View Single Post
Eski 14-05-2012, 11:13   #197
ddmk
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 08-02-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Emre İlhan Mesajı Göster
ddmk ablacım; sana baştan söyleyeyim, artık şu fide tabirini bırakalım. Çünkü; artık bitkilerin fidelikten çıktı ve olgunluğa erişiyorlar. Torfta sebze yetiştirmek çok zordur. Çok başarılısın tebrik ederim

Patlıcanı ise su kesmiş gibi görünüyor. Fazla sulama yapınca bitkinin kökü boğulup oksijensiz kalıyor ve şoka giriyor.

Sana tavsiyem, o patlıcanın toprağını havalandır ablacım. Yani bir bıçak yardımıyla 2 cm kadar toprağın her tarafını karıştır. Böylelikle kökler az da olsa havalanmış olacaklar.

Bunu yaptıktan sonra artık gerisi Allah'a kalmış. Ne olur bilemem, inşallah kurtarırsın.

Birde, saksının altında delikler var değil mi? Yani fazla su tahliye oluyor mu?

Torfta bitki yetiştirmek işte böyle birtakım problemlere yol açabiliyor. Gerçi normal toprakta da fazla sulama yapsak aynı sorunla karşılaşırız ama toprakta susuz kalan bitkinin şoka girme olasılığı daha düşük.

Torfun sulamasına çok dikkât etmek lazım. Suyu ne fazla kaçırmalıyız, ne de fazla kurutmalıyız. Hep arası olmalı yani nemli.

Salatalıklar ise; malesef bende de aynı problemler var. Özellikle mantar hastalıkları çok var. Bakırlı preparat + sulandırılabilir kükürt ile ilaçlıyorum.

İlacın üzerinde 15 günde bir yeter yazıyordu. Güvendim ve 15 günde bir ilaçma yaptım. Ama yetmedi. Artık mantarı kurutmak için 2 güne bir ilaçlama yapıyorum.

O büyük salatalıkların bazı yaprakları(daha eski olanlar) problemli gibi. Sen mantar için ilaçlamayı hiç ihmâl etme.

Salatalıkların meyvelerinin sararıp dökülmesi ise meyve tutamamasından kaynaklanıyor. Bunun sebebi ise besin eksikliği ya da sulama problemi.

Dediğim gibi sulamaya çok dikkât etmelisin. Torf hep nemli olacak ama ıslak olmayacak.

Biberlerin çok güzeller, maşallah

En kısa sürede bende fotoğrafları çekeceğim, görürsünüz.

Bu arada gübreleme yapıyor musun?
Ablacığım torfta değiller içlerinde torf ta var saksının ama az oranda geri kalanı hazır satılan gübreli topraklardan gübre değilde besin eriği veriyorum.
Altlarında yeterince drenaj deliği var hatta balkonda su giderine yakın bir yerde altına kap bile koymadım ordan akıp gidiyor fazla su. Toprağın üzeri kuruyor diye suyu fazla vermiştim birde geçen hafta burda çok yağmur yağdı ama dediğim gibi drenaj da iyi anlamadım ben bu işi

ddmk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön