![]() |
|
![]() |
#31 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 11-07-2011
|
sayın sedatmert.Sayfanız hayırlı osun.Hanım ve ben çok sevdiğimiz halde ektiğimiz çiçekler böyle canlı olmuyor.5-6 yıldır aynı saksı ve toprak ondan mı bilmiyorum.Siz saksılara nasıl bir karışım kullandınız?Yazabilirsen sevinirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#32 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 19-05-2011
|
Maalesef çiçeklerinde gözle görülür bir azalma var. Çaresine bakmaya çalışıyorum. İleride gelişmeleri yazarım. Yine de iyi dilekleriniz için teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#33 |
Ağaçsever
|
Çok teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#34 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
![]() Şimdiye kadar saksılarda sadece torf kullandım. Ancak papatyaların şimdiki halini görünce (çiçekleri azalmış hali) torf ve tabii gübre karıştırılmış toprak kullanmaya başladım. Haftada bir de sıvı bitki gübresi veriyorum. Bildiğim kadarıyla senede bir saksıların topraklarını değiştirmek veya en azından havalandırmak lazım. Aynı saksının içinde yıllarca kalan bitki hem toprağın tüm gıdasını tüketir hemde kökleri saksıya sığmaz olur. Bence bahar gelmeden hemen önce çiçeklerinizi saksılarından çıkarp toprağını havalandırın, uzamış ve zayıf köklerini de temizleyin. Yanlışım varsa bilen arkadaşlar düzeltsin lütfen. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#35 |
Ağaçsever
|
Bugün bir saksı mine çiçeği daha ektim. Balkonda yer kalmadığı için bu sezonluk tamam dedim. Aksi halde hanımla aramız açılacak ![]() Mine çiçeklerim gelişince fotolarını buraya ekleyeceğim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#36 |
Ağaçsever
|
Biraz geç oldu ama söz verdiğim gibi geçen yıl dikmiş olduğum yer mineleri. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#37 |
Ağaçsever
|
Bu yıl 300X40 cm lik balkonumu bahçe haline getirmeye niyet ettim. Çiçeklerimin ve balkon bahçemin fotoğrafları. ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#38 |
Ağaçsever
|
Sarı-beyaz çuha çiçeklerim. ![]() Hercai menekşelerim. ![]() Mor-kırmızı çuha çiçeklerim. ![]() Makrome saksıda mini hercai menekşelrim. ![]() Aplik saksıda mini hercai menekşelerim. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#39 |
Ağaçsever
|
Çiçeklerimi kıskanan yan komşuma yaptığım makrome saksıda mini hercai menekşeler. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#40 |
Ağaçsever
|
Bu yaz balkonumda çiçek şelalesi yaratmak arzusunda olduğumdan tohumlarını diktiğim latin çiçeği fideleri. Sol tarafta görülen saksıda da safir çiçeği tohumları dikili. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#41 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2012
|
o minelere bayıldım süper görünüyorlar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#42 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 02-07-2014
|
Yüreğinize ellerinize sağlık |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#43 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2013
|
Çiçeklerinizin hepsi çok güzel . Fotoğraftan mı yoksa balıkağzı ve bodrum papatyaları bodur tür mü . Acem halısı çok güzel açmış , mineler de süper . Emeğinize sağlık . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#44 |
Ağaçsever
|
Yorumunuz için teşekkürler. Balık ağzı ve bodrum papatyaları bodur türden. Biraz da sık ektim güzel bir görüntü oldu. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#45 |
Ağaçsever
|
Her yıl balkonumdaki çiçekleri yenilememe rağmen fotoğraflarını yüklemek bir türlü mümkün olmadı. Bu sene balkonumdaki saksılara az sayıda çiçek diktim. Çiçeklerimin fotoğraflarını beğenilerinize sunuyorum. 1-2 = calibrachoa larım. 3 = 3 renk petunyalarım. 4-5 = sakız srdunyalarım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#46 |
Ağaçsever
|
Sakız sardunyalarımın başka açıdan görüntüsü. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#47 |