agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Balkon ve Terasları
(https)

Beğeni Düzeni10617Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 30-11-2012, 12:31   #1021
Ağaç Dostu

GÜLSEN_'s Avatar

Giriş Tarihi: 08-03-2011
gönderirim arkadaşım ne kadar istersen söylemen yeter daha büyükleride vardı farklı renklerde onlardanda alıcam ve sasıyı orkide saksısı olarak çok uygun gördüm içini kullanmadan sadece tel örgülü dış saksıyı ne dersin ???

Denizardacan beğendi.
GÜLSEN_ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-11-2012, 13:58   #1022
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 03-06-2012
Gülsen ablacım öncelikle su sümbülün ve erkenci sellukan hayırlı olsun, sellukalar daha 1. aya kadar bekleyeceklermiş, hadi bakalım bu bahar inşaAllah ben de ekeceğim.

Orkidelerini maşallahı var yalnız hakkatten çok sağlıklı görünüyorlar. Bu nedenle tam olarak neler yaptığını bilmek isterim, ben de başlangıç için bir tane aldım da çoğalacaklar iyice bir öğrenelim.
Şimdi orkide subratını hazır mı aldın, nem ve sulama sıklığın gübre ne sıklıkta. Ben daha hiç gübrelemedim bir ayı geçti benimle sanırım, yağmur suyuyla suluyorum olduğu sürece.
Yavrunun gördüğüm kadarıyla büyükçe bir kökü var, bence ayır yavru yeteri kadar büyümüş, anneyi yormasın. Yavrunun toprağı biraz daha küçük parçalı oluyordu forumlardan hatırladığım kadarıyla.
Son olarak saksıların nefis ya, gördüğüm kadarıyla fiyatı da oldukça uygun.Ben de olsam orkide saksısı olarak kullanırım, tabi boya köklere zarar verir mi blmiyorum, benim hep aklıma takılıyor bu tür durumlarda.
Güle güle sağlıkla büyüt hepsini.
Bu arada bir fotograf daha bekliyorum senden Gülsen ablacım unuttun sanırım yüklemeyi.

GÜLSEN_ beğendi.
Denizardacan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-11-2012, 14:02   #1023
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 07-06-2011
Gülsencim orkide saksısı olarak denemaden önce paslanma riski olurmu hemen aklıma o geldi ve arkadaşın dediği gibi boyası zarar verirmi.

nılgun_dogan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-11-2012, 14:42   #1024
Ağaç Dostu

GÜLSEN_'s Avatar

Pardon denizardacan evet unuttum senin telgrafı eklemeyi,resmini eklemek istedim çünkü emin değilim bu mu, değilmi, boşuna masraf etmemiş olursun ablacım işte telgirafın resmi

Eklenen Resimler

Eski 30-11-2012, 15:39   #1025
Ağaç Dostu

Değil canım, var bende ondan, neyse sağlık olsun buluruz bir yerlerden.Aslında çok geleneksel bir tür nasıl denk gelmiyorum anlamıyorum doğrusu.

GÜLSEN_ beğendi.
Eski 30-11-2012, 17:14   #1026
Ağaç Dostu

sibelim's Avatar

Giriş Tarihi: 10-11-2010
gülsen abla senin orkide yavrun baya büyümüş ama onda pek kök görmedim bence biraz daha bekle.. ayrıca orkidenin toprağını aldıktan sonra değiştirdin mi? ben bir kısmını değiştirdim bir kısmınıda daha geçen toprak aldım müsait bir zamanda değişim ve kök durumuna göre budama bakım yapacağım. benim anladığım saksı değişimi değil toprak değişimi daha faydalı oluyor

GÜLSEN_ beğendi.
sibelim Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-11-2012, 18:38   #1027
Ağaç Dostu

bay tömürcek's Avatar

Giriş Tarihi: 04-03-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi GÜLSEN_ Mesajı Göster
Bay tömürcek gönderdiğin yapraklar gönderdiğin söğüt torfunda bebeklerini verdi ablacım bak
Gözün aydın gülsen ablacım inşallah çiçekleriyle seni en kısa zamanda mutlu ederler inan senin kadar sevindim ablacım

GÜLSEN_ beğendi.
bay tömürcek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-11-2012, 19:12   #1028
Ağaç Dostu

Bahar's Avatar

Giriş Tarihi: 30-05-2009
Gülşen hanım çiçeklerinizde saksılarınızda çok güzeller.
Devamını bekleriz.

