduğunu öğrendiğimde çok sevinmiştim. Sağ altta ise lithoplar var, yeni adaylar doğdu eskilerden, onlarda havalar ısınınca dışarı çıktılar artık.. ![]() Bu da en köşedeki en çok geneş alan çeri domatesim. Bol meyveli şimdiden ![]() ![]() Makrame saksıdaki katmerli mor sarkan petunyam. Bunu asacak bir yer ayarlayamadım henüz. Beklemede şu an ![]() ![]() Bunlarda iç mekan diye geçen açelyalar. Biri beyaz biri kırmızı. Çiçekleri geçti ama yaptığım budamaya güzel cevap verdi.Taze sürgünler veriyor. yeniden tomucuklar gelecek sanki ![]() ![]() Bunlarda minyatür bahçe denemesi için diktiğim yalancı serviler. Zeminde bir yerörtücü çimlendirebilirsem daha güzel olacaklar. ![]() Düzenleyen alibaba : 30-04-2013 saat 21:51 Neden: imla |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|