![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-05-2011
|
Çiçek dikmek, ağaç dikmek yasak olur ama nedense manzarayı kapatıyor diye kesmek yasak olmuyor. Kestiremezlerse dibine çamaşır suyunu basarlar. Öte yandan balkondan sarkan çanak antenler, yıllardır kullanılmayan gölgeliklere laf eden olmaz. Hoş izin verilse bile apartmanda olan meyve ağaçlarının halini görüyoruz leblebi tanesi kadar olan eriklerin dallarını kopararak üzerinde erik arıyorlar. Ya da yaşını başını almış insanlar 3-5 kayısı için elinlerindeki sopaları dallara fırlatarak gözleri dönmüş şekilde kayısıları düşürmeye çalışıyorlar. Kusura bakmayın konunuzla pek alakası yok belki dağıttım ama sevgi olmazsa olmuyor işte. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-10-2011
|
arka balkon
güneye balan güneş köşem şenlendi ![]() neler neler var? ![]() yayılıcı kekiklerim, bereberis, en arkada frezya soğanı ektiğim saksı 8şu an boş gözüküyor), sarı tepside sukkulent grubum... en önde flying dragon turunçgilim.. balkon dışında ise tamamen çilek fideleri.. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
ön balkon
Bu da yavaştan ön balkonda yaptığım çalışmalar... ![]() Bu kadar ışık ne kadar yeterli olacak tam bilemiyorum ama balkon önünde sakız sardunyalarımı konumlandırdım. Bu dönem test dönemi olacak. ![]() Masada ise ardıç bonsai adayım ve bahçe açelyam var. Arkada ise top sardunya köşem ![]() ![]() Fesleğen fideleri de dikildi saksıya, bunlar diğer güney cepheye alınacak ama.. ![]() Akşam çayına bekleriz ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
Son durumlar
Bir süredir güncel durumları paylaşamadım. Yaz balkonumda sona yaklaştım proje olarak. Bir kaç aydınlatma dışında bitkilerin konumlandırmaları vs. oluştu. Zaten yer de kalmadı artık mevsimlikler de çıkınca.. Umarım beğenirsiniz ![]() İlk olarak ön balkondan başlayayım.. İlk kare salıncak arkasından masa grubuna bir bakış, iki saksı olmak üzre 6 kök sakız sardunyam var, hepsini aynı renk diye almıştım, bir tanesi kırmızı açtı, diğerleri pembe. şu an çoşma durumundalar ve aşağı doğru sarkıyorlar. Bazı dallar kuruyor bazıları ise devamlı uzuyor, ilginç bir gelişme gösteriyor ![]() ![]() Bu da yakın görünüşleri ![]() Bu konuğumuz ise masamda gün doğuşunu izleyen acer palmatum bonsai adayım. Sert budanmış bir ağaç idi, yeni sürgünler vermekte. Sonbahar renkleri için sabırsızlıkla bekliyoruz ![]() ![]() Bu toprak saksımda ise 7 kök kırmızı yumrulu begonya (şeker begonya da deniliyor) fidem var. Saksının kırmızı çiçeklerle dolacağı günü bekliyorum ![]() ![]() Bu da bonsai adaylarımdan Juniperus procumbens türü bir fidanım. ibuki ardıcı diye de geçiyor. Süpürge tarzı şekillenecek nasipse, çok işi var ama daha. Gübre programına başladılar kendileri ![]() ![]() Düzenleyen alibaba : 30-04-2013 saat 20:49 Neden: imla |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
ön balkon devam
Bu konuğum ise daha genç bir acer palmatum bonsai adayım (japon akçaağacı) .1-2 gün içinde ne olduysa çok fena zararlılar kapladı ağacı. Duş almasına rağmen gitmediler, 1 kez insektisit uyguladım başkalarına bulaşır korkusuyla. Şu an zararlı kalmadı ama yapraklar tam gelişemedi, toparlamasını bekliyorum ![]() ![]() Bu da açelyam. Bu da çok güneş sevmediği için bu balkonda. Sadece sabah gölge alıyor, sonrası yarı gölge ve tam gölge.. Çiçeklenme zamanı bitti yavaştan. Çoğu da döküldü çiçeklerin rüzgardan. ![]() ![]() İç tarafa astığım saksılarımda da beyaz ve pembe olarak 2 grup halinde 7'şer kök şeker begonyası fidem var. ![]() Onların önünde ise 7 kök yediveren çilek fidesi diktim. güneşleri yeter mi bilmiyorum ama başka yer kalmadı ![]() ![]() En sağda ise 6 kök fesleğenim var, 1 tanesi rüzgarda kırılmış ![]() Her sabah kokusuyla enerji veriyor bana. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
Ön balkondan son kalan 2 dış saksımın birinde bayrak kırmızısı tonunda sardunyalarım var. Koyun Gübreli toprak karışımı ve üstüne yavaş salınımlı gübre desteği ilesanırım kendilerini zorluyorlar. ![]() ![]() ![]() diğer saksıda ise 4 kök şebboy ile zeminde mor alisyum fideleri var. Şu an çok zayıflar ama aliyumlar zemini doldurunca görsel bir şölen olmasını umuyorum ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
|
Bundan sonraki gönderiler ise ikinci bakonumdaki bitki-çiçek ve ağaçlarım. Bu balkonu ise balkon bahçeciliği, sukulent koleksiyonu ve bonsai adaylarım için planladım. Aşağıdan gelen süs havuzu sesiyle tam bir arınma köşesi benim için. Arılar sokmazsa tabi ![]() Umarım beğenirsiniz. teker teker sunmaya çalışayım izninizle... Soldan sağa gidiyorum yine ![]() İlk ön saksımda büyük kelle dedikleri kadife çiçeklerim var, kokularını çok seviyorum ![]() ![]() Sol ön rafımda ise taşüstü yöntemle eğitmeye çalıştığım acer palmatum bonsai adayım var. Sağda ise mugo çamı bonsai adayım. Arkalarında ise doğadan sökülmüş akdiken (alıç) adayım var. Gövdeden gözlerinin patlamasını bekliyorum halen. ![]() Onların sağında ise 2 kök kırmızı ve penbe sardunyam var. Soldaki kırmızı coştu ama sağdaki pembede bir sorun var anlamadığım ![]() ![]() Ortaya doğru gidince ön saksılarımdan bunda ise fare kulağı var (snow in summer dedikleri) ve zeminde bolca beyaz alisyum var. Bu da ilerde beyaz bir bulut olacak inşallah. ![]() Onların önündeki rafta ise 6-7 kök yediveren çilek fidem var. henüz çiçek yok ama hummalı bir yapraklanma yarışı var. İnş. meyvesini de görürüz. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|