GÜLSEN_ beğendi.
Bahar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-11-2012, 21:06   #1029
Ağaç Dostu

GÜLSEN_'s Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sibelim Mesajı Göster
gülsen abla senin orkide yavrun baya büyümüş ama onda pek kök görmedim bence biraz daha bekle.. ayrıca orkidenin toprağını aldıktan sonra değiştirdin mi? ben bir kısmını değiştirdim bir kısmınıda daha geçen toprak aldım müsait bir zamanda değişim ve kök durumuna göre budama bakım yapacağım. benim anladığım saksı değişimi değil toprak değişimi daha faydalı oluyor
Sibelim canım yavru orkidenin çıkan kökünü görüntüledim ona dikkatli bak ablacım yaklaşık 15 cm. kökü uzadı.bu orkidenin toprağını daha değişmedim yeni köklenen orkidemi paylaşmıştım yaa onun kökleri çok kurumuştu kök budaması yapıp toprağını değiştirmişrim onun yeni köklerde kendini gösterdi MAAŞALLAH görmüşsündür ablacım

Eski 30-11-2012, 23:44   #1030
Ağaç Dostu

sibelim's Avatar

evet taze kökleri gördüm maşallah yapraklar çok güzel olmuş ilk resimden seçemedim sanırım.. benim güzelleride bi ara yüklerim bakarsın sende. orkidelerim yavruladı bu sene çiçeğe biraz geç duracaklar sanırım hayırlısı sağlıklı olsunlarda nasılsa çiçeklenirler hiç acelem yok ( onlar acele etse fena olmaz ama

Eski 30-11-2012, 23:45   #1031
Ağaç Dostu

sibelim's Avatar

bu arada orkide besini kullan memnun kalırsın .

GÜLSEN_ beğendi.
Eski 01-12-2012, 08:40   #1032
Ağaç Dostu

GÜLSEN_'s Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Denizardacan Mesajı Göster
Gülsen ablacım öncelikle su sümbülün ve erkenci sellukan hayırlı olsun, sellukalar daha 1. aya kadar bekleyeceklermiş, hadi bakalım bu bahar inşaAllah ben de ekeceğim.

Orkidelerini maşallahı var yalnız hakkatten çok sağlıklı görünüyorlar. Bu nedenle tam olarak neler yaptığını bilmek isterim, ben de başlangıç için bir tane aldım da çoğalacaklar iyice bir öğrenelim.
Şimdi orkide subratını hazır mı aldın, nem ve sulama sıklığın gübre ne sıklıkta. Ben daha hiç gübrelemedim bir ayı geçti benimle sanırım, yağmur suyuyla suluyorum olduğu sürece.
Yavrunun gördüğüm kadarıyla büyükçe bir kökü var, bence ayır yavru yeteri kadar büyümüş, anneyi yormasın. Yavrunun toprağı biraz daha küçük parçalı oluyordu forumlardan hatırladığım kadarıyla.
Son olarak saksıların nefis ya, gördüğüm kadarıyla fiyatı da oldukça uygun.Ben de olsam orkide saksısı olarak kullanırım, tabi boya köklere zarar verir mi blmiyorum, benim hep aklıma takılıyor bu tür durumlarda.
Güle güle sağlıkla büyüt hepsini.
Bu arada bir fotograf daha bekliyorum senden Gülsen ablacım unuttun sanırım yüklemeyi.
Sevgili Denizardacan ablacım bende orkidelere daha yeni başladım ama şimdilik gayet iyi gidiyor inşallah böylede devam ederiz çünkü bendeki orkide sayısıda gün geçtikçe artmaya başladı.Toprağını hazır orkide toprağı olarak alıyorum praktikerden ama torf karışık olduğu için elemek zorunda kalıyorum zira torf kök çürümesi yaparmış.10 Günde bir çiçekcoşturanın sıvı orkide gübresini kullanıyorum ablacım.Sulamayı nerdeyse haftada bir yapıyorum çünkü saksı altlarına çakıl dolu bir tabak olduğu için ordan sürekli nemini alıyor.Saksılara gelince onları kesin orkide saksısı olarak kullanıcam ama içine sprey vernik sıkıcam paslanma ve boya zarar vermesin diye.Bu arada telgraf çiçeği senin istediğinden değilmiş inan çok üzüldüm ne sevinmiştin ama aklımda senin için gördüğüm birinden mutlaka alırım istediğin telgraftan *** ablacım

