agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Balkon ve Terasları
(https)

Beğeni Düzeni701Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 13-05-2012, 18:11   #181
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 08-02-2012
resimle ilgilenemedim ama balkonumdaki genel gelişmeyi aktarayım. Domateslerim küçücük olmaya başladı, Bazı biberlerimden aralıklarla hasat ediyorum. Kornişonların hasadına az kaldı gibi gözüküyor, 6-7 adet salatalık yedim, 2 kök üzerinde 10 dan fazla patlıcan var, nane maydanoz, dereotu sürekli yiyorum, zahterlerim son fırtınada boyunlarını büktüler ve hala kendilerini toparlayamadılar, biberlerin çoğu ya çiçek açtı **** tomurcukta, vakit bulunca resimleyeceğim...

Düzenleyen ddmk : 13-05-2012 saat 18:41
ddmk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-05-2012, 18:32   #182
Ağaç Dostu

dayanamadım bir iki saksının resmini çektim

Önce patlıcanım ve bir yorum yapın bakalım 3 gündür bu patlıcanın yaprakları böyle sizce neden. Diğer patlıcanım çok sağlıklı ( şeytan kulağına kurşun )

Eklenen Resimler

Eski 13-05-2012, 18:33   #183
Ağaç Dostu

Salatalıklar

Eklenen Resimler

Eski 13-05-2012, 18:34   #184
Ağaç Dostu

1 tane kornişon ve ardından domatesler

Eklenen Resimler

maki01, almira, Sakaki ve 5 kişi beğendi.
Eski 13-05-2012, 18:35   #185
Ağaç Dostu

serkan_istanbul's Avatar

Giriş Tarihi: 14-10-2010
Maşallah ellerinize sağlık. Patlıcanı acaba çok sulamış olabilirmişiniz. Veya fazla gübrede yakmış olabilir.

ddmk beğendi.
serkan_istanbul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-05-2012, 18:36   #186
Ağaç Dostu

1. resme dikkatli bakarsanız domatesim dipten sürgün verdi

Eklenen Resimler

maki01, almira, Sakaki ve 4 kişi beğendi.
Eski 13-05-2012, 18:38   #187
Ağaç Dostu

Balkonumdaki 7 cins biberden sadece 2 si. 1 den zaten biber alıyorum bunlarda verecek yakında )

Eklenen Resimler

Eski 13-05-2012, 18:38   #188
Ağaç Dostu

serkan_istanbul's Avatar

Ben domateslerden aldığım koltuk dediğimiz yandalları toprağa sokuşturuyorum oda gayet güzel gelişiyo benden söylemesi. Birde salatalık çok güneşte kavruluyo haberiniz olsun.

Eski 13-05-2012, 18:39   #189
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi serkan_istanbul Mesajı Göster
Maşallah ellerinize sağlık. Patlıcanı acaba çok sulamış olabilirmişiniz. Veya fazla gübrede yakmış olabilir.
Diğer kökte aynı saksıda büyük bir saksı aşağı yukarı 40 lt. Diğerinde bir şey yok ama düşününce çok sulama olmuş olabilir çünkü acaba ilk bu görüntüyü gördüğümde susuz kalmış diye yetrince su verdim. Nasıl toparlarım bu fideyi

Eski 13-05-2012, 18:40   #190
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi serkan_istanbul Mesajı Göster
Ben domateslerden aldığım koltuk dediğimiz yandalları toprağa sokuşturuyorum oda gayet güzel gelişiyo benden söylemesi. Birde salatalık çok güneşte kavruluyo haberiniz olsun.
Bende 2 koltuğu toprağa gömdüm 2 gün önce

Eski 13-05-2012, 19:03   #191
Ağaç Dostu

serkan_istanbul's Avatar

Fide derken artık maşallah kocaman adam olmuş öncelikle patlıcanın olgunlaşmış meyvelerini toplayın. Sulamayı azaltın. Birde üzüleceksiniz ama çürüdüyse kökleri zor kurtulması bende gecen sene çok sulamadan kaybettim bir kök patlıcanı üstelik 3 kök aynı saksıdaydı. sevgiler.meyveleri ve büyük yaprakların birazını alın üzerinden suyu azaltın kuruyuncaya kadarda sulamayın. Bu arada koltuklar sudada kökleniyo ben denedim.

Eski 13-05-2012, 22:11   #192
Ağaç Dostu

Emre İlhan's Avatar

Giriş Tarihi: 04-04-2010
Galeri: 98
ddmk ablacım; sana baştan söyleyeyim, artık şu fide tabirini bırakalım. Çünkü; artık bitkilerin fidelikten çıktı ve olgunluğa erişiyorlar. Torfta sebze yetiştirmek çok zordur. Çok başarılısın tebrik ederim

Patlıcanı ise su kesmiş gibi görünüyor. Fazla sulama yapınca bitkinin kökü boğulup oksijensiz kalıyor ve şoka giriyor.

Sana tavsiyem, o patlıcanın toprağını havalandır ablacım. Yani bir bıçak yardımıyla 2 cm kadar toprağın her tarafını karıştır. Böylelikle kökler az da olsa havalanmış olacaklar.

Bunu yaptıktan sonra artık gerisi Allah'a kalmış. Ne olur bilemem, inşallah kurtarırsın.

Birde, saksının altında delikler var değil mi? Yani fazla su tahliye oluyor mu?

Torfta bitki yetiştirmek işte böyle birtakım problemlere yol açabiliyor. Gerçi normal toprakta da fazla sulama yapsak aynı sorunla karşılaşırız ama toprakta susuz kalan bitkinin şoka girme olasılığı daha düşük.

Torfun sulamasına çok dikkât etmek lazım. Suyu ne fazla kaçırmalıyız, ne de fazla kurutmalıyız. Hep arası olmalı yani nemli.

Salatalıklar ise; malesef bende de aynı problemler var. Özellikle mantar hastalıkları çok var. Bakırlı preparat + sulandırılabilir kükürt ile ilaçlıyorum.

İlacın üzerinde 15 günde bir yeter yazıyordu. Güvendim ve 15 günde bir ilaçma yaptım. Ama yetmedi. Artık mantarı kurutmak için 2 güne bir ilaçlama yapıyorum.

O büyük salatalıkların bazı yaprakları(daha eski olanlar) problemli gibi. Sen mantar için ilaçlamayı hiç ihmâl etme.

Salatalıkların meyvelerinin sararıp dökülmesi ise meyve tutamamasından kaynaklanıyor. Bunun sebebi ise besin eksikliği ya da sulama problemi.

Dediğim gibi sulamaya çok dikkât etmelisin. Torf hep nemli olacak ama ıslak olmayacak.

Biberlerin çok güzeller, maşallah

En kısa sürede bende fotoğrafları çekeceğim, görürsünüz.

Bu arada gübreleme yapıyor musun?

Cemil B. ve ddmk beğendi.
Emre İlhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-05-2012, 08:40   #193
Ağaç Dostu

Cemil B.'s Avatar

Giriş Tarihi: 05-02-2012
çok güzeller maşaallah ,

ben domatesteki çıkan koltukları koparıp en ufak haldeyken kenarda bosta duran topraga atıyorum , aynı sekilde rokadan veya çilekten kuruyan yaprakları falanda o toprakla karıstırıyorum , yani çöp gibi ama çöpe atmıyorumda gübre olsun diye topraga gömüyorum.

bilseydim koltuk yapraklarını suda kçklendirip tekrar topraga dikerdim.

İnşallah bende domatesimden meyve görürüm,

sn. ddmk , halen torf içindeyseler , kompostlu veya gübreli bahçe topragında degillerse , gübre şerbeti yapın bence, ve ara sıra onunla sulayın, ben torf içindeki sebzelerime(maydonoz, dereotu , roka ..) öyle yapıyorum.

Emre İlhan ve ddmk beğendi.
Cemil B. Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-05-2012, 08:49   #194
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 10-01-2012
MAşallah çok güzeller benim balkonumdaki bütün bitkiler tuhaflaştı.Bahçedeki ihlamur ağacının tozları mahvetti.Ihlamur mantar olmuş benim bitkilerimi çok kötü yaptı bazı bitkilerimi bahçeye alıp kurtardım ama bir çoğu kendinden geçti.Maşallah canım seninkilere Allah nazarlardan korusun...

ddmk beğendi.
elifbilge Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-05-2012, 11:08   #195
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi elifbilge Mesajı Göster
MAşallah çok güzeller benim balkonumdaki bütün bitkiler tuhaflaştı.Bahçedeki ihlamur ağacının tozları mahvetti.Ihlamur mantar olmuş benim bitkilerimi çok kötü yaptı bazı bitkilerimi bahçeye alıp kurtardım ama bir çoğu kendinden geçti.Maşallah canım seninkilere Allah nazarlardan korusun...
Ama zahter ve patlıcan kurtulmayacak gibi elif

Eski 14-05-2012, 11:10   #196
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Cemil B. Mesajı Göster
çok güzeller maşaallah ,

ben domatesteki çıkan koltukları koparıp en ufak haldeyken kenarda bosta duran topraga atıyorum , aynı sekilde rokadan veya çilekten kuruyan yaprakları falanda o toprakla karıstırıyorum , yani çöp gibi ama çöpe atmıyorumda gübre olsun diye topraga gömüyorum.

bilseydim koltuk yapraklarını suda kçklendirip tekrar topraga dikerdim.

İnşallah bende domatesimden meyve görürüm,

sn. ddmk , halen torf içindeyseler , kompostlu veya gübreli bahçe topragında degillerse , gübre şerbeti yapın bence, ve ara sıra onunla sulayın, ben torf içindeki sebzelerime(maydonoz, dereotu , roka ..) öyle yapıyorum.
Hayır cemil b. torf içinde değiller ama yinede evde kendi yaptığım enzimi veriyorum arada da siteden Kudret beyin besin eriğinden veriyorum

Cemil B. beğendi.
Eski 14-05-2012, 11:13   #197
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Emre İlhan Mesajı Göster
ddmk ablacım; sana baştan söyleyeyim, artık şu fide tabirini bırakalım. Çünkü; artık bitkilerin fidelikten çıktı ve olgunluğa erişiyorlar. Torfta sebze yetiştirmek çok zordur. Çok başarılısın tebrik ederim

Patlıcanı ise su kesmiş gibi görünüyor. Fazla sulama yapınca bitkinin kökü boğulup oksijensiz kalıyor ve şoka giriyor.

Sana tavsiyem, o patlıcanın toprağını havalandır ablacım. Yani bir bıçak yardımıyla 2 cm kadar toprağın her tarafını karıştır. Böylelikle kökler az da olsa havalanmış olacaklar.

Bunu yaptıktan sonra artık gerisi Allah'a kalmış. Ne olur bilemem, inşallah kurtarırsın.

Birde, saksının altında delikler var değil mi? Yani fazla su tahliye oluyor mu?

Torfta bitki yetiştirmek işte böyle birtakım problemlere yol açabiliyor. Gerçi normal toprakta da fazla sulama yapsak aynı sorunla karşılaşırız ama toprakta susuz kalan bitkinin şoka girme olasılığı daha düşük.

Torfun sulamasına çok dikkât etmek lazım. Suyu ne fazla kaçırmalıyız, ne de fazla kurutmalıyız. Hep arası olmalı yani nemli.

Salatalıklar ise; malesef bende de aynı problemler var. Özellikle mantar hastalıkları çok var. Bakırlı preparat + sulandırılabilir kükürt ile ilaçlıyorum.

İlacın üzerinde 15 günde bir yeter yazıyordu. Güvendim ve 15 günde bir ilaçma yaptım. Ama yetmedi. Artık mantarı kurutmak için 2 güne bir ilaçlama yapıyorum.

O büyük salatalıkların bazı yaprakları(daha eski olanlar) problemli gibi. Sen mantar için ilaçlamayı hiç ihmâl etme.

Salatalıkların meyvelerinin sararıp dökülmesi ise meyve tutamamasından kaynaklanıyor. Bunun sebebi ise besin eksikliği ya da sulama problemi.

Dediğim gibi sulamaya çok dikkât etmelisin. Torf hep nemli olacak ama ıslak olmayacak.

