agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Balkon ve Terasları
(https)

Beğeni Düzeni87Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 02-07-2012, 09:56   #31
Ağaç Dostu

Tika's Avatar

Giriş Tarihi: 22-09-2008
Terasınız hayırlı olsun.
Karanfilinizin rengi harika.
Pasifloranız ne kadar güzel açmış.Ben de tohumdan yetiştirmeye çalışıyorum ama henüz çimlenme yok.
Akşam sefasını kurtarmanız cok iyi olmuş.Yanında domates de bonusunuz olmuş.İnsan çiçek bulunca nasıl da mutlu oluyor.Ben de çöpün yanına atılmış Aloe Vera bulmuştum.Birisinin istemediği bir çiçek bizim için hazine değerinde oluyor.

Bu arada eşinizin hediye ettiği çiçeğinizin adı (#12 de) Kalanşo,sukkulent türü ve az su,bol nemle çok güzel gelişir.Yaprak çeliğiyle de kolayca çoğaltılır.
Sevgiler.

Düzenleyen Tika : 02-07-2012 saat 20:55 Neden: İmla
Tika Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-07-2012, 18:12   #32
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 20-03-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi gçakar Mesajı Göster
Sevgili Dilek Sarıkaya
Daha önce başka sayfada karşılaşmıştık. Bitkilerinizi komşunuzun dediği gibi tarif etmek onlara yapılmış büyük haksızlık. En kısa zamanda tümünü kıskanacaklar inşallah. Zamanla terasınız tabi ki küçük gelecek, hangi arkadaşımızın yer sorunu yok ki?

Gündüz safalarınızda böcek sorunu var gibi görünüyor. Dikkatlice bakarsanız görebilirsiniz ya da mantar. Bozuk yaprakları bitkinizden de uzaklaştırın, terasınızdan da. Kökü sağlamsa yeni güzel yapraklar verecektir. Onlara da problemin bulaşmasına izin vermeyin. Fazla da sulamayın.

Genel olarak sulama problemi var gibi görünüyor. Yanılıyor olabilirim ama bazı bitkileriniz susuz kalmış, bazıları da fazla sudan çürümek üzere gibi göründü. Farklı saksı harcı kullandıysanız bazıları suyu tutuyor, bazıları süzüyor olabilir. Ayrıca bitkilerin su ihtiyaçları da farklıdır. Topraklarının nemini kontrol ederek sulama yapın, hepsine aynı miktar su vermeyin.

Neden ben bu kadar lafı uzattım? Çünkü bitkilerinize komşularınızın bir an önce imrenerek bakmasını istiyorum ve bunun olacağını da biliyorum. Buradaki arkadaşlarımız, bütün bitkilere severek baktığımız için, bizim gözümüze hepsi çok güzel görünür. Terasınız kısa zamanda cennet gibi olacak. Sevgilerimle, kolay gelsin...

(Bazı fotoğraflar çok küçük olmuş, ben o kadar küçük olduğunda göremiyorum. Yan koymuş olduğunuz fotoğrafları da çevirirseniz daha zevkli seyrederiz )
Sayın gçakar, verdiğiniz bilgiler ve iyi dilekleriniz için sağolun. Sarmaşıklara çok kez bakmama rağmen örümcek **** başka bir canlıya rastlamadım. Fakat bu akşam tekrardan bakacağım. Bana mantar daha mantıklı geldi çünkü salatalık ve domatesin yaprakları da aynı şekilde. Burdan öğrendiğime göre mantar bulaşıcı galiba. Ev yapımı ilaçlara bir bakacağım.
Sulamaya gelirsek her gün suluyorum. Toprakları kupkuru oluyor çünkü. Teras çok güneş alıyor, yapraklarını hemen salıveriyorlar, bende suluyorum. Bu da yanlış demek ki.
Ben daha önce hiç çiçek bakmadım. Tecrübem yok bu konularda. Buralardan okuduğum kadarıyla birazda internetten araştırarak büyütmeye çalışıyorum. Ve inanın gözlerinin içine bakıyorum. Fakat ne yaparsam yapayım bu sene biraz üzüleceğim galiba. Topraklarını da, bazılarını Marmara Forumdaki Bauhaustan, bazılarını da burdaki çiçekçiden kapalı olarak aldım. Genel çiçek torfu yazıyordu.

