![]() |
|
![]() |
#391 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-08-2009
|
Alıntı:
Tereciye tere satmakta, yapabilene bravo dedirtir, orasıda gerçek hani. Mehmet |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#392 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Kurs işi çok güzel olmuş, bakalım balkonu daha ne güzellikler bekliyor? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#393 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Bence kesinlikle notlarınızı paylaşmalısınız. Aramızda tereci o kadar az ki zaten. ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#394 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() İster çay, ister kahve, ister Türk kahvesi. ![]() Bu kursun sanırım balkona çok faydası olmaz da (malum yer bitti ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#395 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Evet kesinlikle hepberaber gidiyoruz! ![]() Ama şöyle de ilginç bir şey var. Şimdi biliyorsunuz burada seralarda yok yok. Hatta internetten alım seçeneklerini de eklersek neredeyse edinilemeyecek bitki yok. Buna rağmen bahçeler aşağı yukarı hep birbirine benziyor. Çok güzel ve çok bakımlılar orası ayrı. Hatta bizim ülkemizde alıştıklarımızdan da belli başlı çok farklılıkları var ama kendi aralarında çok benzerler. Yenilikçi bahçe çok az. (Bu arada, bu çevredeki ev bahçelerinden edindiğim izlenimleri ve öğrendiklerimi de bir ara toparlayacağım. Belki kurstan sonra toplamak daha faydalı olur çünkü kurs da büyük ihtimalle aynı doğrultuda olacaktır.) O yüzden aslında bizim bahçelerimizi yapana kadar dünyada her bölgeden bir şeyler öğrenip, en sonda öğrendiklerimizle kendi zevkimizi birleştirmemiz lazım. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#396 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
gilan kaldığım yerden balkonunu izlemeye devam ettim... Gerçekten çook güzel olmuş çok. Balkonu izledikçe; bana da bir heves geldi. Ben sadece sitenin bahçesinde ne yapabilir isem işte... Balkonum güneş almıyor; onun için de hiç balkona heveslenmemiş idim. Fakat sizin balkonu böyle gördükçe. Ben de acabaaa mı demeye başladım. İzledikçe; artık nasip ise inşallah seneye diyeyim. Ellerinize sağlık. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#397 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-01-2012
|
Balkonunuzu epeydir göremiyoruz sevgili gilan, bu kurs işi fena oyaladı sizi. Aktifliğinizi özledim. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#398 |
Ağaç Dostu
|
Ben de özledim ben de ![]() Uzun zamandır aklımdaydı, balkonda neler oluyor, acerimiz, heucheralarımız, hadi hepsini tek tek yazmayayım, bitkilerimiz ne alemdeler? Oradaki kurs bittikten sonra burada bir kurs başlığı açarsınız her halde, tamam sertifika vs. istemeyiz, öğrenelim yeter. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#399 |
Ağaç Dostu
|
Ben de aktifliğimi özledim. ![]() Kurs sadece pazartesi akşamları aslında. Ama İspanyolcası, pilatesi, vs derken pek çok dalda birden takla atıyorum bu aralar. ![]() ![]() Neyse ki iş yerim biraz rahatlayacak gibi yakında. Balkon çok güzel, çiçek çiçek! ![]() Bir sürü de domatesim olacak, çok ümitsizdim, çok sevindim. ![]() Düzenleyen gilan : 24-07-2012 saat 23:07 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#400 |
Ağaç Dostu
|
Tamam, gelişmiş hallerini merakla bekliyoruz. Hava sıcaklığının fazla olmaması çok iyi tabi, bir ara Urfa'da 45 °C oldu gölgede. Biz de yaylada(Rakım 950)35 dereceleri gördük, her gün bolca suladığım halde ortancaların çiçekleri yandı. Her şey tadında güzel, bence yaz kış 25 derece olmalı ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#401 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-02-2009
|
Serin havayı özler olduk ben ve bitkilerim cogu neredeyse tüm günü baygın geciriyor cok şanslısınız ![]() Tabi sizinle gezmeyide seralarda |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#402 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 02-02-2012
|
Balkonunuzu çok beğendim, çok başarılı ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#403 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-11-2010
|
sevgili gilan balkonunu özledim, resimler ne iyi geldi anlatamam. balkonun tadına doyulmaz, havalarda söylediğin üzere güzelmiş bu durumda koltukta kahve içmenin keyfi anlatılmaz... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#404 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-06-2011
|
Merhaba gilan hanim, Sizin bana picea abies pendulayi yollamaniz beni nasil mutlu etmisti anlatamam.Dusunmeniz,kafa patlatmaniz bile cok onemliydi benim icin ama siz mutluluguma mutluluk kattiniz,katkida bulundunuz.Bunu niye buradan da yaziyorum diye soracak olursaniz herkes sizin ne kadar iyi kalpli bir insan oldugunuzu bir kere daha anlasin diye yaziyorum.Inanin bana biraz buyusun picea abiesim butun pembe kozalaklari agaclar.net e dagitacagim. Sevgiler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#406 |
Ağaç Dostu
|
Biraz balkondan haber verelim. ![]() Her yer çiçek içinde. ![]() Burada yaz mevsimi çok sıcak olmadığı için bitkiler çok keyifli. Nemli hava ve 20-25 derece aralığındaki sıcaklık bitkiler için ideal ortamı oluşturuyor, onlar da coştukça coğuyorlar. Yaz başından itibaren ilk defa geçen hafta 3 gün 30 dereceyi gördük. Bugün yine 18 derece. ![]() ![]() ![]() Lysimachia procumbens: ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#407 |
