![]() |
|
![]() |
#91 |
Ağaç Dostu
|
Bu iki fotoğraf territaryum kurmak isteyenler için minyatür bitkiler: Territaryum kurmanın tekniklerine dair açıklayıcı yazılar da var. Malzemeleri buradan alıyorsanız, görevliler de kuruluma yardımcı oluyor. ![]() ![]() Minik sera. Ahşabı çok şıkmış. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#92 |
Ağaç Dostu
|
Katmerli bodrum papatyaları: Burada adı Afrika papatyası diye geçiyor. ![]() Calladiumlar. Saksı aranjmanlarının demirbaşlarından. ![]() ![]() Kafesin içinden bize bakan gözleri gördünüz mü? ![]() Canlı bitkiden (hedera) dekoratif kafes: ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#94 | |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#98 |
Ağaç Dostu
|
Arada bahçe ve ev dekorasyonu bölümüne göz atalım. ![]() ![]() Bank çok romantikmiş. ![]() ![]() Değişik bir lamba fikri: ![]() Bahçe dergilerinde bahçenin bir tarafında bitkilerle sarılmış, gölge, kuytu bir köşe fotoğrafı olur ya. Tam işte o fotoğraflarda görülen türden bir set. Şık ama hiç rahat görünmüyor. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#104 |
Ağaç Dostu
|
Fotoğraflara bilgisayarım dayanamadı. ![]() Ufak bir göçüşten sonra bitkilerle devam ediyoruz. ![]() Çuhanın pozu: ![]() Bu renkli yapraklı küpeyi alsam mı diye çok düşünmüştüm. İçimde kaldı... Fuchisia Autumnale ![]() Küpe ağaçcığı: ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#105 |
Ağaç Dostu
|
Valla ne diyeyim.İnanırmısınız bir çiçek serasına gidip gezmiş kadar oldum.Beğenmediğim resim kaldı mı acaba? ![]() Hepsi birbirinden güzel,can alıcı,hepsinin albenisi mükemmel. Al beni al beni al beni,beni de al beni de al ![]() al da al ama nereye kadar ![]() Birini alsan diğeri küsecek misali,zaten balkon hepsini almaz. Ama böyle balkona da can kurban ![]() Merak ediyorum şu balkonun son halini,hani bir görsek diyorum. Gerçi düzenlenmemiş halinde aldığınız koltukta oturup bir çay içtim bile çaktırmadan ![]() Velhasıl resim paylaşımlarınız,verdiğiniz çaba hepsi birbirinden güzel. Umarım dilediğiniz şekilde bir balkon yaratırsınız. Kolay gele ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#111 |
Ağaç Dostu
|
Bu arada dikkatinizi çekmiştir belki, bitkiler genelde hep masa yüksekliğinde. Müşteriler de süpermarket arabalarına benzer arabalarla geziyorlar, böylece alışveriş kolaylaşıyor. Yoksa bu büyüklükteki seralarda başka türlü baş edilemez. Ayrıca mekanlar hep burada zaman geçirmek üzerine tasarlanmış, hiçbiri alacağını al ve git değil. Hepsinin ufak bir kafe'si var. Gezerken içmek istersen kağıt bardakta kahve alabiliyorsun. Çocukları oyalamak için farklı köşeler var. Her haftasonu değişik ücretsiz eğitimler oluyor. Son iki haftasonunda 'saksı aranjmanları düzenlemek' ve 'tek yıllık bitkilerle renkli düzenlemeler' eğitimleri vardı ama saati bana erken olduğu için gidemedim. Bundan başka bir de 'Kendin Yap' etkinlikleri oluyor. Saksıyı ve bitkileri buradan alanlara ücretsiz toprak ve kompost sağlayarak ne nasıl dikilir eğitimi veriliyor. Buranın kafe'sinden görüntüler: ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#115 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-01-2012
|
Ahh o sera da ben de olsaydım..
Bu kadar da özendirilmez ki sevgili gilan, aşereceğim neredeyse. ![]() ![]() Paylaşımlar için çok teşekkür ederim, sayenizde gönlüm şenlendi. Hosta bitkisiyle de sizin sayenizde tanışmıştım. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#116 |
Ağaç Dostu
|
Lysimachia'nın da bambaşka pek çok türü varmış: Lysimachia nummularia bizim sarıkız diye bildiğimiz tür: http://www.gniazdko.com/wp-content/u...nummularia.jpg Lysimachia nummularia Goldilocks onun açık yeşil yapraklısı: http://pics.davesgarden.com/pics/200...mom/491f0a.jpg Lysimachia procumbens de askılı saksılada sık sık satılan bir tür: http://www.magnoliagardensnursery.co...imachia300.jpg Bunlar da Lysimachia sundew springs: ![]() ![]() Lysimachia congestiflora walkabout sunset: ![]() Lysimachia congestiflora variegated: ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#117 |
Ağaç Dostu
|
Yatmaya gitmeden aldıklarımı da ekleyeyim. ![]() Alışveriş arabam: ![]() Bu alışverişten bir gün önce bana sorsanız "Clematis alsam mı diye çok düşündüm ama sonra vaz geçtim. Çünkü clematis kendini bulması için 2-3 yıl isteyen bir bitki ve burada uzun vadeli düşünmek anlamsız. Zaten clematis çok güneş ister, benim balkonumu sevmez." derdim, hatta neredeyse buraya da yazacaktım. ![]() Ama bu türü beni etiketiyle tavladı. ![]() Clematis Angelique. Etiketinde yazılanlara göre, - kompakt, teras-balkon türü clematis - saksıda yetiştirmek için ideal - ilkbahardan yaz sonuna kadar uzun çiçeklenme dönemi - maksimum 90-120cm boylanıyor - yarı gölgeye dayanıklı Haliyle "al beni" diye bağırıyor, ben de kıramadım. ![]() Bir sürü de tomurcuğu var. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#118 |
Ağaç Dostu
|
Geranium persian queen: İyi bir sardunya koleksiyonum oldu. ![]() ![]() Lysimachia sundew springs Ya saksı aranjmanlarına sarkıcı olacak ya da acer'in saksısına dikilecek. ![]() Lysimachia nummularia goldilocks Saksı aranjmanlarına. ![]() Oxalis plum crazy ![]() Heuchera caramel Daha birkaç çeşit daha heuchera almak istiyorum. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|