agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Balkon ve Terasları
(https)

Beğeni Düzeni7424Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 28-05-2013, 23:33   #1
Ağaç Dostu

alibaba's Avatar

Giriş Tarihi: 27-10-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi gilan Mesajı Göster
Fireglow bodur bir tür, arazide maksimum boy 3m, saksıda 1.80 deniyor. Bu arkadaş zaten 1.80 boyunda. Ki bence isterse yarım metre kadar daha da uzayabilir, daha bile güzel olur.
Boyu kontrol altına tutmaktan ziyade enlemesine gelişim sağlamak ağacı da kıymetlendirecek (satacakmışsın sanki gibi oldu ) ve daha estetik gözükmesenini sağlayacaktır bence Gilan.

Mesela bu örnekler doğadan yaşlı acer fireglowlar, hep aşağı dallar enlemesine geniş ve üçgen bir forma sahipler.
Name:  09_06acer1.jpg
Views: 1487
Size:  70.7 KB
Name:  westonbirt_acer_palmatum_600x.jpg
Views: 1303
Size:  69.9 KB
Toukana'nın uç alma videolarında bahçedeki acerlere de yaptığı işlemleri görebilirsin ve ağacın son halinide görebilirsin Bence mutlaka bu konuya eğil.
Çünkü bu çatal formu daha genç bir fidan görseline sahip bence.

Mesela neden böyle olmasın kötü bir fotomontaj ama )
Name:  2013-05-26%2019_39_24 copy.jpg
Views: 1254
Size:  51.5 KB

alibaba Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-05-2013, 09:23   #2
Ağaç Dostu

züleyha's Avatar

Giriş Tarihi: 15-04-2007
Sayın gilan,

Ankara'daki bahçenizden beri sürekli takipçinizim. Yaptığınız her aranjman, düzenlediğiniz her saksı ve silbaştan doldurduğunuz balkonlarınızi gördükçe, hayranlığım artıyor.
Benim icin her cicek kendi saksısında olmalıydi, bu yüzden de balkonum saksı karmaşasından yıkılıyordu ama sizin aranjman saksılarınızı görünce bu fikrimden vazgeçip, aranjman yapmaya karar verdim. Henüz başarılı olamasamda sizin aranjman calışmalarınızdan ilham alarak önümüzdeki donemde bu karmaşadan kurtulmayı planlıyorum, tabi bu arada balkonunuzun yakın takipçisi olmaya devam edeceğim.
Nacizane bir tavsiye bizim buralarda bulamadığımız hibrid japongullerinden bir tane balkonunuza çok yakışır

züleyha Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-05-2013, 23:33   #3
Ağaç Dostu

gilan's Avatar

Giriş Tarihi: 22-03-2007
Galeri: 8
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi züleyha Mesajı Göster
Sayın gilan,

Ankara'daki bahçenizden beri sürekli takipçinizim. Yaptığınız her aranjman, düzenlediğiniz her saksı ve silbaştan doldurduğunuz balkonlarınızi gördükçe, hayranlığım artıyor.
Benim icin her cicek kendi saksısında olmalıydi, bu yüzden de balkonum saksı karmaşasından yıkılıyordu ama sizin aranjman saksılarınızı görünce bu fikrimden vazgeçip, aranjman yapmaya karar verdim. Henüz başarılı olamasamda sizin aranjman calışmalarınızdan ilham alarak önümüzdeki donemde bu karmaşadan kurtulmayı planlıyorum, tabi bu arada balkonunuzun yakın takipçisi olmaya devam edeceğim.
Nacizane bir tavsiye bizim buralarda bulamadığımız hibrid japongullerinden bir tane balkonunuza çok yakışır
Çok teşekkürler sevgili züleyha.
Ankara'daki bahçemde yıllar önce saymıştım 89 saksı vardı, sonraları daha bile artmıştı. Çok sayıda saksıyı hem sulamak çok zor oluyor, hem de derli toplu bir görüntüye ulaşmak da zor. O yüzden burada sıfırdan balkon düzenlerken ilk hedefim büyük büyük saksılar almak oldu. Ama dediğiniz gibi ben de bir saksıya birden fazla bitki dikilebileceğini ilk ağaçlar.net'te aranjmanlar başlığında gördüm.

Japon gülünü ben de çok seviyorum ama biliyorsunuz yerim kalmadı. Bu arada ben ilginç olarak en çok her yerde bulunan kırmızı yalınkat japon gülünü seviyorum. Geçen gün bir çiçekçide çektiğim bu fotoğraf sizin için.

(İlk fırsatta balkonunuza ziyarete geleceğim. Elinizdeki bitkilere göre isterseniz aranjman tavsiyelerinde bulunabilirim.)

Hibiscus rosa-sinensis 'Rum Runner':

Name:  2013-05-17 17.23.57.jpg
Views: 1668
Size:  23.7 KB

gilan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-05-2013, 23:15   #4
Ağaç Dostu

gilan's Avatar

Giriş Tarihi: 22-03-2007
Galeri: 8
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi alibaba9 Mesajı Göster
Boyu kontrol altına tutmaktan ziyade enlemesine gelişim sağlamak ağacı da kıymetlendirecek (satacakmışsın sanki gibi oldu ) ve daha estetik gözükmesenini sağlayacaktır bence Gilan.

Mesela bu örnekler doğadan yaşlı acer fireglowlar, hep aşağı dallar enlemesine geniş ve üçgen bir forma sahipler.
Eklenti 411442
Eklenti 411443
Toukana'nın uç alma videolarında bahçedeki acerlere de yaptığı işlemleri görebilirsin ve ağacın son halinide görebilirsin Bence mutlaka bu konuya eğil.
Çünkü bu çatal formu daha genç bir fidan görseline sahip bence.

Mesela neden böyle olmasın kötü bir fotomontaj ama )
Eklenti 411444
Benim ağacımın bunlardan tek eksiği rengi bence.
Şaka bir yana, henüz tam ikna olmadım ama videoları bir izleyeyim bakalım.

gilan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 16:00.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025