![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-02-2009
|
Sayın gilan siyahciminizde gelişme nasıl bir gelişme varmı . Benim siyahcim yeni yavrular veriyor fakat bu yavrular yeşil ![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-04-2007
|
Sayın gilan, Harikalar yaratmissiniz dar alanda. Aranjmanlariniza bayıldım hatta kopya çekmeye bile karar verdim. Sayenizde isimlerini hic bilmedigim bir suru bitkiyi ogreniyorum. Bu arada Emin olun bu saksı asma meselesi sadece oralarda sorun değil, özgürlükler mekanı ülkemde dün komşum şikayete geldi. Balkon kenarına astığım saksilardaki sardunyalarin Cicek yaprakları balkonunu kirletiyormus. Bu arada mahallemizde inşaat var ve balkonlarımız hergün bir santim kum oluyor. Mecburen bütün saksıları indirmek zorunda kaldım. |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Buyrun benim siyah çim. Bendeki yavrular da yeşil ama sanırım bu doğal bir durum. Büyüdükçe siyahlahlaşıyor gibiler. Burada parklarda bahçelerde gördüklerimin de hep orta kısımları ve yavruları yeşildi, o yüzden endişelenmeyin bence. Bu arada siyah çim aslen bir gölge bitkisi ama güneşte de iyi sonuç aldıklarını söyleyenler var. Güneş/gölge durumunun rengi üzerinde etkisi var mı bilmiyorum. Ama bence her durumda kararacak o yavrular. ![]() 3. kattaki balkonuma ziyarete gelmiş yaramaz salyangoza ne demeli? ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-02-2009
|
Siyahcim sizdede güzel gelişmiş yeşil cıkan dalları gösterdigin icin teşekkürler icime su serptin Boyalı bir cok bitki gördükce bu bitkininde aslı yeşilmi diye düşünüyordum . Salyangozuda bir bahceye bıraksanız daha mutlu olur sanırım sizin bitkileride yemez . Oxalis plum crazy bundan daha güzel bir şey bana göre yok en güzel sarı sizin sarı ![]() |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Oxalisi ilk aldığım zaman da çok beğendiğinizi hatırlıyorum. Keşke yollayabilseydim... Siyah çimin bir güzel yanı da çabuk üremesi. Sizinki de benimki de bunu ispatladı. Yabancı forumlarda da birim fiyatı pahalı ama neyse ki çabuk yavruluyor diye bahsedilmiş hep. Peyzajda kullanım örneklerinden de ekleyeyim. (Biraz korkunç mu ne? )Fotoğrafları evime çok yakın olan Bellevue Botanik Bahçesi'nde çektim: ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Ne keyifli olmuş balkonun... Balkonuna gelen bitkilerin hepsi seni çok sevmiş, ne güzel serpilmişler. Bir araya getirdiğin bitkilerin uyumu şahane... Bahçe de olsa balkon da karşıdan seyretmeyi sevmiyorum, şöyle bacaklarımı uzatarak yaptıklarımı keyifle seyreyleyeceğim keyif köşeleri olmalı. Keyfini sürmedikten sonra neyleyim bahçeyi, balkonu, bitkiyi, ağacı... Biliyorum sen de bendensin, hem zevkli hem marifetlisin. 5 Temmuzdan sonra keyfini bol bol çıkar... ![]() Kurstan sonra kimbilir daha ne cevherler çıkacak senden, merakla bekleyeceğim. |
|
|
|
|
![]() |
|
|