![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-03-2010
|
Maşallah çiçekleriniz çok güzel aramıza hoşgeldiniz ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 17-09-2012
|
Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaçsever
|
Menekşe
bu menekşeyi baharda ilk aldığımda şımardıkça şımardı çiçeklerinden yapraklar görünmeyecek halde geldi. çok da uzun süre bozulmadan kaldı. çiçeklerini döktükten hemen sonra 5 - 6 çiçek daha verdi şimdi ise tamamen yaprak olarak büyüyor. saksısına sığmayacak yakında. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaçsever
|
Menekşemin yapraklarından minik yavrular üretmeye karar verdikten aylar sonra belki 3 ay ilk minik yaprakları gördüğümde yaşadığım sevinci tahmin edebilirsiniz. şimdi ise pıtır pıtır çoğalmaya devam ediyorlar. pembe saksıdaki 3 yaprak ise arkadaşımdan aldığım beyaz, pembe ve mor menekşe yaprakları. onları dikeli de neredeyse 2 ay oldu ama hala sağlamlar demek ki bunlar da tutacak inşallah ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaçsever
|
Ocak ayında hediye olarak gelen orkidem gelir gelmez yapraklarını dökmüştü ben de çok ilgilenmemiştim açıkçası. o da bana küstü dalı kurudu gitti yaprakları sararmaya başladı. onu öyle görünce dayanamadım sararan yaprakları ve dalı kestim düzenli sulamaya nemli tutmaya başladım. hatta köklerini su içinde bıraktım. yanlış bir yöntem olabilir ama benimkine iyi geldi 2 yeni yaprak çıkardı. sonra da 2 yeni dal ![]() ![]() orkide resimlerimi başka bir konuda paylaşmıştım http://www.agaclar.net/forum/1019593-post2365.htm |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaçsever
|
Aslında bu yakışıklı da ilk göz ağrılarımdan biri. düğün çiçeğim olarak evime benimle beraber girdi. 2 senedir bizimle. adından tam emin olmamakla beraber yuka nın bir çeşidi olabilir mi diye düşünüyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaçsever
|
şimdilik bu kadar ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|