Biberlerin çok güzeller, maşallah

En kısa sürede bende fotoğrafları çekeceğim, görürsünüz.

Bu arada gübreleme yapıyor musun?
Ablacığım torfta değiller içlerinde torf ta var saksının ama az oranda geri kalanı hazır satılan gübreli topraklardan gübre değilde besin eriği veriyorum.
Altlarında yeterince drenaj deliği var hatta balkonda su giderine yakın bir yerde altına kap bile koymadım ordan akıp gidiyor fazla su. Toprağın üzeri kuruyor diye suyu fazla vermiştim birde geçen hafta burda çok yağmur yağdı ama dediğim gibi drenaj da iyi anlamadım ben bu işi

Emre İlhan beğendi.
Eski 14-05-2012, 11:33   #198
Ağaç Dostu

Sakaki's Avatar

Giriş Tarihi: 06-06-2010
Sevgili ddmk

Yaprakları sorunlu olan patlıcanının kökünde çürüme var büyük olasılıkla! Kökünde çürüme olan bitkiye besin ve sıvı veya su vermeye devam etmek sorunu daha kötü hale getirir malesef. Çünkü çürümeyle beslenen mikroorganizmaları beslemiş ve kökün hava almasına engel olmuş olursunuz
Tavsiyem: Onu ayrı bir saksıya alın ve sulamayı kesin, aynı zamanda ölen yaprakları kesip alın (Patlıcanları da toplayıp türlü yapın bu arada)
Eğer kökünde halen çürümemiş bir kısım kalmışsa, toprağın kurumasıyla birlikte yaprakları aldığın yerden filiz verme şansı belki olabilir (az da olsa)

Sadece onda olmasını garipsesen de olabiliyor böyle durumlar. Birçok etken olabilir, fotoğraftan bilmek imkansız
Diğer sağlıklı patlıcanların aynı derde yakalanmaması için sulamayı azaltmanı tavsiye ederim.
Patlıcanların yaprakları susuzluktan -aynı kökte çürüme var gibi- bitap düşse de korkma, patlıcan sıcağa dayanıklıdır, yaprakları ve gövdesi buna göre tasarlanmıştir incelersen.

Sevgi ve saygılarımla

Düzenleyen Sakaki : 14-05-2012 saat 12:33
Sakaki Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-05-2012, 14:48   #199
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sakaki Mesajı Göster
Sevgili ddmk

Yaprakları sorunlu olan patlıcanının kökünde çürüme var büyük olasılıkla! Kökünde çürüme olan bitkiye besin ve sıvı veya su vermeye devam etmek sorunu daha kötü hale getirir malesef. Çünkü çürümeyle beslenen mikroorganizmaları beslemiş ve kökün hava almasına engel olmuş olursunuz
Tavsiyem: Onu ayrı bir saksıya alın ve sulamayı kesin, aynı zamanda ölen yaprakları kesip alın (Patlıcanları da toplayıp türlü yapın bu arada)
Eğer kökünde halen çürümemiş bir kısım kalmışsa, toprağın kurumasıyla birlikte yaprakları aldığın yerden filiz verme şansı belki olabilir (az da olsa)

Sadece onda olmasını garipsesen de olabiliyor böyle durumlar. Birçok etken olabilir, fotoğraftan bilmek imkansız
Diğer sağlıklı patlıcanların aynı derde yakalanmaması için sulamayı azaltmanı tavsiye ederim.
Patlıcanların yaprakları susuzluktan -aynı kökte çürüme var gibi- bitap düşse de korkma, patlıcan sıcağa dayanıklıdır, yaprakları ve gövdesi buna göre tasarlanmıştir incelersen.

Sevgi ve saygılarımla
Bende bekleyim küçük olan patlıcanlar büyüsün sonra o kökü çıkarayım diye düşünüyordum küçücük patlıcanlar var onlara nasıl kıyayım ki

Eski 14-05-2012, 14:53   #200
Ağaç Dostu

Sakaki's Avatar

Giriş Tarihi: 06-06-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ddmk Mesajı Göster
Bende bekleyim küçük olan patlıcanlar büyüsün sonra o kökü çıkarayım diye düşünüyordum küçücük patlıcanlar var onlara nasıl kıyayım ki

Eeee yani, ne yardan ne serden... dedikleri bu olsa gerek
Bir patlıcan için bitkinin tamamını feda edecekseniz neden olmasın

ddmk beğendi.
Sakaki Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-05-2012, 15:53   #201
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 13-01-2010
Bu patlıcanın suyu hiç drene olamıyorsa sudan olabilir
ancak az da olsa su dışarı çıkabiliyor ise su dan olmaz diye düşünüyorum.

Safranlı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-05-2012, 16:15   #202
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Safranlı Mesajı Göster
Bu patlıcanın suyu hiç drene olamıyorsa sudan olabilir
ancak az da olsa su dışarı çıkabiliyor ise su dan olmaz diye düşünüyorum.
Drenaj çok iyi sayın safranlı

Eski 14-05-2012, 16:16   #203
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sakaki Mesajı Göster
Eeee yani, ne yardan ne serden... dedikleri bu olsa gerek
Bir patlıcan için bitkinin tamamını feda edecekseniz neden olmasın
1 tane değilki 5 tane var

Sakaki beğendi.
Eski 14-05-2012, 17:32   #204
Ağaç Dostu

peyyide's Avatar

Giriş Tarihi: 22-10-2011
Sevgili Ddmk,
Sebzelerin çok güzel görünüyor. Ne zaman büyüttün bunları bu kadar, ne yaptıysan bana da anlat arkadaşım
Benimkilerden daha tık yok. Bir ikisinden çiçek var o kadar

ddmk beğendi.
peyyide Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-05-2012, 18:43   #205
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi peyyide Mesajı Göster
Sevgili Ddmk,
Sebzelerin çok güzel görünüyor. Ne zaman büyüttün bunları bu kadar, ne yaptıysan bana da anlat arkadaşım
Benimkilerden daha tık yok. Bir ikisinden çiçek var o kadar
Arkadaşım tek özel olarak yaptığım şey sana da tarifini verdiğim enzim

peyyide beğendi.
Eski 15-05-2012, 20:38   #206
Yeni Üye

aylinki's Avatar

Giriş Tarihi: 02-05-2012
Merhabalar,hoşgeldiniz.... bu kocaman balkonda neler yapılır neler... Zevkle izliyor olacağım kendi adıma. Kolay gelsin güzel arkadaşımız...

ddmk beğendi.
aylinki Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-05-2012, 21:47   #207
Ağaç Dostu

peyyide's Avatar

Giriş Tarihi: 22-10-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ddmk Mesajı Göster
Arkadaşım tek özel olarak yaptığım şey sana da tarifini verdiğim enzim
Hım. Anladım

Safranlı ve ddmk beğendi.
peyyide Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-06-2012, 22:56   #208
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 05-03-2012
Ben anlamıyorum arkadaş Akşam eve geliyorum Dün akşam gördüğüm bitkiler gitmiş yerine daha olgunları gelmiş ddmk babamızın rahatsızlığı nedeni ile gittiği sürede evde tek başıma ben bakmıştım ama gel gör ki ben bakarken hepsi solma moduna girdi ninnimi söylüyorsun ne yapıyorsun ddmk

almira, peyyide ve ddmk beğendi.
Mepring Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-06-2012, 12:28   #209
Ağaç Dostu

sadece onları seviyorum

Eski 07-06-2012, 13:16   #210
Ağaç Dostu

Genel olarak 15 günlük evden ayrılışımda eşime (mepring) emanet ettiğim yavrucuklarım geldiğimde keyifsizlerdi. Gelişmeleri gruplayalım salatalıklarım mantara maruz kalmışlar şuan onla uğraşıyorum. Domatesin 1 saksısında oldukça çok karınca mevcut ama bitkide sıkıntı yok. Fırtına sonrası kendine gelemeyen boynu bükük cılız zahterlerim tohum verecek galiba çiçeklendi. Öyle olmaza üzülürdüm çünkü tüm tohumlarımı ekmiştim. Çeşit çeşit biberlerim oluşuyor. Nane, maydanoz iyi durumda

Eklenen Resimler

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 18:39.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025