Ağaç Dostu
|
Bu aranjman da aldı başını gitti, bitkiler birbirlerine karıştı. ![]() Saksının ilk hali: http://www.agaclar.net/forum/attachm...8-img_3434.jpg ![]() Lysimachia nummularia 'Aurea' Altın yapraklı sarıkız. Yetiştirmesi bu kadar sorunsuz az bitki vardır. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#408 |
Ağaç Dostu
|
Heucheralar hayattalar ama çok az güneş alabildikleri için renkleri çok soldu. Bunlar hep tecrübe olarak bir kenara yazılıyor. ![]() İlk halleri şurada var: http://www.agaclar.net/forum/attachm...9-dsc_2143.jpg ![]() Adalet Hanım'ın yeni çimlenen heucheralarını görünce ben de bu ufaklığın geçen çiçekleri almaya karar verdim. ![]() Heuchera 'Spellbound' ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#409 |
Ağaç Dostu
|
Başta çok ümitsiz olduğum domateslerim beni utandırdı. ![]() Koltuk almanın da çok faydası olduğunu sanıyorum. ![]() ![]() Keşke saksının tamamını da çekseymişim. Yüzden fazla domatesi var, daha da veriyor. Önce balkonun demirine kadar büyüdü, sonra da kendini tartamadığı için oradan aşağı doğru uzandı. Yakında alt kattan toplarlar. ![]() Ve ilk hasatlar: ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#410 |
Ağaç Dostu
|
Ortancalar ilk başta cıvıl cıvıl renkli çiçeklere sahip oluyor. Daha sonra zamanla çiçekleri renklerini kaybediyor. Şu an benimki rengini kaybetmiş soluk yeşil halinde. Bir süre sonra aynı çiçekler tekrar renklenecek ama bu seferki renkleri kuru çiçek rengi gibi olacak. Gelecekteki hali şu şekilde olacak: http://www.agaclar.net/forum/595753-post7.htm ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#411 |
Ağaç Dostu
|
Mor saksı çok keyifli değil. Calibrachoa bitlendi ve bozuldu. PEtunyalar açıyorlar ama sanırım bir çeşit bözek yapraklarına da çiçeklerine de zarar veriyor. Aslında ilaçlamam lazım ama son zamanlarda hiç fırsat bulamadım. Bacopanın da çiçek zamanı yavaş yavaş geçiyor. ![]() Balkonun yeni misafiri: ![]() ![]() Limon serviyi bu köşeye koyarken hava ve ışık alamaz da arka dalları kurursa diye çok endişelenmiştim ama son derece sağlıklı. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#412 |
Ağaç Dostu
|
Acer palmatum 'Bloodgood' gayet iyi durumda, saksısından ve balkondan son derece memnun. ![]() İlk baharda ve sonbaharda kıpkırmızı oluyor, yazın ise bordoya yakın. Sanırım 'Emperor I' cinsinin yaz rengi daha canlı oluyormuş, bir dergide buna dair bir yazı okudum, not ettim. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#413 |
Ağaç Dostu
|
Balkon kapısından bakış: Sarkıcı petunyalar bozulmadan açmaya devam ediyorlar. ama sanırım istediğim görüntüyü elde edebilmek için saksının yan duvarlarına da delik açıp bir kaç kök daha dikmem gerekiyormuş. Seneye o şekilde yapacağım. Açık yeşil tatlı patates sarmaşığı petunyayla birlikte çok yakıştı. ![]() Balkonda akşam üstü: ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#414 |
Ağaç Dostu
|
Ve son olarak da genel görüntü: ![]() İlk başta bitkiler ne kadar da ufaklarmış: http://www.agaclar.net/forum/attachm...5-img_3694.jpg Şu an balkona girerken ormana girer gibi hissediyorum. ![]() ![]() Herkesi çaya beklerim! ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#415 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-07-2010
|
Sevgili gilan, küçücük balkona ne kadarda çok çeşit sığdırmışsınız, domatesleriniz bile var. Ellerinize sağlık hepsi çok güzel. Sevgiler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#416 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
İkişer kişi olarak sıraya girmek gerek balkonda çaya galiba Gilan'cığım harika görünüyor balkonun ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#417 | |
Ağaç Dostu
|
Şükür kavuşturana, özlemiştik. Hepsi de çok sağlıklı görünüyorlar, soloya çıkmamışlar ama mavi hosta çiçeklenmiş, alacalı sardunya kocaman olmuş. Domateslere imrendim, acere nispet yapar gibi uzatmış dallarını. Alıntı:
Bu güzelliklerin arasında günün yorgunluğunu çıkarırken "işte bu" dediğinizi duyar gibiyim ![]() Sevgilerimle. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#418 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
Çok şüküür, hoşgelmişsin sevgili gilan... Evet eski hallerinden bir eser kalmamış. Maşallah bütün çiçeklerin gayet güzel gelişmişler. Ellerine sağlık. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#419 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Ya da siz hepberaber gelin de, balkona ikişer ikişer çıkarız. ![]() Çok teşekkürler. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#420 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Çok sağ olun Adalet Hanım. Heucheranın kurumuş çiçeklerini topladım ama burada ekecek yerim yok. Türkiye'ye gelecekler muhtemelen. ![]() Sizin için bir kaç solo görüntü daha. ![]() Mavi hosta çiçeklerini açtı, geçti. Kokulu değildi ama mavi-eflatun uyumu çok hoştu. ![]() Şu anda çiçek saplarına ışık vurunca çok hoşuma gidiyor, çiçek gibi duruyor. O yüzden geçmiş saplarını kesmiyorum. ![]() ![]() Bir ara ebrui katmerli cam güzeli de coşmuştu, göz alıyordu. Şimdilerde tek tük açarak dinleniyor. ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|