![]() |
Dilek Sarıkaya / Teras
5 Eklenti(ler)
Sizlere mayıs ayından beri yapmaya çalıştığımız terasımızı tanıtmaya çalışacağım. En üstte oturduğum için ortak terasa bir teraskondu yapmak istedik. Evimizin banyosunun üzerini kendimize seçtik. Mutfak ve banyo aydınlığı olduğu için 2 tarafında duvar vardı zaten. Önü ve arkasına da demir yaptırdık. Güneşi kessin diye de eternit taktırdık. şimdilik bu kadar oldu. Fikirlerinize açığım.
Kapıdan girince sağ tarafı güneş aldığı için çiçeklere ayırdık. sol tarafta da yasemin, su kabağı, fesleğen var. Sol köşeyi oturma bölümü olarak düşünüyoruz. Hem çiçekleri görebilir, hem de televizyonu oturma köşesinin tam karşısına koyabiliriz. Yani plan şöyle; kapının sağında ve solunda çiçekler, sağ tarafta çiçekler bitiyor Tv ve sulama bölümü, yani hortum, Tvnin tam karşısına köşeye oturma grubumuz yani sedir olacak. Resimlerden daha iyi anlaşılır sanıyorum.Dağınıklık için şimdiden özür dilerim, henüz bitmediği için Oğuz bir elinde matkap, bir elinde çekiç gezip duruyor. Bir komşumun dediği gibi; kel ve uyuz çiçeklerimin resimleri ne bakmaya başlayabiliriz artık. Terasımızdaki salatalık ve biberler Eklenti 314129 Eklenti 314130 Eklenti 314131 Eklenti 314132 Eklenti 314133 Salatalık da bir sorun var fakat anlamadım |
5 Eklenti(ler)
Bauhaustan aldığım ve çok çabuk büyüyen pasifloram. Kışın dayanır mı dayanmaz mı bilmiyorum. Belki resimlerinden anlayanlar olabilir
Eklenti 314134 Eklenti 314135 Eklenti 314136 Eklenti 314137 Eklenti 314138 |
Bilgisayarda bir arıza var sanırım, resimleri yükleyemiyorum. Yarın devam edeceğim. 4 kez denedim olmadı
|
5 Eklenti(ler)
Bauhaustan aldığım sakız sardumyam,
Eklenti 314165 Belediyenin dağıttığı fesleğenim, Eklenti 314166 Mezarlıktan aldığım çiçeğim. Adını bilmiyorum, Eklenti 314167] Tekzenin karşısındaki fidanlıktan, tanesini 4 TLye aldığım ortancalarım Eklenti 314168 Anneler günün hediyesi küpeliEklenti 314169 |
5 Eklenti(ler)
Alacakaranlıktan aldığım minik ceylanın bir ay önceki hali,
Eklenti 314185 Şimdiki hali, bayağı çiçeklendi, Eklenti 314186 Bauhaustan kızım beğendiği için aldığım, satıcının bile ismini bilmediği çiçeğin bir ay önceki hali, Eklenti 314187 Bu da ş,mdiki hali, çiçeklerini döktü ama, sanki tekrar açacak Eklenti 314188 Eklenti 314189 |
5 Eklenti(ler)
Pazardan tabesini 50 Kuruşa aldığım mevsimlik fideler. Bir ay önce böyleydiler,
Eklenti 314194 Eklenti 314195 Eklenti 314196 Eklenti 314197 Eklenti 314198 |
4 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
Kızımın çeri domatesi, her gün gidip bakılıyor; olan var mı diye.
Eklenti 314208 Eklenti 314209 Cumartesi pazarından 12 TLye aldığım, cinsini bilmediğim yasemin Eklenti 314210 Bunlar da yaseminin çiçekleri, Eklenti 314211 Eklenti 314212 |
5 Eklenti(ler)
Akşam sefası; saksısıyla beraber çöpe atılmıştı. Susuzluktan yaprakları yerdeydi.Alıp eve getirdim, yanında da bonus olarak domates vardı, bozulur diye ayırmadım. Kardeş kardeş büyüyorlar.
