View Single Post
Eski 27-05-2013, 10:33   #636
gilan
Ağaç Dostu

gilan's Avatar

Giriş Tarihi: 22-03-2007
Ve sonunda Acer'imi aldım!

O kadar tuhaf denk geldi ki, bir kez daha 'kader' dedim. Yaklaşık 2 aydır Acer palmatum 'Fireglow' arıyorum. Kaç tane serada sordum. Yok değil, var, ama en büyüğü 40-45 cm. Bloodgood ve hatta Emperor 1 bile 2 metre boylarında gayet de uygun fiyatla bulunabiliyor oysa ama takıldım bir kere Fireglow'a... En son hafta içi sadece japon akçaağacı satan bir aile işletmesine gittim. Evlerinin arka bahçesinde Acer'ler satıyorlar, toplasan 200 metrekare alan ama belki 200 tane de Acer var. Herhangi bir serada gördüğümden çok daha çeşit çeşit türler. Onlarda da 2 tane Fireglow vardı, biri 40cm, biri 3 metre. Zaten balkona getirmeye kalksan sığmaz da fiyatı da yanına yaklaşılacak gibi değil.

Böyle böyle derken cumartesi günü saat 4 buçuk gibi balkonda çalışırken bir aranjman için bir tane lobelya fidesi alayım dedim. Sonra da düşündüm ki hadi farklı, yeni bir seraya gideyim, lobelya her yerde vardır zaten. Evime çok yakın adını internette gördüğüm bir sera vardı. Saat 4 buçuk, seralar 5'te kapanıyorlar, ki ben normalde yeni bir çiçekçiyi 3 saatte falan gezerim. Neyse dedim en azından nasıl bir yer olduğunu görmüş olurum. Bir gittim baktım ki tam aradığım boyda Fireglow. 1.80-1.90 boylarında, dallanışı ve formu da harika. Gerçi iki sorunu var. Birincisi çok çok fazla kuru yaprağı var. Ama bir hastalığa da benzemiyor. Sonra görevlilere sordum, "Hafta başında bir gün aşırı sıcak olmuştu, saksısı küçük, biz de susuz bıraktık, ondan oldu" dediler. Ben de baktım herhangi bir hastalığa benzemiyor, sorun etmedim. İkinci sorun da şu an rengi çok soluk çünkü olduça gölge bir alanda tutuluyordu. Yana yakıla Fireglow aramamın nedeni alev gibi kırmızısı ama Acer'lerin gölgede renklerini kaybettiklerini bildiğim için bunu da sorun etmedim. Ağacın üzerinde hem üreticinin hem de satan çiçekçinin ayrı ayrı etiketi var, ikisinde de Fireglow diyor, doğru olsa gerek. Şimdi yavaş yavaş rengini toparlaması lazım.

İşte çok aranan Acer'im.

Name:  2013-05-26 12.47.43.jpg
Views: 1160
Size:  64.4 KB

Hazır akşam üstü aldığım için hemen yeni saksısına geçirdim ve bolca suladım. Köşesindeki yerini aldı.

Name:  2013-05-26 18.03.53.jpg
Views: 1167
Size:  66.4 KB

Name:  2013-05-26 19.38.33.jpg
Views: 1107
Size:  68.1 KB

Rengi ilk günden fark etti gibi geliyor ama yanılıyor da olabilirim tabii.
Asıl olması beklenen renk şu şekilde: http://www.agaclar.net/forum/1161339-post144.htm

Name:  2013-05-26 18.05.54.jpg
Views: 1180
Size:  47.8 KB

gilan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön