agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Balkon ve Terasları
(https)

Beğeni Düzeni1637Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 01-04-2013, 11:51   #1
Ağaç Dostu

mandalinleerik's Avatar

Giriş Tarihi: 25-05-2011
Çiçek dikmek, ağaç dikmek yasak olur ama nedense manzarayı kapatıyor diye kesmek yasak olmuyor. Kestiremezlerse dibine çamaşır suyunu basarlar. Öte yandan balkondan sarkan çanak antenler, yıllardır kullanılmayan gölgeliklere laf eden olmaz.
Hoş izin verilse bile apartmanda olan meyve ağaçlarının halini görüyoruz leblebi tanesi kadar olan eriklerin dallarını kopararak üzerinde erik arıyorlar. Ya da yaşını başını almış insanlar 3-5 kayısı için elinlerindeki sopaları dallara fırlatarak gözleri dönmüş şekilde kayısıları düşürmeye çalışıyorlar.
Kusura bakmayın konunuzla pek alakası yok belki dağıttım ama sevgi olmazsa olmuyor işte.

mandalinleerik Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-04-2013, 15:05   #2
Ağaç Dostu

alibaba's Avatar

Giriş Tarihi: 27-10-2011
arka balkon

güneye balan güneş köşem şenlendi
neler neler var? bonsai adaylarım, dağ çileği fidelerim (sarı saksılarda),
yayılıcı kekiklerim, bereberis, en arkada frezya soğanı ektiğim saksı 8şu an boş gözüküyor), sarı tepside sukkulent grubum...
en önde flying dragon turunçgilim..
balkon dışında ise tamamen çilek fideleri.. ***. meyvesini de yeriz

Eklenen Resimler

alibaba Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-04-2013, 18:23   #3
Ağaç Dostu

alibaba's Avatar

ön balkon

Bu da yavaştan ön balkonda yaptığım çalışmalar... Bu balkon da doğu cepheli, sabah 1-2 saat ve öğleye doğru da yandan 1 saat kadar güneş alıyor.
Bu kadar ışık ne kadar yeterli olacak tam bilemiyorum ama balkon önünde sakız sardunyalarımı konumlandırdım. Bu dönem test dönemi olacak.
Name:  101.jpg
Views: 4382
Size:  47.8 KB
Masada ise ardıç bonsai adayım ve bahçe açelyam var.
Arkada ise top sardunya köşem
Name:  102.jpg
Views: 1960
Size:  38.6 KB
Fesleğen fideleri de dikildi saksıya, bunlar diğer güney cepheye alınacak ama..
Name:  103.jpg
Views: 1801
Size:  36.8 KB

Akşam çayına bekleriz
Name:  104.jpg
Views: 1719
Size:  39.1 KB

Eski 30-04-2013, 20:48   #4
Ağaç Dostu

alibaba's Avatar

Son durumlar

Bir süredir güncel durumları paylaşamadım.
Yaz balkonumda sona yaklaştım proje olarak. Bir kaç aydınlatma dışında bitkilerin konumlandırmaları vs. oluştu. Zaten yer de kalmadı artık mevsimlikler de çıkınca..
Umarım beğenirsiniz
İlk olarak ön balkondan başlayayım..
İlk kare salıncak arkasından masa grubuna bir bakış, iki saksı olmak üzre 6 kök sakız sardunyam var, hepsini aynı renk diye almıştım, bir tanesi kırmızı açtı, diğerleri pembe. şu an çoşma durumundalar ve aşağı doğru sarkıyorlar. Bazı dallar kuruyor bazıları ise devamlı uzuyor, ilginç bir gelişme gösteriyor
Name:  201.jpg
Views: 1802
Size:  43.0 KB

Bu da yakın görünüşleri
Name:  202.jpg
Views: 1900
Size:  49.7 KB
Bu konuğumuz ise masamda gün doğuşunu izleyen acer palmatum bonsai adayım. Sert budanmış bir ağaç idi, yeni sürgünler vermekte. Sonbahar renkleri için sabırsızlıkla bekliyoruz
Name:  203.jpg
Views: 2317
Size:  43.9 KB

Bu toprak saksımda ise 7 kök kırmızı yumrulu begonya (şeker begonya da deniliyor) fidem var. Saksının kırmızı çiçeklerle dolacağı günü bekliyorum Bu adaylarda sadece sabah güneşi aldıkları için buradalar.
Name:  204.jpg
Views: 1761
Size:  38.5 KB

Bu da bonsai adaylarımdan Juniperus procumbens türü bir fidanım. ibuki ardıcı diye de geçiyor. Süpürge tarzı şekillenecek nasipse, çok işi var ama daha. Gübre programına başladılar kendileri
Name:  205.jpg
Views: 1772
Size:  51.5 KB