Eklenti 314213 Pazardan aldığım, yanılmıyorsam gül begonyam Eklenti 314214 Eklenti 314215 Ufacık bir fideyken pazardan aldığım, koklamaya doyamadığım karanfilim. Eklenti 314216 Eklenti 314217 |
5 Eklenti(ler)
Bu papatyayı aldığımda üzeri mor çiçek doluydu, sonra onlar döküldüler bende ellemedim, üstten yeşil sürgünler veriyor. Bir daha açarmı bilmiyorum
Eklenti 314218 Annemden çaldığım çiçeğim. Adını bilmiyorum. Eklenti 314219 Tohumdan yetiştirdiğim akşam sefalarım Eklenti 314220 Eklenti 314221 Süs kabaklarımın topluca hali. Hala alttan çıkanlar var. Eklenti 314222 |
4 Eklenti(ler)
Arkadaşımın fide olarak hediye ettiği süs kabağı fidesi,
Eklenti 314223 Sabah sefalarım. Eklenti 314224 Mezarlıktan kökü ile beraber çıkardığım yabani sabah sefası, küçük beyaz çiçekli olandan. Eklenti 314225 Mehmet Beyden gelen lablabım. Daha açmadı. Eklenti 314226 |
5 Eklenti(ler)
Diğer bir köşeye ektiğim süs kabağım. Ektiğim bir tane daha var, onu da yaseminin yanına sardırdım. Bakalım, hangisi tutarsa,
Eklenti 314227 Sarmaşık ve lablablardan genel görünüm. Eklenti 314228 Eklenti 314229 Eşimin hediyesi, ismini bilmiyorum. Eklenti 314230 Süs biberi heralde. Tohumunu ekmiştim. Çıkanlardan bir kaçını yedik, acıydı. Eklenti 314231 |
5 Eklenti(ler)
Ortancaları aldığımda açmaz sanmıştım fakat, resimlerden gördüğüm kadarıyla açacak galiba. Yanılıyor muyum? Tomurcuk var sanki.
Eklenti 314233 Eklenti 314234 Annemden aşırdığım sardunyalarım. Tuttular gibi. Eklenti 314235 Küpelimin çiçeği. Eklenti 314236 Yaseminin yanındaki süs kabağım. Bu sanki daha fazla büyümüş. Eklenti 314237 |
1 Eklenti(ler)
İstanbul Botanik Bahçesini gezmeye gittiğimizde, kızımın çok sevdiği; oradaki görevlininde bize hediye ettiği küstüm çiçeği. Balkona indirsem daha iyi olacak.Burada hiç açılamıyor rüzgardan.
Eklenti 314238 |
4 Eklenti(ler)
Bu resimler de terasımdaki bahçemden genel görüntüler. Çiçeklerin olduğu bölüm.
Eklenti 314239 Eklenti 314240 Eklenti 314241 Eklenti 314242 |
4 Eklenti(ler)
Sarmaşıklarımda bir sorun var fakat anlayamadım. Bir türlü istediğim gibi olmadılar. Her gün kontrol ediyorum. Örümcek yok, başka bir canlı görmedim üzerinde yine de alttan kuvvetli geliyorlar, uzadıkça yapraklar sararıyor. Açmadılarda.
Eklenti 314243 Eklenti 314244 Eklenti 314245 Eklenti 314246 |
4 Eklenti(ler)
Oğlumun 11 Haziranda Florya Belediye Tesislerinde mezuniyet yemeği vardı. O günde çiçek ekiliyormuş parklara. Bu resimdekileri beğenmeyip yere atmışlardı. İzin isteyip aldık. Peçeteler ıslandı, çiçekler sarıldı, 4 saat sonra eve gelinip dikildi. Ama uğraştığımıza değdi. Tuttu gibiler.
Eklenti 314247 Eklenti 314248 Eklenti 314249 Eklenti 314250 |
5 Eklenti(ler)
Teraskondumu biraz tanıtayım dedim, çiçeklerin resmini çekiyordum ki, bir çığlık. Benim ufaklık bisikletten düşmüş,ağlıyor. Sakinleştiremedim. Dışarı da çıkmaz bende o varken çektim. Bu resimde İlayda ağlıyor, arkadaşları da teselli de.
Eklenti 314252 İnternette bir sitede paletlerden sedir yaptıklarını görmüştüm. Bende onu yapmaya çalışıyorum. Paletleri eşim işyerinden getirdi, 6. kata çıkarana kadar oğlum,ben ve eşim kan ter içinde kaldık. Şimdilik üstlerinde bir şey yok. Akşam örtüleri yıkandı, asıldı. Hazır olsun hemen onların da resmini koyacağım. Ne zaman resim çekmeye kalksam birileri sedirin üstünde. Bunda da oğlumu kaldıramadım,uyuyor. Eklenti 314253 Sedirin tam karşı köşesi [ATTACH]314254[/ATTACH Eklenti 314255 Çiçeklerin oradan bakılınca görülen kısım Eklenti 314256 |
5 Eklenti(ler)
Bunları da en sona sakladım. Pasifloramın çiçeği.