Denizardacan beğendi.
Eski 01-12-2012, 08:41   #1033
Ağaç Dostu

GÜLSEN_'s Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sibelim Mesajı Göster
evet taze kökleri gördüm maşallah yapraklar çok güzel olmuş ilk resimden seçemedim sanırım.. benim güzelleride bi ara yüklerim bakarsın sende. orkidelerim yavruladı bu sene çiçeğe biraz geç duracaklar sanırım hayırlısı sağlıklı olsunlarda nasılsa çiçeklenirler hiç acelem yok ( onlar acele etse fena olmaz ama
Sibelim resimleri sabırsızlıkla bekliyorum ablacım

Eski 01-12-2012, 14:53   #1034
Ağaç Dostu

farpali's Avatar

Giriş Tarihi: 20-07-2010
Galeri: 18
Alıntı:
Yeni cici saksılarım Gaziantepte hiç ummadığım bir mağazadan buldum ve arkadaş ısrarla hediye aldı bana iç içe olan bu saksıların her boyutta olanı var, bunun dış tel örgülü kısmını orkidelere kullanabiliriz diye düşündüm ne dersiniz olurmu acaba???
Saksılar harika,bana kalırsa orkidelerinin şefaf saksılarından çıkartma,havya ile şeffaf saksıların yanlarına da delikler aç ve tel saksılara o şekilde yerleştir..Hiç vernikle falanda uğraşmazsın Gülsen abla..Ne dersin?

GÜLSEN_ beğendi.
farpali Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-12-2012, 19:25   #1035
Ağaç Dostu

Gülsen abla benim de nacizane bir tane orkide var.Benim orkide de sürekli çiçek vermeye çalışıyor, çiçekleri bir geçsin ben de dalı 3. boğumdan kesip dinlenmeye alacağım.
Saksılara gelince aslında Sevgili cemo'nun sayfasında şu an kaçıncı sayfa olduğunu hatırlamıyorum ama çam kozalaklarından yapılmış bir saksı vardı, içinde müthiş sukulentleriyle birlikte( Tekrar Maşallah), öyle bir saksı yapıp direk orkideyi içine koymayı düşünüyorum doğal ortamsa doğal ortam işte.

Telgrafa gelince ben o kadar üzülmedim ya, sadece heyecanlanmıştım, olsun çok sıradan basit bir tür karşılaşırım belki belli olmaz, sen de üzülme nolacak.

Eğer üşenmem dersen elindeki o saksıların içini tek tek spagnum yosunu ile sarabilirsin, ne zarar kalır, ne ziyan, azıcık çin işkencesi olur ama olursa da güzel olur.
Görüşmek üzere.

GÜLSEN_ beğendi.
Eski 03-12-2012, 11:20   #1036
Ağaç Dostu

GÜLSEN_'s Avatar

Bu yılbaşını karşı komşuma verdim yazın ekti boyuna posuna bakmadan çiçek açıyor rengi muhteşem olucak sanırım,çünkü bendeki ana yılbaşı hala tomurcuklanmadı bile

Eklenen Resimler

Eski 03-12-2012, 16:55   #1037
Ağaç Dostu

sibelim's Avatar

gülsen abla o nasıl bir toprak sanki kırmızı toz bibere dikmişler yılbaşıyı?

Tika ve GÜLSEN_ beğendi.
Eski 03-12-2012, 17:05   #1038
Ağaç Dostu

GÜLSEN_'s Avatar

ablacım bizim buraların toprağı böyle kırmızı oluyor komşumda direk o otprağa ektiği için böyle yani bizdeki toprakların orijinal hali böyle hayatım

İremsıla ve sibelim beğendi.
Eski 04-12-2012, 13:33   #1039
Ağaç Dostu

farpali's Avatar

Giriş Tarihi: 20-07-2010
Galeri: 18
Yeni saksıları görelim lütfen

GÜLSEN_ beğendi.
farpali Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-12-2012, 15:04   #1040
Ağaç Dostu

GÜLSEN_'s Avatar

işte yeni saksılarım ve daha önce aldığım küçük boyu

Eklenen Resimler

Eski 04-12-2012, 15:07   #1041
Ağaç Dostu

GÜLSEN_'s Avatar

veee bugünkü hediyem kırmızı katmerli kalaonchem diğer kalaonchelerimin yanında yerini aldı bir sürüde tomurcukları var

Eklenen Resimler

Eski 04-12-2012, 15:09   #1042
Ağaç Dostu

GÜLSEN_'s Avatar

minik kalaonchemin katmerli pembiş çiçeği

Eklenen Resimler

Eski 04-12-2012, 15:12   #1043
Ağaç Dostu

GÜLSEN_'s Avatar

Veee balkonumdaki kaktüslerim sukulentlerim seralandı nasıl olmuş????

