Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi süleymanizmir
sayın sedatmert.Sayfanız hayırlı osun.Hanım ve ben çok sevdiğimiz halde ektiğimiz çiçekler böyle canlı olmuyor.5-6 yıldır aynı saksı ve toprak ondan mı bilmiyorum.Siz saksılara nasıl bir karışım kullandınız?Yazabilirsen sevinirim.
|
Ben çiçek yetiştirmeye geçen yıl başladım. İki yıldır mevsimlik çiçek dikiyorum. Henüz bir sonraki yıl gelişmeleri nasıl olur bilemiyorum. İlk olarak gelecek sezona kasımpatılarımı muhafaza ediyorum, bakalım gelecek yıl nasıl açacaklar
Şimdiye kadar saksılarda sadece torf kullandım. Ancak papatyaların şimdiki halini görünce (çiçekleri azalmış hali) torf ve tabii gübre karıştırılmış toprak kullanmaya başladım. Haftada bir de sıvı bitki gübresi veriyorum.
Bildiğim kadarıyla senede bir saksıların topraklarını değiştirmek veya en azından havalandırmak lazım. Aynı saksının içinde yıllarca kalan bitki hem toprağın tüm gıdasını tüketir hemde kökleri saksıya sığmaz olur. Bence bahar gelmeden hemen önce çiçeklerinizi saksılarından çıkarp toprağını havalandırın, uzamış ve zayıf köklerini de temizleyin. Yanlışım varsa bilen arkadaşlar düzeltsin lütfen.