Eklenti 314258 Eklenti 314259 Eklenti 314260 Eklenti 314261 Eklenti 314262 |
5 Eklenti(ler)
Pasifloraya devam;
Eklenti 314263 Eklenti 314264 Eklenti 314265 Eklenti 314266 Açmayı bekleyen, sıradaki tomurcuklar. Fakat bir gün ömrü var ve biri açıyor öteki kapanıyor. İkisi aynı anda açmadı daha hiç.Bu sene meyve verirmi onu da bilmiyorum. Eklenti 314267 Arkadaşlar şimdilik bu kadar. Hatalarım oldu,resimlerin bazıları net değil biliyorum ama bende öğreneceğim. Benim terasım sizlerin yanından bile geçemez onu da biliyorum. Yine de biz burayı çok sevdik. Her gün çıkıp bakıyoruz ne var, ne yok diye. Her gece çayımızı burda içip, çiçeklerimizi seyrediyoruz. Kısacası ben çok memnunum. Eksiklerim var onlarda yavaş yavaş tamamlanır. Biz burayı mayısın başından beri yapmaya başladık. Düşünüyorum da bayağı yol almışız. Bu arada aklıma gelmişken bana lablab, gül ve sabah sefasını yollayan Mehmet Beye,Gönderdiği onca tohum için sevgili Gülsene (Tohumları ektim, çıkınca onları da resimlerim.), uyku çiçeği ve hediyeleri için sevgili Elife çok çok teşekkür ediyorum |
4 Eklenti(ler)
Mehmet Beyden gelen gül, sabah sefası ve lablab,
Eklenti 314268 Eklenti 314269 Eklenti 314270 Elifden gelen fidelerim. Sıcaktan çok etkilenmişlerdi, umarım tutarlar. Tekrardan çok teşekkürler. Eklenti 314271 |
Sayfanız hayırlı uğurlu olsun. sevgiyle kalınız.
|
Alıntı:
|
Terasınızda ağız tadıyla huzurlu güzel günler dilerim ailenizle:) Zamanla çeşitleriniz zenginleşir sizin dediğiniz gibi. Emeğiniz, sevginiz, ilginiz yeter.
|
Alıntı:
|
Sevgili Dilek, terasında yaşam cıvıl cıvıl. Sedir, TV ve TV etrafındaki çiçekler harika bir köşe oluşturmuş. Keyifli günler geçirmeni arzu ederim. :)
|
Çok teşekkür ederim Gülbahar. Sedirim daha bitmedi, bitince onun da resmini yükleyeceğim.
|
Dilek Hanım çok güzel, hayrlı olsuun, rastgele.
|
Alıntı:
|
Sevgili Dilek Sarıkaya
Daha önce başka sayfada karşılaşmıştık. Bitkilerinizi komşunuzun dediği gibi tarif etmek onlara yapılmış büyük haksızlık. En kısa zamanda tümünü kıskanacaklar inşallah. Zamanla terasınız tabi ki küçük gelecek, hangi arkadaşımızın yer sorunu yok ki? Gündüz safalarınızda böcek sorunu var gibi görünüyor. Dikkatlice bakarsanız görebilirsiniz ya da mantar. Bozuk yaprakları bitkinizden de uzaklaştırın, terasınızdan da. Kökü sağlamsa yeni güzel yapraklar verecektir. Onlara da problemin bulaşmasına izin vermeyin. Fazla da sulamayın. Genel olarak sulama problemi var gibi görünüyor. Yanılıyor olabilirim ama bazı bitkileriniz susuz kalmış, bazıları da fazla sudan çürümek üzere gibi göründü. Farklı saksı harcı kullandıysanız bazıları suyu tutuyor, bazıları süzüyor olabilir. Ayrıca bitkilerin su ihtiyaçları da farklıdır. Topraklarının nemini kontrol ederek sulama yapın, hepsine aynı miktar su vermeyin. Neden ben bu kadar lafı uzattım? Çünkü bitkilerinize komşularınızın bir an önce imrenerek bakmasını istiyorum ve bunun olacağını da biliyorum. Buradaki arkadaşlarımız, bütün bitkilere severek baktığımız için, bizim gözümüze hepsi çok güzel görünür. Terasınız kısa zamanda cennet gibi olacak. Sevgilerimle, kolay gelsin... (Bazı fotoğraflar çok küçük olmuş, ben o kadar küçük olduğunda göremiyorum. Yan koymuş olduğunuz fotoğrafları da çevirirseniz daha zevkli seyrederiz :) ) |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 05:26. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025