Resim konusuna gelirsek fotoğraf makinem yok, cep telefonuyla çekiyorum. Telefon oğlumun ve ben maalesef yeni neslin kullandığı telefonlardan anlamıyorum. 'Oğlum şunları bilgisayara yükle siteye koyacağım 'diyorum, 'Tamam anne ' diyor, yüklüyor. Bir bakıyorum resimlerim herkesinkinden ufak. Nedenini daha anlamış değilim. En kısa zamanda telefonu çözmem gerek ki, istediğim gibi resim yükleyebileyim. Dediğiniz doğru resimler ufak çıkmış.

İnşallah dediğiniz gibi olur da çiçeklerim biraz daha keyiflenir. Burada sizden öğreneceğim çok şeyler var. Sevgiyle kalın.

Tika ve Revnak beğendi.
Dilek Sarıkaya Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-07-2012, 18:20   #33
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine Mesajı Göster
Dilek Hanım çok güzel, hayrlı olsuun, rastgele.
Teşekkür ederim YeniGine

Eski 02-07-2012, 22:38   #34
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 12-02-2011
Torf bitkiler için gerekli maddeleri içermediğinden mutlaka bitki besini ile kullanılmalıdır.Ayrıca, yalnız kullanıldığında sulamada sorunlar çıkaran bir malzemedir. İçine perlit, diatomit vs. ve mümkünse bahçe toprağı karıştırarak kullanın. Yalnız torf kullanacaksanız hangi torfun kaliteli olduğunu forum içinde kullanan arkadaşlardan araştırın.Durumu iyi görünmeyen bitkilerin yalnız toprak yüzeyini değil biraz daha alt kısımlarını da bir süre kontrol edin. Yüzey kurumuş olsa bile alt kısımlar ıslak olabilir.

Gerekli olan bilgiler zamanla yavaş yavaş öğreniliyor, endişelenmeyin. Ve ne yaparsak yapalım bizi çok mutlu eden bitkilerimiz gibi üzenler de oluyor. Sizin bitkilerinizin daima mutlu etmesi dileğiyle...

Güzin Çakar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-07-2012, 23:37   #35
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 02-07-2012
eşinizin hedi ettiği çiçek kaloshoe diye mi yazılıyor bilmiyorum ama. kalonşo diyoruz. çok çeşitli renklrde yalınkat ve katmerli olarak bulunuyor. burada ki çiçekçilerde çok harika renklerde ve tanesi 5 tl den satılıyor.

serife85 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-07-2012, 23:39   #36
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 02-07-2012
bende çiçeklerimi göstermek istiyorum ama nasıl yapacağım bilmiyorum yardım edebilecek kimse var mı

serife85 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-07-2012, 23:51   #37
Ağaç Dostu

YeniGine's Avatar

Giriş Tarihi: 09-05-2012
Resim konusuna gelirsek fotoğraf makinem yok, cep telefonuyla çekiyorum. Telefon oğlumun ve ben maalesef yeni neslin kullandığı telefonlardan anlamıyorum. 'Oğlum şunları bilgisayara yükle siteye koyacağım 'diyorum, 'Tamam anne ' diyor, yüklüyor. Bir bakıyorum resimlerim herkesinkinden ufak. Nedenini daha anlamış değilim. En kısa zamanda telefonu çözmem gerek ki, istediğim gibi resim yükleyebileyim. Dediğiniz doğru resimler ufak çıkmış.

İnşallah dediğiniz gibi olur da çiçeklerim biraz daha keyiflenir. Burada sizden öğreneceğim çok şeyler var. Sevgiyle kalın.[/QUOTE]

Dilek bence harikasın, bravvo. Ben henüz fotoğraf nasıl konulur onu bile öğrenemedim ki; siz konu açmışsınız, görüntülüyorsunuz. Ben sayfanızı devamlı takip etmek istiyorum; sanırım siz bitki yetiştirdikçe ben de sizinle, sizden birşeyler öğreneceğim inşallah. Tebrikler Dilek Hanım.