Eklenen Resimler

Eski 04-12-2012, 15:51   #1044
Ağaç Dostu

olcim's Avatar

Giriş Tarihi: 10-10-2011
Sayın GÜLSEN ,
Gezdim, gördüm , beğendim , ağzım açık kaldı , imrendim , şok oldum (bir bitkiye 18 yıllık yazılıydı ) İNANIN DAHA ÖNCE SAYFANIZA BAKMADIĞIMA DA PİŞMAN OLDUM , sevgiyle büyütünüz.

olcim Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-12-2012, 16:17   #1045
Ağaç Dostu

GÜLSEN_'s Avatar

Sevgili olcim balkonumu ziyaretiniz beni mutlu etti her zaman beklerim başım üstünde yeriniz var.Evet 18 yıllık çiçeğimin dışında 6 çiçek birden açan Echinopsis kaktüsüm geçen hesapladık eşimle tam 27 yaşındaymış benim ana kraliçem o

Eski 04-12-2012, 16:47   #1046
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 28-10-2011
Alıntı:
Veee balkonumdaki kaktüslerim sukulentlerim seralandı nasıl olmuş????
İyi günler Gülsen Hanım sizin yaptığınız şey bana da fikir verdi benim de kullandığım sepetli 4 katlı bir rafım var eğer ihtiyaç duyarsam bunun etrafını kaplamayı düşünüyorum .Kaktüsler için koruyucuya ihtiyaç varmı acaba ama sukulentler için olabilir.Ben bazı çiçeklerimi içeri aldım rhipsalislerin 15 derecenin altında sıcaklığa dayanamadığını okumuştum bu yüzden içeriye aldım .Acaba astrophytumları da içeri almak gerekir mi bilemiyorum.Gerçi Adana Gaziantep şehrine göre daha ılıman geçtiği için daha fazla soğuklarda düşünüyorum.Yazık değilmi köşede bir gecelik gelin çiçeğini yarı dışarda yarı içerde bırakmışsınız....

mmanager Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-12-2012, 17:52   #1047
Ağaç Dostu

GÜLSEN_'s Avatar

bence içeri alıcanıza dışarda seralama sistemizde kalsın.Zaten dediğiniz gibi adanada buraya göre daha ılıman.Bir gecelik gelin alındı seraya merak etmeyin onu alta yerleştiremedim çubuğu uzun geldi onu sonradan yerleştirdim merak etmeyin ama beni güldürdünüz ne güzel ne kadar dikkatli bakmışsınız buna sevindim Sn.mmanager

Eski 04-12-2012, 18:47   #1048
Ağaç Dostu

rukiyeözgür's Avatar

Giriş Tarihi: 29-05-2011
Gülşen hanım hepsi çok güzel.. Ellerinize sağlık Bayıldım..

GÜLSEN_ beğendi.
rukiyeözgür Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-12-2012, 18:53   #1049
Ağaç Dostu

rukiyeözgür's Avatar

Giriş Tarihi: 29-05-2011
Gülşen hanım benim de üç dal kalaonchem var bardakta bekliyorlar.Köklenmeye başlamışlar..Sizinkiler çok güzel. Nasıl bir saksı ve toprak kullanmalıyım? Neler yapmalıyım? Müsait olduğunuzda bilgi verirseniz sevinirim Sağlıcakla.. Bol çiçekli günler..

rukiyeözgür Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-12-2012, 21:42   #1050
Ağaç Dostu

GÜLSEN_'s Avatar

Sn.rukiyeözgür bir resmini paylaşsaydınız daha net yardımcı olabilirdim size saksı konusunda ama toprak ben kaktüslere kullandığım toprak karışımından kullanıyorum biraz dere kumu biraz normal bahçe toprağı çok azda torf karıştırıp bunu kullanıyorum ama dere kumuyla normal toprak yarı yarıya olucak..Çiçeklerim için güzel görüşlerinize ve beğenilerinize teşekkür ederim her zaman beklerim

tuya ve YeniGine beğendi.

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 07:21.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025