Düzenleyen alibaba : 30-04-2013 saat 20:49 Neden: imla
Eski 30-04-2013, 20:58   #5
Ağaç Dostu

alibaba's Avatar

ön balkon devam

Bu konuğum ise daha genç bir acer palmatum bonsai adayım (japon akçaağacı) .1-2 gün içinde ne olduysa çok fena zararlılar kapladı ağacı. Duş almasına rağmen gitmediler, 1 kez insektisit uyguladım başkalarına bulaşır korkusuyla. Şu an zararlı kalmadı ama yapraklar tam gelişemedi, toparlamasını bekliyorum
Name:  206.jpg
Views: 2381
Size:  36.7 KB

Bu da açelyam. Bu da çok güneş sevmediği için bu balkonda. Sadece sabah gölge alıyor, sonrası yarı gölge ve tam gölge.. Çiçeklenme zamanı bitti yavaştan. Çoğu da döküldü çiçeklerin rüzgardan. Bunu da bonsai adayı olarak değerlendireceğim.
Name:  207.jpg
Views: 2177
Size:  40.7 KB

İç tarafa astığım saksılarımda da beyaz ve pembe olarak 2 grup halinde 7'şer kök şeker begonyası fidem var.
Name:  208.jpg
Views: 1842
Size:  33.3 KB

Onların önünde ise 7 kök yediveren çilek fidesi diktim. güneşleri yeter mi bilmiyorum ama başka yer kalmadı
Name:  209.jpg
Views: 1768
Size:  37.8 KB

En sağda ise 6 kök fesleğenim var, 1 tanesi rüzgarda kırılmış 5 tane kaldı.
Her sabah kokusuyla enerji veriyor bana.
Name:  210.jpg
Views: 2083
Size:  38.3 KB

Eski 30-04-2013, 21:03   #6
Ağaç Dostu

alibaba's Avatar

Ön balkondan son kalan 2 dış saksımın birinde bayrak kırmızısı tonunda sardunyalarım var. Koyun Gübreli toprak karışımı ve üstüne yavaş salınımlı gübre desteği ilesanırım kendilerini zorluyorlar. bir o kadar da tomurcuğu bekliyor üstünde. Maşallah diyorum
Name:  212.jpg
Views: 2755
Size:  51.7 KB

diğer saksıda ise 4 kök şebboy ile zeminde mor alisyum fideleri var. Şu an çok zayıflar ama aliyumlar zemini doldurunca görsel bir şölen olmasını umuyorum
Name:  211.jpg
Views: 1694
Size:  44.2 KB

Eski 30-04-2013, 21:18   #7
Ağaç Dostu

alibaba's Avatar

Bundan sonraki gönderiler ise ikinci bakonumdaki bitki-çiçek ve ağaçlarım.
Bu balkonu ise balkon bahçeciliği, sukulent koleksiyonu ve bonsai adaylarım için planladım. Aşağıdan gelen süs havuzu sesiyle tam bir arınma köşesi benim için. Arılar sokmazsa tabi
Umarım beğenirsiniz. teker teker sunmaya çalışayım izninizle...
Soldan sağa gidiyorum yine
İlk ön saksımda büyük kelle dedikleri kadife çiçeklerim var, kokularını çok seviyorum
Name:  301.jpg
Views: 1733
Size:  51.2 KB

Sol ön rafımda ise taşüstü yöntemle eğitmeye çalıştığım acer palmatum bonsai adayım var. Sağda ise mugo çamı bonsai adayım. Arkalarında ise doğadan sökülmüş akdiken (alıç) adayım var. Gövdeden gözlerinin patlamasını bekliyorum halen.
Name:  302.jpg
Views: 1835
Size:  51.3 KB

Onların sağında ise 2 kök kırmızı ve penbe sardunyam var. Soldaki kırmızı coştu ama sağdaki pembede bir sorun var anlamadığım Sol aşağılarında ise Echeveria perle von nunberg ve pachveria görünüyor. Altta ise Çin ardıcı bonsai gözüküyor.
Name:  303.jpg
Views: 2192
Size:  54.4 KB

Ortaya doğru gidince ön saksılarımdan bunda ise fare kulağı var (snow in summer dedikleri) ve zeminde bolca beyaz alisyum var. Bu da ilerde beyaz bir bulut olacak inşallah.
Name:  304.jpg
Views: 1809
Size:  47.6 KB

Onların önündeki rafta ise 6-7 kök yediveren çilek fidem var. henüz çiçek yok ama hummalı bir yapraklanma yarışı var. İnş. meyvesini de görürüz.
Name:  305.jpg
Views: 1773
Size:  49.2 KB

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 09:43.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025