YeniGine Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-07-2012, 16:14   #38
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine Mesajı Göster

İnşallah dediğiniz gibi olur da çiçeklerim biraz daha keyiflenir. Burada sizden öğreneceğim çok şeyler var. Sevgiyle kalın.
Dilek bence harikasın, bravvo. Ben henüz fotoğraf nasıl konulur onu bile öğrenemedim ki; siz konu açmışsınız, görüntülüyorsunuz. Ben sayfanızı devamlı takip etmek istiyorum; sanırım siz bitki yetiştirdikçe ben de sizinle, sizden birşeyler öğreneceğim inşallah. Tebrikler Dilek Hanım.[/QUOTE]

Çok teşekkürler YeniGine. Siz böyle yazınca bir an için kendimi çok bilgili falan sandım, ama sonradan geçti. Sadece uğraşarak bir şeyler yapmaya çalışıyorum. İnanın sizde yapabilirsiniz. Biraz uğraşınca oluyor. Benim daha öğreneceğim çook konu var. Beraber, yardımlaşarak konuların üstesinden gelebiliriz emin olun.

Eski 03-07-2012, 16:15   #39
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi serife85 Mesajı Göster
bende çiçeklerimi göstermek istiyorum ama nasıl yapacağım bilmiyorum yardım edebilecek kimse var mı
Sevgili serife85, çok iyi bilmemekle beraber yardımcı olabilirim isterseniz.

Eski 03-07-2012, 16:17   #40
Ağaç Dostu

Bu arada dün gördüm sabah sefası sayfasına sarmaşıklarımın büyük resmi yüklenmiş. Bu sayfadakiler küçük, ordakiler büyük resim.

Dün akşam arapsabunlu karışımı sabah sefalarına sıktım, bozulan yaprakları kopardım, çöpe attım. Çöpü de hemen aşağıya indirdim ki; başka saksılara bulaşmasın. Bekleyip göreceğiz. Umarım işe yarar ve açtıklarını görürüm.

Eski 03-07-2012, 16:21   #41
Ağaç Dostu

Teşekkür ederim Tika. Bende siteden sahip olduğum pasiflora tohumlarını ektim, bir ay oldu. Hala bir hareketlenme yok. İnşallah eken herkesin pasifloraları olur.

Haklısınız başkasının istemediği bizler için değerli. Benim anlamadığım neden çöp? Bakan birine ver.

Çiçek ismi için tekrar teşekkür edrim. Artık benim de bir kalonşom var.

Eski 04-07-2012, 17:13   #42
Ağaç Dostu

Asya Ceylan's Avatar

Giriş Tarihi: 16-05-2012
Sayfanız hayırlı olsun... Ne güzel bilgi paylaşımları olmuş.bende emin değilim ama annemden çaldım dediğiniz mesaj 10 daki parlak mustafa bitkisine benziyor daha sonra büyük boyutlu ve yakından olursa daha kesin bi cevap bulabilisiniz tabi.Ha bir de karanfilinize bende bayıldım rengi çok güzel maşallah.bol çiçekli günler

Asya Ceylan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-07-2012, 01:00   #43
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 12-02-2011
Mesaj 10daki bitki Parlak Mustafa değil. Tam anlaşılmıyor ama sanırım o da Kalanchoe.

Güzin Çakar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-09-2012, 15:00   #44
Ağaç Dostu

GÜLSEN_'s Avatar

Giriş Tarihi: 08-03-2011
hoş geldin sevgili dilek sarıkaya sayfan hayırlı olsun. Benim sayfamı ziyaretinden yola çıkarak sayfanı buldum arkadaşım. aramıza hoş geldin iyiki geldin, ellerine sağlık büyük emeklerle bişeyler üretmeye çalışıyoruz hepimiz, güzel bol çiçekli günler diliyorum arkadaşım

GÜLSEN_ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 06:04.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025